WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-04-11, 11:45   #121
Karmen_22
Raczkowanie

Dot.: Wypadające włosy. Odrost włosów. Błagam o odpowiedź.

czesc dziewczyny, w żadnym wypadku Loxona nie uzywajcie! ja odwalilam straszną glupote i stosowalam go tydzien na takie przerzadzone miejsca i wiecie co po odstawieniu dopiero wtedy miałam problem,włosy garsciami wychodziły,teraz tez wychodzą i mam ich mniej,jedyne co nie pociesza ze odrastaja takie malutkie.
Ja nigdy nie miałam problemów z wypadaniem włosów, teraz mam i jestem załamana.
Karmen_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-12, 16:23   #122
gaga
Zakorzenienie

GG do gaga

prosze zerknac w archiwum sa tam porady na ten temat i to bardzo duzo
gaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 11:10   #123
azylek
Raczkowanie

pocyztaj sobie te watki, glowa do gory! Jedynym skutecznym na to srodkiem jest niestety cierpliwosc systematycznosc w stosowaniu praparatow i CZAS

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=57981
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=95194

pozdrawiam papa

Karmah - Just Be Good To Me
azylek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-11, 11:52   #124
azylek
Raczkowanie

znalazlam jeszcze post dziewczyny o nicku dagmarra i wlasnie go tutaj zamieszczam:
Hej dziewczyny Jak macie problem z włosami które po farbowaniu lub z innych przyczyn wypadły i nie macie już tak bujnej czupryny jak kiedyś to mam dla Was sprawdzoną rade.... Więc tak,miałam ten sam problem.... byłam u dermatologa i powiem co zrobić żeby przywrócić ich poprzedni wyglad.... na początek dostałam od dermatologa serie zastrzyków z Witaminy B 6 i środek o nazwie Aplicort.... - może nie jest to tania kuracja ale skuteczna.... następnie po tej serii zastrzyków i po Aplicorcie zaczęłam stosować Loxon 2% i coś co jest może bardzo nieprzyjemne ale skuteczne,a mianowicie po każdym myciu głowy nakładałam na włosy olejek rycynowy (Do kupienia w aptece - małe opakowanie 2 zł duże koło 6 zł) i do tego dolewałam 10 kropel Witaminy A w kroplach i 10 kropel Witaminy E(niestety dostępne tylko i wyłącznie na recepte), nastepnie nalezy to wymieszac i nałożyć na całe włosy....(najlepiej na noc i z rana pare razy umyć włosy - wtedy witaminy mają czas wchłonąć i oczywiscie to wszystko zawinąć w recznik frotte aby wytworzyc temperature wtedy łuska włosa się otwiera i przyswaja wiecej witamin)efekty są już po 5-6 razach - włosy sa miekkie,nie wysuszone i lśnia.Po dłuższym stosowaniu i witaminizowaniu ich efekty są piorunujące,wiec warto....Polecam i pozdrawiam...

Stary 2006-05-11, 23:28   #125
juanita
Raczkowanie

hej dziewczyny,,,dobrze, ze znalazlam ten watek.otoz...moja tragedia zczela sie jakos wpazdziernikeu.zmienilam tabletkiantykoncepcyjne i po dwoch miesiacach zauwazylam ,ze na czubku glwy zaczynam miec ,,puste miejsce,,zupelnnie nie skojarzylam tego z tabletkami.kupilam jakies odzywki regenerujace ale zamiat byc lepiej , to ,,puste miejsce,,bylo coraz wieksze.niestety jestem za granicA i nie moglam isc do lekarzano alebylam tak przerazona ,ze czasem nawet ryczalam ...koncem stycznia mialam juz na czubku glowy wielki lysy placek.zaczelam wmasowywac olejek rycynowy wto miejsce...choc systematyczna w tym nie bylam i nadal nie jstem.Kupilam wax i z tym szlo mi lepiej,,,raz na 4-5 dni stosowalam taodzywke.kupilam Merz special..i po miesiacu a moze nawet szybciej ,moje wlosy zaczely odrastac.moja radosc byla nie do opisania.ale...no wlasnie ALE...teraz tenowe wloski maja ok 3cm...ciesze sie ze w ogole sa,ale one sa jak u niemowlaka.Cieniutkie i w dodatku nie w kazdym miejscu mi odrosly.Do tego maja inny kolor od resztymoich naturalnych wlosow!!!a moze mam takie wrazenie bo jest ich mniej i poprostu skora przeswituje...na szczescie zaczesywalam moje wloski na bok....i dla kogos ,kto nie wiedzial o moim problemie nie bylo i nie jest to tak widoczne.Teraz chcialaby zmienic fryzureale nie mam wyborujestem zdesperowana...chcialabym wiedziec czy ktoras zwas tez tak miala i czy mogemiec nadzieje,ze kiedys w tym miejscu bede miec normalne i GESTE wlosy.co robic???widze poprawe no ale nie chce do konca zycia zaczesywac wlosow na bok...zaczynam jz nawet myslec o przeszczepie(((
juanita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-12, 09:05   #126
Dinulka
Zakorzenienie

dziewczyny ja z takim głupim pytankiem Na włosy to się idzie do dermatologa?
bo kiedys byłam w zwiazku z wysypką jakąś i przepisała mi jakiś szampon (nie wiem dlaczego,bo efektów nie widziałam i nie prosiłam nawet o coś na włosy) ale kazała pianą z szamponu smarować co jakiś czas wysypkę :conf used: no ale nie wiem czy tak o z włosami też do dermatologa powinnam się wybrac?
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-12, 09:30   #127
azylek
Raczkowanie

Juanita niestety ja niejestem w stanie Ci pomoc, bo sama mam obecnie taka sytuacje, mam lyse placki na glowie po zlym przedluzeniu wlosow i dopiero czekam az wogole wyrosna z glowy w paru miejscach mam juz meszek, al;e nie wiem jak bedzie dalej ile czasu zajmie odrosniecie i czy rzeczywiscie wlosy tam beda w gorszej kondycji, oslabione, innego koloru, tego nei wiem, ale powiem Cizczerze ze sie tez obawiam...jestemj z Toba trzeba wierzyc ze bedzie dobrze i systematycznie pielegnowac te wlosy, i czekac czekac i jeszcze ra czekac ..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-08-10, 16:02   #128
paulinkus87
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to paulinkus87
Dot.: Wypadające włosy...

OLIVA mowisz ze ostatnio mialas ciezki okres co wiazalo sie z ogromnym stresem.ja w takim razie stawiam na to ze poprostu brakuje ci magnezu w organizmie.wiec zaopatrz sie w kilka pudeleczek tabletek i wcinaj je a na dodatek zeby wspomoc kuracje kup sobie jakis naturalny szamponik np szampon z czarnej rzepy do tego olejek rycynowy i wloski napewno przestana wypadac powodzenia
paulinkus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-12, 10:45   #129
MARTA301215
Raczkowanie

GG do MARTA301215
Unhappy Wypadające Włosy!!!

No właśnie, wypadają mi włosy . Już kiedyś miałam podobny problem, z tym,że włosy się łamały. Problem sam ustąpił. Wiem,że dziennie może wypaść ok 100 włosów, ale jednak mnie to niepokoi Już prawie pół roku nie farbowałam, czy rozjaśniałam włosów, zaczęłam nawet stosować jedwab do włosów. Co może być przyczyną ich wypadania Czy to,że po każdym umyciu modeluję włosy naciągając na szczotkę i oczywiście je suszę Tylko że ja tak robię od dawna, a problem pojawił się z miesiąc temu. najpierw kilka włosów wypadało po umyciu, a teraz to przy każdym czesaniu, czy nawet tak same z siebie wypadają . Wiem,że wypadają bo każdy włos zakończony jest cebulką! Proszę pomóżcie
MARTA301215 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-12, 11:04   #130
ebena
Zadomowienie

Dot.: Wypadające Włosy!!!

Podtrzymuję pytanie, mam to samo,włosy mi z głowy lecą-a przecież nic złego im nie zrobiłam nie farbuję wogóle włosów, rzadko suszę suszarka, używam łagodnego szmponu. Tylko ze ogólnie czuję się osłabiona i ciąle senna, poddenerwowana-moze to jakaś przyczyna??????????
Pomocy
ebena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-12, 21:07   #131
wiewiora1986
Raczkowanie

GG do wiewiora1986

Jest już długi wątek na ten temat
Przeglądnij a może znajdziesz odpowiedzi na twoje pytania i porady jak dbać o wypadające włosy
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=70767

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-09-13, 09:12   #132
boniulka
Zadomowienie

GG do boniulka

Witam
Dziwczyny kupcie sobie Vitapil(tabletki) i Neril(szampon) dostepny w aptece.Po Nerilu może wypadać wiecej włosów ale to będą słane włosy wypchane przez nowe.Ja myje włosy codziennie i przestały mi wypadać po jednym opakowaniu szasmponu i tych tabletkach.
Pozdrawiam
Stary 2006-09-13, 12:15   #133
Karmen_1984
Raczkowanie

GG do Karmen_1984

Cytat:
Napisane przez boniulka Pokaż wiadomość
Witam
Dziwczyny kupcie sobie Vitapil(tabletki) i Neril(szampon) dostepny w aptece.Po Nerilu może wypadać wiecej włosów ale to będą słane włosy wypchane przez nowe.Ja myje włosy codziennie i przestały mi wypadać po jednym opakowaniu szasmponu i tych tabletkach.
Pozdrawiam
fajnie ze neril ci pomógł,widzisz ja nie potrafie skusisc sie na niego,obawiam sie po prostu ze to kolejny szampon który podrazni mi skóre głowy, mamostatnio do tego skłonnosci chyba najbardziej sie boje tego wzmozonego wypadania, a czy odrastają Tobie nowe wloski ?
Karmen_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-19, 08:34   #134
MARTA301215
Raczkowanie

GG do MARTA301215

Cytat:
Napisane przez boniulka Pokaż wiadomość
Witam
Pozdrawiam

Dziękuję za odpowiedź Mam nadzieję że ta kuracja mi pomoże
Stary 2006-09-19, 16:38   #135
Lucyy
Zadomowienie

A moja mama bardzo żle sie czuła po Vitapilu, ale to oczywiście kwestia indywidualna.
Lucyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-19, 16:48   #136
Tapcia
Zadomowienie

GG do Tapcia

No to hop do lekarza najwyższy czas zrobic badania. Poza tym jest długaśny wątek na ten sam temat. Aha i to plotki ze wyszukiwarka gryzie

Tapcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-19, 18:50   #137
beti**
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Wypadające Włosy!!!

hej Dziwczyny
mam podobny problem, tylko że moje włosy to ogólna tragedia. Otóż włosy od dawna mi się przetłuszczją u nasady a "środek" i końcówki są bardzo wysuszone. Od paru tygodni zauważyłam że włosy bardzo zaczęły mi bardzo wypadać. Zaczynam się niepokoić o to wszystko. Nie jest to raczej związane ze stanem mojego zdrowia( bo tu wszystko jest ok) ani ze sposobem odżywiania. co mam robić, jakie szampony i odżwki mi radzicie? dzieki za każdą pomoc
beti** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-20, 11:13   #138
Tapcia
Zadomowienie

GG do Tapcia

Beit masz włosy mieszane. Można kupić w sklepie z artykułami fryzjerskimi serum na włosy mieszane w kapsułkach. Ale jak bardzo wypadaja to moze należy zrobic badania.

Tapcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-20, 12:53   #139
julka:)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiewiora1986 Pokaż wiadomość
Jest już długi wątek na ten temat
Przeglądnij a może znajdziesz odpowiedzi na twoje pytania i porady jak dbać o wypadające włosy
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=70767
how much I care"

I told myself I won't miss you,but I remember what it feels like beside you...
julka:) jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-09-20, 18:48   #140
beti**
Przyczajenie

ok, to ja poczytam...
beti** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-20, 19:22   #141
Celestia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MARTA301215 Pokaż wiadomość
No właśnie, wypadają mi włosy . Już kiedyś miałam podobny problem, z tym,że włosy się łamały. Problem sam ustąpił. Wiem,że dziennie może wypaść ok 100 włosów, ale jednak mnie to niepokoi Już prawie pół roku nie farbowałam, czy rozjaśniałam włosów, zaczęłam nawet stosować jedwab do włosów. Co może być przyczyną ich wypadania Czy to,że po każdym umyciu modeluję włosy naciągając na szczotkę i oczywiście je suszę Tylko że ja tak robię od dawna, a problem pojawił się z miesiąc temu. najpierw kilka włosów wypadało po umyciu, a teraz to przy każdym czesaniu, czy nawet tak same z siebie wypadają . Wiem,że wypadają bo każdy włos zakończony jest cebulką! Proszę pomóżcie
Powiem Ci szczerze, ze ja najzwyczajniej w świecie biorę skrzypovitę i po tym mam praktycznie zerowy problem z wypadaniem wlosów... ale to też zalezy od tego jak róznego rodzaju wlosy reagują na rózne specyfiki.
Celestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-22, 16:49   #142
MARTA301215
Raczkowanie

GG do MARTA301215

Cytat:
Napisane przez Celestia Pokaż wiadomość
Powiem Ci szczerze, ze ja najzwyczajniej w świecie biorę skrzypovitę i po tym mam praktycznie zerowy problem z wypadaniem wlosów... ale to też zalezy od tego jak róznego rodzaju wlosy reagują na rózne specyfiki.

Jeszcze nie zakupiłam Vitapilu może skuszę się na skrzypovit, zresztą tak sobie myślę że wypadanie włosów może być związane ze zmainą diety, ale wydaje mi się że na dobre zmieniłam dietę, dzięki niej schudłam bo zdrowiej się odżywiam, ale nie wiem czy dostarczam organizmowi potrzebnych witaminek, jak myślicie, czy to też może być powód wypadania włosków
Stary 2006-12-12, 20:13   #143
olinkaaa
Zadomowienie

Red face wypadające włosy

hej, czy znacie jakiś dobry produkt (ale też w jakiejś ludzkiej cenie )na wypadania włosów, jakieś tabletki lub szmpon lub cokolwiek innego, bo mi strasznie wypadają włosy, najgorzej po umyciu, a rano zawsze mam ich sporo na piżamce. To jest strasznie denerwujące jak ciągle musze się z nich "obierać" Prosze Pomóżcie Pozdrawiam
olinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-12-13, 13:09   #144
iziaczek
Zadomowienie

Dot.: wypadające włosy

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...t=podsumowanie

Jeden z wielu wątków na ten temat
iziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-11, 08:48   #145
majer81
Przyczajenie

wypadające włosy

mam problem z włosami dosyć że są bardzo rzadkie to duzo mi ich wypada.Stosuje dobre odżywki i szampony i nie pomaga prosze o pomoc jeżeli zna ktoś dobty środek
majer81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-11, 15:33   #146
untouchable
Wtajemniczenie

Dot.: wypadające włosy

miłej lektury:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...j%B1ce+w%B3osy
Stary 2007-02-25, 10:38   #147
ziomka_95
Przyczajenie

Unhappy Włosy Wypadające z cebulkami

Chciałabym was poprosić o pomoc Włosy wypadają mi chyba w zwyczajnych ilościach - tak jak innym nastolatkom, ale w tym problem, że duża część z nich wypada z cebulkami , a ja mam tylko 12 lat i mi nie powinny tak wypadać Proszę o rady Czy są może jakieś kosmetyki na wypadanie włosów dla nastolatek w tym wieku?
ziomka_95 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-02-25, 16:51   #148
ethel
Przyczajenie

Dot.: Włosy Wypadające z cebulkami

eee... że tak zapytam... wlosy mogą wypadać bez cebulek???

masz poprostu zniszczone i słabe włosy... kup sobię jakieś pigulki, np skrzyp polny, ale skoro masz dopiero 12 lat, nie warto łykać zbyt dużo pigułek, tylko zacząć dbać o włosy, no i jeść dużo owoców i warzyw... pamiętaj, że regeneracja włosów trwa kilka miesięcy.... podcinaj je dosyć często, a jak masz długie, to zetnij na krótko - to zwmocni włosy.... ratuj je, dopóki masz jeszcze co ratować :/
ethel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-25, 18:55   #149
Mariti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ziomka_95 Pokaż wiadomość
Chciałabym was poprosić o pomoc Włosy wypadają mi chyba w zwyczajnych ilościach - tak jak innym nastolatkom, ale w tym problem, że duża część z nich wypada z cebulkami , a ja mam tylko 12 lat i mi nie powinny tak wypadać Proszę o rady Czy są może jakieś kosmetyki na wypadanie włosów dla nastolatek w tym wieku?

Trudno ocenić po poście czy rzcezywiście masz problem, natomiast jeśli uważasz, że to co dzieje się z Twoimi włosami przekracza normę najlepiej byłoby udać się do dermatologa, gdyż przyczyn nadmiernego wypadania włosów także z cebulkami może być sporo, powowdowac to moga różne czynniki, od uszkodzenia mieszków ( także z różnych przyczyn) przez brak witamin po zmiany hormonalne.

Marilyn Monroe
Mariti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-25, 22:15   #150
Maybebaby
Raczkowanie

Odradzałabym łykanie jakichkolwiek tabletek. Tak jak napisała Mariti przyczyn może być wiele.A to ze wypadają Ci tyle ile wszystkim i z cebulkami tzn. że NIC ZŁEGO SIĘ NIE DZIEJE
Maybebaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości