|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe Mamusie 2008
Cytat:
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#123 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
Czy przyjmiecie mnie do swojego grona? W niedzielę robiłam test - wyszła bardzo delikatnie różowa kreseczka (zrobiłam go przed terminem spodziewanej @, bo nie mogłam wytrzymać ). Wychodzi na to ze będę czerwcową mamusią . Powiedzie, kiedy można spodziewac się rosnącego brzuszka? Jak to jest...przeciez on nie pojawia się "tak nagle" po ukończonym 3 miesiącu... To dopiero początek, a ja już nie mogę sie doczekać
|
|
|
|
#124 |
|
Zadomowienie
|
Kasia.234, Magdalena
Ja ciagle plamie - ale lekarka w ogole sie nie przejmuje, usg w poniedzialek pokazalo ze dzidzius jest okay i powiedziala mi tylko ze jesli do dwoch tyg plamienia nie przejda to wysle mnie na kolejne usg Tyle tylko ze nie mam boli brzucha. Gratuluje nowym Mamom O brzuszki sie nie martwcie - jeszcze maja sporo czasu do wyskoczenia . Ale najwiecej brzuch urosnie w ostatnich tygodniach i to tez niestety czas kiedy najwiecej rozstepow podstepnie sie pojawia.....
|
#125 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie rozstępy... Czy trzeba juz teraz zacząć się smarować, czy jeszcze trochę? No i oczywiście czym? Jakoś nie ma za dużo dobrych opinii o preparatach na rozstępy na KWC
Koleżanka ostatnio poradziła mi że na początku wystarczy dobre nawilżenie i że najlepsza do tego jest oliwka dla dzieci nakładana na wilgotną skórę Spotkałyście się juz z tym? Ja raczej do chudzielców nie należę i mimo początku ciąży już mi przybyło pare kilo więc wolę wcześniej zacząć smarowanie tymi preparatami.
|
|
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj u gina byłam i raczej potwierdził
Mam tylko na brzuchu leżeć bo jakoś krzywą mam macice heh ale kojarze, że przy pierwszym dziecku tez tak miałam.... Teraz podstawowe badania i 5 października znowu wizyta...
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=67316
Super linkownia - porady o ciąży, o dolegliwościach, suwaczki, adresy sklepów... i wiele wiele innych!! polecam |
|
|
|
#129 |
|
Zadomowienie
|
a to niestety smutna prawda :-(
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
83monia miałam ostatnio podobne bole to twoich, takie jakby kłucie, coś jak bol jajnika
Trzymało mi tak całą sobotę, ale nie bralam leków. Narazie przeszło samo, ale nie mam pojęcia co to było. Miałam też w ten dzień małe plamienie, może przez to, ze w ten dzien przypadalaby mi miesiączka. Duphaston biorę od tygodnia, oszczedzam się, duzo leżę. Nastepna wizyta u ginekologa za tydzień, wtedy mam miec robione USG.
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
klucie no norma hehe ja na początku ciązy ciagle mialam klucia jajnikow
myslalam ze cos nie tak ale to norma tak samo jesli bole brzucha przypominaja te na okres to tez sa normalne tak mi tlumaczyl lekarz ja sie ciesze ze juz koncze 4 mc bo te 3 pierwsze oj ciezko bylo ciezko dolegliwosci daly sie we znaki :d ale trzymajcie sie dzoew zyny to tylko 3 mc i minie jak reka odjac
|
#132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a jeśli chodzi o to kłucie, to dziś doczytałam że to bóle wiązadeł macicy. Cytuję z forum: Odczuwane są jako "ciągnięcie" w okolicach pachwin. Kryją się za tym bóle związane z rozciąganiem się wiązadeł, które przytrzymują macicę przy kościach miednicy. W sumie może być, tylko czy jajniki są w okolicach pachwin? dość duże te okolice moje plamienie przypadałoby mniej więcej (ale raczej mniej bo za wcześnie) w dniu miesiączki. kto wie czy to norma czy mam się czym martwić (ale minęło więc uważam że jest ok).Ray, też już chciałabym tak jak ty - w 4 miesiącu... jakoś wtedy chyba mniej się człowiek boi... tak sobie właśnie myślę: jak mi się te wiązadła już rozciągają to chyba będę wyglądać w 9 miesiącu jak wielki słoń (za moją mamusią bo też miała coś ze słonicy przy obu ciążach).... mąż już za mną po domu łązi i woła: MOnia, MOnia, mój kawałek słonia... kochany, wierszyki mi układa...
|
||
|
|
|
#133 |
|
Wtajemniczenie
|
No faktycznie przesympatyczny
Mój mąż nie dość że rano robi mi śniadanka i kanapki do pracy to jeszcze mi do biura dostarczył obiad, tak więc będzie miał spory udział w tym że będę wyglądać jak słoń
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
No co do 4 miesiąca to prawda że już trochę spokojniej, choć nie do końca, ale u mnie tak było... zwłaszcza, że początki były bardzo problemowe, że były plamienia, że ciąża zagrożona, że zastrzyki, tabletki i wogóle... jeszcze fakt, że przede mną ślub i wesele... dowiedzieliśmy się o ciąży w maju, a na 25 sierpień wszystko było załatwione... goście byli już zaproszeni... zagrożenie martwiło mnie ogromnie, jeszcze wizja ślubu... ale ślub i wesele przeżyliśmy dobrze, wkońcu zamiast nas dwoje ślubujących, była nas trójeczka
a co do słonia, to ja już wyglądam jak mini słonik, ale nie narzekam... choć kg strasznie dużo mi przybyło, więc pilnujcie się dziewczyny hihihi a jak coś to w podpisie, na blogu zdjęcia ślubne zamieściłam |
|
|
|
#135 |
|
Zadomowienie
|
Basienka..... a gdzie podpis :->
|
#136 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też podpisu nie widzę. Ale znalazłam w innym poscie i zdjęcia już widziałam
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.smallangel.blog.pl/ - w końcu dojrzałam w tym podpisie linka do bloga Basieńki
![]() śliczne zdjęcia!! najbardziej mnie zdziwił alert, który się pojawił przy drugi zdjęciu: uwaga, zdjęcia mogą być o treści erotycznej... i coś tam dalej. aż się zastanawiam czy dojdę do nocy poslubnej
|
|
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamusie bardzo przepraszam, ze mnie nie było kilka dni.
Po pierwsze gratuluję wszystkim nowym mamusią i uzupełniam listę jeśli kogoś pominę z góry przepraszam i proszę o kontakt. Mamy dwa serduszka Kasia ZG Inatalial 83monia Sonia 11 Ejva ola241 ona1981 Agusia_pa2 pomponik84 coco latte asiagold2 Pozdrawiamy ![]() |
|
|
|
#140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, czy wy też tak macie....moje piersi powieększyły sie o 1 rozmiar, trochę bolą, nawet więcej niż trochę...
|
|
|
|
|
#141 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie tak samo, a lekarz mówił że piersi mogą się powiększać przez całą ciąże więc ciekawa jestem do jakigo rozmiaru dojdę
Właśnie muszę wybrać się na zakupy stanikowe bo w nic się nie mieszcze. Za to mój mąż jet tym faktem zachwycony
|
|
|
|
#142 |
|
Zadomowienie
|
Ja też musiałam wyciągnąć stanik który miałam za duży i teraz jest jak znalazł
|
#143 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam tylko wrażliwe piersi - mąż też jest zadowolony, bo jak jestem w koszuli nocnej to mi stoją sutki (są podrażnione przez materiał), a on mówi że fajnie to wygląda (zboczeniec!)
|
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
mi tez piersi nie mieszczą sie w żaden biustonosz (balony) i są strasznie wrażliwe....
natomiast czytam jak wasi przyszli tatusiowie przeżywają to ze będą tatusiami mój jakoś wogóle sie tym nie przejmuje.. inaczej to sobie wyobrażałam.... nie wiem może to za dużo dla niego przed nami trochę przyśpieszony ślub... |
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). jak już będzie po imprezie to będzie myślał tylko o tobie i twojej ciąży ![]() to pewnie też jest inaczej jak się wszystko przyspiesza niż jak się na coś długo czeka. ja rok namawiałam męża byśmy zaczęli starać się o dziecko, dlatego teraz tak bardzo zwraca na wszystko uwagę. do tego... on ogólnie jest dziwny, inny, oryginalny (jak Tofik ) bo stwierdził że musi sobie spisac wszystkie swoje przemyślenia jak wychowamy dziecko (!)...
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na pewno za parę tygodni zaakceptuje Twój stan i będziecie sie współnie cieszyć. Uwierz mi, mam już 7-letniego chłopca i też brałam slub, jak on był w brzuszku. Mój mąż reagowął podobnie, a teraz w drugiej ciąży jest zupełnie inaczej ![]() P.S. Czy jest tu ktoś, kto tez jest w drugiej ciąży?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam już 4 letnią córeczkę Julkę
|
|
#149 |
|
Wtajemniczenie
|
No to super.
A widzisz jakies podobieństwa do poprzedniej ciąży...bo ja z poprzedniej pamiętam tylko to, że ciągle wymiotowałam... i teraz się juz zaczynam na zapas martwić. Czy jest szansa, że druga ciąża będzie inna niz ta pierwsza? |
|
|
|
#150 |
|
Zadomowienie
|
No ja pamiętam bo tego sie nie da zapomnieć że każde rano wymiotowałam do końca ciązy hehe ale po 3 miesiacach to było takie łagodne naciąganie...... pamiętam 2 tygodnie męczarni na początku a teraz w sumie myśle, że nie jest najgorzej, chyba to łagodniej przechodze ale obawiam się, że i tak do końca ciązy bedzie mnie naciągać kazdy ranek... no coż.... taki juz urok...
A tak po za tym to spac mi się chce tak jak z Julką hehe i nie moge czuć kawy feee a tak to kazde rano w pracy piłam.... Musze leżec na brzuszku bo mam tyłozgięcie macicy..... Na razie to nie mam innych dolegliwości...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

Zresztą nie wiem, to moja pierwsza ciąża i zupełnie nie wiem czego się spodziewać 
). Wychodzi na to ze będę czerwcową mamusią
.

Tyle tylko ze nie mam boli brzucha.