|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowe mamusie 2008!!!
Dorotka - którys raz z rzędu - gratuluje i siedż tu do września
|
|
|
|
#122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj Dorotko! Ja również gratuluję jeszcze raz bardzo serdecznie!!! Jesteśmy pewnie na tym samym etapie bo ja też policzyłam że mogłam mieć owu mniej więcej ok 18 grudnia ![]() Życzę tzw. książkowych 9 miesięcy! |
|
|
|
|
#123 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje Dorotko
Jakiś czs się nie odzywałam bo ostatnio nie mam na nic ochoty przez te mdłości.Dzisiaj wymiotowałam już dwa razy Mam jednak nadzieję że to się wkrótce zmieniJutro lub w poniedziałek wybieram się na badania krwi i moczu( dostałam skierowanie od gina) a 21 styczna na kolejną wizytę i mam nadzieje że dostanę skierowanie na usg bo już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę swoją kruszynkę
|
|
|
|
#124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i szczerze zazdroszczę Ci tego nieprzyjemnego uczucia Kurde! ciężko mi z tym
|
|
#125 |
|
Rozeznanie
|
KONTROLA
|
|
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
Żabulka - a u Ciebie który tydzień? Bo nie mam żadnych jeszcze dolegliwości
i nie wiem czy to dobrze czy źle .... Zobaczymy co dziś gin powie na wizycie ...Kontrola - wierzę moco że i Tobie się uda!!! Moja koleżanka po dwóch nieudanych ciążach trzecią donosiła i urodziła śliczne dziecko, i okazało się że po prostu ona może donosić tylko ciążę z dziewczynką bo chłopaków jej organizm odrzucał ... i weź tu człowieku bądź mądry
|
|
|
|
#127 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Eh, będziemy próbować, wierzę, że tym razem się uda. Mam pewne podejrzenia co do leku ktory zarzyłam dopochwowo. Gynalgin, przeciwwskazania-ciąża, karmienie piersią. I właśnie po tej jednej tabletce wystapilo krwawienie teraz żadnych leków! owoce, warzywka, kwas foliowy i działamy I obiecuję Wam, że na pewno pojawię się na tym wątku jako wrzesniowa mama!
|
|
#128 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
Wiecie, ile nas już jest ?? Dziś nas policzyłam i wyszło mi, że Dorotka była 7 Na 25 stycznia mam wyznaczoną pierwszą wizytę u swojej gin. Będzie to mój 59d.c (ponad 8 tydzień), więc pewnie już coś zobacze. Jak na razie świetnie się czuje, więc nie panikuje jeszcze, chociaż czasem nachodzą mnie czarne myśli - boje się, że może coś się nie udać. Gdzieś czytałam, że najgorszy jest 66 dzień ciąży (okolica 9 tygodnia) bo wtedy zdarza się najwięcej samoistnych poronień. Ale wam tu dziś smęcę dziewczynki...
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
sluchajcie dziewczyny, moj lekarz powiedzial mi wazna rzecz, prosze czytac wlasciwe artykuly a nie glupoty
im sie mniej wie, tym czlowiek zdrowszy
|
#130 |
|
Zadomowienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#131 |
|
Rozeznanie
|
izzi ja ostatnią miesiączkę miałam 29.112007 więc jestem w szóstym tygodniu.Naprawde powinnaś się cieszyc że nie masz mdłości bo to naprawdę nic przyjemnego
(hehh może Cię jeszcze dopadną |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 |
|
Wtajemniczenie
|
spokojnie. tez nie mam zadnych dolegliwosci. czasem ja cos powacham to nie wyobrazam sobie, ze moglabym to zjesc, ale nie lece od razu do lazienki. mdlosci mialam na poczatku roku przez 3dni. teraz nic kompletnie. nie dopuszczam mysli, ze cos moze byc nie tak.i czekam na usg 22.01 zeby zalapac sie na serce
|
#133 |
|
Zadomowienie
|
Haj
![]() Ufff... no to mnie pocieszyłyście że z tymi objawami to nie zawsze tak musi być książkowo ![]() No i laski byłam u doktora Potwierdził (tym bardziej, że odebrałam też wyniki na betę, które robiłam w poniedziałek - wyszło mi 270).Lekarz okazał się wcale nie taki okropny . Powiedział że to 5 tydzień, dał skierowanie na badania - morfologię, wr, grupę krwi, przeciwciała, glukozę i ogóle na siki. Zrobił mi od razu cytologię bo miałam w zeszłym roku ostatnio robioną we wrześniu chyba... Generalnie zaskoczył mnie tylko jedną informacją - powiedział, że moje problemy mogły wynikać z PCO! Do głowy mi to nie przyszło... a już najlepsze jest to, że żaden lekarz dotychczas na to nie wpadł. Badania na toxo i różyczkę miałam robione w 2006 roku więc wiedziałam, że mam przeciwciała więc mogę spać spokojnie, powiedział że już zachorowanie na to mi nie grozi ![]() W przyszłym tyg. mam wpaść do niego z wynikami badań to da mi skierowanie na usg ![]() Mam już nawet założoną kartę ciąży ![]() A ha! I jeszcze kazał mi ograniczać ,,złe" węglowodany i zastępować je ,,dobrymi" żeby nie było problemów z tzw. cukrzycą ciążową... ehhh żegnajcie ziemiaczki i pyszne pszenne bułeczki z piekarni... Żabulka - chciałam zauważyć, że to po Tobie tak się posypały te wrześniowe mamusie Ty czarodziejko jedna!
|
|
|
|
#134 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja napisze tylko, ze znajoma byla na usg dzisiaj w 41dc i bylo serduszko juz
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisz do niej na PW, ona Ci powie jak to jest z PCO, ciaza i lekami)p.s tylko mi sie bron Boze nie zalam teraz, ja to napisalam dla twojego dobra a nie zeby Ci zaszkodzic
|
|
#136 |
|
Zadomowienie
|
Kochana!
Bardzo Ci dziekuję za tą cenną informację! Zaraz do Kaśki napiszę co i jak! Zresztą idę dziś na wizytę prywatną do mojej stałej ginesicy i porozmawiam z nią też na ten temat!!! Buźka! |
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Slusznie, wypytaj o wszystko, daj nawet jako wzor nasza Kasie, szkoda by bylo gdybys miala przez glupote lekarza zniszczyc to co w tobie teraz najcenniejsze. Progesteron dziecku nie zaszkodzi, wrecz przeciwnie dla niego to hormon zycia. Ja mialam odklejanie sie kosmowki i do dzisiaj aplikuje sobie progesteron, i tak do 22 tygodnia ciazy. Mnie po duphastonie bylo nie dopszzzz, wiec od tego tygodnia mam luteine, a ona kosztuje 3,20 za sztuke gdyz od 1 stycznia trafila na liste lekow refundowanych ![]() ![]()
|
|
#138 |
|
Zadomowienie
|
oj, dziś męczą mnie mdłości... ale nie martwię sie tym, przynajmniej wiem,że moja fasolka Jest we mnie...
|
#139 |
|
Zadomowienie
|
Dorotko
taki nasz mamusiowy los ... chociaż ja na razie nie mam żadnych nudności .... ale myślę że to kwestia czasu ... Anisiu - jeszcze raz dzięki! Już maila do Kasi-Roxi napisałam , zobaczymy co szefowa doradzi .... Buziaczki! |
|
|
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
izzi, jak długie miałaś cykle? bo z tego co widzę,miałysmy podobny czas owulacji...
moje cykle były dość długie - 35-40 dni! więc pewnie trochę się rozminiemy w t.p....
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, zaraz lecę na mój wątek, zapytam dziewczyn jak one mają z tymi kartami Pozdrawiam Was serdecznie kochane Wrześnióweczki
|
|
#142 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój mi dał od razu skierowanie na wszystkie badania, ale karte chciał założyć dopiero jak przyjdę ze wszystkimi wynikami. Ale jak wiadomo nie doczekałam się ani badań, ani karty... :|
|
|
#146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja podejrzewam że miałam ok.18 grudnia ![]() Kasiulka - wiesz to trochę jest tak że co lekarz to inny obyczaj ... może jeszcze daj szanse swojemu ginowi? a w ogóle najlepiej zapytaj go wprost dlaczego takie proceduty stosuje i czym to jest podyktowane Powiedz że wszytskie koleżanki z forum mają już karty! Niech nie myśli że my to jakimś ciemnogrodem jesteśmy bo czasem odnoszę wrażenie że niektóre nasze dziewczyny z wątku ,,Próbować..." mają większy zasób wiedzy niż niejeden lekarz!
|
|
|
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!
Zrobiłam listę mamuś wrześniowych .Będę aktualizowała według potrzeb. I jeśli macie jakieś uwagi, bądź chcecie aby coś jeszcze dodać - jakieś informacje, to piszcie do mnie na PW. Buziaki żabulka21 (Beata, 22 lata)````````````t.p. 06.09.2008 Taurus_ek (Grażyna, 27 lat)``````````t.p. 06.09.2008jaroszania (Ania, 21 lat)```````````````t.p. 09.09.2008 Anoolqa ````````````````````````` ````````````t.p. 02.09.2008 martuko(Marta) ````````````````````````` ``t.p. ??.09.2008 izzi (Iza, 35 lat)````````````````````` ````````t.p. ??.09.2008 Dorotka@ (Dorota, 25 lat)`````````````t.p. ??.09.2008
|
|
#148 |
|
Wtajemniczenie
|
mialam dzis dosyc ostre bole w podbrzuszu, ale minely. boli mnie tylko troche przy siusianiu i kiedy kaszle.
|
#149 |
|
Rozeznanie
|
Taurusek- lista to super pomysł mam nadzieję że wrześniowych mamuś przybędzie( myślę szczególnie o dziewczynach z próbować
Jaroszania dbaj o siebie i odpoczywaj dużo |
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie kochane
![]() Przepraszam ze sie wam tu wtryniam ![]() ale zostalu mi 2 zbendne opakowania Luteiny (4 listki = 100 tabletek) Moze komus sie przydadza... chetnie odsprzedam, oczywiscie juz nie za cene apteczma ![]() Jesli jest ktos zainteresowany, prosze o wiadomosc na priva. Pozdrawiam!!!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

Mam jednak nadzieję że to się wkrótce zmieni
i szczerze zazdroszczę Ci tego nieprzyjemnego uczucia 

(hehh może Cię jeszcze dopadną