Zapach w dniu... śmierci. - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-12-17, 07:44   #121
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125
Dot.: Zapach w dniu... śmierci.

[quote=LouLou25;10110597]"Skoro tak, to ja życzę sobie, by usunąć z tego forum wszelkie tematy i posty traktujące o zwierzętach (bo straciłam zwierzątko), o partnerach (bo aktualnie jestem sama) i o nowych nabytkach perfumowych (bo od dawna nic nie kupiłam i mnie zazdrość zżera). Bo też życzę sobie, rozumianego na Twój sposób, szacunku. "
Ale bzdura...... wez to powiedz tej milej wizazance, ktora nie moze patrzec na ten watek bo jej sie robi slabo (poniewaz niedawno stracila kogos bliskiego-dla tych, ktorzy nie czytali) a nie mnie [quote]
No to niech nie wchodzi na wątek!
Na litośc boską, chyba zaraz przepisze to co napisałam wcześniej. Co robi taka osoba, która niespodziewanie w telewwizji widzi scenę śmierci bohatera? Przełącza kanał albo w ogóle wyłącza TV. Bezsensowne byłoby atakowanie TV, że puszcza filmy w których ktos umarł.

Na tej zasadzie mozna by w ogóle o śmierci nie rozmawiać. Nie rozmawiać w towarzystwie, że siostrze urodziło się dziecko, bo przy stole siedzi para, ktora bezskutecznie stara się o dziecko. Zakochane pary też nie powinny chodzić przytulone ulicami, bo dziewczyna którą własnie rzucił chłopak sie rozpłacze. Na świecie jest tyle nieszczęśc, że w obawie aby kogoś nie urazic czy nie przywołać złych wspomnień musielibyśmy sie nie odzywać, nie dotykac i poruszać ze wzrokiem wbitym w podłogę.
Cytat:
Napisane przez LouLou25 Pokaż wiadomość
Pewnie, ze sie wypowiem, chociazby w obronie dziewczyn, ktore uwazaja ten watek za lekko przesadzony i nie na miejscu a boja sie odewac, zeby nie zostac posadzone o "ciasnote umyslowa"
Chciałabym zauważyć, że kilka dziewczyn kulturalnie i rzeczowo stwierdziły, że pomysł wątku im się nie pdooba, bo np. jest makabryczny. I jakoś nikt ich nie zjadł, nie atakował. Ich zdanie zostało uszanowane, a te osoby po prostu wypowiedziały swoje zdanie i omijają ten wątek.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-17, 09:24   #122
BeYourself
Zadomowienie

Cytat:
Ale bzdura...... wez to powiedz tej milej wizazance, ktora nie moze patrzec na ten watek bo jej sie robi slabo (poniewaz niedawno stracila kogos bliskiego-dla tych, ktorzy nie czytali) a nie mnie
Oprócz zadziwiania, zaczynasz mnie też rozśmieszać.
Czy wiesz, że istnieje coś takiego, jak pojęcie sarkazmu? Pisząc o prośbie usunięcia tematów, które mnie przeszkadzają (oczywiście teoretycznie) chciałam pokazać Twój sposób myślenia. Ale nie zrozumiałaś chyba. No cóż...

Cytat:
Ten serwis tworzy masa ludzi a nie moderatorki i bardzo dobrze, ze nie wywalaja kontrowersyjnych watkow, bo dla mnie "ukracanie" nie znaczy wywalanie.
No to ja już nie wiem, zdecyduj się: raz piszesz, że ten wątek powinien zniknąć, teraz się cieszysz, że jest. Strasznie zmienna jesteś.

Cytat:
Wiesz co jest najwiekszym problemem ludzi o nastawieniu liberalnym? To, ze czesto nie potrafia zaakceptowac innego punktu widzenia i innych wartosci niz te, ktorzy oni sami wyznaja.
Wiesz, co jest największym problemem ludzi o nastawieniu konserwatywnym? To, że często nie potrafią zaakceptować innego punktu widzenia i innych wartości niż te, którzy oni sami wyznają.

