Majowo-czerwcowe Mamusie 2008 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-09-24, 10:59   #121
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Majowo-czerwcowe Mamusie 2008

Cytat:
Napisane przez Sonia11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam taki dziwny objaw: w nocy okropnie cierpną mi ręcę. Zupełnie nie wem czym to może byc spowodowane-nigdy wcześniej tak nie miałam, a na jakiś ucisk to chyba za wczesnie Zresztą nie wiem, to moja pierwsza ciąża i zupełnie nie wiem czego się spodziewać Może któraś z was miała podobny problem?
z tego co wiem to drętwienie rąk czy nóg może być przyczyną zbyt małej ilości magnezu (i chyba potasu) w diecie. ja kiedyś (nie byłam wtedy w ciąży) miałam straszne problemy ze skórczami ale po kuracji magnezem minęły. może warto by jaiś suplement diety dla ciężarnych przyjmować??

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 11:30   #122
Sonia11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
z tego co wiem to drętwienie rąk czy nóg może być przyczyną zbyt małej ilości magnezu (i chyba potasu) w diecie. ja kiedyś (nie byłam wtedy w ciąży) miałam straszne problemy ze skórczami ale po kuracji magnezem minęły. może warto by jaiś suplement diety dla ciężarnych przyjmować??
Dzięki za radę. Faktycznie lekarz od razu zalecił mi łykanie magnezu, ale do tej pory brałam go od czasu do czasu. Nie ma co od dziś łykam regularnie-mam nadzieję że pomoże
Sonia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 13:47   #123
..Asia..
Wtajemniczenie

Witajcie!
Czy przyjmiecie mnie do swojego grona? W niedzielę robiłam test - wyszła bardzo delikatnie różowa kreseczka (zrobiłam go przed terminem spodziewanej @, bo nie mogłam wytrzymać ). Wychodzi na to ze będę czerwcową mamusią .
Powiedzie, kiedy można spodziewac się rosnącego brzuszka? Jak to jest...przeciez on nie pojawia się "tak nagle" po ukończonym 3 miesiącu... To dopiero początek, a ja już nie mogę sie doczekać
..Asia.. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 14:31   #124
Ejva
Zadomowienie

GG do Ejva

Kasia.234, Magdalena nie wiem jak mam pocieszac ..... nastepnym razem na pewno sie uda...
Ja ciagle plamie - ale lekarka w ogole sie nie przejmuje, usg w poniedzialek pokazalo ze dzidzius jest okay i powiedziala mi tylko ze jesli do dwoch tyg plamienia nie przejda to wysle mnie na kolejne usg Tyle tylko ze nie mam boli brzucha.

Gratuluje nowym Mamom i powodzenia zycze

O brzuszki sie nie martwcie - jeszcze maja sporo czasu do wyskoczenia Ale z kazda kobieta jest inaczej, niektore maja tak ze prawie wcale im brzuchow nie widac. Ale najwiecej brzuch urosnie w ostatnich tygodniach i to tez niestety czas kiedy najwiecej rozstepow podstepnie sie pojawia.....

Heal my heart and make it clean
Open up my eyes to the things unseen
Show me how to love like you have loved me
Ejva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 15:02   #125
Sonia11
Wtajemniczenie

No właśnie rozstępy... Czy trzeba juz teraz zacząć się smarować, czy jeszcze trochę? No i oczywiście czym? Jakoś nie ma za dużo dobrych opinii o preparatach na rozstępy na KWC Koleżanka ostatnio poradziła mi że na początku wystarczy dobre nawilżenie i że najlepsza do tego jest oliwka dla dzieci nakładana na wilgotną skórę Spotkałyście się juz z tym? Ja raczej do chudzielców nie należę i mimo początku ciąży już mi przybyło pare kilo więc wolę wcześniej zacząć smarowanie tymi preparatami.
Stary 2007-09-24, 15:10   #126
Agusia_pa2
Zadomowienie

GG do Agusia_pa2

A ja dzisiaj u gina byłam i raczej potwierdził Mam tylko na brzuchu leżeć bo jakoś krzywą mam macice heh ale kojarze, że przy pierwszym dziecku tez tak miałam.... Teraz podstawowe badania i 5 października znowu wizyta...

