Moja Walka z kilgramami START !! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-05, 00:42   #121
damrade18
Raczkowanie

Dot.: PoMoCy!

privativ ja chyba topiero teraz ochlonelam z tego wszystkiego ... poprostu musialam pozegnac sie z osoba w ktorej sie zakochałam naprawde.... nie naleze do dzeiwczyn ktore zmieniaja czesto chlopakow ale od marca tamtego rokuu bylam sama po tym jak zucil mnie taki chlopak ze szkoly byl z 4 technika .... a teraz to byly takie niby milosc ale spotkalam chlopaka od 1 dnia mi sie podobal itp ... ale wiem ze nie jest mi dane z Nim byc ;( a tak strasznie mi go brakuje ze nie moge juz tego wszystkiego wytrzymac nie pamietam kiedy ostatni raz spalam normalnie ... poprostu nie potrfie nie wyobrazam sobie jak ja jutro pojde na callana (szkoła ankielskiego do ktorej godze ponad 1 no prawie rok i 6 miesiec) bede tak zaspana znow poiwedza ze nic nie wiem ... ;( zawsze dziewczyny mowia ze mam powodzenie i ze moge miec kazdego chlopaka mimo ze nie jestem zbyt piekna to jakos nie nazekam na powodzenie bo kazdy mowi ze ze mna idzie pogadac itp mam bardzo duzo znajomych ... nie chwale sie czy cos ... Odkad poznałam B... wszystko sie zmienilo ... z dnia nadziej zrozumiałam ze jest dla mnie naprawde kims waznym.wiesz znam go o 29 wrzesnia ... dokładna historie opisze ci na prywatnej wiadomosci jutro jak wroce z angola ... jesli tylko chcesz .... moze doradzisz mi jak pozegnac /zapomniec to uczucie bo naprawde sama juz nie wiem ;( tak strasznie sie zle czuje słabo co chwile mi sie robi ... ;(chciała bym sie obudzic rano i nie pamietac tego dnia kiedy go poznalam ... ;( nie pamietac tych chwile ... tego wszystkiego ... ;( nie mam sił na nic.
Ciesze sie ze Tobie i Twojemu chłopakowi sie układa!!Życze powodzenia w dalszej wspolnej drodze.
damrade18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-05, 07:56   #122
damrade18
Raczkowanie

Dot.: PoMoCy!

wstałam o 7,40 jestem nie przytomna zasnelam koło 4 jak nie pozniej.nic mi sie nie chce nie mam zadnej motywacji ;( nie mam nic. wiem ze to co pisze to sobie pomyslisz szczeniackie gadanie itp ale jesli powiedziala bym to moim "przyjaciolkom" to one by powiedziały jak zawsze - nie ten to inny czym sie przejmujsz ... a własnie sie przejmuje ...długo zajmuje mi zapomnienie i pogodzenie sie ze z kims nie moge byc ;(

dzisiaj jem tylko a moze i az jogurt maly i jajko ...
bede po 14 w domu wiec jesli chcesz to moge ci opisac ta historie moze mi cos doradzisz ... ;(
Stary 2008-01-05, 08:24   #123
PriVativ
Zadomowienie

Dot.: Moja Walka z kilgramami START !!

Wiesz co Ja jeszcze w ubiegłym roku na pocztku stracilam swoja milosc wczesniejsza... tez mnie zostawil ,wyjezdzajac do Irlandi.. przezywalam jak niewiem beczalam itp ale wzielam sie wgarsc bo przeciez trzeba zyc,,, swiat niekonczy sie na jednym chlopaku!! powiem ci ze jak tak stwierdzilam to gdy on chcial do mnie wrocic to powiedzialam NIE i jestem z tego dumna wsumie gdyby nie ta sytuacja to nie poznala bym swojego obecnego chlopaka ktorego kocham ponad wszytsko a o tamtym juz dluuuuuuuuuuugo nie mysle nawet hmmm... ja Ci poprostu radze wziasc sie wgarsc bo naprawde przez chlopaka nie ma co beczec , nie bedzie ten to bedzie kolejny... a Jesli go kochasz czy cos to poprostu zrob tak jak ja : wszelkie rzeczy od niego wyrzuć , porwij zdjęcia itp... mi to pomoglo nie mam w pokoju nic po zadnym z bylych bedzie dobrze dasz rade wez sie teraz za odchudzanie cwicz duzo a jesli nie masz sily to przynajmniej jedz zdrowo bo ten jeden jogurt wczoraj to nie madre !!
bedziesz sie tak odzywiac to pptem to co osiagniesz wroci podwojnie... uwierz...
::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::: :::::::

