![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: seks "bez prezerwatywy"-jak to jest????
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Rozeznanie
|
Jak większość wolę bez prezerwatywy, ale niestety nie mogę i nie chcę brać tabletek więc jak na razie jestem skazana na gumki
![]() W sumie z też nie jest źle ale bez jakoś tak bardziej ciepełko itp ![]()
![]() |
#123 |
Przyczajenie
|
Tylko jednego dnia zadżyło nam się współżyć bez prezerwtywy, ale wiedzieliśmy,że wtedy ryzyko zajścia w ciążę było minimalne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
nienawidze gumek...3 razy w zyciu stosowalam i powiedzialam ze poki mam stalego partnera to nie ma mowy nawet o jakis lateksach..biore tabletki i czuje sie pewnie..przy gumkach (wtedy mialam przerwe w braniu tabletek miesieczna) to chodzilam cala znerwicowana po prostu
![]()
![]() |
#125 |
BAN stały
|
Stosunek przerywany -dla tych, którzy kochają się bez zabezpieczenia
jak w tytule.... powiedzcie czy stosujecie metode stosunku przerywanego?? zakonczylo sie to u kogos wpadka? czy kochajac sie bez gumki patrzycie czy sa plodne czy nieplodne dni?? znam duuuzo osob ktore kochaja sie przerywanym stosunkiem po kilka lat i nie wpadły... naprawde duuuzo osob...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
BAN stały
|
Dot.: do tych ktorzy kochaja sie bez zabezpieczenia
Witam laura87 Widze,ze ja bede pierwsza,ktora wypowie sie na ten temat
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
BAN stały
|
Witam laura87 Widze,ze ja bede pierwsza,ktora wypowie sie na ten temat
![]() ![]() ![]() tak, ja tez stosuje taka metode od roku i narazie niespodzianka nie wyszla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
ani razu mi się to nie zdarzyło w przeciągu tych 20 miesięcy od kiedy kocham sie z moim tż
![]() ![]() a co do skutków ubocznych przy tabletkach... róznie z tym bywa, ja nie zauważylam niczego niepokojącego. i wolę "faszerować się chemią" i miec pewnosc, ze nie bedzie mnie czekac zadna niespodzianka, choc i w tym przypadku tz nigdy we mnie nie konczy, ale to raczej ze wzgledow higienicznych, bo potem by mi wszystko wyplywalo ![]() laura, boisz sie tycia po tabsach, a nie boisz sie tycia w czasie ciązy? ![]() ![]()
![]() |
#129 |
BAN stały
|
No wlasnie
![]() Ja osobiscie nie znam nikogo kto stosowalby ta metode9nikt nie chce sie przyznac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
znam kilka osob ktore nawet przez lata tak robily
Edytowane przez axelka Czas edycji: 2007-09-24 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
BAN stały
|
tak Vanesso. 87
![]() ![]() a jeszcze vanesso pytanie do ciebie- czy ta metode stosujesz zawsze czy bierzesz pod uwage dni plodne i wtedy sobie odpuszczas? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
BAN stały
|
laura87 wiesz co?Stosuje ta metode zawsze nawet w dni plodne a w dni nieplodne,tak 2 dni przed okresem i po okresie pozwalamy sobie czasem na male szalenstwo
![]() ![]() ![]() laura87 moze dolaczysz do nas? ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199232 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
BAN stały
|
juz dolaczylam, dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
No to ja będe kolejną która się wypowia na ten temat. Ja tak jak wy dziewczyny stosuje stosunek przerywany z moim TŻ, brałam 9 miesiecy tabletki ale postanowiłam sie odstawić z powdu silnych bólów brzucha zresztą po stososwaniu tabletek cięzko jest zajść w ciąze, i od 1.5 roku sotosujemy stosunek przerywany i jakoś dotąd nic się nie stało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Przyczajenie
|
i jak tu ufać? no zastanów się proszę, nie chcę oczywiście z iściei nkwizytorskim zapałem gromić cię za to jakie metody stosujesz, to w koncu twoje ryzyko, ale tzw stosunek przerywany ma dalece mniejszą procentowo skuteczność od prezerwatyw. albo tabletek. a prawda jest taka, że znakomita większość dziewczyn stosujących tabletki (tycie to mit, najwyżej 1-2 kg, samej wody) nie ma problemów. a na forach wypowiadają się te, które problemy mają, stąd wrażenie, że tabletki są takie straszne.
a co do włąsciwego tematu - owszem, miałam okazję parę razy robić to bez, i podziękuję za więcej tego stresu i czekania na okress, który jak wiadomo przez stras się opóźnia - błędne koło!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
no to ja dziewczyny bede kolejna osoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
Matko.... dziewczyny, ja w ogóle tego nie rozumiem. Nie wyobrażam sobie rezygnowac z normalnego pelnego stosunku, przerywac go w najprzyjemniejszym momencie i jeszcze liczyc na szczescie, i malo tego- fundowac takie emocje swoim facetom! Co ma do rzeczy panowanie nad wytryskiem i znajomosć swojego ciała???!!!! Wolałabym w ogóle seksu nie uprawiać. W głowie mi sie to nie mieści. Dla mnie to przekreśla w ogóle sens uprawiania seksu...
