|
|
#121 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Eurowizja 2008
No to Józefowicz pewnie wpadł w szał
![]() Dobrze, że wyszło jak wyszło. Myślę że Isis ma szanse...
|
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem jak nie wygra Isis na Eurowizji to i tak nie będziemy się za nią wstydzić jako za naszą przedstawicielkę, piosenka melodyjna, wpada w ucho choć spokojna
i wydaje mi się, że nie wywinie jakiegoś numeru z show tak jak niektórzy poprzednicy na finałach eurowizji.. Już się bałam, że Urbańska wygra
|
|
#123 |
|
Rozeznanie
|
chyba najlepiej wypadła
i lepiej od jakiegoś Ivana ![]() a fajny był motyw z mikrofonem kiedy spiewał Stachurski z Ingrid
Marzę, rozmyślam, wspominam Chodzę po błękitnych nadziejach mojego życia Leżę na miękkich pragnieniach miłości Dotykam krawędzi mojej wolności Życie płynie, a ja siedzę w windzie mojego życia I czekam na kolejne przystanki Do szczególnych mojemu życiu nadziei |
|
|
|
|
#124 | |
|
Zadomowienie
|
Co roku wymieniają
![]() Cytat:
Niech weźmie kilka lekcji z emisji głosu u p. Zapendowskiej, albo może nie Edyta Górniak jej pomoże w przygotowaniach do Eurowizji...
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo mi się podobał występ aformental i tego starnawskiego & urban noiz. a co do isis to się zdziwiłam. moim zdaniem na eurowizję powinien jechać ktoś z polski a nie. ale dobra. może być
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Studentka anglistyki zgodnie z tym, co głosi Wikipedia
![]() Ja tam uważam, że Isis dobrze wypadła, nie udaje nie wiadomo kogo, ma dobry głos. Plastic też fajny Pozytywny.Właściwie to nie wiem czemu ja to oglądałam? Chyba z uzależnienia
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#127 |
|
Wtajemniczenie
|
"dość obcych" - Natasza pewnie się rozczarowała
jakby jej ktoś na złość zrobił... teraz pewnie zrobi aferę, że głosy były źle policzone albo coś... tak jak było po "Jak oni śpiewają"
|
|
|
|
|
#128 |
|
Raczkowanie
|
wiecie co mnie najbardziej zaskoczyło?! że 2 miejsce w gł widzów zajoł utwór Man Meadow - Viva la Musica czy jakoś tak.. jejku dla nie to było straszne badziewnie! W tym roku było dużo 'sympatycznych' utworków, ale nie nadających się na taka imprezę jak Eurowizja
![]() |
|
|
|
|
#129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wychodzi na to, że polski przemysł muzyczny dotyka dna...
|
|
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka znowu przegrała, pewnie ciężko przełyka kolejną przegraną. Nie lubię jej za to, że jest tak chamsko lansowana.
Isis pasuje klimatem do Eurowizji Choć wolałaby, żeby taka osoba nie reprezentowała mojego kraju na arenie mn. |
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się z sukcesu Tamary Gołębiowskiej (tak naprawdę nazywa się Isis). Wbrew temu, co niektórzy tu pisali, Isis wydała mi się bardzo naturalna. Początek występu miała kiepski, ale szybko nadrobiła
Może coś zdziała na Eurowizji, a przynajmniej nie przyniesie nam obciachu
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Sowinska jakie włosy..gdyby były prawdziwe to moznaby naprawde pozazdrościć
widać było z wyrazu twarzy Nataszy, ze była przekonana ze wygra...a tu niespodzianka i bardzo dobrze |
|
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
więcej tu naskoków na Nataszę niż pochwał Isis, albo komentarzy pod jej osobą
Ale zgadzam się, akurat na tym konkursie widać było, że Natasza często śpiewa z Playbacku w przebojowej jedynce, co mnie nawet nie dziwi, o jak skacze i tańczy to by się zadyszała na śmierć. Nie podobał mi się jej występ, piosenka, wygląd...nic. Isis nie widziałam, ale na moje oko pasuje do takiego konkursu. Tandeta przyciąga tandetę, choć wiele poza tandetnym wyglądem i podrzędnym śpiewem jej nie zarzucę. Jest sympatyczną dziewczyną, która niewątpliwie musi już zmagać się z falą krytyki. |
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
gdyby któraś z Was prztpadkiem trafiła na zdjęcie Sowińskiej z Eurowizji, to będę wdzięczna za wklejenie tej fotki tutaj
ja niestety nic nie znalazłam a podobnie chciałabym być uczesana na ślubie dzięki
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Isis tandetna? Moim zdaniem ta piosenkarka ma niesamowite możliwości wokalne, a jej piosenki stoją na naprawdę wysokim poziomie. Wydaje mi się wręcz, że od niepamiętnych czasów pierwszy raz wyślemy na Eurowizję kogoś, kto jest przeciwieństwem tandety i kto faktycznie może coś sobą zaprezentować.
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
według mnie nie było ciekawych piosenek
Ale dobrze ze Urbanska nie wygrała. CO ona sobie mysli ? ze przebieze sie za panne mloda w gumiakach,poskaka,powrzes zczy na scenie i bedzie blyszczec? A slyszeliscie jak ja wygwizdali?
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
nie zagdzam sie z toba, to ze wedlug ciebie zaden z utworow nie byl dosc "eurowizyjny" nie znaczy ze mamy kryzys w przemysle fonograficzznym. Kilka piosenek bylo naprawde rewelacyjnych moim zdaniem. Afromental , starnawski & urban noiz i edi ann sa na to swietnym przykladem.
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Urbańska śpiewała tragicznie, piosenkę miała beznadziejną, a jej strój to szczyt złego gustu. W "Przebojowej Nocy" śpiewała po ludzku i widać było, że ma ladny głos. Czy jej ten głos wczoraj gdzies wcięło?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
straszna ta piosenka... melodii żadnej oprócz beatu... słabizna co do Isis: nie bede ukrywac ze te jej włosy, zęby i paznokcie wieja taką sztucznoscią że... ALE musze przyznac że słuchając tego utworu (mimo że spiewała NIEZBYT czysto) ciary mnie przeszły... dobry tekst i muzyka nawet chwytliwa... może sie spodobac ... dorzucą skrzypaczki, obłoczki fredzle i piórka i bedzie dobrze
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Eurowizji nigdy nie ma nietandetnych "Prawdę mówiąc, zwycięstwo piosenki Isis Gee "For Life" było do przewidzenia, nawet jeśli tu i ówdzie krążyły plotki o rzekomym spisku włodarzy z TVP, mającym na celu wysłanie do Belgradu Nataszy Urbańskiej (ostatecznie zajęła drugie miejsce). "For Life" wygrało zasłużenie – utwór spełnia wszelkie kryteria eurowizyjnego przeboju: jest nośny, może odrobinę zbyt nostalgiczny, dość bliski poetyce Celine Dion. Ma też ładną linię wokalną, która co bardziej wrażliwych jeśli nie poruszy, to z pewnością wzruszy. W przeciwieństwie do zeszłorocznego dziwoląga The Jet Set ma też spore szanse przebrnąć przez majowy półfinał – pod warunkiem, że nie stanie w szranki z kilkoma podobnie lirycznymi pościelówami. Im silniejsza więc będzie na Eurowizji obecność piosenek żywych i dynamicznych, tym większe szanse Isis na zaistnienie. To już coś." a tu reszta: http://muzyka.onet.pl/10172,1471648,wywiady.html z onet.pl p/s/ uważam również że najlepszy wybór na ten rodzaj festiwalu, którego reguły powinny powrócić do korzeni: śpiewa się w swoim ojczystym języku i prawo wystąpić ma tylko obywatel danego kraju. |
|
|
|
|
|
#142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
a czy wiecie moze jaki tytul ma pierwszy kawalek spiewany przez Stachursky'ego?
|
|
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
samarah, moze ci artysci, ktorych cenisz i sluchasz, najzwyczajniej w swiecie nie chca brac udzialu w eurowizji
|
|
#145 |
|
Wtajemniczenie
|
Domyślam się... i to smutne, że tak właśnie jest...
|
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
Tu też pewnie masz rację. Faktem jest, że na Eurowizji głosuje się na sąsiadów i któregos roku mój misiek zgadywał, który kraj da któremu najwięcej punktów. Zgadł chyba w 80-90 % - o czym to świadczy?
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
bo ja wiem czy smutne..
wiecie eurowizja dla niektorych to niezbyt ambitny konkurs, i muzycy po prostu nie widza siebie i swojej tworczosc na konkursie eurowizji
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Jak same zauważyłyście, Eurowizja w Polsce kojarzy się z tandetą. Popularni, ceniący się wokaliści, musieliby zatem upaść na głowę, żeby bić się o występ na festiwalu uważanym za szczyt kiczu. Jeśli sposób postrzegania Eurowizji się zmieni, to i podejście popularnych zespołów czy wokalistów prawdopodobnie ulegnie zmianie. Wydaje mi się, że pierwszy krok w tym kierunku już zrobiliśmy - świadczy o tym wybór Isis, której w mojej opinii daleko do tandety.
|
|
#149 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Z drugiej strony myślę też, że znani polscy artyści nie za bardzo chcą stawać w szranki z debiutantami. Pamiętam, kiedyś Budka Suflera zdeklarowała się, że są w stanie napisać piosenkę, która wygra Eurowizję, ale tak na zamówienie i na finał, a nie na wewnętrzny konkurs.
|
|
|
#150 |
|
Zadomowienie
|
Już po polskich eliminacjach, teraz powolutku zapoznaję się z propozycjami innych państw. Lista piosenek aktualizowana jest tutaj:
http://eurowizja.com.pl/europejskie_preselekcje_2008/ Powiem Wam, że jestem całkowicie zauroczona propozycją Mołdawii: http://www.youtube.com/watch?v=oplwycr3sRc Ale ostrzegam, że noty i opinie ma raczej przeciętne. To taka pościelówa, myślę, że chyba bossa nova, ktoś może mnie skorygować, chętnie dowiem się więcej o tej piosence. Tutaj wersja studyjna na profilu piosenkarki Gety Burlacu na MySpace: http://www.myspace.com/getaburlacu
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.

i wydaje mi się, że nie wywinie jakiegoś numeru z show tak jak niektórzy poprzednicy na finałach eurowizji.. 

wychodzi na to, że polski przemysł muzyczny dotyka dna...

Ale dobrze ze Urbanska nie wygrała. CO ona sobie mysli ? ze przebieze sie za panne mloda w gumiakach,poskaka,powrzes zczy na scenie i bedzie blyszczec? A slyszeliscie jak ja wygwizdali?
straszna ta piosenka... melodii żadnej oprócz beatu... słabizna