Dostałam okres siubidubi

tylko zwijam sie z bólu od 2 godzin
Stary 2008-01-05, 10:23   #124
madziullka
Wtajemniczenie

Schudnijmy razem:) dieta od 6.01.2008 Kto chętny?

Witam! Postanowienie noworoczne jest i zaczęłam je delikatnie realizowac (mniej jesc i zdrowiej ) ale teraz chce sie zabrac konkretnie a jak wiadomo w grupie łatwiej i mobilizacja większa i więcej rad Czy jest ktoś kto chciałby zrzucic pare kg? Ja realnie chce ok 7 kg, a 10 to mój ideał...ale narazie wystarczy chociaz troszke Która z Was stosowała dietę na której dobrze się czuła i fajnie chudła? Przyznam ze stosowałam kopenhadzka i efekt fajny ale i skutki uboczne tez były:/ dotrwałam do 9 dnia kiedy to dwa razy zemdlałam:/ i dałam sobie spokój, ale 5 kg w dół było. Próbowałam po 2 latach podejsc do niej ponownie i juz pierwszego dnia (pomimo tego ze zjadłam na sniadanie muesli z jogurtem bo wiedziałam ze musze wyjsc z domu i bałam sie ze fiknę znowu) była powtórka:/ Wiec ta dieta dla mnie sie po prostu nie nadaje, chyba ze bym lezała plackiem w domu Co polecacie? Moze dieta plaz poł.? Słyszałam ze fajna a na wizazu tyle wątków ze nie wiadomo od czego zacząc czytac Jest ktos chętny zeby sie przyłączyc? Zapraszam, im więcej , tym lepiej i weselej pozdrowionka
madziullka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-05, 10:32   #125
madziullka
Wtajemniczenie

Dot.: Schudnijmy razem:) dieta od 6.01.2008 Kto chętny?

hop hop
Stary 2008-01-05, 11:21   #126
katka_19
Wtajemniczenie

Z chęcią się dołączę . Moim celem jest zrzucić 3 kg, aby ważyć 50 kg. Diety jako takiej stosować nie zamierzam, ale zamierzam wymodelowac ciało. Juz raz udało mi sie zrobić A6W, a teraz zaczynam ponownie i jestem przy 3 dniu. I już było tak pięknie -zeszłam z 54 na 52, ale przez święta tak dużo jadłam

katka_19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-05, 11:26   #127
madziullka
Wtajemniczenie

oj...a co to jest A6W?