Cytat:
I nie jestem zwolenniczka Pis-u i nie chodze do kosciola, ale mam jakies zasady.
Aha, wyobraź sobie, że ja też (i wierz mi, że również inne Dziewczyny wypowiadające się pozytywnie o tym wątku) mam jakieś zasady. I co w związku z tym?

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
No to niech nie wchodzi na wątek!
Na litośc boską, chyba zaraz przepisze to co napisałam wcześniej. Co robi taka osoba, która niespodziewanie w telewwizji widzi scenę śmierci bohatera? Przełącza kanał albo w ogóle wyłącza TV. Bezsensowne byłoby atakowanie TV, że puszcza filmy w których ktos umarł.

Na tej zasadzie mozna by w ogóle o śmierci nie rozmawiać. Nie rozmawiać w towarzystwie, że siostrze urodziło się dziecko, bo przy stole siedzi para, ktora bezskutecznie stara się o dziecko. Zakochane pary też nie powinny chodzić przytulone ulicami, bo dziewczyna którą własnie rzucił chłopak sie rozpłacze. Na świecie jest tyle nieszczęśc, że w obawie aby kogoś nie urazic czy nie przywołać złych wspomnień musielibyśmy sie nie odzywać, nie dotykac i poruszać ze wzrokiem wbitym w podłogę.
Aggie, niektórzy są niereformowalni chyba. I nie chodzi o to, że nie zmieniają poglądów, tylko że w dość agresywny sposób zabraniają mieć przeciwstawne do swoich poglądy innym.

Cytat:
Chciałabym zauważyć, że kilka dziewczyn kulturalnie i rzeczowo stwierdziły, że pomysł wątku im się nie pdooba, bo np. jest makabryczny. I jakoś nikt ich nie zjadł, nie atakował. Ich zdanie zostało uszanowane, a te osoby po prostu wypowiedziały swoje zdanie i omijają ten wątek.
Otóż to, otóż to...
Ja w ogóle odnoszę wrażenie, że LouLou uważa nas (osoby, które generalnie o owym wątku mają zdanie pozytywne) za jakieś liberalne potwory bez serca, które nikogo nie straciły i nie potrafią zrozumieć bólu innych. No nie ma to jak wiedzieć lepiej ode mnie samej, jaka jestem i co czuję.

BeYourself jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-17, 09:25   #123
Cairo
Raczkowanie

Cytat:
Kriss, tu chodzi raczej o sposób wypowiedzi, nie o to, że wątek się Cairo nie podoba. Niektóre dziewczyny tez pisały negatywne zdanie na temat tego wątku, ale ujęły to jakoś grzeczniej.
Najkrócej jak się da, bez filozoficzno - etycznych wywodów i steku truizmów: stawianie obok siebie śmierci swojej czy tym bardziej kogoś bliskiego i pachnideł, mazideł, fiolek, butelek, itp. jest niemądre. Nie wiem o czym świadczy? Prawdopodobnie o braku wyobraźni, jeśli nie wrażliwości.
Nie miałam i nie mam zamiaru nikogo obrażać, być może zareagowałam ostro, tym razem jednak nie mogłam się powstrzymać. Popełniłam zasadniczy błąd - nie powinnam w ogóle wchodzić na ten wątek.
Cairo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-17, 09:29   #124
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Cairo Pokaż wiadomość
Najkrócej jak się da, bez filozoficzno - etycznych wywodów i steku truizmów: stawianie obok siebie śmierci swojej czy tym bardziej kogoś bliskiego i pachnideł, mazideł, fiolek, butelek, itp. jest niemądre. Nie wiem o czym świadczy? Prawdopodobnie o braku wyobraźni, jeśli nie wrażliwości.
Nie miałam i nie mam zamiaru nikogo obrażać, być może zareagowałam ostro, tym razem jednak nie mogłam się powstrzymać. Popełniłam zasadniczy błąd - nie powinnam w ogóle wchodzić na ten wątek.
W końcu powiedziałaś coś mądrego.
A pisanie, że stawianie fiolek i mazideł świadczy o braku wrażliwości, świadczy o tym że nie zadałaś sobie trudu aby chociaż postarać się zrozumieć cokolwiek z tego co tu napisano.
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-17, 09:33   #125
Layila
Zadomowienie

Gwoli wyjaśnienia, bo mam wrażenie, że niektóre osoby nie przeczytały ZE ZROZUMIENIEM tego co napisałam.

Pytałam o możliwość opcji ignoruj - czyli takiej, która pozwala na ukrycie wątku (!) W żadnym punkcie nie napisałam, że wątek jest głupi czy należy go zamknąć. Po prostu rani moje uczucia i nie chcę go widzieć, przy czym szanuję poglądy i upodobania innych, kto chce - niech się tu wypowiada i czyta. Ja nie chcę widzieć nawet samego tytułu, ale to jest mój problem, a nie innych wizażanek.
Odpowiedź o zwierzątkach itp. była nie na miejscu, szczególnie w świetle tego, co napisałam powyżej. Nie będę sie do tego odnosiła, bo i nie ma po co, to tylko świadectwo kultury ( a raczej jej braku) autora. Szanujmy się wzajemnie. Pozdrawiam.

Edytowane przez Layila
Czas edycji: 2008-12-17 o 09:38
Layila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-17, 09:39   #126
BeYourself
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Layila Pokaż wiadomość
Gwoli wyjaśnienia, bo mam wrażenie, że niektóre osoby nie przeczytały ZE ZROZUMIENIEM tego co napisałam.

Pytałam o możliwość opcji ignoruj - czyli takiej, która pozwala na ukrycie wątku (!) W żadnym punkcie nie napisałam, że wątek jest głupi czy należy go zamknąć. Po prostu rani moje uczucia i nie chcę go widzieć, przy czym szanuję poglądy i upodobania innych, kto chce - niech się tu wypowiada i czyta. Ja nie chcę widzieć nawet samego tytułu, ale to jest mój problem, a nie innych wizażanek.
Odpowiedź o zwierzątkach itp. była nie na miejscu, szczególnie w świetle tego, co napisałam powyżej. Nie będę sie do tego odnosiła, bo i nie ma po co, to tylko świadectwo kultury autora. Pozdrawiam.
Nie ma co, ale dałam "świadectwo kultury o sobie". Swoją drogą, znów ktoś nie zrozumiał ironii.
Abstrahując od Twojej kultury, która jest, jak widać, niezwykle wysoka (o czym świadczy wypowiadanie się o kulturze mojej), gdybym o tych zwierzętach pisała poważnie, to czemu tak Ci to przeszkadza? Dlaczego według Ciebie nie można porównywać śmierci ludzi i zwierząt? Może dla mnie to podobny (bo równie mocny) ból? Tak ciężko zrozumieć, że ktoś ma inne podejście do śmierci (nie tylko śmierci ludzi), niż Ty?

BeYourself jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-17, 09:51   #127
Surimi
Zadomowienie

dziewczyny temat jest naprawde ciekawy i bardzo zyciowy,jesli ciezko sie odniesc niektorym z was-lub bardzo was drazni temat to nie biezcie udzialu w dyskusji.

swoja droga perfumy to kompletny pikus przy tym co ja czytalam o pogrzebach-czy wiedzialyscie ze rodziny czesto zycza sobie aby zakladano zmarlym tipsy,farbowano wlosy -makijaz wydaje mi sie naturalny(nie spotkalam sie zeby tego nie robiono)natomiast zdarza sie rowniez ze rodzina czesto wklada ulubione przedmioty zmarlego oraz ulubione alkohole,papierosy wiec dlaczego by nie wkladac perfum??

Zgniję czy nie zgniję..oto jest pytanie

nie pyskuj stary (czyt. mężu)
bo zrobię Ci z d.. surimimimidu

Surimi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-17, 10:02   #128
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Surimi Pokaż wiadomość
dziewczyny temat jest naprawde ciekawy i bardzo zyciowy,jesli ciezko sie odniesc niektorym z was-lub bardzo was drazni temat to nie biezcie udzialu w dyskusji.

swoja droga perfumy to kompletny pikus przy tym co ja czytalam o pogrzebach-czy wiedzialyscie ze rodziny czesto zycza sobie aby zakladano zmarlym tipsy,farbowano wlosy -makijaz wydaje mi sie naturalny(nie spotkalam sie zeby tego nie robiono)natomiast zdarza sie rowniez ze rodzina czesto wklada ulubione przedmioty zmarlego oraz ulubione alkohole,papierosy wiec dlaczego by nie wkladac perfum??
Dobrze prawi dać jej wódki
Oburzanie się na perfumowanie w trumnie to robienie "z igły wideł". Dla kogoś to ważne, dla innego nie, ale oburzają się Ci, którzy chyba nigdy nie brali udziału w przygotowaniach zmarłego do pogrzebu...
Stary 2008-12-17, 10:04   #129
Cairo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
W końcu powiedziałaś coś mądrego.
A pisanie, że stawianie fiolek i mazideł świadczy o braku wrażliwości, świadczy o tym że nie zadałaś sobie trudu aby chociaż postarać się zrozumieć cokolwiek z tego co tu napisano.
Przykro mi, Polly, ale nadal nie rozumiesz istoty sprawy.
Cairo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-17, 10:18   #130
Surimi
Zadomowienie

prosze bardzo obuzajcie sie-ja nie chcialabym nosic diamentu z prochow meza ale pewne sprawy staja sie juz codziennoscia!

" Chicago powstała firma, która zajmuje się przetwarzaniem prochów ludzkich w syntetyczne diamenty. Jak dowodzi autorka, zainteresowanie tą niecodzienną biżuterią rośnie bardzo szybko, a firma ma już zamówienia na najbliższe dwa lata. Twórcy diamentu podkreślają jego wyjątkowe właściwości – to swoisty talizman, który dodaje energii i wypełnia pustkę powstałą po śmierci bliskiego. Ponadto jest o wiele bardziej estetyczny niż prochy w urnie. W amerykańskim przemyśle funeralnym bardzo modne stało się też malowanie obrazów farbami wymieszanymi z ludzkim prochem lub tworzenie wyrobów z gliny także połączonej z prochami. "

http://wiadomosci.wp.pl/kat,48996,wi...2&ticaid=17284

Zgniję czy nie zgniję..oto jest pytanie

nie pyskuj stary (czyt. mężu)
bo zrobię Ci z d.. surimimimidu

Surimi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-17, 10:21   #131
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Przykro mi, Polly, ale nadal nie rozumiesz istoty sprawy.
Własnie o to chodzi ,że istoty to Ty nie rozumiesz...i nie chcesz zrozumieć...zwłaszcza że wiele o tej istocie napisano, a Ty w kółko że, to to głupota itd....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-17, 10:32   #132
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Podczas pogrzebu mojego Taty jego koledzy z klubu piłkarskiego, w którym grał przez wiele lat, a potem był opiekunem drużyny, położyli na trumnie szalik klubowy. Symbolicznie. Wszyscy odebrali to jako wzruszający gest. Ale ktoś też mógłby stwierdzić, że kładzenie szalika na trumnie to dowód braku szacunku. Dla jednego jest to szalik, dla innego ksiązka (zapalony bibliofil), dla innego perfumy. To nie chodzi o to, że jesteśmy próżne w obliczu śmierci, tu chodzi raczej o pewna symbolikę. Każdy podchodzi do śmierci po swojemu, ale przecież nie bezcześcimy tu zwłok.

Layilo - nie widzę powodu, aby oskarżać BeYourself o brak kultury. Jej post był wywazony, sęk w tym, że Ty się Layilo z nim nie zgadzasz. OK, ale gdzie tu brak kultury, bo nie rozumiem?

Cairo: chyba wyraźnie napisałas o fiolkach, mazidłach i braku wrazliwości. Więc czego tu nie zrozumiała Polly? Poza tym w dawnych cywilizacjach zmarłemu stawiano obok rzeczy mające być mu uzyteczne po śmierci. Sprzęty, ubrania, pachnidła. Czy ma to świadczyc o pustocie i braku wrazliwości tylko dlatego, że ktoś ma w obecnych czasach zupełnie inne podejście do smierci?

Skoro gorszy Was ten temat, to po prostu nie wchopdźcie na ten wątek!!!

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-17, 10:44   #133
Redhaired Witch
Nindżopesz

Nieśmiało dodam, że nie ma nic makabrycznego w decydowaniu o WŁASNYM ciele po śmierci, o WŁASNYM pogrzebie (i dywagowaniu o tym na forum). Jedni sporządzają testament, inni kupują za życia miejsce na cmentarzu, pomnik, jeszcze inni mówią bliskim "ubierzcie mnie w to i to, uperfumujcie tym i tym". Niestosowny byłby temat pt. "czym uperfumujecie zwłoki matki/męża/dzieci", brr.

Zapomniałam dodać: nie nam decydować, które podejście do tematu śmierci jest właściwe - praktyczne, egzaltowane, żartobliwe czy histeryczne.

A w temacie: mam nadzieję, że po śmierci nikt mnie nie będzie wąchał Najbardziej pasujące wydają mi się Avignon, Zagorsk, BC, Black KC i Nu EDT (na mnie wychodzą klasyczne, kościelne lilie). Ale na zapachu mi nie zależy.

Natomiast zależy mi na konkretnym nagrobku - zamiast marmurowego pomnika chciałabym ozdobny, wykuty z czarnego żelaza krzyż, obrośnięty paprociami i winoroślą. Oczywiście gdy poruszę ten temat widzę oburzone miny: "czemu mówisz mi o tym już teraz!?" Cóż, po śmierci raczej nie będę miała takiej możliwości, a i na nekromantów trudno liczyć Ale to nie temat na to forum.

Edytowane przez Redhaired Witch
Czas edycji: 2008-12-17 o 10:47 Powód: dopisek
Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-17, 10:47   #134
Polly_
grozi wypollizowaniem

można założyć wątek " o jakim nagrobku marzysz?"
Stary 2008-12-17, 11:15   #135
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Wtedy to już by mnie w kaftan wsadzili...

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-17, 11:30   #136
Polly_
grozi wypollizowaniem

eee tam, może ktoś np. chce mieć w loga CC albo DG
Stary 2008-12-17, 12:39   #137
kriss_de_valnor
Zakorzenienie

napiszę tak: nie skupiam się aż tak na sobie żeby jeszcze po śmierci obarczać rodzinę wymaganiami dotyczącymi ubioru, trumny czy perfum, wydaje mi się to egoistyczne i małostkowe, bo i tak nie będzie mnie to obchodziło więc po co utrudniać i tak przecież trudne zadanie bliskim. dziękuję za uwagę

kriss_de_valnor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-17, 12:45   #138
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kriss_de_valnor Pokaż wiadomość
napiszę tak: nie skupiam się aż tak na sobie żeby jeszcze po śmierci obarczać rodzinę wymaganiami dotyczącymi ubioru, trumny czy perfum, wydaje mi się to egoistyczne i małostkowe, bo i tak nie będzie mnie to obchodziło więc po co utrudniać i tak przecież trudne zadanie bliskim. dziękuję za uwagę
Kriss, nic dodać, nic ująć - lepiej bym tego nie wyraziła
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-17, 15:59   #139
Anuschka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kriss_de_valnor Pokaż wiadomość
stanę w obronie Cairo - nie napisała, że założycielka wątku jest głupia więc tym samym nikogo nie obraziła więc nie wiem dlaczego się tak pieklicie, ja sama przez moment tak pomyślałam, że wątek jest głupi, ale że jest demokracja więc głośno się nie wypowiedziałam każdy ma prawo sie wypowiedzieć i już

a to nie jest tożsame?
A ktoś się w ogóle piekli ? Wypowiadamy swoje poglądy i tak jak zauważyłaś Kriss, każdy ma do tego prawo. Normalka. To zdaje się nie podlega dyskusji. Ale tak jak pisze Aggie:

Cytat:
Kriss, tu chodzi raczej o sposób wypowiedzi, nie o to, że wątek się Cairo nie podoba. Niektóre dziewczyny tez pisały negatywne zdanie na temat tego wątku, ale ujęły to jakoś grzeczniej.
Mnie nawet nie o grzeczność chodzi, a o zwykłą ludzką ciekawość. Kiedy ktoś głosi poglądy odmienne od moich, to zwyczajnie ciekawią mnie one, chcę poznać inny od mojego punkt widzenia, co może okazać się dla mnie bardzo pouczające i czekam na jakieś rozwinięcie myśli. Jednak kiedy ktoś poczęstuje mnie stwierdzeniem - bo to jest głupie (i już, koniec, kropka) to według mnie tak naprawdę nic nie znaczy. To tak jakby mi język wystawił ;-)) To co ja mogę w tej sytuacji zrobić? Odwzajemnić to z przymrużeniem oka ;-))

Edytowane przez Anuschka
Czas edycji: 2008-12-17 o 16:02
Anuschka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-17, 18:04   #140
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Oczywiście Ale na Plotkowym.

Wątek zaczyna bardzo odbiegać od zasugerowanego przez autorkę tematu...

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-17, 18:11   #141
Monii07
Wtajemniczenie

GG do Monii07

ja tam bym chciała pachnieć wanilią

if that is tragic… then give me tragedy.
Monii07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-17, 18:58   #142
giancarla
Raczkowanie

I mnie ten wątek zasmucił, mimo, a może i dlatego że uważam go za interesujący, dający wiele do myślenia. Zbyt wiele istotnych słów w nim padlo, żeby tak po prostu zbyć go oburzeniem. Zrobiło mi się przykro, bo stwierdziłam, jak wiele mam do zarzucenia sobie, swojemu "byciu w życiu", by spokojnie myśleć o śmierci. I poczułam żal, gniew, bunt...uświadomiłam sobie ( a wiem, że te słowa zabrzmią patetycznie i może to nie tego kalibru forum), że naprawdę perfumy to jedna z moich nielicznych życiowych radości. Moment czystej i nieskażonej przyjemności. I czy tak powinno być? I mam to potem wszystko stracić, kiedy mój nos nie bedzie juz czuł aromatów? To bezsens...Nie, nie chcę niczym pachnieć. I niech moje wszystkie flakoniki, o ile będę jakieś WTEDY mieć, trafią do plastikowego wora a wór choćby i do jeziora. Nieważne.

Może i uda mi się jeszcze zagrać życiu na nosie...a wtedy niech na moim pogrzebie pięknie pachną żałobniczki, niech piją, niech płaczą, niech się smieją. Choćby ich było tylko dwie. A może i jedna, szczególna...może ona wiedziałaby, w jaki zapach ubrać mnie w "ostatnią podróż"?

Edytowane przez giancarla
Czas edycji: 2008-12-17 o 18:59
giancarla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-17, 19:19   #143
iwona-jk
Wtajemniczenie

GG do iwona-jk

Nie wiem, czy chciałabym pachnieć w TYM dniu. Nie wydaje mi się to dobrym pomysłem (zapach kwiatów w zupełności wystarczy). Ale na pewno chciałabym, żeby włożono mi do trumny torebkę, a w niej moje ulubione drobiazgi, w tym flakonik z perumami. Tak to widzę

iwona-jk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-17, 19:49   #144
tiofen
Raczkowanie

I to jest najciekawsza i najmądrzejsza wypowiedź w tym wątku od dłższego czasu.
Szkoda, że spora ilość wątków (w tym wiele ciekawych) upada przez niekończące się kłótnie.
Dla mnie sprawa jest prosta - nie chcę czytać - nie czytam, nie chcę widzieć jakichś tematów na forum - nie patrzę, lub nie wchodzę na to forum (a już napewno nie oczekuję, że zostanie ono dostosowane do moich chęci lub ich braku), nie pasuje mi czyjaś wypowiedź/ uważam ją za brak kultury czy objaw ograniczonego myślenia - nie odpowiadam na nią...itd, itp
Nie niszczcie wątków, które wam nie pasują, być może dla innych są co najmniej ciekawe.

Ja chyba nie chciałabym pachnieć w tym dniu. A jeśli już to raczej jakieś ciężkie kadziło wchodziłoby w grę.
Stary 2008-12-17, 20:47   #145
LouLou25
Zakorzenienie

Mialam jeszcze cos napisac, ale szczerze mowiac juz mi sie nie chce. Kazdy zostanie przy swoim stanowisku i nie ma sensu ciagnac tej dyskusji (moim zdaniem to nie byla zadna klotnia) Fajnie, ze kogos rozsmieszyly moje wypowiedzi, ciesze sie, ze poprawilam komus humor Proponuje jeszcze, dla podkreslenia swiatecznej atmosfery zalozyc watek " w jakich tipsach chcialabys zejsc?" Pozdrawiam i zycze dobrej zabawy na tym i innych tego typu watkach.

sure. fine. whatever.

LouLou25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-17, 22:18   #146
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Proponuje jeszcze, dla podkreslenia swiatecznej atmosfery zalozyc watek " w jakich tipsach chcialabys zejsc?" Pozdrawiam i zycze dobrej zabawy na tym i innych tego typu watkach.
Proszę bardzo - na Paznokciach Ordnung muss sein

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-17, 22:28   #147
Christine Granville
Raczkowanie

a ja chciałabym pachnieć Imperial Majesty

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-18, 00:45   #148
kamikatzeona
Raczkowanie

wow, swietny temat, w TYM dniu chciałabym pachnieć wanilią, lawendą i konwaliami, no może jeszcze frezjami, hmm,…. Tak żeby se zmieniac zapach co godzinke powiedzmy ;d
kamikatzeona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-18, 00:51   #149
janina1984
Rozeznanie

chciałabym wtedy pachnieć wanilią i piwonią.
nagrobka nie chcę, chcę, żeby tam, gdzie będzie moja trumna posadzono drzewo, no i żadnego księdza i mszy w kościele.

o pomyśle na grób i o tym, że katolickiego pogrzebu sobie nie życzę mówiłam już wielokrotnie rodzinie, ale oni wolą wydawać kasę na takie szopki. brrr, aż mnie ciarki przechodzą jak pomyślę, ile kasy wydadzą na obleśną płytę nagrobną z lastrico...

Edytowane przez janina1984
Czas edycji: 2008-12-18 o 01:13
janina1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-18, 04:44   #150
Małgosia791
spin doctor

Mnie podejrzewam nie będzie wcale obchodziło czym pachnę, bo sama będę wąchać już tylko niebiańskie lub piekielne aromaty i myślę, że perfumy będą ostatnią rzeczą o jakiej będę myśleć. Mam tylko jedno życzenie-chcę koniecznie po śmierci zostać spalona. Co do kolekcji, może trafić w ręce żałobników, niech wąchając moje perfumy pomyślą czasem, że kiedyś istniał ktoś taki jak ja

Edytowane przez Małgosia791
Czas edycji: 2008-12-18 o 05:04
Małgosia791 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości