![]() |
#121 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Rudowłose Wizażanki...Łączmy się
Cytat:
![]() Hmm, przyznaję że nie przeczytałam całego wątku, ale znacie może jakiś sposób na ochronę włosów w lecie przed wyblaknięciem/rozjaśnieniem?
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Witamy w wątku
![]() śliczny avatar co do ochrony - trzebaby przerzucić KWC w kierunku sprejów i smarowideł modelujących do włosów z filtrami zaraz sprawdzę,sama jestem ciekawa ![]()
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za komplemencik
![]() W samym KWC troche trudno było mi coś znależć, ale jest artykuł na temat ochrony włosów, wktórym polecane są spray'e Joanny i serum do końcówek z Avonu (które nawet posiadam ![]()
![]() |
#124 |
Przyczajenie
|
co tak cichutko dziewczynki na wątku ?
piszcie coś ![]()
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie marchewki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#126 |
ma zielone pojęcie
|
Witam Rudowłose
![]() Na stałe wolę swój naturalny jasny blond ale powiem Wam, że w rudości też czuję się świetnie ![]() ![]()
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Bardzo chętnie dołączę się do klubu rudzielców
![]() Jestem naturalnie ruda od dziecka, mam zielone oczy i teraz jestem bardzo dumna ze swojego koloru włosów. Jak byłam mlodsza też miałam kompleksy, często słyszałam że jak ktoś jest rudy to już z założenia brzydki ![]() Teraz potrafię się obronić i jestem świadoma swojej wartości. Zawdzieczam to w dużym stopniu mamie która potrafiła ze mną umiejętnie rozmawiać i wybić z głowy kompleksy (ona też była ruda tak że wiedziała coś o tym). Pozdrowienia i buziaki dla wszystkich ognistowłosych Pań i Panów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Gość
|
Bo rudy to piękny kolor (mi zawsze w marzeniach była obecna fryz - rudy bob) - nie taki pospolity.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A w przedszkolu to miałam rudą opiekunkę, którą inne dzieci lubiły w związku czym nie były okrutne ![]()
![]() |
![]() |
#130 |
Wtajemniczenie
|
witam wszystkie rudzielce!
mam nadzieje,ze mnie przyjmiecie do swego grona - pomimo tego ze w tej chwili mam naturalny kolor "zloty blond" - w sloncu jedynie bywa lekko rudy. Na swoja obrone mam tylko to, ze: - urodzilam sie z rudym wlosem ![]() - czesto farbuje sie na rudo [ulubione odcienie : miedz, czerwien granatu] - uwielbiam pomarancz i jesli tylko moge ubieram sie na pomaranczowo - czasem nawet od stop do glow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
magdaka13 nie mogłybyśmy nie przyjąć skoro autorka tematu przeszła to samo : od rudego dzieciaka do farbowanej na miedz złotej blondynki (za jakie grzechy...)
![]() a pomarancz faktycznie genialnie komponuje się z rudością (i czarnymi ciuchami),stracilam lata pomaranczowości przez głupie obiegowe opinie ze przeciez to nie pasuje...teraz z lubością obnoszę się moją pomaranczową zamszową kurtką - boooosko wygląda..i na kurtce się nie skończy wracając do kluczowej kwestii farbowania ; włosie rośnie mi ok 2 cm/mies - mam do wyboru piękny złoty odrost lub farbowanie szamponetką co 2 tygodnie zgodnie w moim zamiłowaniem do braku logiki i braniem histerycznych impulsów za spontaniczność na zasadzie - "Musze miec znowu rude włosy,co z tego ze nie znalalam w sklepach szamponetki,farba to prawie to samo" - machnęłam (a raczej matka) w grudniu czerwoną miedz,która trzyma do tej pory i farbuję rozrastajacy sie błyskawicznie odrost - jeszcze około roku i naraszcie nastanie ten piękny poranek gdy zauważę iz całą czuprynę zamieniłam w odrost ps.moje świeżutkie zdjęcia (dorobiłam się cyfrówki na allegrowaniu stanikami ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Restless, masz śliczne loczki i piękny ognisty kolor
![]()
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Resstles piękne włoski takie ogniste i te loki zawsze o takich marzyłam
![]() A niech tam ja też wkleję swoje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
czytam te wasze posty i powiem wam, ze sama nabralam ochoty na farbowanie ![]() ok, to ja i wkleje swoje fotki ![]() ![]() ![]() pierwsze 2 fotki z polski sprzed roku, potem fotka z walii sprzed roku , czwarta znowu sprzed roku w polsce (tak sie dziwnie wkleilo) i na koncu dzisiejsza ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Co zdjęcie to inny odcień rudości
![]() ![]() Ja najbardziej lubię jak moje przybieraja taki odcień jak na zdjęciu poniżej, ale często mają też taki bardziej blond, jak na avatarze ![]() ehh ważne, że są rude ![]()
![]() |
#137 |
Gość
|
Tak jest, u mnie teraz wyjaśniały nie co i bardziej na rude wyglądają - siostra mówi, że jest bosko. Troche mniej wiśniowe są.
![]() Restless, rudywróbel, titania, edycia15 - wyglądacie cudownie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Titana masz ładny kolor taki delikatny i te loki. Ja mam jakiegoś bzika na punkcie rudych loków, może dlatego że sama takich nie mam ![]() Kiedyś gdzieś przeczytałam że właścicielki rudych włosów mają grube włosy, ja jestem jakimś wyjątkiem, moje są delikatne i cieniutkie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cos w tym jest, bo za kazdym razem jak jestem u fryzjera to mowia mi: pani to ma takie grube i geste włosy... blah..blah...blah i za kazdym razem prosze o wycieniowanie zeby nie miec przyslowiowej "szopy" na glowie. ![]() a powiedzcie jaki makijaz nosicie do koloru swoich oczu i wlosow? ja mam jasno niebieskie oczy wiec uzywam roznych odcieni zieleni - od mietowej, poprzez turkus as po zgniła, do tego kocham sie w szarosciach i fioletach (szczegolnie jesli sa to smokey eyes) ![]() WeronikaWargulak, czekam na Twoje fotki! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
mejkap to temat rzeka,mam ochotę na wypracowanie
pisane apropos mojej kolorystyki - oczy morska zielen,cera jasna,raczej ciepła,zlotawe piegi przez lata (maluje sie od czasów gówniarskich) wyżywałam się artystycznie i nosiłam kolorowe cienie łączone szaleńczo tęczowo - zielenie,fiolety,szarości ,żółcie,pomarańcz,w różnych konfiguracjach, bardzo lubiłam tez czerwony cien na imprezy ,wszystko starałam się łączyć ze złotym lub połyskliwym brązem by nadac cieplejszy charakter w pewnym momencie przyszedł przesyt,poza tym stwierdziłam ze przy moich psuedoelfich rysach twarzy kolorowy makijaz jest trochę przytłaczający i raczej odbiera resztki uroku niz dodaje teraz wiem ze przy delikatych rysach i niewidocznej cerze -obowiązuje żelazna zasada - najwyzej 1 mocny kolor i nie więcej niz 3 faza smokeyowa tez była tylko pozornie udana - chcialałam być alternatywna no to trzeba było sie przywitać z ciemnym mejkapem - w szarym/czarnym smoku wyglądałam jakbym wstała z grobu i została przejechana przez furę z węglem,w fioletowym zaawansowane suchoty,w brązowym niewydolność wątroby jedynie w połączeniu z kholem smoke wygląda to ciekawie bez naleciałości heroin look,pewnie przez ten efekt kurczenia naczynek w spojówce - szarpnęłam się na Guerlaina (jak ze mam kota na punkcie tej marki ) - i czasem stosuje - krechy z khola + eyeliner + czerwony cień i mogę wodzić na pokuszenie niesparowanych gothów (gdybym chodzila na imprezy tudziez koncerty ) tutaj dochodzę do okresu z bardziej udanymi próbami makijażowymi - odkryłam eyeliner - to dopiero zabawa - krechy grube,cienkie,w połączeniu z kolorem,sztucznymi rzęsami i czym tam jeszcze genialnie grają z rudą urodą,która sama przez się ma często taki troche retro look - polecam kreskówki wibo i miss sporty - są NAPRAWDĘ łatwe w obsludze,a nie tylko tak się o nich mówi i kosztują grosze kolejne krok to odkrycie czerwonych/wiśniowych/burgundowych szminek - matko i córko,to było objawienie - nie ma lepszego makijażu dla rudzielców - Rita Hayworth dla każdego,sam seks w wydaniu jestem damą w salonie a w łóżku... pasuje nawet