bo brzmi conajmniej groźnie

Edytowane przez Ather
Czas edycji: 2008-01-05 o 11:36 Powód: - Proszę, używaj opcji multicytowania oraz edycji postów.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-05, 11:39   #128
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziullka Pokaż wiadomość
Witam! Postanowienie noworoczne jest i zaczęłam je delikatnie realizowac (mniej jesc i zdrowiej ) ale teraz chce sie zabrac konkretnie a jak wiadomo w grupie łatwiej i mobilizacja większa i więcej rad Czy jest ktoś kto chciałby zrzucic pare kg? Ja realnie chce ok 7 kg, a 10 to mój ideał...ale narazie wystarczy chociaz troszke Która z Was stosowała dietę na której dobrze się czuła i fajnie chudła? Przyznam ze stosowałam kopenhadzka i efekt fajny ale i skutki uboczne tez były:/ dotrwałam do 9 dnia kiedy to dwa razy zemdlałam:/ i dałam sobie spokój, ale 5 kg w dół było. Próbowałam po 2 latach podejsc do niej ponownie i juz pierwszego dnia (pomimo tego ze zjadłam na sniadanie muesli z jogurtem bo wiedziałam ze musze wyjsc z domu i bałam sie ze fiknę znowu) była powtórka:/ Wiec ta dieta dla mnie sie po prostu nie nadaje, chyba ze bym lezała plackiem w domu Co polecacie? Moze dieta plaz poł.? Słyszałam ze fajna a na wizazu tyle wątków ze nie wiadomo od czego zacząc czytac Jest ktos chętny zeby sie przyłączyc? Zapraszam, im więcej , tym lepiej i weselej pozdrowionka
łączę. Wiele razy było pisane aby nie powielać wątków, jest ich mnóstwo, grupy wsparcia, wspólne odchudzanie, etc.
Wystarczyło się dołączyć do któregoś.

i zapraszam do wątków podwieszonych tam są informację o tym jak zdrowo i trwale schudnąć.

Pozdrawiam
Ather jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-05, 11:46   #129
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Jak już zostałaś dołączona do mojego wątku to witam w naszej grupce ja mam diete Mż-WR i na nią nie nazekam wrecz przeciwnie mam za soba 8 kilo wszystko opisalam w pierwszym poscie a i codziennie opisywałam wiec jak chcesz to poczytaj pozdrawiam i zycze pwoodzenia ja mam 6 kilo jeszcze do pozbycia sie
Stary 2008-01-05, 13:33   #130
madziullka
Wtajemniczenie

DZiękuje za przygarnięcie od jutra zaczynam walke. Jej ...dopiero przeczytałam cały Twój wątek, ale naprodukowałas gratuluje samozaparcia, wytrzymałosci i cierpliwosci Moze zaczne od tego ze waze prawie 60 kg przy wzroscie 162 cm. Z tą wagą to jeszcze sprawdze jak tylko dotre do domu i podam dokładnie, no ale 59 czy 60 to w sumie prawie zadna róznica bo nie zmienia to faktu ze to moja najgorsza waga w moim skromnym życiu No przeciez trzeba cos z tym zrobic a marzy mi sie 51 wazyłam tyle po powrocie z przymusowych robót znaczy sie z Anglii no bosko było, tylko moja mama była przerazona jak zobaczyła jak mi kosci biodrowe wystają ze spodni i kazdy nie mógł sie nadziwic i pytał co ja zrobiłam ze tak schudłam, a to tylko 5-6 kg było. No ale przez te 4 lata to juz złapałam kg spowrotem, dlatego teraz chciałabym scgudnąc, mogę sie poswięci i w dłuzszym terminie to zrobic, tylko boje sie ze sie znudzę, ze nie dam rady:/ Myslisz ze 3 kg miesięcznie po ograniczeniu słodyczy, pieczywa białego, i jakichs cwiczeniach dałoby rade osiągnąc? w ten sposób w ciągu 3 miesiecy pozbyłabym sie 9 kg-marzenie...ale wiem, wiem, wszystko zalezy od wielu spraw, ale czerwoną herbate zaczynam pic od dzis pozdrowionka
Stary 2008-01-05, 15:43   #131
damrade18
Raczkowanie

Czesc dziewczyny miałam napisac kolo 14 ale jakos mnie tak znuzylo lezalam itp ...
dzisiaj zjadlam jogurt 2 jajka na twardo i pomidora ... wiec jest oki. Humorku nadal nie ma i dlugo nie bedzie ...

Witam wszystkie nowe dziewczyny na tym watku.
Życze powodzenia w odchudzaniu.

