Pończoszano -rajstopowy wątek ZBIORCZY - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-12-07, 12:50   #121
TheCuteOne
Zadomowienie

Dot.: Czy nosicie pończochy?

Cytat:
Napisane przez Miguell Pokaż wiadomość
TheCuteOne dzięki za tak szczegółową wypowiedź.
Pytałaś jak ktoś może zobaczyć to, że dziewczyna ma sobie pończochy a później sama napisałas, że Tobie czasami widać przy niektórych spódniczkach to, że masz je na sobie. Niekoniecznie musi to być przecież mini aby było widać pończochy może to być np. spódniczka z rozcięciem albo w sytuacji kiedy dziewczyna siada lub schyla się a ma na sobie spódniczkę krótszą niż do kolan.
Rajstopy też może być widać, w takim sensie. Np. jak pójdą za bardzo w góre.

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Dokłądnie - podglądaczy.

Miguell, mam niedoparte wrazenie że wyciągasz te informacje po to aby moc sobie conieco powyobrażać. Może wejdź na forum gdzie różne panienki przy odpowiedniej opłacie będą ci z rozkosza opisywały co mają dzisiaj na sobie.
Po przeczytaniu całego wątku, też mam takie wrażenie.
Stary 2007-12-07, 12:50   #122
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
No podejrzany ten wątek dla mnie od samego początku.
Na początku to ja go potraktowałam z przymrużeniem oka, póki założyciel na GG mnie nie zaczął o pończochy wypytywac Wtedy powiedziałam, że jak dla mnie to poglądactwo i forma fetyszyzmu
hihi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-07, 12:53   #123
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Na początku to ja go potraktowałam z przymrużeniem oka, póki założyciel na GG mnie nie zaczął o pończochy wypytywac Wtedy powiedziałam, że jak dla mnie to poglądactwo i forma fetyszyzmu
Cooooo??

Wypytywał cie na gg???
L_V jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-07, 13:02   #124
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Cooooo??

O to tak tego nie zostawimy.
No ja powiem szczerze, że wtedy pierwszy raz od kiedy jestem na wizażu (a jestem już troszkę...) zastanowiłam się nad sensem podawania numeru GG
Stary 2007-12-07, 13:11   #125
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Cytat:
No ja powiem szczerze, że wtedy pierwszy raz od kiedy jestem na wizażu (a jestem już troszkę...) zastanowiłam się nad sensem podawania numeru GG
Pan Miguel dostaje ode mnie bana tymczasowego za nagabywanie na gg. Jak dla mnie monotematyczność tego pana jak i ten fakt z gg to ewidentny trolizm.
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-07, 13:14   #126
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaZ Pokaż wiadomość
Pan Miguel dostaje ode mnie bana tymczasowego za nagabywanie na gg. Jak dla mnie monotematyczność tego pana jak i ten fakt z gg to ewidentny trolizm.
To tego GG sprawiło, że na wizażu przestałam się czuc bezpiecznie, co jest naprawdę niefajne, tym bardziej, że numer GG miał byc dla wizażanek, z którymi dzięki temu dużo łatwiejszy kontakt jest, a nie dla faceta, co chce opowieści o pończochacz posłuchać
Stary 2007-12-07, 13:18   #127
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Hihi przykro mi, że to Cię spotkało. Ja niestety nie mam wpływu na to kto się rejestruje. Sama jak widzisz nie ujawniam gg ani skypa. Jak będzie chciała znaleźć Cię wizażanka, to napisze do Ciebie PW. Tak jest bezpieczniej
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-12-07, 13:20   #128
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaZ Pokaż wiadomość
Hihi przykro mi, że to Cię spotkało. Ja niestety nie mam wpływu na to kto się rejestruje. Sama jak widzisz nie ujawniam gg ani skypa. Jak będzie chciała znaleźć Cię wizażanka, to napisze do Ciebie PW. Tak jest bezpieczniej
Może masz rację
Maila kiedyś już schowałam, to widze, że teraz pora na GG

