|
|
#121 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki
ja opracowywałam to z koleżanką przed egzaminem i wg mnie to jest tak na 4, ale wyszłyśmy z założenia, że lepiej coś zapomnieć niż nauczyć się za mało
Dla mnie dość trudne były mięśnie bo dużo podobnych jest no i układ nerwowy, szczególnie ta cała budowa mózgu..blee.. Narządy i kości jakoś polubiłam Jedna z dziewczyn studiowała na AM we Wrocławiu i po licencjacie poszła na kosmetologię, opowiadała, że na AM miała bez problemu 4 a tu zdawała egzamin w 2 terminie.. Więc to na pewno o poziomie świadczy
|
|
|
|
|
#122 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Od Października Zaczynam Studiować Kosmetologie! Zapraszam Wszystkie Studentki
czy ktoras z Was wybiera sie na studium kosmetyczne
?
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Mogłabym również dostać takie przykładowe materiały na maila ? ( wertka71@gmail.com)
Z chęcią zobacze co bede sie uczyc ![]() Kurcze a jak do pary wybiore sobie osobe ktora okaze sie niezdarą i zostanę bez brwi ? ![]()
|
|
#124 |
|
Przyczajenie
|
witajcie,
ja równiez zamierzam rozpocząc edukacje w WSF im. Czamary jednak musze zacząc od studium zaocznego, aby uzyskac tytuł technika usług kosmetycznych, potrzebny do studiów zaocznych, problem w tym, ze dopiero w czwartek bedzie wiadomo, czy taka grupa zostanie utworzona - za mało chetnych. Bardzo zalezy mi akurat na tej szkole, bo spotkałam sie z b.dobrą opinią [ tutaj ukłon w strone Ameski za to, ze raczy nas tak obszernymi info. na jej temat ]. Jezeli któras z Was wie cos na temat studium zaocznego w WSF prosze o informacje. .. a moze polecicie mi inną szkołę/studium kosmetyczne we Wrocławiu, taką awaryjną.. zainteresowała mnie szkoła Marzeny Daleckiej na Słubickiej, jednak nie znam opinii na jej temat. Ratujcie!!
|
|
|
|
|
#125 |
|
Rozeznanie
|
Wysłane
![]() Hehe, element ryzyka Ja np. byłam w parze z pierwszą osobą jaką poznałam Usiadłyśmy na rozpoczęciu obok siebie i okazało się, że jesteśmy w jednej grupie Nie mogę na nią narzekać ![]() gosiaczeck mogę spytać dlaczego najpierw chcesz technika robić? nie lepiej od razu licencjat? zawsze to oszczędność 2 lat.. no chyba, że warunki finansowe nie pozwalają. Wiadomościami mogę służyć, niestety o innych szkołach za dużo nie wiem
Edytowane przez ameska Czas edycji: 2007-08-28 o 22:35 |
|
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużoo tych materiałów ![]() No jest jednak jakieś ryzyko Trzeba dobrze trafic ehhe
|
|
|
#127 |
|
Przyczajenie
|
Ja już za parę miesięcy będę mogła Wam napisać jak jest w Wawie ;] szkoda, że nie ma nikogo oprócz mnie... ameska mogłabym Cię prosić o te materiały na elulka@buziaczek.pl ? zawsze mogą się przydać
|
|
|
|
|
#128 |
|
Przyczajenie
|
Moge studiowac tylko zaocznie ze wzgledu na prace i rodzinkę. Pracuje jako grafik komp. ale zawsze marzyłam o zawodzie kosmetyczki..teraz mam okazje spełnic marzenia. Dzisiaj dowiedziałam sie, ze nie zostanie utworzone studium zaoczne na WSF, wiec musze szukac innej szkoły, w której zdobede tytuł aby moc studiowac zaocznie kosmetologie. Wysokosc czesnego nie ma az takiego znaczenia, chcialabym jak nawiecej nauczyc sie, zarowno teorii jak i praktyki..