na dzień i moze robić za cały malunek,choć oczywiście nie kazdy odcień,trzeba potestować,wyniki bywają zaskakujące - wbrew pozorom taki wybitnie ciepły typ jak ja dobrze wygląda w zimnych czerwieniach i jednocześnie w pomarańczach - fajne sa pomadki Loreala,np ta Star Secrets od Penelopy C. do czerwonych ust na oko delikatny brązik + rozświetlacz ważny jest róż,raczej morela,choć bierze mnie czasem na cos cukierkowatego,lubię tez brązery w niewielkiej ilości,rozświetlacze na tony tusze do rzęs - przez lata żyłam w nieświadomości ze tak jak nie ma staników z obwodem ponizej 70 tak nie ma tuszu innego niz czarny,a brąz jest beee ( nie wiem czemu do tej pory )...teraz podstawa to, oprócz brązu,fiolet,granat,czase m róż na koncówki jak mam glupawkę na brwi brązowa henna,wosk,od 2 dni testuję paletkę essence - jasnobrązowy kolor jest akceptowalny o podkładach będzie innym razem,bo to drażliwy temat
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
będą makijaze i będa zdjęcia - moze przez weekend cos stworzę,ostatnio na codzien mam lenia - choć kreski eyelinerem słabo wychodzą na zafiltrowane powieki i się marzą,matowanie filtru niewiele pomaga
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
Stwórz, stwórz
![]() Twój wcześniejszy post o makijażach był dla mnie natchnieniem ![]() Ja do tej pory robiłam głównie dwa typy makijażu: brązowe cienie i czerwone usta lub przydymiony niebieski cień i delkiatny róż na usta. Zieleń mi się gryzie z niebieskimi oczami, ale fiolety będą chyba pasować. Inne Twoje pomysły tez mi się bardzo podobają ![]() Proszę o jakieś zdjęcie, bo chciałabym to zobaczyć ![]()
![]() |
#145 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też jestem jedynym rudzielcem w rodzinie ![]() A takie mam włoski (zdjęcie) |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Trafić na taką głupią babę...współczuję. Skąd ona w ogóle wytrzasneła taki przesąd?! ![]()
![]() |
![]() |
#147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() O kurcze ale się uśmiałam. Ludzie to mają pomysły, a ja myslałam że tylko czarne koty przynoszą pecha ![]() To w takim razie powinnyśmy mieć ciągłego pecha, ewentualnie całe w siniakach od szczypania chodzić. Przecież rude widzimy po kilka razy dziennie (swoją drogą ciekawe czy te w lusterku też się liczą ![]() Buziaki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A prawda jest taka, że to nie my, tylko oni są dziwni i sobie świadectwo wystawiają takimi komentarzami. Chyba nie ma sensu się przejmować takimi rzeczami. Ja tam już lubię być ruda, przynajmniej się wyróżniam z tłumu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Rozeznanie
|
wczoraj muj czteroletni siostrzeniec mówi do swojej mamy, blondynki
- "mamusiu jakie ty masz piękne włosy" po czym patrzy na mnie i dodaje -"bo ciocia Ania ma takie brzydkie, czerwone!" (potem chodził i mówił 'a fuj! brzydkie, a fuj!') ech, aż mi się przypomniały lata dzieciństwa ![]()
![]() |
#150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przynajmniej nię będą potem dokuczać innym rudzielcom ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.