|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ach te odkurzacze
Przyszedł mój odkurzacz
Znaczy przyszedł we wtorek wieczorem, ale dopiero wczoraj miałam czas testować. Napiszę jeszcze raz, jakby ktoś szukał opinii o nim: Zelmer EcoPower VC 3100.0HP. Odkurzacz jest na prawdę kompaktowy, taki mały, zielony żuczek można go spokojnie zostawić gdzieś na wierzchu w przedpokoju i nie straszy wyglądem. Ssawek jest dużo, wczoraj stałam się użyć wszystkich. Ten model ma dołączoną ssawkę do parkietów, której postanowiłam na razie nie używać, włoski w niej wyglądają na delikatne. Rura jest długa i giętka, kabel też bardzo długi, co pozwoliło mi posprzątać kawalerkę (podobno 38m2, ale daję raczej 35) nie przepinając odkurzacza między kontaktami. Fajne jest to, że kółka od odkurzacza suną bardzo cicho i łatwo po podłodze. Ssawka z kółkami też nie hałasuje. Co do mocy - najniższa jest za słaba do dywanu, ale na najwyższej, nie można oderwać ssawki! Dywan odkurzałam na około połowie mocy, panele, kanapę, kurze na regale - na najniższej. Kurz wypełnił ok 1/3 pojemnika, ale było to duże odkurzanie i na powierzchniach sprzątanym wcześniej czymś, co paproch najwyżej przesuwało. Nie śmierdzi "odkurzaniem" Jedyny minus - ssawki mają pod spodem przyczepioną taśmę z włoskami, niestety czepiają się tego długie włosy i trzeba je potem usunąć ręcznie. Zaznaczam, że to opinia po jednym(!) sprzątaniu, mieszkania 30-parę metrów, bez zwierząt
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#123 |
|
Przyczajenie
|
[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;4459706 6]A nam odkurzacz się ostatnio spalił.
I tak podliczyłam że od 2008 roku mieliśmy 4 odkurzacze w domu. Mąż teraz wymyślił, że kupi jakiś przemysłowy, może dłużej pociągnie.[/QUOTE] Jeju to tak jak u nas. Nam właśnie rozwalił się trzeci z rzędu. Naprawa przewyższy koszt nowego. Już sama nie wiem co teraz kupić? Oglądałam w Media Markt i podoba mi się kilka modeli np. odkurzaczy bezworkowych, ale nie wiem co dobre. Czy teraz jakikolwiek sprzęt wytrzyma lata? Cholera mam dość "jednorazowych odkurzaczy". A czy odkurzacze przemysłowe występują w wersjach mini? Zmieszczą się w niewielkiej szafie?
|
|
|
#124 |
|
uparta chmura
|
Ja jestem nastawiona anty do odkurzaczy bezworkowych od kiedy kupilismy Electroluxa Accelerator Zac 6806... niestety kupiliśmy go bez czytania komentarzy. Na początku było super, duża moc-dobrze ciągnał
niestety szybko okazało sie, ze nie daje rady odkurzyć jednego pokoju , tak zapycha się filtr hepa!Dodam tylko, ze mam małe 50metrowe mieszkanie, bez dywanów .. Teraz szukam tradycyjnego odkurzacza i bez czytania komentarzy nie kupie już nic chyba
|
|
#125 |
|
Konto usunięte
|
No ja na początku miałam bezworkowy. Myślałam, że będzie super, i w ogóle ach i och. Ale szara rzeczywistość szybko sprowadziła mnie na ziemię
A przemysłówka jest sporo na all, tylko z tego co widzę to są małe, ale wysokie więc nie wiem czy zmieszczą się do małej szafy. Ja coraz bardziej jestem przekonana co do tego rozwiązania. I tak w sumie loteria. |
|
|
|
|
#126 |
|
Przyczajenie
|
Dopisuję opinię, ponieważ rzadko kiedy jestem z produktu aż tak zadowolona, jak ze swojego odkurzacza.
Z całego serducha polecam Amica maxis power plus vk 5012. Przy zakupie krzywiłam się,że Amica, że taki w sumie niezbyt śliczny...ale! -ma niemal niespotykaną w tanich odkurzaczach moc ssania -trzyma tę moc ssania w zasadzie to zapchanego na full worka -worki materiałowe są w miarę łatwo dostępne na allegro i są tanie (w sklepach stacjonarnych faktycznie ich nie widziałam, ale też nie szukałam) -ma długi kabel i wszystkie standardowe szczotki -był tani -mam go ze 4 lata i nic mu nie jest (mimo,że spisywałam go na straty przy okazji remontu). Odkurzanie 2x/tyg ~38m2, w domu gubiący z lubością włosie kot. P.S. Mam tylko parkiet + kafle i jeden mały dywanik z bardzo długim włosiem. Nie wiem więc, jak sprawdziłyby się szczotki na wykładzinach/dywanach. |
|
|
|
|
#127 |
|
Raczkowanie
|
tylko elektrolux ultra silencer. Cichutki,szybciutki
.I do tego modelu w tym roku dodawali mały ładowany na kabelek.Idealny do łapki jak zbierają się pierwsze koty na panelach .Jest błysk cały czas.Polecam!
|
|
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Ja polecam Zelmer Elf
|
|
#129 |
|
BAN stały
|
Masakra z odkurzaczami, wcześniej mieliśmy 3 odkurzacze i każdy albo przecierał się na rurze, albo siadało mu zasilanie... Teraz w końcu z moim TŻ kupiliśmy sprzęt, który się nie psuje. Mamy odkurzacz Sebo ze strony xxx Serdecznie mogę go polecić. Jest poręczny, bardzo skuteczny i odkurzanie nim naprawdę sprawia przyjemność
Swoją drogą korzystałyście ze sklepu xxx Mają świetne środki czystości, często od nich zamawiam i jestem zadowolona
Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a Czas edycji: 2015-05-07 o 14:14 |
|
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
My tam mamy zanussi i jest ok
wazne zeby mial dobra sile ssania
|
|
|
|
|
#131 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#132 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, odkurza parkiet, krótkowłose dywany, zbiera okruszki.Zmniejsza ilość kurzu w domu Zakup roku (jak dawno temu zmywarka ), ogromnie ułatwia sprzątanie- włączany 2-3x w tygodniu, co 2-gi dzień (najprostsza wersja ok. 1200 zł- dobrze wydane pieniądze). Cichszy niż zwykły odkurzacz. , stwierdziłam, kiedy przestał prawidłowo działać (zbiera kurz ale nie okruchy)- jedna szczotka się nie obraca.Na szczęście mamy opłaconą wydłużoną gwarancję na 2 lata- miną za 3 miesiące; polecam to zrobić przy zakupie. Podobno zamienniki (znajomi kupili) sprawują się dużo gorzej. Ja uważam, że warto mieć, nawet bardzo. Edytowane przez 95b84f0cb57718c1b68287b1ccb1b977c909159a_5f790273693ad Czas edycji: 2015-05-13 o 02:46 |
|
|
|
|
|
#133 |
|
Konto usunięte
|
[1=95b84f0cb57718c1b68287b 1ccb1b977c909159a_5f79027 3693ad;51379786]Mój automat, ten na R
, odkurza parkiet, krótkowłose dywany, zbiera okruszki.Zmniejsza ilość kurzu w domu Zakup roku (jak dawno temu zmywarka ), ogromnie ułatwia sprzątanie- włączany 2-3x w tygodniu, co 2-gi dzień (najprostsza wersja ok. 1200 zł- dobrze wydane pieniądze). Cichszy niż zwykły odkurzacz. , stwierdziłam, kiedy przestał prawidłowo działać (zbiera kurz ale nie okruchy)- jedna szczotka się nie obraca.Na szczęście mamy opłaconą wydłużoną gwarancję na 2 lata- miną za 3 miesiące; polecam to zrobić przy zakupie. Podobno zamienniki (znajomi kupili) sprawują się dużo gorzej. Ja uważam, że warto mieć, nawet bardzo.[/QUOTE] A jak to jest ze szczotkami i innymi elementami "na dole" - nic się do tej pory nie zużyło? Jak jest potem z wymianą, dokupieniem takie elementu? |
|
|
|
|
#134 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pojemnik na kurz wyjmuje się po naciśnięciu przycisku- opróżnia z 2 stron- zajmuje to minutę, szczotki trzeba wyjąć i wyczyścić z tego, co się przyczepiło, ale też trwa to góra kilka minut. Bardzo się też sprawdza w sezonie zimowym, kiedy wnosi się na butach spore ilości piasku (u nas posypują nim ulice)- odkurzaliśmy korytarz 2-3x dz (bo potem wnosiło się ten piasek dalej), a tak można włączyć robota na sprzątanie 1 m kwadratowego (kilka minut)- przy drzwiach i jest ok. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.

można go spokojnie zostawić gdzieś na wierzchu w przedpokoju i nie straszy wyglądem. Ssawek jest dużo, wczoraj stałam się użyć wszystkich. Ten model ma dołączoną ssawkę do parkietów, której postanowiłam na razie nie używać, włoski w niej wyglądają na delikatne. Rura jest długa i giętka, kabel też bardzo długi, co pozwoliło mi posprzątać kawalerkę (podobno 38m2, ale daję raczej 35) nie przepinając odkurzacza między kontaktami. Fajne jest to, że kółka od odkurzacza suną bardzo cicho i łatwo po podłodze. Ssawka z kółkami też nie hałasuje. Co do mocy - najniższa jest za słaba do dywanu, ale na najwyższej, nie można oderwać ssawki! Dywan odkurzałam na około połowie mocy, panele, kanapę, kurze na regale - na najniższej. Kurz wypełnił ok 1/3 pojemnika, ale było to duże odkurzanie i na powierzchniach sprzątanym wcześniej czymś, co paproch najwyżej przesuwało. Nie śmierdzi "odkurzaniem"