![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Byłe Tableciary plotkary :-)
Cytat:
no ja w większości spotykam tych gorszych księży.Ostatnio jak byłam chrzesną siostrzenicy to załatwiałam mój odpis akt chrztu. I ksiądz zaczął wyklinać i wyzywać miją mamę słowami ze co to za zła matka, która chrzci dziecko dopiero w wieku 2,5 roku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() nie ukrywam, że liczę na to I cieszę się, że nie muszę biegać sama ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja popieram Twoją decyzję sama chętnie bym tak zrobiła... Tylko, że w moim mieście są księża, którzy na mszy z imienia i nazwiska potrafią dosłownie wykląć ludzi.A wiadomo jacy są ludzie , podchwytują a potem to już czują się bezkarni... bo skoro ksiądz powiedział o nich źle to znaczy że dał także nam przyzwolenie na mówienie o nich źle... Smutne to jest. A ja nie mam silnej psychiki i nie potrafię z czymś takim walczyć więc zrobię tak jak oni(tzn ogół ) chcą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czasem warto zacisnąć zęby odnośnie gości. Powiem wam, że ja strasznie się o to kłóciłam i przeklinałam w myslach moich teściów (co robie do dziś przy każdej okazji
![]() ![]() ![]() Mojemu miłemu przypomniało się, że nie zapłacił rachunku za telefon. Więc zamiast do łóżeczka pójdę na spacer ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi ostatnio kolezanka mowila ze ksiadz powiedzial do jej siostry ze jesli ma dziecko i faceta z ktorym zyje bez slubu to bedzie od nich oplate pobieral ze zyja razem bez slubu-no kompletna paranoja i jesli w ciagu roku sie nie pobiora ta maja z dziecmi i sami tez w kosciele sie nie pokazywac Ja kiedys do kosciola biegalam co niedziele i czasami w tygodniu ale jakos juz mi przeszlo i teraz chodze do kosciola jak czuje taka potrzebe A juz kompletnie rozbraja to jak sie idzie na spotkanie przed slubem do poradni przedmalzenskiej-te ich pytania i metody naturalnego planowania rodziny,wiem ze napewno czes osob na tym skorzysta ale napewno nie ja,mi to niepotrzebne Kiedys bylam swiadkiem na slubie mojej przyjaciolki i trafilam na spowiedzi na takiego ksiedza ktory zaczal mnie o wszystko wypytywac jak to robimy z Tz i wogole i wtedy mnie wlasnie zrazili do siebie ksieza ale musialam mu wszystko powiedziec bo inaczej nie podpisal by mi kartki ze sie wyspowiadalam a bylam swiadkowa wiec musialam miec,jak sie dowiedzial ze wspolzyje przed slubem to kazal mi jeszcze raz isc przemyslec i podejsc jeszcze raz do spowiedzi a zeby tego bylo malo to sam ma syna,wiec bez komentarza juz pozostawie ten temat |
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni mówią, że na każdym weselu sa tak rozrywkowi, że tylko przy nich stoi kamerzysta hehehe nie wierze w te pierdoły, ale wole zapobiec temu wcześniej ![]() ![]() ![]() ![]() Więc ja z 200 gości zrobiłabym selekcje i zostałoby może z 70 gości ![]() ![]() ![]()
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i u nas była inna sytuacja, z tego co rozumiem, bo my płacilismy tylko 1/3 za wesele, 1/3 moi rodzice i 1/3 teście, więc nie mogliśmy się do końca sprzeciwiać. A uważam, że jeżeli ktoś sam płaci, to sam wybiera gości. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Kochane bardzo was przepraszam
![]() Mam dzis zwariowany dzień wiec nie odpisałam ![]() ![]() Synek ma sie dobrze, ucho go nie boli to po kapieli widocznie było ![]() Dzis miałam zabieg u kosmetyczki i chyba bede sobie chodzic co jakis czas ![]() Mężulek jeszcze w Polsce dzis w Szczecinie nocuje a rano wyjezdza do Niemiec bede tesknic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie ksiąc nie chce wydawać aktów chrztu jak ktoś chce mieć ślub w innej parafii <szok> albo chce tyle kasy, że <szok> Ksiądz w sąsiedniej parafii powiedział jednej parze, że jak mu nie zapłaci tyle i tyle za ślub to mogą w ogóle nie mieć ślubu... <szok> a sam kupił od złodzieja felgi do swojego auta <szok>
