|
|
#121 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: UGG gdzie kupić oryginalne HELP !
okej, skoro wszystkie są produkowane w Chinach to dlaczego są takie różnice w cenie i dlaczego jedne przemakają a drugie nie ???
I te podziały na te fabryki ... już się pogubiłam. |
|
|
|
|
#122 | |
|
ćwir ćwir
|
Dot.: UGG gdzie kupić oryginalne HELP !
Cytat:
A drugie są robione na zlecenie firm, które podrabiają, koszty szycia są bardzo niskie, więc i ceny niskie. Chińczycy są mistrzami podróbek. Bywają i przypadki, ze ta sama firma szyjąca na zlecenie np. LV, produkuje też na lewo, z tym, że część dla LV leci z doszytą oryginalną metką i numerem seryjnym, a część "podrobiona" idzie na czarny rynek bez metki i numeru, lub z podrobionymi, nieautoryzowanymi. Jakość ta sama, różnica w cenie ogromna. 90% oryginalnych adidasów, butów Pumy, Nike, Reeboka, torebek Chanel, LV czy od Armaniego jest produkowana w Chinach, dlatego, że koszty produkcji i siły roboczej są bardzo niskie tam. Jeśli kupujesz w sklepie producenta lub w innym zaufanym (jak np VS, którą podałam wyżej) to nie obchodzi Cię gdzie produkują, na pewno są oryginalne. Większość firm ma specjalny dział od podróbek, wyślij im linka do sklepu, który Cię zainteresował i spytaj czy to ich produkt.
Moje książki na wymianę: KLIK! Edytowane przez Ćwirka Czas edycji: 2009-10-06 o 12:00 |
|
|
|
|
|
#123 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Ugg Boots
podbijam
ktoś próbował na www.uggbootstore.net ?
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.uggaustralia.com/retailst...inestores.aspx |
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
ja się czaiłam ale poległam i kupiłam coś innego
|
|
#126 |
|
Przyczajenie
|
UGG z DEEZEE
Otóż mam oko na takie buty:
http://www.deezee.pl/obuwie_damskie/...gg9_black.html [albo szare] alee... Może ma je któraś z was? Jak to jest z tą rozmiarówką? Bo czytałam że lepiej wziąć o rozmiar mniejsze. Ja mam duże 39 [39,5?] i boję się że będą wyglądały na moich stopach jak ogromne kalosze, bo nie są to małe buciki. Przemakają co? Są usztywniane? Nadają się do chodzenia teraz na jesień czy bardziej zimą? Z góry dzięki za odpowiedzi ;d |
|
|
|
|
#127 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: UGG z DEEZEE
nie wiem jak jest z rozmiarówką ale widziałam kilka dziewczyn w takich butach
prezentowaly sie o dziwo lepiej niz myslalam nie wiem jak mozna utrzymac je w jakimkolwiek stanie przy takiej pogodzie ![]() chyba ze porusza się tylko samochodem nie wiem czy to na zime czy jesien bo ciepłe to one pewnie nie sa ale znowu jesienia masz za duzą pluchę zeby w nich chodzic
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#128 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: UGG z DEEZEE
Oryginalne tylko nie przemakają te z wełny merynosa, impregnowane. Te Ci bedą przemakać. Ja tez mam 39 a noga mi w tym rozmiarze " lata"w tych butach spokojnie bym wzieła 38
|
|
|
#129 |
|
Przyczajenie
|
Ja czekam na moją przesyłkę z Anglii z moimi pięknymi, czekoladowymi UGG-ami
Koleżanka była w Australii niedawno i powiedziała, że pełno ludzi nosi te buty, więc takie niemodne, jak to pisały Panie 2 lata temu, to one nie są ![]() Zamawiałam na tej stronie: http://www.uggsale-outlet.com/ a no i ponoć trzeba kupować rozmiar mniejsze, bo się rozbijają bardzo w środku, to żeby później nie były rozklapione.
Edytowane przez paranoiczka Czas edycji: 2009-10-25 o 09:34 |
|
|
|
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ile przesyłka ?
|
|
|
#131 |
|
Przyczajenie
|
Siostrzyczka, co mieszka w Anglii mi zamawia
nie wiem więc ile dokładnie.http://www.uggsale-outlet.com/images/5815-Chocolate.gif te będę mieć już niebawem : > |
|
|
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#133 |
|
Przyczajenie
|
A jak się ma nieprzemakalność Uggów? Pytam o modele Argyle i Cardy.