Eh..jestem "w kropce".. Slyszałam równie dobre opinie na temat szkoły Żywirskiego, dziewczyny narzekały tylko na wysokie czesne bo ok 380zł. Pytanie tylko czy warto płacic za cos czego naucze sie w inny szkołach za 200zł..dlatego rozpaczliwie szukam opinii na temat innych szkół. Pozdrawiam Was |
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś u kosmetyczki ... i spytalam ją jakie skonczyla studia.
No wiec ona skonczyla studium na Słubickiej. Chwalila sobie bardzo Mowila,ze bala sie masażu i chemii.Nie musiała sobie sama kupowac narzędzi pracy (cążki i te inne), jedynie musiala zaopatrzyc się w fartuszek i buty. Szkola zalatwia praktyki. A żywirskiego to na Nowowiejskiej, prawda? To jest ulica obok mnie ale nigdy o tym nic nie slyszalam
|
|
#130 |
|
Przyczajenie
|
Tak, Zywirskiego to na Nowowiejskiej..calkiem niedawno dowiedziałam sie ze ta i szkoła Czamary to dwie najlepsze szkoły kosmetyczne we Wrocławiu, a nawet to, ze w nieoficjalnych rankingach Zywirski wychodzi na prowadzenie
warto wiec studiowac kosmetologie w jednej z nich.Podjełam, w koncu, decyzje, zapisałam sie do szkoły M. Daleckiej na Słubickiej. Wiele jeszcze na jej temat nie moge powiedziec, bo z powodu remontu nie obejrzałam nawet pracowni kosmetycznej.. jedno jest pewne, mają bardzo duzo kandydatek na studium, do tej pory tworzyli dwie grupy, w tym roku zastanawiaja sie nad piątą. Jesli chodzi o wydatki na początek roku (prócz wpisowego 50zł i czesnego 220) dochodzi wyprawka w postaci przybornika do manicure, fartuszka i klapek, wszystko ok 180zł. Co bedzie dalej...(?)..zobaczymy ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#131 |
|
Rozeznanie
|
zdawaj na bieżąco relacje
|
|
|
|
|
#132 |
|
Rozeznanie
|
ja w sobote juz bylam na pierwszych zajeciach bo poszlam na studium
zapowiada sie nawet fajnie. mam w miare fajna grupe. co do tych dziewczyn typu lalka barbie to sa i takie co wyciagaja co 5 min lusterko i poprawiaja usta szok hehe jak by mogl ktos mi przeslac tez te materialy bede wdzieczna;* kasiaaa178@interia.pl
KOCHAM MOJEGO SKARBA http://suwaczek.com/200611172438.pngPrawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć: 'Jestem w więzieniu w Meksyku', a on na to odpowie: 'Nic się nie martw, zaraz tam będę' |
|
|
|
|
#133 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie ma nikogo na zaoczne na WSPZ w Krk? nie chce być sama ;( hehehe, ja czekam aż mi przyslą materiały pocztą
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
ameska duzo mozna sie od Ciebie dowiedzieć! dobrze miec starsza kolezanke
|
|
#135 |
|
Rozeznanie
|
http://studentwsf.fora.pl/spotkanie-...akow-t189.html
nie wiem czy śledzicie uczelniane forum, ale to może was zainteresować
|
|
|
|
|
#136 |
|
Rozeznanie
|
ponawiam swoja prosbe o przeslanie materialow tych co ameska rozsylala....
