![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesli udalo Ci sie odzyskac plaski brzuch po ciazy, zagladnij tu !
mi tez polozne zwracaly uwage ze nie powinnam glaskac, nawet jak odruchowo kladlam reke
![]()
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
Przy zagrożeniu porodem przedwczesnym leżałam w szpitalu i położne każdego dnia powtarzały aby nie głaskać brzucha
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Nie powinno się głaskać nadmiernie brzucha w ciąży, każdy bywalczyni oddziału patologii ciąży Ci to powie, możesz wywołać skurcze. Niby zdrowej ciąży to nie zaszkodzi, ale prawda jest taka, że nigdy tego nie wiesz na 100%, więc lepiej unikać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Nie zauważyłam zeby któraś wspominała zeby po porodzie stosować pas poporodowy?
Moja mama twierdzi ze kiedys kobiety stosowały i poagało (preciwskazanie po cesarce) Znam i widziałam doskonałe efekty po masażach. Jednak chyba wszystko niestety jak zawsze: w genach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Przyczajenie
|
dobra, to teraz ja. przed ciaza byłam mega chuda, należę raczej do tych drobnych, w ciąży jadłam wszytsko co chciałam ,starałam się zwracać uwagę na to zeby nie przesadzac, ale wiadomo, gdzies tam w glowie siedzi "dobra no, bez przesady, jestes w ciazy, mozesz" :P rezultat: +16kg. nie ma tragedii, ale po powrocie do domu było +9, a dziecko przeciez juz na zewnatrz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aa nie, nie wygladam jak przed ciaza, mam rozstepy, duzo rozstepow, mimo zawzietej walki, szorowania skory, balsamow i cwiczen w ciazy, ale spodziewalam sie tego, moja mama tez ma, tez nie dala rady ich uniknac, ale to inny temat, wazne ze ksztalty sa ok, w koncu wiekszosc czasu spedzam w ubraniu ![]() Edytowane przez malina_90 Czas edycji: 2015-11-03 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
Jutro miną 3 m-ce od porodu. Kg ciążowe prawie zgubione (zostało się ich jeszcze 2-3 do zrzucenia, nad czym pracuję uparcie).
Niestety poród sn u mnie nie wypalił i z przyczyn niezależnych miałam cc, czego się obawiałam. Przed ciążą miałam SUPER płaski i umięśniony brzuch. Dużo trenowałam, nie przejadałam się niezdrowo. Za to w ciąży przybyło mi aż 24 kg (!), a po ciąży nie tylko pozostał brzuch ale i cała masa rozstępów ![]() ![]() ![]() Miesiąc po porodzie ostro się wzięłam za powrót do ćwiczeń, najpierw z Pióro, potem z Mel B a teraz z Chodakowską. Bolało. Mówili, że nie powinnam tak szybko trenować, ale ku mojemu zdumieniu dokładnie 2 miesiące i 10 dni od operacji ból ustał. Ból podczas treningów, bo teraz jak nie tak się dotknę to boli dalej, ale wszystko wygląda lepiej. Z kg daje radę, gorzej z jakością skóry i tymi rozstępami. Byłam nawet na 1 zabiegu leserem (w ciul drogie!!!), wygląda to lepiej, nie powiem, że nie, ale muszę ich zrobić podobno 4, a to kosztuje... W ubraniu wyglądam lepiej niż przed ciążą, ale w bieliźnie nie jest jeszcze tak kolorowo. Cóż, nie poddaję się i walczę dalej, bo co innego mi pozostało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.