Moje ROBÓTKI RĘCZNE

WIKUSIA I JULCIA MOJE KRÓLEWNY

Agusia_pa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-24, 19:14   #127
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie rozstępy... Czy trzeba juz teraz zacząć się smarować, czy jeszcze trochę? No i oczywiście czym? Jakoś nie ma za dużo dobrych opinii o preparatach na rozstępy na KWC Koleżanka ostatnio poradziła mi że na początku wystarczy dobre nawilżenie i że najlepsza do tego jest oliwka dla dzieci nakładana na wilgotną skórę Spotkałyście się juz z tym? Ja raczej do chudzielców nie należę i mimo początku ciąży już mi przybyło pare kilo więc wolę wcześniej zacząć smarowanie tymi preparatami.
ja juz się smaruję. poleciła mi koleżanka. rzeczywiście dobre są oliwki i w sumie wszelkiego rodzaju nawilżające balsamy i lotiony. byle nie ujędrniające - nie chodzi o zmniejszenie ale o zwiększenie elastyczności skóry. podobno (to wiem od innej koleżanki) bardzo dobre efekty daje wszystko w firmy Mustela, bo specjalnie dla mam jest zestaw, ale dość drogi. więc ja zostaję przy lotionie (teraz mam kilka, bo ogólnie rzadko się smarowałam, więc wykorzystam). obie koleżanki nie mają lub prawie nie mają rozstępów, ale mówi się że to też kwestia genów i skłonności.

Stary 2007-09-25, 10:45   #128
83monia
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=67316

Super linkownia - porady o ciąży, o dolegliwościach, suwaczki, adresy sklepów... i wiele wiele innych!! polecam

Stary 2007-09-25, 11:13   #129
Ejva
Zadomowienie

GG do Ejva

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
, ale mówi się że to też kwestia genów i skłonności.

a to niestety smutna prawda :-(

Stary 2007-09-25, 11:57   #130
ona1981
Zakorzenienie

83monia miałam ostatnio podobne bole to twoich, takie jakby kłucie, coś jak bol jajnika Trzymało mi tak całą sobotę, ale nie bralam leków. Narazie przeszło samo, ale nie mam pojęcia co to było. Miałam też w ten dzień małe plamienie, może przez to, ze w ten dzien przypadalaby mi miesiączka. Duphaston biorę od tygodnia, oszczedzam się, duzo leżę. Nastepna wizyta u ginekologa za tydzień, wtedy mam miec robione USG.
Stary 2007-09-25, 12:26   #131
Ray
Zakorzenienie

klucie no norma hehe ja na początku ciązy ciagle mialam klucia jajnikow myslalam ze cos nie tak ale to norma tak samo jesli bole brzucha przypominaja te na okres to tez sa normalne tak mi tlumaczyl lekarz ja sie ciesze ze juz koncze 4 mc bo te 3 pierwsze oj ciezko bylo ciezko dolegliwosci daly sie we znaki :d ale trzymajcie sie dzoew zyny to tylko 3 mc i minie jak reka odjac
Stary 2007-09-25, 13:26   #132
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
83monia miałam ostatnio podobne bole to twoich, takie jakby kłucie, coś jak bol jajnika Trzymało mi tak całą sobotę, ale nie bralam leków. Narazie przeszło samo, ale nie mam pojęcia co to było. Miałam też w ten dzień małe plamienie, może przez to, ze w ten dzien przypadalaby mi miesiączka. Duphaston biorę od tygodnia, oszczedzam się, duzo leżę. Nastepna wizyta u ginekologa za tydzień, wtedy mam miec robione USG.
Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
klucie no norma hehe ja na początku ciązy ciagle mialam klucia jajnikow myslalam ze cos nie tak ale to norma tak samo jesli bole brzucha przypominaja te na okres to tez sa normalne tak mi tlumaczyl lekarz ja sie ciesze ze juz koncze 4 mc bo te 3 pierwsze oj ciezko bylo ciezko dolegliwosci daly sie we znaki :d ale trzymajcie sie dzoew zyny to tylko 3 mc i minie jak reka odjac
właśnie, wszystkim przypisują duphaston, a mi nie. ciekawe dlaczego...
a jeśli chodzi o to kłucie, to dziś doczytałam że to bóle wiązadeł macicy. Cytuję z forum:
Odczuwane są jako "ciągnięcie" w okolicach pachwin. Kryją się za tym bóle związane z rozciąganiem się wiązadeł, które przytrzymują macicę przy kościach miednicy.
W sumie może być, tylko czy jajniki są w okolicach pachwin? dość duże te okolice moje plamienie przypadałoby mniej więcej (ale raczej mniej bo za wcześnie) w dniu miesiączki. kto wie czy to norma czy mam się czym martwić (ale minęło więc uważam że jest ok).

Ray, też już chciałabym tak jak ty - w 4 miesiącu... jakoś wtedy chyba mniej się człowiek boi...

tak sobie właśnie myślę: jak mi się te wiązadła już rozciągają to chyba będę wyglądać w 9 miesiącu jak wielki słoń (za moją mamusią bo też miała coś ze słonicy przy obu ciążach).... mąż już za mną po domu łązi i woła: MOnia, MOnia, mój kawałek słonia... kochany, wierszyki mi układa...