Stosunku przerywanego jako metody antykoncepcji w ogole nie będę komentować ... bo to chyba komentarza nie wymaga. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Rozeznanie
|
a ja się zastanawiam jak to jest że piszecie że kochacie się tak rok,1,5 dwa lata i nic ?jak to mozliwe?
wiem ze do zaplodnienia duzo trzeba ale nie wydaje wam sie to dziwne
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() I jak argumentujecie stosowanie tej metody - szkoda wam kasy na gumki/tabsy? Wasz facet chce was poczuć bez gumki? Wy jego? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Przyczajenie
|
Zgadzam się w 100%. My zaczynamy bez niczego i tak jest cudownie, kiedy mam dni płodne i dni "wątpliwej płodności" (po prostu gdy nie jestem pewna co i jak) kończymy z gumką (polecam Durexy extra safe - grubsze - używamy już 2,5 roku i ani razu nam nie pękła), natomiast tuż po miesiączce i jakieś 4 dni i mniej przed nią bez niczego i tak jest najlepiej. Nie wyobrażam sobie w ogóle stosunku przerywanego, kiedyś próbowaliśmy i to po prostu nie było to. Choć w sumie to co robimy to też po części jego modyfikacja:P.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
avlee, i w czym widzisz problem? nie każdy musi lubić to co Ty
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
ja widze problem w tym, że potem takie nieuświadomione 13nastki czytają wasze wypowiedzi i myślą, że to skuteczna metoda, a potem się dziwią "jak to się mogło stać", a tak poważnie, to ja bym się przebadała czy z waszą płodnością wszystko ok (nie odbierajcie tego jako złośliwość
![]() nie mówiąc już, że możecie faceta do nerwicy doprowadzić ![]()
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Musicie mieć szczęście dziewczyny, bo przecież podczas stosunku, nawet przed wytryskiem, pojawia się u mężczyzn płyn zawierający plemniki, oczywiście nie u kadego ale u wielu (u mojego Tżta tak) a wtedy stosunek przerywany nic nie pomoże. Nie krytykuję tej metody, chociaż to nie jest metoda antykoncepcyjna. Osobiście biorę tabletki,jestem zadowolona, Tż może kończyć we mnie bez stresu (chociaż kończenie w innym miejscach też jest przyjemne
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
BAN stały
|
moj tz zawsze potrafi/ potrafil zapanowac nad wytryskiem, tak- w plynie tym ktory wydziela przed wytryskiem znajduja sie plemniki jednak bardzo male ilosci ktore w 90% przypadkow nie sa zdolne do zaplodnienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Rozeznanie
|
Hmm, wiecie, ja sie zabezpieczam pigulkami, po tym, jak przeczytałam, że nawet przy poprawnym stosowaniu bywaja wpadki myślę o implancie hormonalnym lub połączeniu pigułek z wkładką domaciczną.
Oczywiście, macie prawo robić, co chcecie, ale jeślie nie chcecie mieć dziecka, to naprwdę jest to kiepska metoda. Ryzyko potworne, mniej przyjemności i ciągły stres. Nie wyobrażam sobie, że mogłabym co miesiąc czekać na okres, myśląc, czy sie pojawi, czy nie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
No i właśnie tego ogromnego pecha się boję.
A co do pleminików w płynie - tez jestem przekonana, że może przez nie dojść do zapłodnienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z jakiej racji miałaby się nie wypowiadać? Wyraziła tylko swoje zdanie (a ma do tego pełne prawo) w całkiem właściwym wg. mnie tonie. W niczym Cię nie obraziła. Daruj sobie więc takie uwagi na przyszłość. Odnosząc się do tematu wątku - każdy robi co uważa za słuszne. Nie ma co prawić kazań, bo przecież każdy wie najlepiej. Nie daj Bóg jak któryś z partnerów obudzi się z ręką w nocniku przy ew. wpadce i zda sobie sprawę, że jeszcze nie jest gotowy na macierzyństwo. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Moje drogie forumowiczki
![]() ![]() A płyn który wydobywa się przed wytryskiem nazywa się przedspermą, znajdują się w nim plemniki zdolne do zapłodnienia( tak nawiasem mówiąc, można unieszkodliwoć te plemniki, facet poprostu musi sie iść wysiusiać,przed stosunkiem przerywaym mocz który zostanie w cewce moczowej je zwalczy, dowiedziałąm sie tego od mojego kochanego wychowawcy, dr biologii, facet naprawdę dużo wiedział i przekazał nam moc przydatnych rzeczy) Pozdrawiam wszystki wizażanki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.