Mieszkanie razem przed ślubem - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-09-13, 09:57   #121
elianka
Zakorzenienie

Dot.: Mieszkanie razem przed ślubem

soniu- też przez to przechodziłam.. ale da się to wyleczyć trzymaj się cieplutko, wszytsko bedzie dobrze... najwyrzej jak nie teraz to w ostateczności jak sie pobierzecie, ale nie przewiduje az takiego ekstremum- nie wierze, że Twoi rodzice sa bez serca
Stary 2007-09-13, 10:08   #122
SoNeRa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Dziekuje za tak szybki odzew
Moim problemem jest bardzo silne uzaleznienie psychiczne od rodzicow...
Nie boje samodzielnosci... bo od 6 lat mieszkam sama!!
Do tej pory moglam liczyc tylko na nich. Pewnie stad ta moja "zaleznosc"... Teraz mam Mojego TŻ i wiem ze na niego zawsze bede mogla liczyc... Trzymajcie kciuki
Pozdrawiam Was cieplutko
pamietaj Soniu ze najpierw maz potem reszta ludzi w tym i rodzice jak sie jest nowa rodzina juz to rodzice nie moga sie wtracac tzn moga ale najpierw nalezy wszystko uzgadniac z mezem a uwagi rodzicow brac pod uwage ale niekoniecznie sie nimi kierowac w zyciu
Stary 2007-09-13, 11:12   #123
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoNeRa Pokaż wiadomość
pamietaj Soniu ze najpierw maz potem reszta ludzi w tym i rodzice jak sie jest nowa rodzina juz to rodzice nie moga sie wtracac tzn moga ale najpierw nalezy wszystko uzgadniac z mezem a uwagi rodzicow brac pod uwage ale niekoniecznie sie nimi kierowac w zyciu
To prawda. Soniu, to z ukochanym mężczyzną bedziesz sobie układac życie, a nie z rodzicami. I wcale to nie oznacza że przestajesz ich kochać czy za nimi tesknić. Ja mieszkam od 3 m-cy z TZtem, 300km od rodziców i tesknie bardzo. Ale to TZ jest teraz moja najblizsza rodzina.

Myslę, ze jesli bedziesz wciaz podkrelac jak bardzo brakuje Ci rodzicow, TZ moze poczuc sie urażony - ze jego miłośc i obecność Ci nie wystarcza.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-16, 13:44   #124
magdziaS
Podróżniczka

Mieszkam z TZ juz prawie 2 lata. Zanim wyjechalismy do Szkocji, mieszkalismy razem w PL. To byl pewnego rodzaju sprawdzian, dogadywalismy sie swietnie i nadal tak jest. Mamy podzielone obowiazki itp. Warto jest sprawdzic wczesniej, czy bedzie Wam sie dobrze mieszkac razem i czy TZ podola domowym obowiazkom
My jak na razie jestesmy zareczeni od okolo trzech tyg. ale zareczyny niczego nie zmienily w naszym zwiazku, wiec slub chyba tez niewiele zmieni

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-17, 10:01   #125
sanetka
Zakorzenienie

my planujemy poszukac mieszkania po nowym roku. ale juz po naszych charakterach i po tym jak sie zachowujemy bedac u siebie 2-3 dni widze ze bedzie sie ciezko dogadac ale mam nadzieje ze te 8-9 miesiecy nam wystarczy zeby sie "dotrzec" i przekonac ze damy rade

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-17, 20:35   #126
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
my planujemy poszukac mieszkania po nowym roku. ale juz po naszych charakterach i po tym jak sie zachowujemy bedac u siebie 2-3 dni widze ze bedzie sie ciezko dogadac ale mam nadzieje ze te 8-9 miesiecy nam wystarczy zeby sie "dotrzec" i przekonac ze damy rade
Skoro tak to tym bardziej jestem ZA tym abyście zamieszkali razem, w końcu lepiej dotrzeć się teraz niż dopiero po ślubie...
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-17, 20:47   #127
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Skoro tak to tym bardziej jestem ZA tym abyście zamieszkali razem, w końcu lepiej dotrzeć się teraz niż dopiero po ślubie...
ja wiem ze trzeba. na razie TZ skonczyl splacac kredyt, i chce jeszcze pare zlotych odlozyc na wesele. bo niestety wynajem kosztuje.

TZ oczywiscie juz cos kombinuje ze dopiero na wiosne. ale walne mu focha ze teraz i juz lepiej miec troche wiecej miesiecy na zobaczenie jak sie razem mieszka.
najgorzej sie boje krytyki TZa np. ze obiad niedobry, ze cos nie tak robie i dogadywania : bo siostry robia inaczej. sam nie ma pojecia o niektorych rzeczach ale przykrosc lubi robic glupimi komentarzami.

Stary 2007-09-18, 11:23   #128
korin
Zadomowienie

Cytat:
najgorzej sie boje krytyki TZa np. ze obiad niedobry, ze cos nie tak robie i dogadywania : bo siostry robia inaczej. sam nie ma pojecia o niektorych rzeczach ale przykrosc lubi robic glupimi komentarzami.
Nie podchodź do tego w ten sposób. Jesteś wyjątkowa i inna niż wszyscy a to oznacza dla niego zmiany, jak nie chce zmian to niech siedzi sobie w domku z mamusią itp.
Niektóre rzezczy mogą mu nie pasować bo przyzwyczajił się do czegoś innego, ale to nie znaczy że robisz to źle tylko inaczej i będziecie musieli się dogadac.
Ja np ciągle słysze od mojego tż że zadużo sole, więc teraz np robie normalnie mizerie, a sobie dosalam na talerzu i wszyscy są szczęśliwi
korin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-18, 11:34   #129
Neni1984
Zakorzenienie

Ja mieszkałam z TŻ jeszcze przed byciem razem Pół roku. Dzięki temu wiedziałam doskonale z kim się wiążę Wspólne mieszkanie przed ślubem to najlepsze co można zrobić. Znam wiele par, które będąc narzeczeństwem, zamieszkały razem i nie przetrwały tej próby.
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-18, 11:39   #130
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez korin Pokaż wiadomość
Nie podchodź do tego w ten sposób. Jesteś wyjątkowa i inna niż wszyscy a to oznacza dla niego zmiany, jak nie chce zmian to niech siedzi sobie w domku z mamusią itp.
Niektóre rzezczy mogą mu nie pasować bo przyzwyczajił się do czegoś innego, ale to nie znaczy że robisz to źle tylko inaczej i będziecie musieli się dogadac.
Ja np ciągle słysze od mojego tż że zadużo sole, więc teraz np robie normalnie mizerie, a sobie dosalam na talerzu i wszyscy są szczęśliwi
dzieki. ja juz TZa przyzwyczajam ze ja to ja. a jak mu sie cos nie podoba to niech nie patrzy, nie je mojego tylko sam sobie zrobi itp. ale wiesz...trafi sie jakis gorszy dzien, TZ dobije komentarzem a ja wrazliwa jestem i skonczy sie na placzu

Stary 2007-09-18, 12:13   #131
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
ja wiem ze trzeba. na razie TZ skonczyl splacac kredyt, i chce jeszcze pare zlotych odlozyc na wesele. bo niestety wynajem kosztuje.

TZ oczywiscie juz cos kombinuje ze dopiero na wiosne. ale walne mu focha ze teraz i juz lepiej miec troche wiecej miesiecy na zobaczenie jak sie razem mieszka.
Ja mam farta, bo mojemu Tżowi smakuje lepiej niż w domu u mamy , kiedyś mamie walnął taki tekst: Wiesz, zawsze mówiłaś że mi nikt nie dogodzi i ciekawe jak żona będzie gotować "- " No to Ci powiem, że X gotuje lepiej od Ciebie i smaczniej " Trochę jej się głupio zrobiło.
To pewnie nic miłego usłyszeć od syna takie słowa, ale ja nie będę ukrywać że się z tego cieszę. Przynajmniej nie muszę słuchać tekstów typu- mama to, mama tamto.
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-18, 15:29   #132
elianka
Zakorzenienie

dorinko u nas też tak jest oczywiście jest kilka potraw, które są najlepsze u mamusi, ale ja się do nich nawet nie zabieram. A pozaz tym Ja gotuje najlepiej na świecie (wg tż) i w sumie to chyba nie tylko słowa bo na mojej kuchni przytył 10 kg i z chudego szczypiorla zamienił sie w prawdziwego meżczyznę ( strasznie nie podobają mi się chudzielce)
Stary 2007-09-19, 11:20   #133
owieczka86
Zadomowienie

Ja mieszakam z moim narzeczonym od ponad roku, a od miesiaca jestesmy zareczeni
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-19, 14:06   #134
Bunny_82
Zadomowienie

A my razem oficjalnie nie mieszkamy ale wszystkie ciuchy TZ są już w naszym przyszłym mieszkanku, no i TZ 6 dni w tygodniu spędza u mnie ale my nadal twierdzimy, że nie mieszkamy razem

31.10.2008

Aniołek [*] 12.10.2011 - 16 tc

Bunny_82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-20, 14:19   #135
myka86
Przyczajenie

witajcie

wg mnie wspólne mieszkanie przed ślubem jest dobre... my też mamy zamiar ze sobą zamieszkać.. jesteśmy obecnie w trakcie remontu mieszkania i jak dobrze pójdzie to w tym roku juz zamieszkamy razem.. bałam się reakcji rodziców jak im powiem o tym ale jak najbardziej byli za bo uważaja że lepiej się poznamy i to jest dobre... nawet przyszli teściowie nie maja żadnego "ale"...
dobra próba dla związku a dwa miło tak jest nie dojeżdżać tylko miec ukochanego przy boku..

jestem jak najbardziej ZA !!!
myka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-20, 15:06   #136
SoNeRa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bunny_82 Pokaż wiadomość
A my razem oficjalnie nie mieszkamy ale wszystkie ciuchy TZ są już w naszym przyszłym mieszkanku, no i TZ 6 dni w tygodniu spędza u mnie ale my nadal twierdzimy, że nie mieszkamy razem
ale slodko Bunny ja juz nie moge sie doczekac zamieszkania z moim TŻ budzenia sie obok niego i zasypiania w jego ramionach hmmmm ale sie rozmarzylam
Stary 2007-09-20, 15:11   #137
Bunny_82
Zadomowienie

Cytat:
ale slodko Bunny ja juz nie moge sie doczekac zamieszkania z moim TŻ budzenia sie obok niego i zasypiania w jego ramionach hmmmm ale sie rozmarzylam

SoNeRa właśnie to jest piękne, wiem, że On jest obok mnie, wracam po pracy do domku On tam już jest i mogę po prostu przytulić się do Niego..... a do tego dochodzi gotowanie, sprzatanie, zmywanie i cała reszta domowych obowiązków

31.10.2008

Aniołek [*] 12.10.2011 - 16 tc

Bunny_82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-20, 15:12   #138
elianka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bunny_82 Pokaż wiadomość
moi przyjaciele tak mieli- kolega miał wynajęte mieszkanie a spał u nas.. własciwie to przez dwa miesiące nawet w swoim mieszkaniu nie był, ale razem nie mieszkali

Cytat:
SoNeRo- zaasypianie prze Ukochanym i budzenie się koło niego to sa najcudowniejsze chwile dnia.. ale najbardziej lubie, jak w nocy G. przytula się do mnie, całuje i mówi, że kocha.. a rano nie pamięta, bo robił to przez sen.....
Stary 2007-09-20, 15:17   #139
Zmijka
Zakorzenienie

Ja nie wyobrazam sobie wziasc slub z kims, zanim bym z ta osoba pomieszkala troche.
Z moim ex mieszkalismy mniej niz rok razem i dzieki temu nie popelnilam zyciowego bledu
Zmijka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-20, 15:18   #140
SoNeRa
Zakorzenienie

wiecie co jak raz bylismy na dlugi majowy weekend w Krynicy to moj TŻ sie poklocil ze mna przez sentzn on mnie przytulal i glaskal zebym zasnela a ja juz dawno spalam zapomnialam go uprzedzis ze mowie przez sen no i sie zaczelo cos tam mu powiedzialam on myslal ze nie spie podchwycil temat zaczelismy sie sprzeczac (ja oczywiscie przez sen spalam tylem do niego)rano sie budze a moj ukochany nie w sosie znajomi sie pytaja co mu jest ze wstal lewa noga ja mowie ze nie wiem pytam go a on nic sie nie odzywa wykapal sie zrobilam mu sniadanie se myslepewnie ma zly humor no ale przy sniadaniu mi powiedzial ze sie wydarlam naniego w nocy a teraz udaje ze nic sie nie stalo haha ale mielismy potem smiechu jak wyjasnilismy sobie wszystkoa znajomi sie do dzis z nas smieja
Stary 2007-09-27, 18:05   #141
agusia1981
Zadomowienie

Ja odkąd mieszkam z tż mam wrażenie, że los sie do mnie uśmiechnął. Wiele rzeczy się o nim dowiedziałam, choć znaliśmy się wcześniej kilka lat i widywaliśmy codziennie. A po zaręczynach jest jeszcze lepiej. A kiedys myslałam, że ślub nic nie zmieni, ale zobaczymy niedługo
agusia1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-28, 05:55   #142
SONIA004
Zadomowienie

No i mieszkamy razem... Z rodzicami jakos przezylismy konfrontacje postawilismy na swoim. Jest super... tylko... Ciezko nam sie jest "zgrac". Ja typowy skowronek: wstaje wczesnie i chcialabym polozyc sie spac w miare wczesnie... On sowa: siedzi do 1-2 w nocy i w dzien spi dluzej. Staramy sie generalnie sobie nie przeszkadzac i to nam w miare wychodzi. Tylko ja jakos nie moge zasnac ze swiadomoscia ze nie ma go przy mnie... Efektem czego chodze nieprzytomna ze zmeczenia. Nawet nie potrafie sie cieszyc z tego ze jestesmy razem... Mam nadzieje ze to sytuacja przejsciowa i ze sie w koncu zgramy.
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-28, 06:49   #143
elianka
Zakorzenienie

soniu- zgracie sie- u mnie jest tak samo, ale tż nauczył się chodzic spac troche wcześniej, ja trochę później- da rade, w końcu nikt nie mówi o przeciąganiu bóg wie ile, to tylko dwie-trzy godziny..
u nas jest najgorzej z pracą zmianową G. kiedy ma na rano- wstaje o 4.30 i chodzi nieprzytomny ze zmęczenia, zasypia o 21.. kiedy ma na popołudnie, wraca o 22 , ma na 14 więc siedzi do późna.. ja nie zasnę bez niego, siedze razem z nim i też się słaniam po ścianach (ja mam do pracy na 8..)
Stary 2007-09-29, 12:06   #144
zielonaslomka
Przyczajenie

My mieszkaliśmy razem 2 miesiące. Było raz fajnie, raz nie...
Jak małżeństwo... obiadki, pranie, wspólne wypady i wogóle...
kłótnie były też, a że mieliśmy kawalerkę to jak się pokłóciliśmy to siedziałam zamknięta w łazience bo nie chciałam na Niego patrzec...

Warto zrobić sobie taką "próbę"... poznać zwyczaje tej 2 osoby... to póżniej pomaga...

Teraz wróciliśmy do domu bo... będzie dzidziuś... tak to jest wspólnie mieszkać... a za miesiąc ślub... i znowu wspólne mieszkanie...
zielonaslomka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-29, 12:28   #145
elianka
Zakorzenienie

zielona słomka- ja mieszkam z tż drugi rok i nie mam dzidziusia ale i tak gratulacje!
Stary 2007-09-29, 13:23   #146
Vibeska
Zakorzenienie

GG do Vibeska

Ja uważam, że to najlepszy sprawdzian, takie wspólne zamieszkanie przed ślubem.
miłość miłością, ale człowiek musi poznać nawyki, przyzwyczajenia tej drugiej osoby.
Nie chodzi mi o to że jesli ktoś nie zakręca pasty do zębów, nie opuszcza klapy od sedesu to zaraz trzeba go zostawić.
ale takie dotarcie się bywa czasem bardzo trudne.
A czasem najzwyczajniej w świecie ludzie nie potrafią się porozumiec, nagle okazuje się że prowadzą zupełnie inny tryb życia i nie mają zamiaru "ustawiać się pod kogoś"
Stary 2007-09-29, 17:28   #147
aniam_06
Raczkowanie

GG do aniam_06

A ja będe mieszkać z TŻ od jutra.......no i teraz zaczynam sie bac...ehh... ide sie pakowac...
aniam_06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-29, 18:36   #148
elianka
Zakorzenienie

aniam- będzie dobrze co cię nie zazabije to Cię wzmocni
Stary 2007-09-30, 17:49   #149
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

aniam - powodzenia
Stary 2007-09-30, 21:10   #150
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

A ja mam pytanko.
Wiem, że jestem jeszcze młoda i mam czas natakie rzeczy,ale pytam,bo bardzo mi zależy i chcę, zeby wszystko się udało... Jesteśmy z TŻtem 2 lata już. On teraz pojechał doinnego miasta na studia, ja zamierzam za dwa lata do niego dojechać i chcielibyśmy razem zamieszkać. Jedynym problemem są moi rodzice,które w tej chwili w ogóle nie biorą pod uwagę takiej możliwości... TŻ wiele razy mówił, że zawsze możemy się zaręczyć, itd. Chciałam tylko zapytać, czy któraś z was miała taką sytuację i jak udało się wam przekonać rodziców? Bo ja naprawdę chcę z nim mieszkać, On ze mną też, baaardzo nam zależy...
invissible jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości