![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Black Red White - opinie o meblach, dodatkach ...
My mamy zestaw Extaza. Słyszałam wcześniej od koleżanki, że te mebelki się rozpadają no i faktycznie, niemal od razu trzeba było poprawiać szufladę. Poza tym do jakości nie mam zastrzeżeń, natomiast co do podejścia do klienta - jak najbardziej. U nas skończyło się na pomocy rzecznika praw konsumenta i dopiero wtedy firma łaskawie wymieniła uszkodzone części. Tak więc jeśli są z nimi jakieś kłopot, od razu do rzecznika, bo inaczej niczego się nie wskóra.
![]() |
#122 |
Przyczajenie
|
Dot.: Meble BlackRedWhite. Help! Proszę o info:)
Help!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !opinie Na Temat Tych Mebli Są Bardzo Rozbieżne. A Co Z Meblami Do Kuchni ??? Mam "na Oku"właśnie Kuchenne Brw.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Proszę, nie nadużywaj wykrzykników i nie pisz zamiennie małą i wielką literą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
moja siostra ma te meble od dwóch lat chyba i raczej je chwali, nic się nie rozpada, nie rozkleja, nie odbarwia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Mam je od ponad 4 lat.
Dramat na resorach- nie polecam. Nie są to meble "na lata" Średnio solidne. Na pierwszy rzut oka ładne.Ale to wszystko.Nigdy więcej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Opinie o meblach Indiana z Black Red White
i takze ja mam te mebelki
![]() Poczatkowo jak je skladalam (tzn. tata z szwagrem ![]() Szafa dwudrzwiowa troszke krzywo stala tak ze jedn drzwiczki byly nieco nizej drugie wyzej (niewiem czy wina mebli czy wykladziny) ale podlozylismy zwykla kartke papieru zlozona na 3 ![]() ![]() I jedna szuflada w komodce ciezko chodzi (ta u samej gory) Ogolnie mebelki prezentuja sie ladnie i sie juz do nich przekonalam ![]() O dziwo nic nie obilam a mialam juz tyle mozliwosci ![]() Mam do tego jeszcze szafke nocna chyba KIM, albo jednak to DREAM jest (dokladnie nie pamietam) kolor tez klon nida ![]() I ona jest troszke lepsiejsza ![]() Ma szuflady na rolkach dzieki czemu lepiej , plynniej chodza ![]() Wklejam zdjecia ![]() a oprocz tego dodaje ze bardzo mi sie podobal zestaw POP, jednak byl znacznie drozszy. edit : 2 lampki -> zolta na szafce nocnej i czarna na polce nad biurkiem tez sa z brw ![]()
Edytowane przez nadia07 Czas edycji: 2007-10-15 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Nadia07 nie chcę cię martwić, ale TIP TOP to najgorszy jakościowo sysyem Black Red White (no i najtańszy). Podobnie jak KIM.
A co do kuchni. Jeśli chodzi o te na zamówienie - drogie! Wg mnie za drogie jak na tę jakość. Płaci się w zasadzie za możliwość doboru szafek w rozmiarach jakie nam odpowiadają (krótko - można sobie powybrzydzać) i za bajery typu przeróżne koszyki, suszarki, kolumienki, haczyki, zawieszki, uchwyty itp. Poza tym nic szczególnego. Ja mam jedną z kuchni NIKA. Przystępna cena, szafki w różnych wymiarach. Fronty z MDF-u. Na kilka lat wystarczy, potem sobie zmienię |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak poki co (niedlugo bo niedlugo dpiero okolo 4 mce) meble sprawuja sie w porzadku ![]() ![]() Zobaczymy co bedzie za pol roku - za rok ![]() Naprawde mam jasne meble, juz zdarzylo mi sie w nie porzadnie walnac - a jeszcze sie nic nie obilo ![]() Po za tym mam 19 lat - te meble sa do mojego pokoju tak naprawde "na jakis czas".. niedlugo sie wyprowadze z domu a rodzice zagospodaruja pokoj juz po swojemu ![]()
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Witam Was!
Dziewczynki ma któras z Was meble z zestawu TIP TOP? Jeżeli tak to gorąco prosze o zdjęcia, jestem na etapie kupowania mebli do malutkiego pokoju, wybrałam z zestawu Tip Top ponieważ sa one małe. Oglądałam je w internecie, w katalogu i w salonie, ale bardzo byl chciała je zobaczyć na zdjęciach najlepiej w małym pokoiku, bo wiadomo inaczej się prezentuja meble w salonie na dużej powierzchni, inaczej w mieszkaniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
Ja posiadam meble z zestawu Vis a Vis i bardzo je sobie chwalę. Mam je około 2-3 lata i nic się nie rozpada, nie rozkleja. Meble są w takim samym stanie jak w dniu kiedy zostały złożone. Jednak wiadomo, że nie jest to jakość jak np. mebli z litego drewna. Ale jak na takie materiały to meble sa bardzo solidne
![]()
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
Sorry, że tak późno odpisuje, ale dawno mnie nie było na kompie.
![]() Ja mam wersję jasną, taka mi bardziej pasowała, chociaż ciemna też jest ładna. Nie wiem tylko czy do zielonych ścian nie byłoby to za ciemno. ![]() Zdjęć niestety nie mogę przesłać, bo sie nie chcą wczytać na komputerze(i tak byłyby kiepskiej jakości bo z komóry...) ![]()
![]() |
#133 |
BAN stały
|
Ja mam N.YORK i jest ok. Tylko są dość delikatne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
![]()
a co myślicie o sypialni fantazja? albo romeo i julia z voxa?? Nie wiem co mam kupić, pomóżcie
zalezy mi przede wszystkim na szafie, komodzie i regałach na książki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Sypialnia fantazja ma świetne rozwiązanie szaf. Ale regału na książki nie ma w ofercie. Płyta jest jednak dość cienka. Łóżko z fantazji ma metalowe wystające narożniki, grozi sińcami! Łatwo się skaleczyć.
Mebli VOX nie znam za bardzo więc sie nie wypowiadam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
![]()
witam,,co do mebli Vox to sa meble ladne,solidne no i dosc drogie.Szczerze mowiac BRWma bardzo podobne i mysle ze sa rowno ladne i solidne z tym ,ze sa tansze
![]() Sama sie zastanawialam nad meblami Vox ale wybralam z mezem jednak BRW.Od 5lat nasza corka ma meble z zestawu,,malgoska,,seledy n z bukiem i nic sie z nimi nie dzieje,nadal wygladaja ladnie i nie sa zniszczone,Sypialnie mamy RETRO od 3 lat a wygladaja jakbysmy je dopiero co kupili ![]() jeszcze zastanawiam sie do pokoju dziennego nad komoda ,bufetem oraz lawa z zestawu mebli LARGO lub RESET,prosze o opinie na temat tych zestawow ![]()
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Witam!
W sobotę kupiłam zestaw mebli TIP TOP. Meble jeszcze do mnie nie dotarły. Póki co trwa remont pokoju - cyklinowanie podłogi, później malowanie ścian. Jak ze wszystkim się uporam to wstawię zdjęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Opinie o meblach Indiana z Black Red White
Nadia07 mam taką szafkę tę z 5 szufladami i 2 drzwiami uchylnymi po bokach, kupiłam ją kilka miesięcy temu. Kolor olcha. Jestem z niej bardzo zadowolona.
A Twój pokoj bardzo mi się podoba. Moi rodzice kupili rownież meble z BRW System XXI może w najbliższym czasie uda mi się wkleić zdjęcia.
![]() |
![]() |
#140 |
Wtajemniczenie
|
Przed zakupem polecam zapytać o jakość wybranego elementu/systemu, niektóre są bowem okleinowane papierem, stąd niższa cena. Moi rodzice mają klasyczne "New York", już 6 rok i wyglądają dalej jak nówki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Wtajemniczenie
|
iwa.4, jakbym miała już króteś z tych co wymieniłaś brać "Vox romeo i julia" lub "BRW fantazja", to wybrałabym BRW. Ta vox'owa jak dla mnie wygląda trochę sztycznie, tandetnie. Fantazja już jest trochę lepsza. Cena jest podobna, jakość też, ale teraz zalerzy tylko do Ciebie w jakim stylu chcesz urządzić sypialnie i jaki masz metraż
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Wtajemniczenie
|
Mój obecny kierownik pracował długo w BRW, min. innymi system "Tip Top" odradził mi od razu, mówił, że to jedna z niższych półek, mniej dopracowane, gorsze jakościowo i najczęścij reklamowane meble. Ale też wiadomo, że nie każdy urzytkuje meble w ten sam sposób, z inną intensywnością, jak i równiez dba inaczej o nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
Ja jeszcze słówko na temat materacy (wiem, że to nie ten wątek). Grubość materaca ma duże znaczenie. Powinna być dopasowana do głębokości łóżka. 2/3 materaca w łóżku, 1/3 nad ramą!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Wtajemniczenie
|
Nie mówie że nie ma znaczenia, mówię tylko, że wybieranie materaca tylko na podstawie tego czy jest gruby, czy cieńki to dość infantylne podejście.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
![]() tylko uzupełniłam Twoją wypowiedź |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Moja meblościanka Tip Top skręcona.
Na razie zapełniona jest tylko szafa. W pokoju 10,15m2 wyglada b.ładnie, w pokoju jest dużo miejsca. Meble te są małe i własnie m.in. dlatego je wybrałam do takiego małego pokoju. Drugi powód to cena. Chciałam się zmieścić w 1000zł. Co do jakości to nie gra ona pierwszorzędnej roli, ponieważ meble te i tak nie będa intensywnie użytkowane. Po wyprowadzce siostry pokój ten pełni tylko funkcję ozdoby i sypialni dla gości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Ja niestety nie mam dobrego zdania o brw. Nikomu ich nie polecam. Kupilam zestaw systemowy vis-a-vis. Meble z plyty mdf niestety sa fatalnej jakosci a w dodatku sa oklejone jakas tandetna papierowa okleina. Po poltora roku wygladaja niestety na bardzo sfatygowane. W dodatku niedawno poznalam sprzedawce tych mebli, ktory zdradzil mi ze i tak mi sie udalo z wyborem, bo do bardzo modnego reseta maja najwiecej reklamacji.
Jedyne za co moge pochwalic ( to raczej zasluga sklepu niz producenta) to, ze uznaja praktycznie wszystkie reklamacje, nawet jesli to klient uszkodzi sam meble przy montazu. ![]() Po prostu sami wiedza jak fatalny towar sprzedaja. A jeszcze wzornictwo maja bardzo przyjemne dla oka, jednak bardzo tendencyjne. To samo co u innych. Moja ocena dotyczy tylko mebli z oklejanej plyty mdf, jest nadzieja ze kolekcje z drewna ( odpowiednio drozsze ) sprawuja sie poprawnie. W tej chwili gdybym robila zakupy zdecydowalabym sie na drewno naturalne lakierowane lub nie ( do samodzielnego malowania ). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
ja urzadzajac dom nie zdecydowalam sie na BRW wlasnie z tego powodu ze meble nie sa dobrej jakosci- niestety, lozka sypialniane maja tak slabe stelaze ze juz po roku sie wypaczaja i nie sa stabilne, jesli chodzi o systemy modulowe tez nie naleza do najlepiej wykonanych choc nie rozpadaja sie tak jak sypilanie bo wiadomo na tym sie nie lezy, to tylko stoi, sadze ze lepiej dac troche wiecej ale kupic solidniejsze meble.
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Jeżeli chodzi o meble BRW to były one dobre ale lata temu jak firma nie była jeszcze tak znana. Potem zaczęło się to psuć. Jakość zdecydowanie się obniżyła. Poza tym zamówione meble dowieźli mi 3 dni po umówionym czasie - co jest wielkim minusem bo nie dbają o klienta bezpośrednio. Biurko które tam kupiłam zaczęło się szybko rozklejać, nadstawka nad biurko nie ma odpowiednich zabezpieczeń. Plusem i to wielkim dla nich jest fakt że w sklepie umieją wyeksponować sprzedawany towar ( przynajmniej w salonie BRW u mnie w mieście tak jest ). Jeżeli mogę coś poradzić nie kupujcie w BRW jeżeli macie możliwość gdzie indziej
![]() ![]() ![]()
Jeśli tańczyłem to aż do zatracenia. Dałeś mi wino, wypiłem je do dna, a butelkę rzuciłem w twarz światu.....Na główce od szpilki tańczą dla mnie anioły. Jakże więc, spodobałem się Wam? Do gustu przypadłem ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.