![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: APEL do korzystających z ALLEGRO!
A potem ten swiadomy nabywca podróbek nudzi sie danym zapachem i wystawia tą swoją nędzną podróbę jako oryginał...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Szef ds. Wymianek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Szef ds. Wymianek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Czasem tak sobie myślę, że chetnie bym się zgłosiła do Allegro , nawet jako wolontariusz do usuwania aukcji podróbek. Moze byc system weekendowy, kiedy to pojawia sie wysyp moich ulubionych podkreślonych na żółto aukcji w stylu " Chanel Chance oryginalna perfuma 100ml" za 79,99zl;-)
I masa aukcji z moja ulubioną bajeczką o przecenie na wolnocłówce, imporcie z perfumerii z Anglii itp itd. Bo jak widze, ile czasu te aukcje wiszą na Allegro i nikt nie reaguje, to aż mnie krew zalewa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi oczywiście o prowizję i opłaty za sprzedaż. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Oczywiscie, ze masz rację. Dlatego tak trudno jest usunac aukcje osob, ktore maja sporo komentarzy, sklep albo sa super sprzedawcami. Bo placa prowizje..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Pamiętacie dziewczyny naszą dobrą znajomą od podróbek Midnight Poison Elixir?
http://allegro.pl/item571831526_chri...lixir_org.html Najnowsza strategia, ceny wróciły do poziomu wysokiego (ostatnio była licytacja od 59 PLN). No i chętny się znalazł.A teraz pytanie za 100 punktów: jak bardzo trzeba mieć ![]() ![]() Niech mnie ktoś oświeci bom zgłupiała. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | ||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() ![]() jeden z neutrali u tej pani: Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Jeszcze jeden komentarz tej pani (pozytywny!):
"Szybka przesyłka...i wszystko by było oki,ale oryginalność tego perfumu pozostawia wiele do życzenia!!!!Pozytyw tylko dlatego że zapach podoba sie mojej ukochanej i zgodziła sie go sobie zostawić!!!Pozdrawiam i pole....cam." Fajny facet, podobnież jak jego ukochana... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle, ze ludzie po prostu nie maja zwyczaju czytaia czyichs komentarzy. Albo wychodza z zalozenia, ze skoro komentarz jest sprzed roku, to wina sie zamazala i mozna zaryzykować. Ja mam maniere grzebania w komentarzach, w historii aukcji, przeswietlenia osoby pod roznym katem , zanim kupie perfumy na allegro czy ebay. Wiem, ze zachowuje sie jak jakis detektyw, ale dzieki temu sie jeszcze nie nacielam;-) Pomysl z ekonomiczna wersja dla ubogich jest ciekawy. Pan mydli sobie oczy..Moze zona mu tak powiedziala, aby mu sie przykro nie zrobiło? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Macie rację dziewczyny. Wylałabym te ,,perfumy" na jego głupi łeb. :/ A kochanie niech się cieszy jeśli lubi dostawać byle gówno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | ||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Jak sie facet nie zna na perfumach, to niech kupuje je w perfumerii a nie szuka oszczednosci na Allegro a potem sie okazuje, ze kupil kobiecie podrobke. Ciekawa jestem jak on by sie czul gdyby dostal od niej bluze ADIDOS czy buty NIKKE...Albo plyte CD jak ze stadionu X-lecia z odbitą na ksero okładką.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | ||
Szef ds. Wymianek
|
jako, ze sledze poczynania moich ulubiencow, wlasnie natrafilam u takiej jednej, ktora sprzedawala swego czasu J'adore 200 ml (aktualnie Euphoria CK 100 ml za 105 zl, przesylka gratis) na pierwszego negatywa:
Cytat:
EDIT chociaz wcale to pewnym nie jest, bo chwile wczesniej ktos wystawil POZYTYWNY komentarz tej tresci: Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
O tak!!! Jak najbardziej bym karała także kupujących. Co za debilizm żeby polecać za podróbkę. :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | ||
Szef ds. Wymianek
|
pewnego pana mialam na oku, a pewnej nocy pozglaszalam wszystkie jego aukcje - dzis zas postanowilam sprawdzic, jak sie ow sprzedajacy miewa - i widze, ze konto zawieszone
![]() ![]() ale sa tez inne powody do radosci - niektore z pozglaszanych aukcji poznikaly ![]() - niestety, nie dotyczy to innego osobnika, ktory ma tylko jednego nega, mimo, ze ewidentnie sprzedal pare podrobek. zas neutrala dostal tej tresci: Cytat:
Cytat:
ze niby wybrednym jest ten, komu podrobka sie nie podoba? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
To ja :)
|
Ja przed chwila zglosilam kilka Sloni, zobaczym, co z tego bedzie...
![]() |
#142 |
Szef ds. Wymianek
|
http://www.allegro.pl/show_user_auct...p?uid=10273803
no, bo mnie zaraz cos strzeli ![]() i juz nie powtorze, co mi kolor żadora w pojemnosci - bagatela - 200 ml, przypomina... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chyba wiem o Ci przypomina ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Szef ds. Wymianek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Oj strasznie zageszczone i zółte te Jadrowe siuśki. ;-))))))
Czas odwiedzić lekarza;-) A ja mam nadzieje, ze ta aukcje odwiedzi zaraz pracownik allegro/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Szef ds. Wymianek
|
wolny, leniwy wieczor + Ritter Sport + wieeelki kubek kawy = rajd po podrobkach na Allegro
![]() zglosilam 100 aukcji - i na ich przykladzie (no, prosze, nawet przydatne sie okaza do czegos^^) sklecilam taki oto maly przewodnik po typach podrobkowiczow: Adept - najczesciej z zerowym badz bliskim zeru kontem, niesmialo bada teren, wystawiajac jedna rzecz: http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=2875589 Przyczajony Tygrys, Ukryty Smok - chowa dyskretnie jedna sztuke swej przedniej "perfumy" wsrod inszego pokroju rzeczy: http://www.allegro.pl/show_user_auct...p?uid=12422120 (swoja droga - jakze trafiona - a moze to takie oczko puszczone dla bystrzakow? - nazwa bojowek ![]() Megaloman - wysoce ceni on swe podrobkowe dzielka, oj, wysoce. a przy okazji strategicznie odsuwa od siebie podejrzenia, wszak on przecie nie z tych, co szanele za stowe puszczaja: http://www.allegro.pl/item577596264_...edp_100ml.html Nienasycony - co tam wystawiac na aukcje jedna czy dwie sztuki - hurtem je, panie, hurtem! http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1644012 Dumpingowy - i na rynku podrobkarskim bywaja rowni i rowniejsi; po hasle "100 ml za 100 zl" czas na "100 ml za 80 zl": http://www.allegro.pl/item580118914_...el_100_ml.html Gadzeciarz - kupujac "perfume", mozesz jednoczesnie zadbac o stan owlosienia oraz o tabletki antykoncepcyjne: http://www.allegro.pl/item575702882_...sy_okazja.html ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Czasem wystepuja typy mieszane
A ja dodam typ: Upierdliwy - zdejma mu aukcje, zaraz zaklada nowe konto, wystawia wszystko to samo, nawet czcionki i kolor tla w opisie jest taki sam Weekendowy- przyczaja sie na piatkowe wieczory lub soboty, niedziele gdyz wie, ze wtedy Allegro nie usuwa aukcji i wtedy fruuuu....od razu kilakdziesiat aukcji podkreslonych na żółto, wszystkie z końcówką na 99groszy;-) Zywot weekendowego przypomina krótkie, kiludniowe życie niektórych owadów...w poniedzialek jego aukcje zostają usunięte. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i pamiętacie że każda prawdziwa kobieta musi nosić w torebce tabletki antykoncepcyjne... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Znalazlam dzisiaj anty-perełkę na Allegro. Aukcja pewnie bedzie lada moment usunieta, wiec nie daje linka, tylko skopiuje opis. Chodzi o niewiarygodną;-) okazje jaką jest flakon 100ml Chanel coco mademoiselle za tylko 99 zl!
A o to co napisał pan sprzedawca: " POCHODZENIE : Legalne wyprzedaże "3x2" lub "buy 1 get1 free" zachodnich outletowych perfumerii. ŻADEN WYBRAKOWANY TESTER, ŻADNE MAROKO, ŻADNA TURCJA ! Proszę zwrócić uwagę że flakon takiej wody perfumowanej o pojemności 100 ml w Polsce kosztuję w granicach 280 zł. Powszechnie wiadomo też że ceny perfum na zachodzie są kilkakrotnie niższe niż w Polsce, a ceny wyprzedawanego towaru są niewiarygodnie niskie. Stąd cena na mojej aukcji. 99 zł Na ALLEGRO możesz kupić flakon 100 ml niby "CHANEL" albo pseudo-tester już od 70 zł nawet z wysyłką, tylko nie zdziw się, o ile wogóle do Ciebie dotrą, jak zwietrzeją zanim zdążysz wyjść z domu !!! WYSYŁKA czy ODBIÓR OSOBISTY : wybór należy do Ciebie ! NA TURECKICH AUKCJACH JEST TYLKO MOŻLIWOŚĆ WYSYŁKI... ciekawe dlaczego ...? U mnie możesz odebrać osobiście, możesz też zapłacić za pobraniem z możliwością sprawdzenia zawartości paczki." Anka_res ...Ty jesteś oblatana w perfumeriach;-)...błagam napisz mi gdzie można na wyspach kupic perfumy Chanel buy one get one free;-)))) Gdzie jest to rozdawnictwo uprawiane?;-)Bo widze ze ja czegoś nie wiem, o ja naiwna..! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:00.