Zakochałam się w Ugg Argyle, ale trochę przeraża mnie cena. Zastanawiam się między nimi, a Emu Hipper. |
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze pare lat temu uwazalam je za koszmarne. W Anglii ma je co 2 osoba. Tak sie napatrzylam ze teraz nawet mi sie podobaja. Moze nie do tego stopnia zeby je kupic ale nie draznia mnie
![]() Za 15 - 20 funtow to mozna szmaciaki w podobnym ksztalcie. Co do znieksztalcania to niestety widzi sie wile ofiar z wykszywionymi butam, ktore niestety wygladaja jak kaleki. Czasem mam ochote zrobic takiej zdjecie i jej pokazac. Moze nie wie?? Buty te maja bardzo miecutkie podeszwy i dla osob ktore maja tendencje do scierania podeszwy na bok kompletnie sie nie nadaja. Sa tez inne firmy robiace takie buty. Niektore sa troche tansze. np Bearpaw. ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- http://images.amazon.com/images/P/B0...CRMZZZZZZ_.jpg |
|
|
|
|
#135 |
|
Przyczajenie
|
no na szczęście mam ten fart
może jakoś w przyszłym tygodniu w końcu będę mieć te buciki, bo czekam czekam i nie mogę się doczekać. A co do tańszych firm.. radzę nie kupować, chyba że jakaś dość sprawdzona marka, bo już mam jedne i niestety, już się 'zrobiły głodne' z boku i dwa kroki na mokrym chodniku i już są całe mokre.. |
|
|
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, że się powtarzam
![]() Komu nie podobają się UGG, niech się nie wypowiada, proszę! Zaczynam ten wątek, wątek 2009/10 dla wszystkich miłośniczek tych uroczych butów! Wypowiadajcie się, wrzućcie zdjęcia swoich UGG itd. Chcę być posiadaczką butów UGG. Marzą mi się krótkie, orzechowe, piękne, ORYGINALNE. UGG australia classic short chestnut - takie sobie sprawię już niedługo. Dodam, że od 2 lat jestem posiadaczką EMU, które okazały się kiepskiej jakości...
Edytowane przez ZuzaKendi Czas edycji: 2009-11-09 o 21:01 |
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: UGG australia - zima 09/10
|
|
#138 |
|
Rozeznanie
|
ja też się ostatnio czaję na te butki
bo stwierdziłam, że inne mi nie pasują do mojej zimowej kurtki (wklejam zdjęcie) nie chce innych, bo te jako jedyne mają gumową podeszwę (a nie piankową jak w większości),są solidniejsze i nie będzie tak widać na nich brudnych zacieków od deszczu czy śniegu... a tak właściwie jak je czyścić
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.shudoo.co.uk/sites/shudoo...f/UGG-CAKT.jpg
Albo kupic w sklepie takie kosmetyki do butow jakiej kolwiek innej firmy. Potrzebna jest szczoteczka do zamszu, Spray impregnujacy, i spray do czyszczenia. Zamszowe buty wcale nie sa trudne w utrzymaniu. I wcale nie musza byc brudne i w zacieki. Zamszowe kowbojki mam 3 lata, nosze prawie non stop i wygladaja jak nowki, przy odpowiedniej pielegnacji. |
|
|
|
|
#140 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie do tego jest spay impregnujacy. Jesli sie regulane pryska nim buciki to woda nie wsiaka w skore tylko splywa nie moczac buta.
Sol wylazi ze skory bo skora jest wyprawiana z uzyciem bardzo duzych jej ilosci. To nie sol z chdnika i sniegu.. Jesli juz zrobia sie zacieki solne bardzo latwo mozna je usunac zwykla woda. |
|
|
|
|
#142 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko najpierw muszę mieć buty heheh... i muszę w końcu znaleźć takie, które chcę
|
|
|
#143 |
|
Przyczajenie
|
Mam takie i są super wygodne.
i jest w nich super super ciepło |
|
|
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, że są inne wątki o UGG, czytałam. To jest wątek dla posiadaczy, itp.
No dalej, posiadaczki, pochwalcie się swoimi UGG!
|
|
|
#145 |
|
Przyczajenie
|
a powiedzcie mi, czy one przemakają? Bo kupiłam te buty a później przeczytałam, że mogą przemakać :|
|
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Ale po co mnożyć wątki
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Beda przemakac jesli nie bedziesz ich impregnowac. Jak kazde skorzane buty. Do butow licowanych jest pasta a do zamszowych spray.
|
|
|
|
|
#148 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj kupuję te butki
trochę kosztują...ale wolę kupić oryginalne niż w tej samej cenie jakiś bubel
|
|
#149 |
|
Przyczajenie
|
A mogłabyś podać u jakiego sprzedawcy kupujesz UGGi?
Założyłam temat odnośnie Uggów wczoraj a teraz nie umiem go odnaleźć, czy ktoś mógłby mi pomóc? |
|
|
|
|
#150 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.

ktoś próbował na 

(wklejam zdjęcie) nie chce innych, bo te jako jedyne mają gumową podeszwę (a nie piankową jak w większości),są solidniejsze