![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: BESTIALSTWO w imie Sztuki?? MÓWIMY STANOWCZO N I E !!!!
up
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
up
![]() |
#123 |
Konto usunięte
|
ja tez up
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Raróg
|
Widzę, że ktoś mnie wyręczył w łączeniu wątków, dzięki
![]() I podbijam, niech będzie jak najwyżej, w głowie mi się nie mieści, że ta sytuacja mogłaby się powtórzyć, czy oni w ogóle mają tam jakieś prawo dotyczące znęcania się nad zwierzakami? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Artysta" MORDERCA ! Wejdż, zobacz!
Podpisałam petycję. Jak patrzyłam na zdjęcia smutnego psiaka, który najpierw stoi samotny w kącie, a potem już leży, a obok stoją durni ludzie i się obojętnie gapią, to mi łzy do oczu napłynęły. Tydzień temu zdechła nasza ukochana psina, rozpacz niesamowita. Ale nasza była kochana, pieszczona, karmiona. I ona kochała nas. A inny piesek, który nie miał tyle szczęścia co nasza psunia, umarł na oczach tylu ludzi. I właśnie: DLACZEGO nikt sie nie zainteresował? Nie wezwał policji? Choćby przyszedł z kilkoma osobami i na siłę nie wyrwał tego biedaka?
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
podpisane.
wstyd mi za gatunek ludzki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
i maila z pierwszego posta też wysłałam. niech sobie nie myślą że będą bezkarni...
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Bardzo mi to przypomina sprawę Katarzyny Kozyry i jej słynnej pracy dyplomowej "Piramida zwierząt". Wokół tego też był straszny skandal.
Uważam, że to straszne, jak gatunek ludzki (w całości) traktuje większość innych gatunków. Często zastanawiam się, kto dał nam do tego prawo... Ewolucja? Bo mamy dosyć dobrze rozwinięte mózgi? A jednak mordowanie zwierząt jest na porządku dziennym. Może ktoś mi wytłumaczy, dlaczego codziennie miliony zwierząt giną w rzeźniach i ubojniach? Rozumiem, że postępowanie Vargasa budzi silny sprzeciw, ale... w czym ten pies był lepszy od milionów krów, świń i innych, masowo zabijanych zwierząt? Myślę, że jego działanie miałoby sens, gdyby coś się rzeczywiście zmieniło, globalnie, w kwestii traktowania zwierząt, a tak... tysiące ludzi podpiszą petycję, Vargas nie pojedzie na wystawę i finito. A zwierzęta i tak będą ginąć. Może więc jest to dobra okazja, żeby zastanowić się nad sobą, nad nami, jako - jak by nie było - jednym z gatunków zwierząt. Zmienianie świata jest żmudnym procesem, ale warto. I jeśli coś się po pracy Vargasa zmieni rzeczywiście, jeśli poprawa sytuacji zwierząt nie skończy się na podpisaniu petycji - to chwała mu za to. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Ciri
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
up
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
Myślę, że podpisanie takiej petycji jest obowiązkiem każdego, kto nazywa siebie człowiekiem (czego nie można powiedzieć o panu "artyście").
Podpisałam i mam nadzieję, że choć w ten sposób możemy przyczynić się do walki z głupotą ludzką i sadyzmem wobec zwierząt. Wiecie, co jest jednak moim zdaniem najgorsze? To, że w tak nieludzki sposób ten tzw. artysta osiągnął zamierzony efekt - rozgłos... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
http://www.gazetawyborcza.pl/1,75475,4690770.html
prosze poczytajcie wczorajszy artykuł z gazety na ten temat
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Podpisałam ja, mój chłopak i wscyscy moi znajomi, mam nadzieje, ze uda nam sie tym cos zdzialac... Nie mozna pozwolic zeby takie bezsensowne okrucienstwo bylo nagradzane... !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Dowiedziałam sie o tym od chłopaka... kiedy mi o tym powiedzial, na poczatku nie zrozumiałam go, myslałam, ze ten facet zagłodził tego psiaka przez przypadek, bo nie dal mu nic do picia czy do jedzenia... chyba po prostu nie dopuszczalam do siebie innej mysli... a kiedy po chwili dotarlo do mnie, ze to bylo zamierzone, ze to byl taki umierajacy eksponat... obudzila sie we mnie niesamowita rzadza mordu... jak tak mozna!? i zeby ten facet dostal jeszcze za to jakas nagrode?? no po prostu nie miesci mi sie to w glowie, jak mozna byc tak pozbawionym uczuc, tak okrutnym... juz dawno nic mna tak nie wstrzasnelo... i przede wszystkim, nie moge pojac, ze nikt, z tych ludzi ktorzy patrzyli na tragedie tego psiaka, nic nie zrobil... ze wszyscy tak po prostu przygladali sie jak biedny zwierzak umiera... Ludzie! No powiedzcie mi, jak tak mozna!??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec kiedy patrze na tragedie tego psiaka, ktory zginal ot tak, dla kaprysu jakiegos debila nazywajacego siebie artysta... naprawde budzi sie we mnie straszliwa zadza mordu... ![]() A kafelkow w lazience nadal nie mam, skladam pieniadze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Miss venflon - przeczytałam. I tym bardziej utwierdzam się we wcześniejszym przekonaniu, że cała ta sprawa jest "rozdmuchana" niesamowicie. I że podpisując namiętnie petycje, zapominamy o tym, co się dzieje codziennie, tuż pod naszym nosem. Nie chcę, żeby to zabrzmiało zbyt radykalnie, ale nasuwa mi się tylko jedno określenie - hipokryzja.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
staram się nie robic niczego impulsywnie-wgryzłam się w tą sprawę trochę bardziej niz powierzchownie min. dlatego,że ineteresuje mnie socjologia sztuki
rozumiem impuls ,zryw-okej ale ja musze dogłebnie wiedzieć co podpisuję swoim imieniem i nazwiskiem i znać wszytskie racje w sprawie i co prawda okazała się nieco ina niż co poniektórzy przypuszczali? rozumiem też ,że moj podpis może dać efekt w jakiejś sprawie-ale mimo to stawiam na 1-wszym miejscu lokalne działanie
![]() |
#138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeśli tak uważąsz to proponuję napisac petycję o uwolnienie wszytskich zwierząt z Zoo-moim zdaniem taka sama krzywda i męczenie
![]() |
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
Chciałabym podisać tą petycję, ale nie znam w ogóle hiszpańskiego (??). Nie wiecie może czy jest taka wersja po angielsku? Albo powiedzcie chociaż co trzeba wpisać w miejsce: Ciudad / Localidad, PaĂ*s?
Dopiero przeczytałam artykuł w GW. Już nie wiem czy podpisywać tą petycję:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
swietny pomysl, proponuje przygotowac taka petycje, a ja podpisze...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Poza tym kiedy patrze na mojego psa i widze milosc w jego oczach, nie wyobrazam sobie, ze ktos moglby mu zrobic krzywde... Zabilabym takiego zwyrodnialca...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Morderca zdobyl rozglos i otrzymal nagrode - to mnie najbardziej wkurza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Czy ktoś wie co się dzieje z tą akcją? jakieś postępy?
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Przeczytałam,podpisałam,o bejzałam 2 zdjęcia bo na wiecej nie mogłam patrzec.
Tak naprawde nie wiem co mam myśleć.Jezeli mu naprawde zalezało na tym zeby zobaczyc zachowanie ludzi na wystawie?Podobno niektorzy tańczyli. Hmm ja wiem ze jakbym tam była to pewnie wystawa bysie nie odbyła bo niebyło by eksponatu.Wyrwałbym sznurki,wzieła psine na ręce i uciekła.Tak szybko jak tylko bym mogła przebierać nogami.Zawiozła do weta niech cos poradzi. Z drugiej strony....dziwne dawał mu jedzenie,tylko na czas wystawy nie.A pies i tak uciekł. ![]() ![]() A dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane. A z resztą co to za dobro.Chciał pokazać.Mugł zdjęcia zrobić i zaopiekować sie psem jak nalezy a pożniej np oddać do schroniska jak by nie chciał.Tam by sie nim zajeli a pożniej ktoś byćmoze by go wzioł. Bóg nierychliwy ale spraweidliwy.Odpowie za to. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
"The importance to me is the hypocracy of the people where an animal is the focus of attention where people come to see art but not when it’s in the street starving to death.”
Żeby nie było, nie mówię o tym co facet zrobił, ale o tym cytacie. Tu ma trochę racji... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Zepsuł mi się humor.
Już nic nie piszę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:06.