KOCHAM MOJEGO SKARBA http://suwaczek.com/200611172438.pngPrawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć: 'Jestem w więzieniu w Meksyku', a on na to odpowie: 'Nic się nie martw, zaraz tam będę' |
|
|
|
|
#137 |
|
Raczkowanie
|
Czy ja też mogę prosić o materiały? Sonka1987@poczta.onet.pl, z góry dziekuje
Edytowane przez Sonka87 Czas edycji: 2007-09-05 o 19:01 |
|
|
|
|
#138 |
|
Przyczajenie
|
hej
ja sie wybieram na Wszpz W Krk na zaoczne )) pozdrawiam
|
|
|
|
|
#139 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
ja jestem również przyszłą studentką kosmetologi ale w BIałymstoku na Krakowskiej. Czy są może jakieś znajome ;-) Stres mnie zżera, ale dobrze tak poczytać ze nie jestem sama. Z tego co widzę, "my wszystkie nowe" mamy te same stresy..... Ja to juz zaczynam się tak denerowować, że juz paznokci prawie nie mam... . U mnie juz 29 września początek roku.... ajjj mogliby już zrobić 1 października :PPozdrawiam ;-) |
|
|
|
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
up ;-)
|
|
|
|
|
#141 |
|
Przyczajenie
|
Cześć!
Mam pytanko. Będziesz studiowała dziennie czy zaocznie i na jakiej uczelni? Ja też zaczynam od października studiować kosmetologie dziennie na Wspia i szukam kogoś kto też tam idzie. |
|
|
|
|
#142 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam pytanie, co trzeba zdawać na maturze aby dostać się na kosmetologię i czy jest ten kierunek na śląsku??? Będę wdzięczna za odpowiedź!!!
|
|
|
|
|
#143 |
|
Rozeznanie
|
Yasia
To zależy od tego czy chcesz studiować na uczelni państwowej czy prywatnej. Jeśli na prywatnej to nie jest istotne jaki przedmiot zdajesz na maturze. Zazwyczaj o przyjęciu na studia decyduje kolejność zgłoszeń. Uczelnie państwowe (UM czy AM) najczęściej wymagają od swoich kandydatów matury z biologii. Kiedy ja zdawałam na UM w Łodzi można bylo zdawać biologię lub chemię, ale od tego roku wymagana jest tylko biologia. Może być ona zdawana na poziomie podstawowym, ale osoby, które zdawały ją tylko na tym poziomie nie miały szans, żeby dostać się na studia dzienne. Wynikało to ze sposobu przeliczania punktów. Tzn. jeśli matura była zdawana na poziomie rozszerzonym to punkty były mnożone przez 2. Najlepiej sprawdź na stronie uczelni na której chcesz studiować. |
|
|
|
|
#144 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję bardzo za odpowiedź. A czy poziom studiów prywatnych różni się od poziomu nauczania studiów państwowych?
|
|
|
|
|
#145 |
|
Rozeznanie
|
up
|
|
|
|
|
#146 |
|
Zakupowy odwyk :)
|
Cześć dziewczyny
czy któraś z Was będzie może strudiować w łodzi ?
|
|
|
|
|
#147 |
|
Rozeznanie
|
czarne
Ja będę studiować w Łodzi. Teoretycznie to zaczęłam w zeszłym roku, ale musiałam wziąść urlop dziekański, więc tak naprawde to dopiero teraz będę studentką pierwszego roku. A ty na UM będziesz studiować? |
|
|
|
|
#148 |
|
Zakupowy odwyk :)
|
kaja_1985r
nie,niestety nie na um
|
|
|
|
|
#149 |
|
Raczkowanie
|
kaja_1985r jak to wszystko wygląda na początku roku w przeddzień i w pierwszym dniu nauki na UM ?
Pozdrowienia
|
|
#150 |
|
Rozeznanie
|
W zeszłym roku nie było rozpoczęcia roku, tylko od razu pierwszego dnia były normalne zajęcia.
Indeksy i legitymacje odbiera się w dziekanacie po opłaceniu ubezpieczenia i okazaniu listu z UM z decyzją o przyjęciu na studia. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.

Dla mnie dość trudne były mięśnie bo dużo podobnych jest no i układ nerwowy, szczególnie ta cała budowa mózgu..blee.. Narządy i kości jakoś polubiłam
Jedna z dziewczyn studiowała na AM we Wrocławiu i po licencjacie poszła na kosmetologię, opowiadała, że na AM miała bez problemu 4 a tu zdawała egzamin w 2 terminie.. Więc to na pewno o poziomie świadczy

?