![]() |
#121 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy nosicie pończochy?
Cytat:
Po przeczytaniu całego wątku, też mam takie wrażenie.
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Hihi przykro mi, że to Cię spotkało. Ja niestety nie mam wpływu na to kto się rejestruje. Sama jak widzisz nie ujawniam gg ani skypa. Jak będzie chciała znaleźć Cię wizażanka, to napisze do Ciebie PW. Tak jest bezpieczniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maila kiedyś już schowałam, to widze, że teraz pora na GG ![]() P.S. Dziękuję za interwencję ![]() Miłego weekendu! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
Pończoszano - rajstopowy watek ZBIORCZY
Chciałabym się Was poradzić i zapytać do czego można założyć, a dokładniej jak ładnie połączyć i skomponować z resztą stroju właśnie takie rajstopy. Rajstopy z wzorkiem czy też jakimś motywem roślinnym od zawsze mi się podobały, ale nigdy nie odważyłam się ich kupić. Obawiam się, że nieumiejętnym ich połączeniem, bardzo łatwo osiągnąć przerost formy nad treścią... Tak myślałam, że mogłabym założyć takie rajstopy do czarnej, prostej w formie sukienki na sylwestra?
I kolejna sprawa, czy wszystkim takie rajstopy pasują? Czy raczej są one stworzone tylko dla długich i smukłych odnóży? ![]()
![]() |
#130 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Rajstopy z wzorkiem
Cytat:
Niestety nie powiem Ci czy pasują do wszystkich nóg, bo nie wiem, chociaż sama mam na takie rajstopy chrapkę, a chuda nie jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Konto usunięte
|
Ja zakładam takie (pończochy, bo rajstop nie noszę) jedynie do spódniczek jeansowych oraz gładkich wąskich czarnych i jasnych, nie licząc pończoch z szewkiem z tyłu, które lubię i noszę w różnych kombinacjach.
Co nie oznacza wcale, że często biegam w spódniczkach. ![]() Jeżeli chodzi o sukienkę sylwestrową to mała czarna jak najbardziej ok. Odważyłabym się ubrać takie pończochy. Jeżeli mówimy o sukienkach w innych kolorach, myślę że musiałyby być gładkie i proste w kroju, żeby móc się pokusić o wzroki na nogach. W przeciwnym wypadku strój mógłby nabrać nie dość że krzykliwości - jak to określiła gramma, co sprawiać wrażenie... nie wiem jak to nazwać - przerostu formy nad treścią? Co do samych rajstop, wydaje mi się, że nogi nie mają tu nic do rzeczy. ![]() Bardziej styl ubierania się i to w jaki sposób dana osoba się "nosi". Ostatnio widuję je częściej niż kiedyś, ale być może dlatego że sama zaopatruję się we "wzorkowe", przez co zwracam na nie większą uwagę u innych. Uważam, że odpowiednio dobrane do stroju są oryginalne i ciągle modne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
A czy widzialyscie gdzies rajstopy ktore od dolu nad kolano sa grube ( mocno czarne, nie przeswitujace ) a wyzej sa juz cienkie? Tworzy to efekt jak by ktos mial ubrane zakolanowki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Konto usunięte
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Przecież każdy może do Ciebie napisać na gg jak chcesz to z nim rozmawiasz a jak nie chcesz to nie rozmawiasz więc nie wiem za bardzo co to ma wspólnego z bezpieczeństwem. Jak nie chciałaś rozmawiać to trzeba było nie rozmawiać a nie potem żalić się całemu światu i opowiadać jakieś nieprawdziwe historie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Przyczajenie
|
ponczochy sa takim elementem stroju ktore dodaja duzo pewnosci siebie.
ja zawsze zakladam ponczochy gdy mam jakies wazne wyjscie ale tez na codzien zeby sie lepiej poczuc, zeby dodac sobie seksapilu i pewnosci siebie. staram sie zeby jednak nie bylo ich widac z pod spodnicy ale jednak jak to sie zdazy to nie ma to dla mnie wielkiego problemu (a jak jakis facet ukradkiem zobaczy to widac po jego minie, ze jest w niebo wziety). uwazam ze kazda kobieta musi tak samo dobrze wygladac w ubrania jak i w samej bileliznie.
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
nosze, nosze, szczegolnie na prosbe mojego chłopaka
![]() ![]() ![]()
![]() |
#137 |
Przyczajenie
|
Pytanie praktyczne: Chcę kupić pas do pończoch, ale nie wiem jaki. Czy należy dokładnie dobrać rozmiar, czu zgrubsza? (niektórzy sprzedawcy podają np. od 80 do 100 i nie wiem co o tym sądzić).
Gdzieś czytałem, że powinny mieć metalowe klipsy, a nie plastikwe, albo jakieś haczyki. Podobno te gorsze potrafią się odpinać albo łamać. Jak to wygląda w praktyce? Z góry dziękuję za rady doświadczonych wizażanek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Osobiście nigdy nie kupowałam do pasa, ale siostra owszem i te plastikowe klipsy maja rzeczywiście tendencję to odpinania się - sa jakby elastyczne, miękkie, przez co nie trzymają porządnie pasa - siostrze puszczały. Nie wiem jak sprawa ma się z metalowymi, bo po niemiłch doświadczeniach z plaskitykowymi przeszła na samonośne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Wtajemniczenie
|
![]() Ostatnio na wigilii poodpinały mi się u jednej pończochy te plastikowe klipsy/ na szczęście pończochy były samonośne bo inaczej bym miała wesoło.
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie wiem dokłądnie kto. Ale pracuję w branży bieliźnianej i wiem, że wszytskie metalowe wykończenia (jak np. regulacja ramiączek w buistonoszach) są to wykoczenia najlepszej jakości. Trzeba na to zwracać uwagę podczas kupowania bielizny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj idę na zakupy pończochowo rajstopowe, więc az się rozejrzę, bom ciekawa. P.S. A pończochy do pasa to Ci sami producenci, co samonośne zazwyczaj, czy może też innych szukac? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
nosze ponczochy kiedy mam na sobie sukienke albo bluzke w talii obcisla - rajstopy sie odznaczaja a ponczochy juz nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
noszę i bardzo lubię
![]()
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Hello! Czy nosicie pończochy lub rajstopy do delikatnych butów z paseczków???Bardzo mnie to nurtuje, gdyż takie właśnie mam do sylwestrowej kreacji- wiem, wiem że lepiej czółenka itd itp..ale ja mam taką dziwną budowę nóg- cieniutka kostka, mała łydka i dosyć masywna stopa- i nigdy nie noszę krytych butów do krótkiej sukienki bo noga jak kopyto wygląda, dlatego takie delikatne wybieram, ale nie wiem czy wkładać jakieś cieniutkie rajstopy czy pończochy, czy nie...Osobiście nie podoba mi się wersja Z, ale czy to będzie wielki niewypał, jeżeli zamiast rajstop nałoże tylko balsam modelujący...?
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.