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mimo ze jeszcze nie planujemy slubu z tz(narazie)to juz wiem ze napewnoe tez nie zaprosze kilka osob z rodziny bo po pierwsze nie utrzymuje z nimi kontaktu i oni jak ich dzieci biora slub tez nas nie zaprosili a nawet nie powiadomili a po drugie bo poprostu ich nie lubie i nie chce patrzec na te osoby bno juz i tak duzo krzywd wyrzadzili mojej rodzinie a pozniej bylo by wielkie gadanie i obgadywanie wiec niech lepiej spedza sobie mily dzionek u siebie w domku przed telewizorkiem
Ja to bym chciala wesele maksymalnie na 50-60 osob i tyle by mi wystarczylo-najblizsza rodzina oczywiscie ta ktora lubie i z ktora mam kontakt,a poza tym my robili bysmy wesele za swoje pieniadze i mam prawo zaprosic tego kogo co chce a nie zeby mi tesciowa np narzucala swoje typy na gosci weselnych-chociaz mysle ze nie bedzie sie wtracac a jak zacznie to powiem jej kilka slow i po wszystkim |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Idę zapłacić te rachunki i zaraz wracam bo mi się spać odechciało ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
A nam wyszło 110 osób
![]() ![]() A ja kiedyś myślałam, że to tak góra z 60 osób wyjdzie... |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz nie wszyscy bo znam naprawde swietnego ksiedza ktory jest ksiedzem z prawdziwego powolania i bardzo duzo swego czasu slubow udzielal,pomagal mlodziezy ale niestety usuneli go z mojej parafii bo byl niewygodny |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikitko a na jakie zabiegi chodzisz?? ![]()
![]() |
#140 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio bylam na slubie kuzynki i wczesniej nie znalam jej tesciowej ale juz po weselu wiem ze dziewczyna bedzie miala przerypane z nia zycie..... Wyobrazcie sobie ze nawet mojej kuzynce powiedziala ze ma miec posprzatane w domu jak bedzie blogoslawienstwo zeby nie musiala sie za nia wstydzic gdzie moja kuzynka to czysciutka dziewczyna,nigdy zadnego balaganu,nic takiego sie dopatrzysz u niej w domu a ta jej z takim tekstem wyskoczyla-to oczywiscie tylko jeden tekst a bylo takich wiele |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
No właśnie Nikitko pochwal się jaki zabieg miałaś? Ach też bym się oddała w ręce jakiejś dobrej kosmetyczki.... Ale tutaj takie przyjemności słono kosztują
![]() Fryzjernp podcięcie, balejaż dwa kolory 1500 nok czyli ok 700 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
No to niezle weselicho bedzie Kasiu,ja jeszcze nie robilam wstepnej listy gosci chociaz coraz bardziej mnie kusi ale kiedys dawno dawno temu z Tz tak sobie liczylismy kogo bysmy zaprosili na nasz slub i mysle ze w 60 osobach by sie zamknelo ale to bylo kiedys,chyba jednak sie pokusze i zrobie saobie taka wstepna a jak Tz wkoncu sie zdecyduje to juz troche rzeczy bede miala przygotowane i go niezle zaskocze hihi
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam pytanie, przy zmiejszaniu zdjęć psuje mi się ich jakość. Widzę że Mikitka i Kinia mają zdjęcia w ładnej jakości ustawione jako awatorki. To się jakos specjalnie robi czy jakieś lepsze zdjęcie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
W markecie płacę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
a w jakim programie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Wiesz co, sprawdze w jakim mi sie otwieraja i Ci napisze po kolei co i jak
![]()
![]() |
#150 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Jak klikne 2 razy na zdj to pokazjue mi się ono w PHOTO EDITORZE...
Potem klikam w OBRAZ, i ZMNIEŃ OBRAZ i wszystko ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.