Stary 2007-09-25, 13:56   #133
Sonia11
Wtajemniczenie

No faktycznie przesympatyczny Mój mąż nie dość że rano robi mi śniadanka i kanapki do pracy to jeszcze mi do biura dostarczył obiad, tak więc będzie miał spory udział w tym że będę wyglądać jak słoń
Stary 2007-09-25, 14:08   #134
bassienkaw
Zakorzenienie

No co do 4 miesiąca to prawda że już trochę spokojniej, choć nie do końca, ale u mnie tak było... zwłaszcza, że początki były bardzo problemowe, że były plamienia, że ciąża zagrożona, że zastrzyki, tabletki i wogóle... jeszcze fakt, że przede mną ślub i wesele... dowiedzieliśmy się o ciąży w maju, a na 25 sierpień wszystko było załatwione... goście byli już zaproszeni... zagrożenie martwiło mnie ogromnie, jeszcze wizja ślubu... ale ślub i wesele przeżyliśmy dobrze, wkońcu zamiast nas dwoje ślubujących, była nas trójeczka
a co do słonia, to ja już wyglądam jak mini słonik, ale nie narzekam... choć kg strasznie dużo mi przybyło, więc pilnujcie się dziewczyny hihihi
a jak coś to w podpisie, na blogu zdjęcia ślubne zamieściłam
bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-25, 14:48   #135
Ejva
Zadomowienie

GG do Ejva

Basienka..... a gdzie podpis :->

Stary 2007-09-25, 14:53   #136
Sonia11
Wtajemniczenie

Ja też podpisu nie widzę. Ale znalazłam w innym poscie i zdjęcia już widziałam Piękna para, pękne i ogrinalne zdjęcia, a bukiet po prostu prześliczny Pierwszy raz widziałam zdjęcia przy wozach strażackich-ciekawy pomysł
Stary 2007-09-25, 14:59   #137
83monia
Zakorzenienie

http://www.smallangel.blog.pl/ - w końcu dojrzałam w tym podpisie linka do bloga Basieńki

śliczne zdjęcia!!

najbardziej mnie zdziwił alert, który się pojawił przy drugi zdjęciu: uwaga, zdjęcia mogą być o treści erotycznej... i coś tam dalej. aż się zastanawiam czy dojdę do nocy poslubnej

Stary 2007-09-25, 16:02   #138
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
Bardzo mnie pocieszyłaś Bóle przypominające te okresowe też mam ale bardzo delikatne. Ogólnie to już 7 tydzień a ja zero dolegliwości, no może za wyjątkiem tego, ze po wczorajszym jajecznicowym śniadanku pół dnia mnie mdliło
Stary 2007-09-25, 18:41   #139
Kasia ZG
Raczkowanie

GG do Kasia ZG

Witam wszystkie mamusie bardzo przepraszam, ze mnie nie było kilka dni.
Po pierwsze gratuluję wszystkim nowym mamusią i uzupełniam listę jeśli kogoś pominę z góry przepraszam i proszę o kontakt.

Mamy dwa serduszka

Kasia ZG
Inatalial
83monia
Sonia 11
Ejva
ola241
ona1981
Agusia_pa2
pomponik84
coco latte
asiagold2

Pozdrawiamy
Kasia ZG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-26, 08:12   #140
..Asia..
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasia ZG Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie bardzo przepraszam, ze mnie nie było kilka dni.
Po pierwsze gratuluję wszystkim nowym mamusią i uzupełniam listę jeśli kogoś pominę z góry przepraszam i proszę o kontakt.

Mamy dwa serduszka

Kasia ZG
Inatalial
83monia
Sonia 11
Ejva
ola241
ona1981
Agusia_pa2
pomponik84
coco latte
asiagold2

Pozdrawiamy
To ja jeszczę poproszę o dopisanie

Dziewczyny, czy wy też tak macie....moje piersi powieększyły sie o 1 rozmiar, trochę bolą, nawet więcej niż trochę...
Stary 2007-09-26, 08:46   #141
Sonia11
Wtajemniczenie

U mnie tak samo, a lekarz mówił że piersi mogą się powiększać przez całą ciąże więc ciekawa jestem do jakigo rozmiaru dojdę Właśnie muszę wybrać się na zakupy stanikowe bo w nic się nie mieszcze. Za to mój mąż jet tym faktem zachwycony
Stary 2007-09-26, 09:57   #142
Agusia_pa2
Zadomowienie

GG do Agusia_pa2

Ja też musiałam wyciągnąć stanik który miałam za duży i teraz jest jak znalazł

Moje ROBÓTKI RĘCZNE

Stary 2007-09-26, 10:43   #143
..Asia..
Wtajemniczenie

Cytat:
Za to mój mąż jet tym faktem zachwycony
u mnie to samo!
Stary 2007-09-26, 11:17   #144
83monia
Zakorzenienie

ja mam tylko wrażliwe piersi - mąż też jest zadowolony, bo jak jestem w koszuli nocnej to mi stoją sutki (są podrażnione przez materiał), a on mówi że fajnie to wygląda (zboczeniec!)

Stary 2007-09-26, 11:50   #145
coco latte
Raczkowanie

mi tez piersi nie mieszczą sie w żaden biustonosz (balony) i są strasznie wrażliwe....
natomiast czytam jak wasi przyszli tatusiowie przeżywają to ze będą tatusiami mój jakoś wogóle sie tym nie przejmuje.. inaczej to sobie wyobrażałam.... nie wiem może to za dużo dla niego przed nami trochę przyśpieszony ślub...
coco latte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-26, 12:21   #146
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coco latte Pokaż wiadomość
natomiast czytam jak wasi przyszli tatusiowie przeżywają to ze będą tatusiami mój jakoś wogóle sie tym nie przejmuje.. inaczej to sobie wyobrażałam.... nie wiem może to za dużo dla niego przed nami trochę przyśpieszony ślub...
lepiej sobie zbyt wiele nie wyobażać.. tym bardziej jak przyspieszacie ślub. to dodatkowy stres dla faceta (mój mówił że nie nie stresuje a podczas przysięgi był bady jak ściana - w sumie ja też ). jak już będzie po imprezie to będzie myślał tylko o tobie i twojej ciąży

to pewnie też jest inaczej jak się wszystko przyspiesza niż jak się na coś długo czeka. ja rok namawiałam męża byśmy zaczęli starać się o dziecko, dlatego teraz tak bardzo zwraca na wszystko uwagę. do tego... on ogólnie jest dziwny, inny, oryginalny (jak Tofik ) bo stwierdził że musi sobie spisac wszystkie swoje przemyślenia jak wychowamy dziecko (!)...

Stary 2007-09-26, 12:24   #147
..Asia..
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez coco latte Pokaż wiadomość
mi tez piersi nie mieszczą sie w żaden biustonosz (balony) i są strasznie wrażliwe....
Ślub i dziecko w jednym momencie dla faceta może okazać się trudnym przezyciem.
Na pewno za parę tygodni zaakceptuje Twój stan i będziecie sie współnie cieszyć.
Uwierz mi, mam już 7-letniego chłopca i też brałam slub, jak on był w brzuszku. Mój mąż reagowął podobnie, a teraz w drugiej ciąży jest zupełnie inaczej

P.S. Czy jest tu ktoś, kto tez jest w drugiej ciąży?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-26, 12:40   #148
Agusia_pa2
Zadomowienie

GG do Agusia_pa2

Cytat:
P.S. Czy jest tu ktoś, kto tez jest w drugiej ciąży?
Ja ja ja Mam już 4 letnią córeczkę Julkę

Moje ROBÓTKI RĘCZNE

Stary 2007-09-26, 12:59   #149
..Asia..
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agusia_pa2 Pokaż wiadomość
Ja ja ja Mam już 4 letnią córeczkę Julkę
No to super.

A widzisz jakies podobieństwa do poprzedniej ciąży...bo ja z poprzedniej pamiętam tylko to, że ciągle wymiotowałam... i teraz się juz zaczynam na zapas martwić.
Czy jest szansa, że druga ciąża będzie inna niz ta pierwsza?
Stary 2007-09-26, 13:13   #150
Agusia_pa2
Zadomowienie

GG do Agusia_pa2

No ja pamiętam bo tego sie nie da zapomnieć że każde rano wymiotowałam do końca ciązy hehe ale po 3 miesiacach to było takie łagodne naciąganie...... pamiętam 2 tygodnie męczarni na początku a teraz w sumie myśle, że nie jest najgorzej, chyba to łagodniej przechodze ale obawiam się, że i tak do końca ciązy bedzie mnie naciągać kazdy ranek... no coż.... taki juz urok...
A tak po za tym to spac mi się chce tak jak z Julką hehe i nie moge czuć kawy feee a tak to kazde rano w pracy piłam....
Musze leżec na brzuszku bo mam tyłozgięcie macicy.....
Na razie to nie mam innych dolegliwości...

Moje ROBÓTKI RĘCZNE

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości