![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny z Dublina i okolic:)
ja w fast foodzie pracuje nie jest to praca marzen ale coz jakos zyc trzeba
![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny
![]() Nie bylo mnie tu kilka dni...jakos nie mialam czasu usiasc przy komputerze na spokojnie :-( Witaj Emalia30 ![]() No wiec ja pracuje w hotelu - superviosr na recepcji, nie mamy managera wiec w zasadzie taka moja rola, ale nilkt nic nie chce zmieniac zeby przypadkiem nie musieli placic wiecej :-( tak wiec pracuje na zmiany. z tym tylko ze sama ukladam grafiki, wiec czesto z wyprzedzeniem moge sobie wybrac (to tak w razie spotkania) Ale marzy mi sie jakis make up artist albo paznokcie zelowe albo cos co bedzie sprawiac przyjemnosc....tak wiec mysle o jakims kursje, bo tak mi sie marzy..chodzby dla samej siebie ![]() Irenkaaa...jestes szczesciara ze masz prace...moj chlopak jest bezrobotny od 2 lat.... A ty Emailia30 czym sie zajmujesz? to co z tym naszym spotkaniem ..na ciacho? ..puki diety nie zaczynam... doslownie nie moge po zimie na siebie patrzec, z reszta paczka ciastek czy cos dobrego sprawia ze lepiej sie czuje! no i tak sie uzbieralo +15 kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
wiem wanilka dlatego jej nie zmieniam bo mimo wszystko praca jest a od ostatnich 2 lat wiele sie tu zmienilo i wazne ze jest praca
nie mowilam ze nie jest to praca marzen w sensie ze az tak mi zle ale widzac nieraz po wypowiedziach na wizazu jest ,, oh taka bez ambicji " i takie tam ![]() mi ta praca odpowiada puki co i nie narzekam bo wiem ze zawsze morze byc gorzej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ja od 6 lat pracuję dla jednego szefa, jestem supervisorem w kawiarni. A że on ma ich 3, więc przez te lata wszystkie zaliczyłam. Lubię swoją pracę, mam swietny kontakt z klientami, pracuję blisko domu, kończę o stałej porze. Kiedyś strasznie chciałam pracować w urzędzie, skończyłam nawet administrację, a teraz w ogóle nie widzę siebie w takiej papierkowej robocie i siedzeniem za biurkiem non stop. A może dzięki zdobytemu doświadczeniu w przyszłości sama otworzę kawiarnię.. ![]() Wanilka, a propos kursu Make up Artist ![]() ![]() ![]()
![]() |
#125 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
wczesniej przez rok bylam nianią w czasie chowania mojego smyka ![]() od stycznie bez etatu,czas swoj zajmuje no właśnie WIZAŻEM ![]() widze,ze bratnie dusze tu sa ![]() z zamiłowania i pasji,jako samouk ![]() ![]() jestem wlasnie w trakcie kursu z socjala,po ponad poltora roku czekania w kolejce ,akurat stalo sie tak,ze maz zostal zwolniony i nalezal mi sie od nich ![]() ![]() na koniec egzamin teoretyczny i praktyczny .... tego pierwszego boje sie bardziej,bo moj ang nie jest tak super a tam jest tyle slow dla mnie nowych,po lacinie tez itd,ze czasami powątpiewam w to ,ze go zdam,ale praktyka sie az tak nie martwie ...mam nadzieje taka ![]() to tyle co u mnie.. czasami biore udzial w sesjach fotograficznych ![]() ![]() Cytat:
my pracujemy na ich kosmetykach na fushia ![]() nie musze miec swoich ,choc zasypalabym nie jedna kosmetykami i wciaz cos dokupuje to juz choroba ![]() ![]() ![]() ![]() po tym kursie dostane dyplom,chyba dla niego tam poszlam,bo czesto sie o to pytaja ludzie...jakos czulam sie zażenowana,ze nie mam zadnego papierka.... dokladnie to ITEC Level 2 Make-Up a w nim nauka o rodzajach cery,chorobach,analizie skóry,leczeniu,oczyszczen ie,tonizacja i nawilżanie,aplikacja makijazu dziennego,slubego,wieczor owego,na specjalna okazje i wg uznania np kreatywnego ![]() ![]() nie twierdze tez,zebyscie czasem pomyslaly,ze jestem jakas super w tym co robie! oj nie...wciaz sie ucze ! marze o tym by robic w swoim jakbym mogla tak okreslic zawodzie,predzej - pasji...ale nie jest tu to wcale łatwe... to tak chyba po krótce ![]() co do spotkania ...jesli macie ochote mnie poznac to i ja sie pisze ![]() milego dnia kochane ![]() pozdrawiam
Emilia bloguje ![]() http://emalia3077.blogspot.com/ http://www.facebook.com/pages/Dublin-Ireland/Emilia-Art-Make-Up/186442324732360 Edytowane przez emalia30 Czas edycji: 2011-05-12 o 23:46 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej wszystkim
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Cześć Kasiu! witamy serdecznie, fajnie, ze wpadłaś!
