![]() |
#121 | |
BAN stały
|
Dot.: Zabierz Babci ...
Cytat:
Pewnie, że żartem ![]() Ale ja chciałam po prostu zobrazować trochę tok myślenia "moherowej babci". Bo nad tym należy się zastanowić - DLACZEGO ci ludzie tak myślą, a potem krytykować i akcje "zabierz babci dowód" wymyślać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
dobra już widzę, że to żart, ale przeraziłaś mnie trochę
![]()
![]() |
#123 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
Uff cały czas czułam ,że to żart ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
BAN stały
|
Oglądnijcie sobie to:
http://pl.youtube.com/watch?v=AdxPz0UNNas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#127 |
BAN stały
|
A ja dziś jechałam autobusem i przysiadł się do mnie stary dziad i zaczął pieprzyć o polityce. Jezu jak ja nie nawidze rozmó o polityce!!! ZApytał mnie = no tto na kogo głosujemy? Ja mówię, ze na PO. a on - PO to hitlerowcy, niemcom płacą, zniszczą nasz kraj... i tkaie tam farmazony. Ja sie raczje nic nie odzywałam, bo nie nawidze rozmawiac o polityce, nie intereusje mnie to, nie oglądam debat i mam to wszystko w
![]() ![]() ![]() Jakim prawem starsi mają mówić mi na kogo mam głosować! Zdenerwowałam się. Chciałam napisac o wiele wiele ostrzej, ale się powstrzymam. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
już kiedyś wprawdzie w odmiennym temacie przedstawiałam swoją wizję ubliżania starszym ludziom. Kiedyś znany aktor Andrzej Nowicki opowiadał zabawną historyjkę, gdy w czasach PRL'u zastanawiano się co zrobić ze staruszkami. Nagle jakiś starszy pan wstał w tyle sali i powiedział:
- proponuję zabić ich za młodu ![]() Ta sama anegdota dla mnie znajduje odzwierciedlenie w tej chwili w całym tym zamiesznaiu. Starsi ludzie zawsze mieli odmienne poglądy na rzeczywistość niż młodzi i trudno mi zrozumieć młodych ludzi dziwiących się temu. Smutna prawda, którą należy sobie uświadomić to to, iż za 50 lat sami zostaniemy sami bo nasi wnukowie będą gnić za innymi ideałami. Wtedy to my będziemy cofnięci i prawdopodobnie o nas będzie się wymyślać nieprzyjemne historie. I wcale mnie nie dziwi że starsi ludzie uciekają w "Kościół" bo muszą coś z czasem zrobić, a i bardzo często wiedzą że zbliża się koniec i inaczej patrzą na świat. Starszy człoiwiek raczej nie pójdzie do klubu czy kina, bo to dla niego nie lada wyczyn. Mam prawo głosu i je szanuję. Moja babcia ma prawo głosu i tak samo szanuję jej głos. Pan komunista z bloku na przeciwko ma głos i jego też szanuję. Pani w berecie z końca ulizy ma swoj głos i to szanuję. A tym, którzy tak bardzo się oburzyli: oby nigdy nie doświadczyli braku szacunku ze strony młodszego pokolenia....tylko że życie kolem się toczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() A może trochę ładniej? Na przykład - starszy pan? Cytat:
Nie wiem, jak młody światły człowiek, obywatel Polski może mieć gdzieś jedne z najważniejszych spraw kraju, w którym żyje. To nie świadczy o Tobie zbyt dobrze ![]() Cytat:
Ale normalnie śmieszne. Niesamowite poczucie humoru miały te dziewczyny z autobusu. Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale widzę w tym powód. Mianowicie, dla ludzi z tego pokolenia, Kościół był zawsze ostoją. W czasie wojny, w czasie komunizmu (tzn. socjalizmu ![]() Oczywiście to może nie być prawda, ale mam taką teorię.
![]() |
![]() |
#131 |
BAN stały
|
Podoba mi się spot wyborczy PSL, gdzie wnuczek zabiera babci dowód, a babcinka na to ''Wnuczku, nie musisz mi chować dowodu. Przecież wiesz, że zagłosuję na PSL''
![]() Fajnie, że PSL umiał wykorzystać ten okolicznościowy żart ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Konto usunięte
|
Jak już jestesmy przy temacie
![]() Nie macie obaw ,ze Tusk będzie prowadził politykę na kolanach oczywiście w imię 'poprawy stosunków pol-niem ' ? Bo ja mam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
BAN stały
|
.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
BAN stały
|
.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Ja troche nie na temat. Widze, ze Atka83 wybrala sie na dobrowolny inaczej urlop. Ciekawe co ja tak zmeczylo.
Atka, ale wroc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Konto usunięte
|
--Od dnia 14.10 przestaję uczestniczyć w wizażowym życiu. Mam nadzieję, ze nikt tęsknic nie będzie.--
Jesli o mnie chodzi to Twoje nadzieje się w 100 % spełnią ![]() ps jakies ale ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Dlaczego przestajesz wizażować? Szkoda... Cytat:
![]() ![]() Ale jesteś kąśliwa... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
BAN stały
|
--Od dnia 14.10 przestaję uczestniczyć w wizażowym życiu. Mam nadzieję, ze nikt tęsknic nie będzie.--
Bez kitu, foch jak w przedszkolu i jeszcze te pokasowane posty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() nie podoba mi sie wysmiewanie starszych ludzi i wyzywanie ich od moherowych zacofańców :/ Ja szanuje decyzje i wybór każdego, mamy w końcu demokracje. Nie życzyłabym sobie, zeby ktoś nazywał moją babcie 'moherem'...
![]() |
![]() |
#140 |
Przyczajenie
|
Pierwszy post
![]() - Babciu, a dlaczego masz takie wielkie oczy ? - Bo od tygodnia szukam dowodu ! To jest pierwszy dzień reszty Twojego życia ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślałam,że się żegnasz ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#142 |
Konto usunięte
|
Jaaa ?
To raczej Wizaż sie ze mną pożegna . Chodź z drugiej strony jak to pory banika ani ..upomnienia żadnego nie zaliczyłam to chyba kurde nie jestem taka wredna jak sobie to lubię wyobrażać ![]() Ale mam cichą nadzieję ,ze jak natrzaskam 13 tysiaków postów to czymś w tym rodzaju będę sie mogła pochwalić . Jak już Luba ...naweeeeeeeeet .... Luba ma zaliczonego punkcika To już siara . ![]() A my Fresiak nie odejdziemy stąd nigdy,nie? !! ![]() Takie babcinki 80 letnie będziemy a jeszcze będziemy klupać w klawiaturkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |||
Zakorzenienie
|
A co
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Pewnie,że nie odejdziemy ![]() A jak nam już 80 stuknie,to posty w miliony będą nam liczyć ![]()
![]() |
![]() |
#144 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A poza tym ja dostałam za usunięcie posta, to sie nie liczy ![]() Cytat:
![]() ![]() Własnie się ostatnio zastanawiałam jaki sobie dać czas na pozegnanie z Wizazem, bo to już siara w tym wieku tu siedziec ![]() Do czterdziechy poczekam ![]() A tak całkiem powaznie. jak już tu jestem, to muszę powiedzieć, ze bardzo mi się podoba to co side85 napisała
![]() |
![]() |
#145 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Osobiście do tej Bawarii przyjadę i siłą Cię do klawiatury przywiążę Klikać!! Cytat:
Ale przez nieuwagę chyba nikt tego nie zauważył i nie oberwałam Ale to juz chyba uległo przedawnieniu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jak zawsze jestem za przestrzeganiem reg., tak uważam,że jak się komuś upiecze ,to jego szczęście ![]()
![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak w temacie (trochę) to ja proponuje inne hasło. Nie: zabierz Babci dowód, ale: Niech ktos do jasnej anielki zabierze stąd to lotto ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Ja chcę wiedziec, co przeskrobała Łajka
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#149 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
"Uratuj Polskę. Zabierz wnuczkowi paszport!"
http://www.tvn24.pl/12690,1524706,wiadomosc.html A to jak wam się podoba? ![]() Ciekawe jak zabiorą tym, którzy już wyjechali. ![]() P.S. Moja babcia zagłosuje na PiS, jej głos jej wybór. Niestety nie ma szans z nią podyskutować, bo to starsza osoba i nie chcę jej denerwować. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.