![]() |
#121 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
patrilla super
![]() barwa wdzianko niesamowite a Tymek to faktycznie ren pierwsza klasa ![]() Kobitki jak długo wyparzałyście butelki i czy zawsze po każdym jedzeniu ![]()
#122 |
Raczkowanie
|
Wszytskim brdzo dziekujemy za życzenia
![]() Kochany Tymku sto lat od nas ![]() ![]() My dzis jak juz pisałam jedziemy na USG. A Mati juz od 2 dni nie robiła kupki, dlatego też z okazji swojego święta jest zmuszany do wysrynkania się ![]() z ost chwili: widzę postęp Mati coś zaczyna stekać... zeby mi tylko cdałego fotelika nie obrobił bo jak pojedziemy ![]()
#123 |
Zakorzenienie
|
Madziu grunt ze robi
![]() ![]() Ewa ja parzę raz na 2-3 dni w garnku kilka min a tak myje s gorącej i przelewam wrzątkiem lub pakuję do mikrofali na niecała minutę ![]()
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Mateuszku i Tymku wszystkiego czego tylko wasze malutkie kochane glowki moga sobie wymazyc
![]() juleczko ja robie kaszke na sen tak: 120ml wody + 4 miarki kaszki + jedna miarka mleka (tez mam kaszke z mlekiem ale daje miarke extra i jakos nic sie zlego nie dzieje.. Adi pije jak szalony ![]() zdaj relacje zupowa ![]() ![]() ![]() Lea ja to sie nie moge doczekac az Adi i Maks sie poznaja.. Mam takie wrazenie ze chlopaki przypadna sobie do gustu i sie zakumpluja ![]() ![]() eve ja sterylizuje butelki przed kazdym uzyciem. a ten sterylizator co mam aventowski do mikrofalowek mozna dostac w saturnie juz za 89zl ![]() Patrilla nie moge sie powstrzymac i wiem ze to slyszalas setki razy ale Pola jest cudowna ![]() ![]()
#125 |
Rozeznanie
|
madziu, ja miałam z Oliwką też przejścia
![]() jak mała miała miesiąc byłam z nią na kontroli w Por. Patologii Noworodka bo jest wcześniakiem, naczekałam się 2 godziny bo wtedy były strajki, jak już weszłam do gabinetu to poczułam, że czas zmienić pieluszkę, więc rozpakowałam to moje dziecię, oczywiście pampers po brzegi, no to hyc jej nóżki do góry, żeby czyściutka była a ona co.. wystrzeliła jak z armaty kolejną porcyjkę ![]() ![]() ![]() ![]() patrilla, kropka dzięki, ![]()
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
No to co ze spotkaniem - 15-go grudnia w sobotę o 12:00
![]() I czy ktos zabierze katie po drodze ![]() Mam pytanie - czy któraś z Was daje dziecku biszkopciki już lub flipsy ![]() I powiedzcie mi jeszcze taką rzecz - czemu jak Hania dostawała na noc cycka to potrafiła przespać ciągiem 9-12 godzin, a wczoraj po kąpieli moje cycki zastrajkowały i dałam Hani butle i obudziła mi się o 3:00. Ona nie budzi się z krzykiem czy płaczem tylko zaczyna opowiadać. Próbowałam jej 5 razy dawać smoczka to raz mi usnęła na 20 minut i znów się obudziła. Wkońcu dałam jej cycka i ona possała chyba z 5 razy i mi zasnęła - nie wiem jaka jest tego przyczyna ![]() ![]() ![]() ![]() MATEUSZKU, TYMKU UŚCISKI MOCNE ![]() ![]() EVE co do wyparzania to ja przelewam wrzątkiem butelki i smoczki od czasu do czasu i tyle. Robiłam tak od urodzenia Hani ![]()
#128 |
Rozeznanie
|
Całuski dla solenizantów: Tymonka i Mateuszka
![]() Mnie 15 grudnia nie pasuje ![]()
#129 |
Rozeznanie
|
minisiu, ja właśnie przelewam wrzątkiem po każdym użyciu, i troszkę mi się już nie chce
![]() Byłam wczoraj w sklepie dziecinnym i spotkałam się z niecodzienną sytuacją, pani nie pozwoliła mi wjechać wózkiem na sklep tylko kazała zostawić wózek przed bramką ![]() ![]() Gdyby nie to, że tłukłam się kawał drogi autobusem to wyszłabym i nic nie kupiła, wzięłam małą pod pachę i kupiłam co musiałam i cześć.
#130 |
Raczkowanie
|
eve ale miałaś eksteremalnie
![]() Mój Mati tez jest wcześniekaiem, urodził się w 36 tygodniu... i nie robili mu żadnych badań. Duzy był to może dlatego miał 3030g i 55cm. U nas wcale nie ma Por Patologii Noworadka My uzywany sterylizatora Avent, niestety za 105 z netu, bo do Saturna bardzo daleko....
#131 |
Rozeznanie
|
madziu Oliwcia urodziła się pod koniec 37 tygodnia ciąży, jak już pisałam mała urodziła się z czwartej ciąży gdzie trzy poprzednie zakończyły się poronieniem ponieważ mam zespół antyfosfolipidowy, więc chcieli ją jeszcze dokładnie skontrolować, miała też dodatkowe badanie słuchu w poradni, ponieważ przez to że sączyły mi się wody płodowe dostała neomycyne, a ta może powodować uszkodzenia słuchu z opóźnionym działaniem.
To badanie w Poradni to takie zwykłe badanie lekarza neonatologa. Znalazłam w Krośnie taki adres Poradni: Poradnia Patologii Noworodka Poradnia neonatologiczna Adres: ul. Korczyńska 57 38-400 Krosno (woj.podkarpackie) Telefon: 013-4364110 Specjalizacje: * Neonatologia Ale madziu widocznie u Ciebie nie było takiej potrzeby, ja dostałam skierowanie od mojej pediatry.
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Uściski i buziaki dla Tymka i Matiego
![]() ![]()
#133 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
minisia - moze jej twojej bliskosci brakuje, bo tak poprzytulala sie do ciebie wieczorem i jej wystarczylo, a teraz tego nie miala. ![]() Kacper tez sie budzi o 12 i daje mu smoka. dzisiaj mu tak dawalam do 2, az mu dalam cyca jak sie wkurzylam. a tez mu daje kaszke ok 21. wiec tez mu moze bliskosci brakowac, ale mu cyca nie dam bo jeszcze nie jest glodny, wiec czekam do ok 2 lub 3. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
Buziaki dla małych jubilatów
![]() Dziewczyny co do tego budzenia to może być tak, że podczas ciągania cyca wydziela się oksytocyna, która uspokaja dzieciaczka. Można zauważyć, że dziecię szybciej zaśnie przy cycku niż przy butelce. Ale Krzysiek zrobił się marudny. Zęby czy co? Nie uleży sam bez zainteresowania nim dłużej niż z 10 min. Dodatkowo ciągle mało śpi w dzień. A mnie boli łepetyna, bo za dużo teraz mam do zrobienia.
#135 |
Raczkowanie
|
Minisiu - Miśka jak się urodziła to ważyła 3220 g i miała 58 cm, możesz dopisać.
A my w niedzielę mamy chrzciny, prędzej jakoś nie było czasu bo albo goniliśmy po lekarzach albo odpoczywałąm po tym wszystkim, a po drugie ja tam nie za często chodzę do kościoła, a rodzinka mojego tż jest baaardzo wierząca. Nie wiem jak ja przeżyję tą niedzielę. He he Eve, aż mi się humor dziś poprawił tak się uśmiałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Dawno nie wrzucałam fotek, więc oto moje słońce dzisiaj:
![]()
#137 |
Raczkowanie
|
eve bardzo dziekuje za odpowiedz
![]() Przepraszam, że poruszyłam smutny temat, ale wczesniej jakoś uciekło to mojej uwadze ![]() Mi te wodz odesyz, ale Mati urodyi sie po 4 gody od tego inczdentu i nie dostawaam zadnych leków... w poradni boderek wszytsko Ok i nawet widmo poduszki ortoped oddaliło się ![]() ![]() szkoda ze dzis taka piekna pogoda bo my juz nie zdazymy na spacer ![]()
#138 |
Zakorzenienie
|
Madziu cieszę się, że z bioderkami wszystko Ok
![]() Napisałam do moda o dopisanie do listy Olindy z Misia, o dopisanie drugiego imienia u Alusi i o wklejenie linka do naszej galerii ![]() eve no ja sama nie wiem, po butli też się przytulamy jeszcze, całujemy zanim odbije, a poza tym Hania przy butli usypia mi tak samo jak przy cycku. Nie mogę jej tak przyzwyczajać, bo karmienie się kończy i jak nie będę karmić to przecież nie będę jej cycka wyciągać, zeby sobie possała ![]() ![]() Mąż ma dziś wolne, więc byliśmy na spacerku 2 godzinki, ale tak mroźno jest, ze na dziś wystarczy. Hania dalej śpi w wózku ![]() No to kiedy to spotkanie - a niedziela nie może być 16-go ![]()
#139 |
Rozeznanie
|
buziaki dla Mateuszka i Tymka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 |
Rozeznanie
|
Uuuu ale się rozpisałyście przez te 3 godzinki jak mnie nie było.
Na spacerku byłyśmy bo rzeczywiście pogoda super. Olinda cieszę się, że poprawiłam Ci humor ![]() Madziu nie masz za co przepraszać, teraz już mogę mówić o tym bez problemu ![]() Minisiu przecież Hania to kobitka, więc ma prawo do zmiennych humorków i niezdecydowania ![]() Dobra lecę prasować mojemu elegancikowi koszule bo potem zmykam na hopki ![]() Aha, kaszka się przyjęła i mam wrażenie, że jak wcina mleczko z kaszką to mniej ulewa a czasem nawet wcale ![]()
#141 |
Zakorzenienie
|
eve no wkońcu kobieta zmienną jest no nie
![]()
#142 |
Zakorzenienie
|
mam krotkie wlosy
![]() wlasnie wrocilam od fryzjera ![]() ![]() kurcze ale z tym spotkaniem ![]() ![]()
#143 |
Rozeznanie
|
Dyżurna Poszukiwaczka Promocji Obwieszcza Następujące Spadki Cen:
real od 30.11: pieluszki bella happy za 37,95, chusteczki pampers czteropak 23,95, kombinezon niemowlecy 29,95, bluzki niemowlece 2,99 i 9,99, bluzy niemowlece 6,99 i 17,99, body z dlugim 3,99 i 9,99, bluza + spodnie polar 15,99, lozeczko turystycze 299, mata edukacyjna 149, lezaczek-bujaczek 129, dresik swiateczny 24,95, pajac swiateczny 19,99 tesco od 29.11: bobofrut 2,09, nan2 10,99, bebilon2 34,99, chusteczki nivea szesciopak 35,99, pieluszki pampers 46,99 carrefour od 28.11: dresik swiateczny 24,90, body z dlugim 8,50, zabawka do kapieli chico 47,90, dres polarowy 18,90, mata edukacyjna 76,90, pieluchy pampers np"4" ok 130 szt 87 zl, chusteczki dzidzius trzypak 12,25, krzeselko do karmienia meggy victoria 249,95 (mozna wziac na raty 10 x 25 zl), kubek niekapek avent 16,90, pajac swiateczny 20 zl no i to by bylo na tyle |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
kubek kupie
![]() katia ![]() hmnmm a w realu bodu z długim 3.99 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
NAN jest tez w biedronce za 10.99zl
![]()
#146 |
Zadomowienie
|
Buziaki dla Mateuszka i Tymka
![]() Kropka a co wpłynęło na Twoją decyzję ![]() ![]() Minisiu moja Olivcia też czasami ma taką noc, że się obudzi, pogada i zasypia dalej, myślałam, że może jest głodna więc szybko do niej z jedzeniem a ona tak od niechcenia trochę ssała. Więc przyjęłam, że czasami po prostu chce sobie w nocy pogadać ![]() Wczoraj moje szczęście poszło na rekord, wróciłam z pracy pobawiłam się z Olivką, normalnie to 15.30-16 zasypia ale ja poszalałam z nią dłużej i o 17 zasnęła snem tak kamiennym, że siłą budziłam ją o 21 na kąpanie, myślałam, że w nocy poszaleje a ona kąpiel, kaszka i spała do rana. Jak ja kocham tą moją śpiącą królewnę ![]() ![]() Teraz też ją przetrzymuję bo za chwilę wraca TŻ i zabiera nas do knajpki na obiado-kolację, jego też kocham najbardziej na świecie ![]() ![]() ![]()
#147 |
Rozeznanie
|
minia - jak ci dobrze!! czy jak pojedziesz do Katowic na spotkanie z dziewczynami to mialabys dwa wolne miejsca w aucie, oczywiscie jezeli jestes zmotoryzowana
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
jeśli pojadę sama to oczywiście nie będzie problemu. Tylko fotelik musisz mieć. Póki co jestem zdana na TŻ bo wczoraj mi auto nie odpaliło
![]()
#149 |
Rozeznanie
|
oczywiscie ze mam fotelik
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
miniu tzn nie az tak krotkie
![]() ja wam nie powiedzialam ale wczoraj jak byli znajomi to Adi obudzil sie kolo 22giej. usnal kolo 1 w nocy tak sie dobrze bawil ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.