![]() Świetnie się składa, że jesteś krawcową, bo moja niestety wyjechała z Dublina, więc jak by co, to chętnie się zgłoszę do ciebie ![]()
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Kasiu hej hej
a gdziesz tam ..ja mieszkam koło Marks&Spencera,tuż pod squarem ![]() a Ty gdzie dokładnie ?? ![]() ![]()
Emilia bloguje ![]() http://emalia3077.blogspot.com/ http://www.facebook.com/pages/Dublin-Ireland/Emilia-Art-Make-Up/186442324732360 Edytowane przez emalia30 Czas edycji: 2011-05-13 o 10:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | ||
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
ale wam fajnie ... sasiadeczki
wogole ma ktoras wolne pon lub wtorek ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
hahaha no proszę
![]() ja mieszkam w Alexander Court ![]() ![]() ale numer ! hehehe w sumie niby taki apartamentowiec,ale jakoś tak cieżko nawiązać z kimś kontakt :/ nie wiem...mało otwartym narodem jesteśmy czy co? hm... córcia ma 6 a synek ile ma?....już doszukałam się,synek ma roczek ![]() mój starszy syn ma 12 lat a młodszy 22 maja skończy 3 ![]() ![]() ![]() ja na codzień straszę ,bez makijażu,wygodnie ubrana luzno na spacer ![]() ![]() Irenko ja mam wolne ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------
Emilia bloguje ![]() http://emalia3077.blogspot.com/ http://www.facebook.com/pages/Dublin-Ireland/Emilia-Art-Make-Up/186442324732360 Edytowane przez emalia30 Czas edycji: 2011-05-13 o 11:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Irennkaa ja też mam wolne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
swietny pomysl
tz akurat pracuje to sie wyrwe a przy okazji zobacze jakas inna czesc DUblina ![]() teraz tez w pracy tyle ze przerwe mam to wcinam salatke i pisze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, jakim autobusem można dojechać z epicentrum Dublina (z tego przystanku przy szpili) do Dundrum Shopping Centre? I ile mniej więcej trwa taki dojazd i ile kosztuje bilet? Będę wdzięczna za odpowiedzi.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny chyba jednak odpuszcze sobie w tym tyg bo bym musiala przez centrum jechac a widze ze mlyn bedzie z autobusami przez te wizyty krolowej i B.Obamy
Paranoja nie bardzo wiem jak tam dojechac patrzalas na stronie Dublin Bus? Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2011-05-15 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Rozeznanie
|
![]()
Witajcie
![]() ja mieszkam w D15 i tutaj tez ciezko nawiazac jakas znajomosc ... jestem wizazystka, obecnie w ciazy, ale jeszcze daje rade pracowac ![]() ![]() Paranoja do dundrum dojedziesz 14 lub 14a za 2.30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
na d15? a dokladniej ? mozesz na pw to moze blisko mnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() emalia30 co słychać u ciebie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
Widzę, że wszystkie mieszkacie w jednej okolicy, kurczę! Nie znajdzie się jakaś Wizażanka z D18?
![]() Paranoja, z centrum bezpośrednio do Dundrum Town Centre dostaniesz się Luasem, zieloną linią. Przystanek jest na końcu ulicy Grafton street, od szpili jakieś 15min spacerem. Koszt to ok. €2,5 czas przejazdu ok 25min, tramwaj kursuje co 3min ![]()
![]() |
#140 |
Przyczajenie
|
Hej czy ktoś jeszcze tu zagląda?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
tak zaglada ...
Tylko myslalam ze wy zajete Ja pracuje w kazdy weekend wiec za duzo nie siedze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
hej hej
u mnie ...nic nowego troche busy bylam...sesje dwie za mna,kurs w toku i zycie codzienne ![]() witam nowa kolezanke ![]() pozdrawiam Was dziewuszki ![]()
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
hej dziewczynki
![]() coś mi się wydaje, że wrócimy z mężem do lrlandii ![]() nie wiem jak to będzie bo siostra mi cały czas mówi, że ciężko z pracą ale w pl jest jeszcze gorzej ![]() mój tż wpada w depresję po tym jak wrócił do pl po 7 latach ![]() nie może tu się odnaleźć ![]() ![]() ![]() najbardziej boję się tego, że ja nie znajdę pracy w ie ![]() pożyjemy zobaczymy co będzie ale tż już poczyna jakieś kroki ze znajomościami w ie więc ...szybko się stąd zawinie ![]() a ja ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- mój tż wraca do irlandii ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#144 | |
Raczkowanie
|
Hej Kobietki,
przepraszam ze mnie nie bylo...nie mielismy internetu!1 UPS czy jak im tam namieszali cos podopinajac sasiadow ze nam sie odlaczylo!!! koszmar jakis bo tylch ludzi zastac na telefonie graniczy z cudem!! i co spotkalyscie sie ??..bo tak czytam i widze ze zamiary byly?? jesli nie to jakies pomysly na kawe?? ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Emalia30 - zazdroszcze kursu ![]() Jestem pewna ze dasz sobie rade na egzaminie..pewnie ze nie ebdzie latwo, ale jak siema do czegos pasje, to troche to pomaga. ..ciekawe czy osoby pracujace tez moga zrobic ten kurs ![]() ...hmm...bratnie dusze..to prawda ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() pracowalas gdzies tutaj jako wizazystka?? ...w irlandi chyba wszysdzie trudno nawiazac znajomosci... ludzie jakos tak w grupach sie trzymaja ...bardzo zamknietych...a szkoda.. lamia1980 - trzymam kciuki i daj znac jak ty juz bedziesz! ![]() Edytowane przez _wanilka_ Czas edycji: 2011-05-28 o 21:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
nie spotkalysmy sie
irenka sie pochorowala ![]() poza tym to troche burzliwy tydz mialam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie ze dobrze, ze sie rozchotrowalas, ale przynajmniej mnie nie ominelo spotkanie ![]() ...'burzliwy' ..brzmi bardziej intrygujaco niz moj tydzien ktory praktycznie spedzilam w pracy!!! ...a jak nie w pracy to pol zywa w lozku albo na kanapie (a potem sie dziwie skad te kg przybywaja ![]() Ale nie wiem co ze mna nie tak..spie 8-10 godzin..jest zmeczona, 6 - zmeczona... w kazdym razie na pewno po pracy...zazwyczaj nie mam juz sily nawet z psem na spacer (nie, nie martwcie sie,...mamy ogrodek;-) ) a co do wizyt...hotel w ktorym pracuje byl w samym epicentrum ...podczas wizyty krolowej... garda przy wejsciu stala od 3 dni przed, a w dzien bylo ich 15 (liczylam)...sprawdzali torbe kazdego przechodnia...tak wiec to nie byl najlepszy czas na bycie w centrum ![]() Milego dzionka dziewczyny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
emalia30 na jaki kurs uczęszczasz
![]() _wanilka_ jak będę już w ie to na pewno się odezwę i się spotkamy ![]()
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
milego
mialam isc do pracy dzis ale ... wieczorem ukroilam sobie hmm mial byc chleb ale padlo na palec nieciekawie to wyglada . dobrze ze wolne dala szefowa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Irenkaaa, współczuję
![]() ![]() ![]()
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
heh rece to tez mam non stop poparzone ale tnie sie rzadko
![]() szefowa dobra to wolne dala |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.