P.S.
Dziękuję za interwencję

Miłego weekendu!
Stary 2007-12-16, 05:34   #129
anetka_m
Zadomowienie

Pończoszano - rajstopowy watek ZBIORCZY

Chciałabym się Was poradzić i zapytać do czego można założyć, a dokładniej jak ładnie połączyć i skomponować z resztą stroju właśnie takie rajstopy. Rajstopy z wzorkiem czy też jakimś motywem roślinnym od zawsze mi się podobały, ale nigdy nie odważyłam się ich kupić. Obawiam się, że nieumiejętnym ich połączeniem, bardzo łatwo osiągnąć przerost formy nad treścią... Tak myślałam, że mogłabym założyć takie rajstopy do czarnej, prostej w formie sukienki na sylwestra?
I kolejna sprawa, czy wszystkim takie rajstopy pasują? Czy raczej są one stworzone tylko dla długich i smukłych odnóży? Doradźcie do czego takie rajstopy pasują i jak umiejętnie dobrać do nich dodatki?
Stary 2007-12-16, 09:19   #130
gramma
Zadomowienie

Dot.: Rajstopy z wzorkiem

Cytat:
Napisane przez anetka_m Pokaż wiadomość
Chciałabym się Was poradzić i zapytać do czego można założyć, a dokładniej jak ładnie połączyć i skomponować z resztą stroju właśnie takie rajstopy. Rajstopy z wzorkiem czy też jakimś motywem roślinnym od zawsze mi się podobały, ale nigdy nie odważyłam się ich kupić. Obawiam się, że nieumiejętnym ich połączeniem, bardzo łatwo osiągnąć przerost formy nad treścią... Tak myślałam, że mogłabym założyć takie rajstopy do czarnej, prostej w formie sukienki na sylwestra?
I kolejna sprawa, czy wszystkim takie rajstopy pasują? Czy raczej są one stworzone tylko dla długich i smukłych odnóży? Doradźcie do czego takie rajstopy pasują i jak umiejętnie dobrać do nich dodatki?
Pierwsze co mi przyszło na myśl to mała czarna. Jeśli rajstopy mają zwracać uwagę (tym motywem) to reszta powinna być raczej stonowana. W przeciwnym razie strój nabierze pewnej krzykliwości jeśli wszystko w nim będzie zwracać uwagę.

Niestety nie powiem Ci czy pasują do wszystkich nóg, bo nie wiem, chociaż sama mam na takie rajstopy chrapkę, a chuda nie jestem
gramma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-16, 09:37   #131
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

Ja zakładam takie (pończochy, bo rajstop nie noszę) jedynie do spódniczek jeansowych oraz gładkich wąskich czarnych i jasnych, nie licząc pończoch z szewkiem z tyłu, które lubię i noszę w różnych kombinacjach.
Co nie oznacza wcale, że często biegam w spódniczkach.

Jeżeli chodzi o sukienkę sylwestrową to mała czarna jak najbardziej ok.
Odważyłabym się ubrać takie pończochy.
Jeżeli mówimy o sukienkach w innych kolorach, myślę że musiałyby być gładkie i proste w kroju, żeby móc się pokusić o wzroki na nogach.
W przeciwnym wypadku strój mógłby nabrać nie dość że krzykliwości - jak to określiła gramma, co sprawiać wrażenie... nie wiem jak to nazwać - przerostu formy nad treścią?

Co do samych rajstop, wydaje mi się, że nogi nie mają tu nic do rzeczy.
Bardziej styl ubierania się i to w jaki sposób dana osoba się "nosi".
Ostatnio widuję je częściej niż kiedyś, ale być może dlatego że sama zaopatruję się we "wzorkowe", przez co zwracam na nie większą uwagę u innych.
Uważam, że odpowiednio dobrane do stroju są oryginalne i ciągle modne.
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-16, 10:03   #132
Marua:)
Zakorzenienie

A czy widzialyscie gdzies rajstopy ktore od dolu nad kolano sa grube ( mocno czarne, nie przeswitujace ) a wyzej sa juz cienkie? Tworzy to efekt jak by ktos mial ubrane zakolanowki.
Marua:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-16, 10:05   #133
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

widziałam takich.
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-22, 23:19   #134
Miguell
Raczkowanie

Cytat:
To tego GG sprawiło, że na wizażu przestałam się czuc bezpiecznie, co jest naprawdę niefajne, tym bardziej, że numer GG miał byc dla wizażanek, z którymi dzięki temu dużo łatwiejszy kontakt jest, a nie dla faceta, co chce opowieści o pończochacz posłuchać
Przecież każdy może do Ciebie napisać na gg jak chcesz to z nim rozmawiasz a jak nie chcesz to nie rozmawiasz więc nie wiem za bardzo co to ma wspólnego z bezpieczeństwem. Jak nie chciałaś rozmawiać to trzeba było nie rozmawiać a nie potem żalić się całemu światu i opowiadać jakieś nieprawdziwe historie.
Miguell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-23, 08:10   #135
kasiun
Przyczajenie

ponczochy sa takim elementem stroju ktore dodaja duzo pewnosci siebie.
ja zawsze zakladam ponczochy gdy mam jakies wazne wyjscie ale tez na codzien zeby sie lepiej poczuc, zeby dodac sobie seksapilu i pewnosci siebie.
staram sie zeby jednak nie bylo ich widac z pod spodnicy ale jednak jak to sie zdazy to nie ma to dla mnie wielkiego problemu (a jak jakis facet ukradkiem zobaczy to widac po jego minie, ze jest w niebo wziety).
uwazam ze kazda kobieta musi tak samo dobrze wygladac w ubrania jak i w samej bileliznie.
Stary 2007-12-23, 08:15   #136
talajka4
Raczkowanie

nosze, nosze, szczegolnie na prosbe mojego chłopaka czarne z ładną koronką zdarzyło mi się też w czasie sesji na studiach, do spódniczki
Stary 2007-12-23, 16:53   #137
robin66
Przyczajenie

Pytanie praktyczne: Chcę kupić pas do pończoch, ale nie wiem jaki. Czy należy dokładnie dobrać rozmiar, czu zgrubsza? (niektórzy sprzedawcy podają np. od 80 do 100 i nie wiem co o tym sądzić).

Gdzieś czytałem, że powinny mieć metalowe klipsy, a nie plastikwe, albo jakieś haczyki. Podobno te gorsze potrafią się odpinać albo łamać. Jak to wygląda w praktyce?
Z góry dziękuję za rady doświadczonych wizażanek.
robin66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-27, 08:02   #138
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez robin66 Pokaż wiadomość
Gdzieś czytałem, że powinny mieć metalowe klipsy, a nie plastikwe, albo jakieś haczyki. Podobno te gorsze potrafią się odpinać albo łamać. Jak to wygląda w praktyce?
Osobiście nigdy nie kupowałam do pasa, ale siostra owszem i te plastikowe klipsy maja rzeczywiście tendencję to odpinania się - sa jakby elastyczne, miękkie, przez co nie trzymają porządnie pasa - siostrze puszczały. Nie wiem jak sprawa ma się z metalowymi, bo po niemiłch doświadczeniach z plaskitykowymi przeszła na samonośne.
Stary 2007-12-27, 08:06   #139
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez robin66 Pokaż wiadomość
Pytanie praktyczne: Chcę kupić pas do pończoch, ale nie wiem jaki. Czy należy dokładnie dobrać rozmiar, czu zgrubsza? (niektórzy sprzedawcy podają np. od 80 do 100 i nie wiem co o tym sądzić).

Prawda - metalowe klipsy to wykończenia lepszej jakości.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-27, 08:16   #140
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Prawda - metalowe klipsy to wykończenia lepszej jakości.
L_V a możesz polecić konkretnego producenta? z ciekawości pytam, bo jako laik nie wiem nawet kto to robi
Stary 2007-12-27, 08:19   #141
paulinka_vel_paulinka
Wtajemniczenie

Ostatnio na wigilii poodpinały mi się u jednej pończochy te plastikowe klipsy/ na szczęście pończochy były samonośne bo inaczej bym miała wesoło.
Stary 2007-12-27, 08:23   #142
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
L_V a możesz polecić konkretnego producenta? z ciekawości pytam, bo jako laik nie wiem nawet kto to robi
Ja też nie wiem dokłądnie kto. Ale pracuję w branży bieliźnianej i wiem, że wszytskie metalowe wykończenia (jak np. regulacja ramiączek w buistonoszach) są to wykoczenia najlepszej jakości. Trzeba na to zwracać uwagę podczas kupowania bielizny.
Stary 2007-12-27, 08:28   #143
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie wiem dokłądnie kto. Ale pracuję w branży bieliźnianej i wiem, że wszytskie metalowe wykończenia (jak np. regulacja ramiączek w buistonoszach) są to wykoczenia najlepszej jakości. Trzeba na to zwracać uwagę podczas kupowania bielizny.
Ale masz pracę! Jeśli chodzi o ramiączka biustonoszy, to tez się zgadzam, metalowe zdecydowanie lepiej się sprawdzają

Dzisiaj idę na zakupy pończochowo rajstopowe, więc az się rozejrzę, bom ciekawa.

P.S.
A pończochy do pasa to Ci sami producenci, co samonośne zazwyczaj, czy może też innych szukac?
Stary 2007-12-27, 10:11   #144
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
P.S.
A pończochy do pasa to Ci sami producenci, co samonośne zazwyczaj, czy może też innych szukac?

Powinni miec CI sami - to zazwyczaj firmy pończosznicze robia.
Stary 2007-12-30, 06:54   #145
_totally_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miguell Pokaż wiadomość

Znów?
_totally_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-30, 16:03   #146
Mia22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _totally_ Pokaż wiadomość
Nie masz niczego więcej do napisania?
najwidoczniej
Cytat:
Napisane przez _totally_ Pokaż wiadomość
Znów?

ja polecam pas ze stringami od razu, la senza, nic mi sie nie odpiejo i ladnie to w komplecie wyglada
Mia22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-30, 16:52   #147
kosmita77
Zakorzenienie

nosze ponczochy kiedy mam na sobie sukienke albo bluzke w talii obcisla - rajstopy sie odznaczaja a ponczochy juz nie
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-30, 18:39   #148
agness86
Zakorzenienie

noszę i bardzo lubię

I już

agness86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-30, 19:02   #149
megafonka
Raczkowanie

Hello! Czy nosicie pończochy lub rajstopy do delikatnych butów z paseczków???Bardzo mnie to nurtuje, gdyż takie właśnie mam do sylwestrowej kreacji- wiem, wiem że lepiej czółenka itd itp..ale ja mam taką dziwną budowę nóg- cieniutka kostka, mała łydka i dosyć masywna stopa- i nigdy nie noszę krytych butów do krótkiej sukienki bo noga jak kopyto wygląda, dlatego takie delikatne wybieram, ale nie wiem czy wkładać jakieś cieniutkie rajstopy czy pończochy, czy nie...Osobiście nie podoba mi się wersja Z, ale czy to będzie wielki niewypał, jeżeli zamiast rajstop nałoże tylko balsam modelujący...?

megafonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-31, 08:33   #150
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megafonka Pokaż wiadomość
Osobiście nie podoba mi się wersja Z, ale czy to będzie wielki niewypał, jeżeli zamiast rajstop nałoże tylko balsam modelujący...?
Wszystko zależy od tego jak się będziesz czuła - ja nie lubię mieć "gołych nóg", więc wybrałabym jakies cieniutkie pończochy bez placów zaznaczonych i byłoby po sprawie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości