![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: AZS pomocy szukam kremu!
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
Joasiu bardzo fajne sa kosmetyki AA Help do cery atopowej ja mam obecnie krem półtłusty i jest bardzo dobry.Kosztuje ok 15 zl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
PRZEPRASZAM!!! myślałam, że mój pierwszy post zniknął a teraz tego drugiego nie mogę usunąć...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie ma EDYTUJ wogole na tym forum ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
Ja uzywam pod podklad i jest ok.Krem jest bardzo delikatny szybko sie wchlania ja go bardzo lubie....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to w aptece czy drogerii kupujesz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Dot.: Atopowe Zapalenie Skóry - zbiorczy
Naprawde swietnie ze pojawilo sie kilka ciekawych inforamcji,ja takze uzywam bardzo czesto stosuję libobazę nanobazę i z tych kremow jestem zadowolona,ale w dalszym ciagu poszukuje czegos innego do wytestowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Znowu się wyłamię - na mnie w ogóle nie działają kremy z przeznaczniem dla cery suchej czy wrażliwej (lipobaza ściąga mi twarz niesamowicie). Aktualanie używam serum z Olay i jestem zadowolona, podkład z Lumene Hydro coś tam. Natłuszczaniu mówię stanowczo nie - podrażnia mi skórę. Ale długą drogę przeszłam zanim znalazłam coś dla siebie, przestałam się skupiać na kosmetykach aptecznych, które nie pomogły mi w ogóle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Konto usunięte
|
chyba tez mam ten problem taka mam sucha skore w niektorych miejscach ze to tragedia, dzisiaj dostalam w aptece probke kremu ATOPRA- widze poprawe i zastanawiam sie czy nie kupic tego kremu, macie jakies doswiadczenia z tym kremem??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Elocom to bardzo silny steryd, bodaj z II grupy... Należy stosować go bardzo ostrożnie. Wystarczy odrobina nieuwagi, żeby zafundować sobie posterydowe zapalenie skóry. Poza tym po przygodzie z Elocomem trudno wrócić do słabszych sterydów, bo przestają pomagać. I najważniejsze: NIGDY nie używajcie sterydów na twarz!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
Czesc!
Mam pytanie do dziewczyn z atopowym zapalenie skory.Czy pojawiaja sie u Was te suche czasem tlustawe miejsca w okolicach nosa?(chodzi mi oprawy i lewy plat nosa, tam gdzie trudno naniesc puder, bo skora sie luszczy)Jak sobie radzicie z tym miejscem ,bo nie wiem juz sama, czy nawilzac czy wysuszac?.U mnie takie plamy pojawiaja sie tylko tam.Kiedy je zbyt nawilze to plamki staja sie bardziej czerwone i widoczne jakbym miala katar.A kiedy wysusze tez nie jest dobrze bo wtedy skora produkuje nadmiar tluszczu i czasami pojawia sie ropny pryszcz.Teraz staram sie nie dotykac tych miejsc, ale jest ciezko z nalozeniem pudru, bo musze to miejsce omijac. Bede wdzieczna za pomoc ![]()
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Witam!
Nie za bardzo wiem czy pytam we właściwym wątku ale i tak zapytam ![]() Nie mam pojęcia czy mam AZS, ale byłam dzisiaj u dermatologa i przepisała mi szampon Emolium-strasznie swędzi mnie skóra głowy, w ogóle jest podrażniona i mam łupiez. Powiedziała, że mam zrezygnowac z farbowania bo być może to jest przyczyna... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
dr n. med.
|
Rogowacenie okołomieszkowe jest rzeczywiście jednym z objawów atopowego zapalenia skóry, a wiec choroby alergicznej, najczęściej o podłozu genetycznym. Rad na to jest dużo, łącznie z leczeniem ogólnym czyli tabletek czy naświetlań. Podstawa jest jednak natłuszczanie i nawilzanie po każdej kapieli. Polecam preparaty do cery atopowej dostepne w aptece np Aderma, Emolium, Lipikar. Jesli nie wystarcza nalezy napewno zglosić sie do dermatologa.
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Joanna16 nie używałam 16help lae nic nie zaszkodzi pewnie niebawem go zakupie i wystawie swoja opinie.
Bardzo dziekuje za polecone kremy przez Panią doktor Aderma,Emolium to zupełna nowość dla mnie jak ktoś miała okazje je juz używać może sie wypowie,jak są skuteczne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
Jeszcze mam jedno pytanie jakich preparatów najlepiej używać do kąpieli aby skóra została dobrze nawilżona??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
arancha, ja używam serie Emolium i bardzo sobie ją chwalę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Na mnie Etopry i inne kremy, preparaty dla skory z AZS zupelnie nie dzialaja.
![]() ![]() ![]() ![]() http://esentia.pl/Numis_Med_Emulsja_do_myci a_twarzy_i_ciala_p22175.h tm Super natluszcza skore. Jest tez do nabycia w saszetce jako uzupelnienie. Starcza na dosc dlugo. Po tym smaruje sie balsamem Garniera z syropem z klonu. http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=9640& recenzja=214970 I przestalam miec problemy ze skora ciala. ![]() Swego czasu mialam problem tez ze skora glowy. Strasznie mnie swedziala, robily mi sie krwawe strupy. Pomogl mi szampon Sunsilk do swedzacej skory glowy. ![]() http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=8743 Teraz tez juz nie mam z tym problemow. Jesli tyczy sie skory twarzy to na co dzien uzywam do mycia 'Lipikar Syndet" La rocher posay http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=6838 Jest dobry, dobrze zmywa makijaz niczego nie pozostawiajac. Niestety dosc ciezko go dostac i w zwiazku z tym kupilam mleczko/zel do mycia twarzy Tolpy. http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=11452 Po nim skora jest fajnie natluszczona, ale walory mycia sa juz gorsze od "lipikara". Za to polecic moge krem i maseczke z tej serii. Fajnie natluszczaja i nawadniaja skore. Po paru aplikacjach skora odzyskala dawny koloryt. ZNiknal przesuszony i rogowaciejacy naskorek. Do tego jest gladka jak pupcia niemowlaka ![]() Tonik to tonik odswiezajacy Mony Lizy Mincer. ![]() ![]() ![]() http://www.kosmetyka.com/display_product.php?produ ct=69&line=16 http://www.kosmetyka.com/display_product.php?produ ct=286&line=16 http://www.kosmetyka.com/display_product.php?produ ct=285&line=16 Do tego wszystkie kosmetyki w/w sa tanie. ![]()
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
witam
przeczytalam watek ale wole sie upewnic... od moze 2-och dni zauwazylam ze moje dlonie (konkretnie od palcow do kostek) sa mocno zaczerwienione, skora jest sucha piecze i widoczce sa takie ciemniejsze kropki... palce mi spuchly i nie wiem czy to jest jakies zwykle uczulenie czy moze azs? bardzo prosze o pomoc
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
dzieki za odp
![]() tez o tym pomyslalam ale nic takiego nowego ani nie jadlam ani nie pilam... mama proszku nie zmienila... chociaz... moze to po cukierkach...:??? hehe chociaz nie... a moze?
![]() |
![]() |
#147 |
Przyczajenie
|
![]()
Pomocy w dziecinstwie mialam atopowe zapalenie skory.I pozostaly mi po tym zaczerwienienione brwi i czerwone policzki.Policzki staja sie jeszcze beardziej czerwone kiedy jest mi za goraco lub za zimno.Co mam robic??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Przyczajenie
|
Witam.
Mam pytanko: właśnie mam nawrót AZS (twarz ![]() Najlepiej w rozsądnej cenie ![]() ![]() Dzięki!
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomóżcie, co to może byc?? Czy to atopowe zapalenie?
no to wiec tak. Ja miałm strasznie AZS. Poszłam do dermatologa dobrego(ale drogiego) i przepisał mi 3 maści. robione jedną na buzie, a druga na zgiecia wiecie pod kolanami itd. Najpierw zaczeła skóra mi sie łuszczyc ale pozytywnie, bo ten zepsutu nakórek schodził. Potem nabierała koloru. Stosowałam je na noc i rano. A w ciągu dnia rewelacyjny ale drogi 40zł krem biodermy Atoderm PP. Poprostu od 2 lat mam spokój . tylko poszukaj sobei najpierw próbki jak coś bo nie kazdemu moze spasopwac wiem to po soebie Na mnie kosmetyki AA w ogóle nie działay nicc. Znajde link to si pokaze jaka zaszła zmiana u mnie ooo
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=5535899 Magdzia 94 to ja i sama oceń. Koniecznie idź do dermatologa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny!! nigdy więcej chemicznych maści, w życiu! Długi czas walczyłam z atopowym zapaleniem skóry, miałam z tym nie dość, że problem fizyczny to także uczucie dyskomfortu. Jak sobie o tym przypomnę to ciarki przechodzą mi po plecach...Pomogła mi jedna, jedyna rzecz: FLAVON ! Ten z pozoru słoiczek przypominający dżem wyleczył mnie po niecałym miesiącu,a atopowe zapalenie skóry na moich łydkach zniknęło prawie w 100%. Nadal przyjmuję Flavon i wciąż widzę efekty. A to jest jedna z tysiąca chorób, które ustępują dzięki temu preparatowi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.