![]() |
#121 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy lubicie byc blade?????
Bladą byc nie lubię , chodziłam na solarium 2 lata temu i nie wyszło mi to korzystnie , mam teraz problem z cerą naczynkowa .Poza tym z doswiadczenia wiem ,ze solarium uzaleznia -odczuwałam wręcz przymus chodzenia dwa razy w tygodniu przez okragły rok ,dla podtrzymania odcienia skóry . Obecnie -latem ,opalam sie /rozsądnie /na słońcu a od dwóch miesięcy zazywam tabletki z karotenem i skrzypem " belissa sun ', piję kubusia , jem suróweczki z marchwia .zauwazyłam,że stan mojej skory znacznie poprawil się , jest mniej sucha , z ładniejszym kolorytem.
Mysle ,ze solarium to przezytek , znam sporo osób, które zrezygnowały po długim, stałym uczęszczaniu , mocna opalenizna też przestała juz chyba byc modna .
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Jak opalenizna to tylko z tubki
![]() W zimie opalenizna (mam na myśli Polskę) wygląda po prostu dziwnie, nienaturalnie. Jasna cera wygląda szlachetniej. Wszystko zależy od naszej rzeczywistej karnacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
przez ostatnie 3 miesiace codziennie (z kilkoma przerwami) uzywalam balsamu brazujacego. bylam juz napraaaawde ciemna i skonczylam go uzywac jakis tydzien temu. jestem po prostu blada! jako ciemna (za granica w pracy kazdy pytal czy jestem hiszpanka) czulam sie duzo lepiej, moje cialo wygladalo jakos ciekawiej, atrakcyjniej. zamierzam zabrac sie za balsam znowu, ale poki co nie mam czasu nawet o tym myslec, jestem tez leniwa, zajmuje to jakies 15 minut i musze latac na golasa po domu zeby wszystko sie dobrze wchlonelo, a teraz nie mam takiej opcji.
mimo wszystko nie pojde na solarium, w gre wchodzi tylko balsam. moj chlopak jest czarny (tzn nie tak jak z kenii, ale nie jest tez mulatem) i zawsze czulam sie obok niego jak taki blady czlowieczek. mysle ze moja forma 'opalania' jest w porzadku- nie niszczy skory, nie kosztuje fortuny -tylko odrobine wysilku.
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Lee a mogłabyś zdradzić co to za balsam?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
A mnie to tam zwisa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Wtajemniczenie
|
SoBeautiful - to bardzo popularny balsam Garniera- taki zolty, nie mam go przy sobie wiec nie pamietam dokladnej nazwy. uzywalam tez dove summer glow (chyba taka nazwa) tez byl ok.
pozdrawiam
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
ja tam lubie swoje naturalne kolorki
![]() ![]()
"Wierzę, że im bardziej się kocha, tym więcej się czyni,gdyż miłosci, ktora nie jest niczym więcej niż uczuciem, nie mógłbym nawet nazwać miłością" Vincent Van Gogh moje pstrykanie---- www.bielsko.biala.pl/index.php?module=galeria& menuId=8&nick=5617 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Ja też używam teraz tego żółtego Garniera,ale do twarzy - i muszę przyznać że jestem zadowolona
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Rozeznanie
|
Ja mam 3 balsamy , uzywam zamiennie od czasu do czasu :
- Garnier -intensywna pielęgnacja -skóra musnięta słoncem ,z aktywnym składnikiem rumianku - L)Oreal - Nutribronze /stosuję do twarzy / AA -Dotyk Słonca /zawiera masło kakaowe, olej Buriti oraz melaninę / Ten ostatni wydaje mi sie najlepszy dla mnie , mam jedynie problem z samodyscyplina w codziennym uzytkowaniu -dlatego biore te tabletki , o których pisałam wczesniej .Co do solarium, moim zdaniem od czasu do czasu , szczególnie jesienią warto korzystać - super lekarstwo na poprawe nastroju .
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio aż obejrzałam się na ulicy za dziewczyną- zwróciła moją uwagę bo miała bardzo jasną cerę. A wyglądała prześlicznie! Niektórym świetnie to pasuje.
Ja też uzywam balsamów brązujących, a do twarzy czasem mojego ukochanego samoopalacza Clarinsa. A czasem wolę być blada.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
lubię swoją bladość a jak dopada mnie zwątpienie to paciam się samoopalaczem po którym stwierdzam ze wolę jak jestem blada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
najjasniejsze odcienie podkladow sa dla mnie o wiele za ciemne. mam jasna skore, prawie granatowe oczy, troche piegow na nosie i sezonowo ciemnobrazowe wlosy. opalam sie w lecie - naturalnie, chociaz nie na brazowo a na zloto. filtru <50 uzywam caly rok.
[a dlaczego uzywam filtra? bo zauwazylam,z e odkad go uzywam moja cera sie uspokoila - pory sa zwezone, pryszcze nie wyskakuja, no chyba ze umyje sie w zlej wodzie - po prostu filtr chroni moja skore, daje jej nwoe zycie] kocham moja bladosc. na solarium nie bylam nigdy w zyciu. i nie mam zamiaru. po wakacjach bledne dosyc szybko - ale jakos nie ubolewam. grunt to dobrze czuc sie w swojej skorze. ja jako corka mlynarza [ ![]() ![]()
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
A ja nie znosze byc bladą.
![]() Jednym pasuje a innym nie. Ja należe do tej grupy której to nie pasuje.
![]() |
#134 |
Wtajemniczenie
|
z natury nie mam jasnej karnacji wiec nie wyobrażam sobie siebie bladej,chyba zle bym sie czuła
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
ja mam bardzo jasna karnację hm.. koloru porcelany i szczerze mówiąc wolę ten odcień niż "solare" hehehe naturalnie mam bardzo jasne blond włosy ale od pewnego czasu mam ciemny brąz
![]() nie tylko moim zdaniem ładnie tak wyglądam ..może sie komuś zdawać ze jestem zbyt blada a kontrast jest zbyt duży ale ja sie dobrze z tym czuje a to chyba jest najważniejsze ![]()
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Ja również mam jasną karnację, jestem brunetką i posiadaczką brązowych oczu. Osobiście dobrze się czuję jako 'blada twarz"
![]() Lubię siebie i to jest najważniejsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
![]()
Widze ze watek sie uspokoil troche ale to dobrze,moze przesadzilam na poczatku z ta bladoscią bo niektorym naprawde pasuje jasna cera ale w moim otoczeniu jest bardzo duzo osob ktorym o niebo lepiej w lekkiej opaleniznie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Ja się przyzwyczaiłam do bycia bladą i teraz mi to nie przeszkadza, chociaż w lato zazdroszczę innym pięknej opalenizny, ale nic na siłe
![]() requiemforadream - podobnie jak Ty jestem blondynką, ale przefarbowałam włosy na ciepły brąz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Wtajemniczenie
|
Jestem bardzo blada i raczej nie jest mi z tym dobrze. Dlatego uwielbiam lato, bo wtedy moja cera wygląda zdecydowanie zdrowiej. Dopiero teraz znalazłam idealny dla siebie krem brązujący do twarzy - L'Oreal Nutri Bronze i mam zamiar go stosować całą zimę. Na solarium nigdy nie byłam i nie wybieram się. Chyba że w końcu jakimś cudem przekonam się do swojej bladej twarzy, ale narazie się na to nie zanosi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam jasną karnacje -- ale nie jestem blada tak jak to napisałaś. Moja cera jest zdrowa a twarz bardzo dobrze wygląda . Pozatym można zastosować chociażby troszke różu i już jest pięknie. Ja za solara nie przepadam ponieważ jest nie zdrowa , starzeje się po niej skóra itp. Pozatym Jest Sztuczna ! jak widze laske w zimie opaloną na skwarke to przepraszam kto razi Ja czy Ona ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
... choć nie Westwood
|
Jestem blada i lubię być blada. /Nie bez powodu zwą mnie Białą Damą/
Nie lubię siedzieć na słońcu, co nie znaczy oczywiście, że unikam go jak ognia krzycząc "A kysz!". Po prostu mnie słońce nie bardzo łapie i już. Kiedyś mnie kumpela zapytała czemu się nie opalam. Odpowiedziałam, że lubię być biała. A ona mi na to, że "zawsze chcę się wyróżniać" ![]() A, i muszę powiedzieć, że chciałam zacząć używać filtrów, ale nie wiem co i jak, a na Biochemii to się po prostu pogubiłam ![]()
![]() |
![]() |
#142 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() potem rozdaję te raz użyte samoopalacze... Cytat:
![]() ps. jakiego konkretnie filtra używasz?? ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
... choć nie Westwood
|
Dobrze wiedzieć.
Przynajmniej nie czuję się w tym w tym odosobniona ![]()
![]() |
![]() |
#144 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
jestem ciemną blondynką
![]() ![]() ![]()
![]() |
#146 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie lubie byc blada, aczkolwiek przyzwyczailam sie juz do tego, bo niestety taka mam karancje
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#147 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam dosyć jasną cerę ( jak na brunetkę o ciemnych oczach) i szczerze przyznam, że nie lubię jej
![]() ![]() takie jest moje zdanie! Ale strasznie mi się podoba cera Nicole Kidman ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
uwielbiam i gdybym mogla to bym sie jeszcze wybielila
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Ja tez ![]() Kapiel w acze ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Niedawno polubiłam. Tzn. nie przeszkadza mi moja zimowa bladość.
Ale jeszcze w zeszłym roku byłabym prawie gotowa pość na solarium, żeby zyskać odrobinę zdrowego kolorytu. Na szczęście wybiłam sobie to z głowy szybciej niż tam poszłam ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.