Edytowane przez Ather
Czas edycji: 2008-01-05 o 16:29 Powód: - Proszę, używaj opcji multicytowania oraz edycji postów.
Stary 2008-01-05, 16:24   #132
kreetka
Przyczajenie

Wyślij wiadomość przez MSN do kreetka

coz, mnie rowniez zlapalo noworoczne postanowienie o zgubieniu kilku kg! na razie po prostu cwicze bo zasiedzialam sie w domu przez ostatnie pol roku straszliwie (stad dodatkowe kg!) jak zaczynam cwiczyc to zakladam sluchawy na uszy, wlaczam jakas energiczna, ulubina muzyke i do dziela!
mi to pomaga! czas leci znacznie szybciej!!
a dieta?
walcze z czekolada! jak do tej pory 1:0 dla mnie!
badzmy silne i nie ustawajmy w walce!
kreetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-05, 17:28   #133
Aralka
Zakorzenienie

GG do Aralka Send a message via Skype™ to Aralka
Dieta: -5 kg. (max!)

A więc wątek dla tych, które chcą się tylko trochę odchudzić. Z tego co im przybyło przez święta, lub poprostu zrzucić trochę tłuszczyku.
Dzięki temu, że założeniem jest zrzucić tylko tyle kilogramów, rezultaty są bardziej realne. Po zrzuceniu tych 5 kilogramów, kończymy wątek =)
No to start!
Stary 2008-01-05, 18:02   #134
damrade18
Raczkowanie

nie wiem jak wy ale ja nie mam ochoty na nic ... mlego wieczorku
Stary 2008-01-05, 18:59   #135
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez damrade18 Pokaż wiadomość
nie wiem jak wy ale ja nie mam ochoty na nic ... mlego wieczorku
Nie jesteś sama ja też nie mam na nic ochoty ani sily tak mnie brzuch boli ze beczec mi sie chcce
Stary 2008-01-05, 19:01   #136
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
DZiękuje za przygarnięcie od jutra zaczynam walke. Jej ...dopiero przeczytałam cały Twój wątek, ale naprodukowałas gratuluje samozaparcia, wytrzymałosci i cierpliwosci Moze zaczne od tego ze waze prawie 60 kg przy wzroscie 162 cm. Z tą wagą to jeszcze sprawdze jak tylko dotre do domu i podam dokładnie, no ale 59 czy 60 to w sumie prawie zadna róznica bo nie zmienia to faktu ze to moja najgorsza waga w moim skromnym życiu No przeciez trzeba cos z tym zrobic a marzy mi sie 51 wazyłam tyle po powrocie z przymusowych robót znaczy sie z Anglii no bosko było, tylko moja mama była przerazona jak zobaczyła jak mi kosci biodrowe wystają ze spodni i kazdy nie mógł sie nadziwic i pytał co ja zrobiłam ze tak schudłam, a to tylko 5-6 kg było. No ale przez te 4 lata to juz złapałam kg spowrotem, dlatego teraz chciałabym scgudnąc, mogę sie poswięci i w dłuzszym terminie to zrobic, tylko boje sie ze sie znudzę, ze nie dam rady:/ Myslisz ze 3 kg miesięcznie po ograniczeniu słodyczy, pieczywa białego, i jakichs cwiczeniach dałoby rade osiągnąc? w ten sposób w ciągu 3 miesiecy pozbyłabym sie 9 kg-marzenie...ale wiem, wiem, wszystko zalezy od wielu spraw, ale czerwoną herbate zaczynam pic od dzis pozdrowionka
Mysle ze jak odstawisz calkowicie slodycze (zlbo ograniczysz bardzo) i przestaniesz pic slodzone soki i gazowane napioje, oraz bedziesz jesc mniej przy tym duzo sie ruszajac to naprawde schudniesz te 3 kilo na miesic nawet 4!!
pij herbatki czerwona i zielona na przemian najlepiej ja tak pije i mi pomagaja a teraz zamiast czerwonej pije slim figure I z zielona na zmiane
Stary 2008-01-05, 19:32   #137
damrade18
Raczkowanie

ja rozkładam rowerek w poniedziałek ... jutro cos napisze bo nawet nie wiem co mam pisac juz dzisiaj ... Dobranoc
Stary 2008-01-05, 19:41   #138
Lokus
Raczkowanie

cześć! ja też chciałabym się do Was przyłączyć i dzielić swoimi sukcesami odnośnie gubienia kilogramów. od 1 stycznia jem mniej i zdrowiej-postawiłam na warzywa. Ponadto chodzę na rollen i raz w tygodniu na aquaaerobik, ale efekty marniutkie dlatego wsiadłam dziś na stacjonarny rowerek, przejechałam tylko 5km ale myślę że na początek wystarczy. Stopniowo będę zwiększać zakres kilometrów. pozdrawiam
Lokus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-05, 19:58   #139
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lokus Pokaż wiadomość
cześć! ja też chciałabym się do Was przyłączyć i dzielić swoimi sukcesami odnośnie gubienia kilogramów. od 1 stycznia jem mniej i zdrowiej-postawiłam na warzywa. Ponadto chodzę na rollen i raz w tygodniu na aquaaerobik, ale efekty marniutkie dlatego wsiadłam dziś na stacjonarny rowerek, przejechałam tylko 5km ale myślę że na początek wystarczy. Stopniowo będę zwiększać zakres kilometrów. pozdrawiam
OOO to fajnue mam kogos do rowerka bedzimy razem jezdzily Lokus i Damrade18 bedziemy sie wspierac co do jazdy ja jezdze codzinenie Tylko teraz nie bo mam okres bardzo bolesny ale od poniedzialku zaczynam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-05, 20:09   #140
Lokus
Raczkowanie

Super!!!!! w takim razie do dzieła
Lokus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-05, 20:39   #141
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lokus Pokaż wiadomość
Super!!!!! w takim razie do dzieła
Tyle ze ja od poniedzialku bo ja teraz mam strasznie bolesna miesiaczke i niemoge sie wysilac no ale bedziemy sie wspierac
Stary 2008-01-05, 21:02   #142
iron_angel_ona
Raczkowanie

GG do iron_angel_ona
Dot.: Dieta: -5 kg. (max!)

chetnei zrzuce 5 kg ale nie mam pomyslu na diete kompletnie

Byłam Będę .
iron_angel_ona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-06, 09:03   #143
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aralka Pokaż wiadomość
A więc wątek dla tych, które chcą się tylko trochę odchudzić. Z tego co im przybyło przez święta, lub poprostu zrzucić trochę tłuszczyku.
Dzięki temu, że założeniem jest zrzucić tylko tyle kilogramów, rezultaty są bardziej realne. Po zrzuceniu tych 5 kilogramów, kończymy wątek =)
No to start!
Cytat:
Napisane przez iron_angel_ona Pokaż wiadomość
łączę.
na przyszłośc proszę, abyś uważniej przeglądała forum, było wiele próśb o niepowielanie wątków i nie zakładanie nowych typu: "xxx kg mniej..."
wystarczy się podłączyć do istniejących.
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=184304

Pozdrawiam
Ather jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-06, 10:32   #144
PriVativ
Zadomowienie

Dot.: Dieta: -5 kg. (max!)

Cytat:
Napisane przez iron_angel_ona Pokaż wiadomość
ja tez nie miala pomyslu na diete a mam za soba juz 8 kilo oprostu jedz mniej, na sniadanie jakies musli czy cos z jogurtem a na kolcje np.serek eiejski. Ja tak wlasnie jem. do tego duzp ruchu i 5 kg ubedzie
Stary 2008-01-06, 10:38   #145
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
ja rozkładam rowerek w poniedziałek ... jutro cos napisze bo nawet nie wiem co mam pisac juz dzisiaj ... Dobranoc
no i gdzie sie podzialas a mam pytanko co z twoja dieta kopenhaska?? jak sie czujesz tak w ogole??chodzi mi o samopoczucie wczorajsze buziole
Stary 2008-01-06, 11:03   #146
damrade18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
no i gdzie sie podzialas a mam pytanko co z twoja dieta kopenhaska?? jak sie czujesz tak w ogole??chodzi mi o samopoczucie wczorajsze buziole
jestem jestem ... moja kopenhaska to tak prawidlowo jestem na 6 dniu a nie prawidlowo na 8 bo sobie te 2 pierwsze dni powotrzylam ... czuje sie w miare dobrze tylko mam jeden problem nie moge sie skupic ale ogolnie jest oki ja juz dzisiaj bede jezdzic na rowerku ... ułozyłam sobie plan na jazdy tak ze bede jezdzic 30 min rano i 30 min wieczorem bo popoludniu nie ma jak bo jestemw szkole.pojde tez sie rozgladnac za jakimis balsamami do ciala chyba kupie ten co ty masz bo moj sie juz konczy -warto sprobowac czegos nowego.
moj humorek jest taki do d.... sama wiesz o co chodzi
Stary 2008-01-06, 11:10   #147
damrade18
Raczkowanie

jeszcze stwierdziłam ze ja juz nie mam dla kogo o siebie dbac ... ;(
Stary 2008-01-06, 11:43   #148
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
jeszcze stwierdziłam ze ja juz nie mam dla kogo o siebie dbac ... ;(
Wiesz co? powinnas dbac o siebie dla SIEBIE !! nie dla kogos bo to bez sensu!! TEN KTOS powinien akceptowac ciebie taka jaka jestes bez wzgledu kto to dla ciebie bedzie! Ty chcesz ladnie wygldac dla siebie ok?? Dam ci moj przyklad. Mam chlopaka ktory strasznie nie chce bym sie odchudzala! napoczatku byly ztego pwoodu klitnie ze ja cos wydziwiam ze on niewie komu chcem sie podobac jesli on hce bym wygladala tak jak wygladalam (przed shudnieciem) ! Widzisz ja odchudzam sie dla siebie nawet te klutnie przeszly i on tez zrozumial ze ja chce sie tez sobie podobac. Mimo iz jesczze mi dogaduje ze juz za chuda jestem zebym juz przestala to ja dalej swoje. Tak postanowilam i juz. I chyba to zaakceptował...

Z drugiej strony napisz mi swoje wymiary i wzrost bo o ile dobrze gdzies przeczytalam to bardzo szczuplutka jestes?? Wiec na Twoim miejscu nie katowala bym sie dietami tylko poprostu ograniczyla slodycze i cwiczyla. Tak przesadnie sie odchudzac nie ma co,bo jesli nie masz z czego chudnac to niesie to za soba duzo krytycznych skutkow ubocznych Pomyśl... bo wystające kości i mega niedowaga nie są ani przyjemne ani ladne...
Stary 2008-01-06, 16:02   #149
damrade18
Raczkowanie

no tak mówia ze nie mam z czego sie odchudzac ale ja chce i juz jestem bardzo uparta i jak cos sobie postanowie to tak jest. wiesz dokładne wybieray podam ci wieczorkiem bo teraz ide na rowerek i bede sie uczyc ... kiedy musze zaczac.
Stary 2008-01-06, 19:42   #150
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
no tak mówia ze nie mam z czego sie odchudzac ale ja chce i juz jestem bardzo uparta i jak cos sobie postanowie to tak jest. wiesz dokładne wybieray podam ci wieczorkiem bo teraz ide na rowerek i bede sie uczyc ... kiedy musze zaczac.
No ok czekam na wymiary , ja wiem co to jest byc upartym bo tez jestem chodzi mi oto bys uwazala na zdrowie Ja jutro powracam do TL II mialam 2 dni przerwy JUz mam nadzieje jutro bedzie zero bolu o bed emogla cos pocwiczyc... jutro robie sobie jednodniowa diete owsiana tylko szukam infprmacji teraz jak sie ta owsianke robi

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości