![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Eurowizja 2008
No to Józefowicz pewnie wpadł w szał
![]() Dobrze, że wyszło jak wyszło. Myślę że Isis ma szanse...
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem jak nie wygra Isis na Eurowizji to i tak nie będziemy się za nią wstydzić jako za naszą przedstawicielkę, piosenka melodyjna, wpada w ucho choć spokojna
![]() ![]() ![]()
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
chyba najlepiej wypadła
![]() i lepiej od jakiegoś Ivana ![]() a fajny był motyw z mikrofonem kiedy spiewał Stachurski z Ingrid ![]()
Marzę, rozmyślam, wspominam Chodzę po błękitnych nadziejach mojego życia Leżę na miękkich pragnieniach miłości Dotykam krawędzi mojej wolności Życie płynie, a ja siedzę w windzie mojego życia I czekam na kolejne przystanki Do szczególnych mojemu życiu nadziei |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zadomowienie
|
Co roku wymieniają
![]() Cytat:
Niech weźmie kilka lekcji z emisji głosu u p. Zapendowskiej, albo może nie Edyta Górniak jej pomoże w przygotowaniach do Eurowizji...
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
bardzo mi się podobał występ aformental i tego starnawskiego & urban noiz. a co do isis to się zdziwiłam. moim zdaniem na eurowizję powinien jechać ktoś z polski a nie. ale dobra. może być
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Studentka anglistyki zgodnie z tym, co głosi Wikipedia
![]() Ja tam uważam, że Isis dobrze wypadła, nie udaje nie wiadomo kogo, ma dobry głos. Plastic też fajny ![]() Właściwie to nie wiem czemu ja to oglądałam? Chyba z uzależnienia ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Wtajemniczenie
|
"dość obcych" - Natasza pewnie się rozczarowała
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
wiecie co mnie najbardziej zaskoczyło?! że 2 miejsce w gł widzów zajoł utwór Man Meadow - Viva la Musica czy jakoś tak.. jejku dla nie to było straszne badziewnie! W tym roku było dużo 'sympatycznych' utworków, ale nie nadających się na taka imprezę jak Eurowizja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Nataszka znowu przegrała, pewnie ciężko przełyka kolejną przegraną. Nie lubię jej za to, że jest tak chamsko lansowana.
Isis pasuje klimatem do Eurowizji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Cieszę się z sukcesu Tamary Gołębiowskiej (tak naprawdę nazywa się Isis). Wbrew temu, co niektórzy tu pisali, Isis wydała mi się bardzo naturalna. Początek występu miała kiepski, ale szybko nadrobiła
![]() ![]()
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Sowinska jakie włosy..gdyby były prawdziwe to moznaby naprawde pozazdrościć
widać było z wyrazu twarzy Nataszy, ze była przekonana ze wygra...a tu niespodzianka i bardzo dobrze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
więcej tu naskoków na Nataszę niż pochwał Isis, albo komentarzy pod jej osobą
![]() Isis nie widziałam, ale na moje oko pasuje do takiego konkursu. Tandeta przyciąga tandetę, choć wiele poza tandetnym wyglądem i podrzędnym śpiewem jej nie zarzucę. Jest sympatyczną dziewczyną, która niewątpliwie musi już zmagać się z falą krytyki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
gdyby któraś z Was prztpadkiem trafiła na zdjęcie Sowińskiej z Eurowizji, to będę wdzięczna za wklejenie tej fotki tutaj
ja niestety nic nie znalazłam a podobnie chciałabym być uczesana na ślubie dzięki ![]()
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Isis tandetna? Moim zdaniem ta piosenkarka ma niesamowite możliwości wokalne, a jej piosenki stoją na naprawdę wysokim poziomie. Wydaje mi się wręcz, że od niepamiętnych czasów pierwszy raz wyślemy na Eurowizję kogoś, kto jest przeciwieństwem tandety i kto faktycznie może coś sobą zaprezentować.
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
według mnie nie było ciekawych piosenek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
nie zagdzam sie z toba, to ze wedlug ciebie zaden z utworow nie byl dosc "eurowizyjny" nie znaczy ze mamy kryzys w przemysle fonograficzznym. Kilka piosenek bylo naprawde rewelacyjnych moim zdaniem. Afromental , starnawski & urban noiz i edi ann sa na to swietnym przykladem.
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Urbańska śpiewała tragicznie, piosenkę miała beznadziejną, a jej strój to szczyt złego gustu. W "Przebojowej Nocy" śpiewała po ludzku i widać było, że ma ladny głos. Czy jej ten głos wczoraj gdzies wcięło?
![]() |
#140 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() co do Isis: nie bede ukrywac ze te jej włosy, zęby i paznokcie wieja taką sztucznoscią że... ALE musze przyznac że słuchając tego utworu (mimo że spiewała NIEZBYT czysto) ciary mnie przeszły... dobry tekst i muzyka nawet chwytliwa... może sie spodobac ... dorzucą skrzypaczki, obłoczki fredzle i piórka i bedzie dobrze ![]()
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "Prawdę mówiąc, zwycięstwo piosenki Isis Gee "For Life" było do przewidzenia, nawet jeśli tu i ówdzie krążyły plotki o rzekomym spisku włodarzy z TVP, mającym na celu wysłanie do Belgradu Nataszy Urbańskiej (ostatecznie zajęła drugie miejsce). "For Life" wygrało zasłużenie – utwór spełnia wszelkie kryteria eurowizyjnego przeboju: jest nośny, może odrobinę zbyt nostalgiczny, dość bliski poetyce Celine Dion. Ma też ładną linię wokalną, która co bardziej wrażliwych jeśli nie poruszy, to z pewnością wzruszy. W przeciwieństwie do zeszłorocznego dziwoląga The Jet Set ma też spore szanse przebrnąć przez majowy półfinał – pod warunkiem, że nie stanie w szranki z kilkoma podobnie lirycznymi pościelówami. Im silniejsza więc będzie na Eurowizji obecność piosenek żywych i dynamicznych, tym większe szanse Isis na zaistnienie. To już coś." a tu reszta: http://muzyka.onet.pl/10172,1471648,wywiady.html z onet.pl p/s/ uważam również że najlepszy wybór na ten rodzaj festiwalu, którego reguły powinny powrócić do korzeni: śpiewa się w swoim ojczystym języku i prawo wystąpić ma tylko obywatel danego kraju. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
a czy wiecie moze jaki tytul ma pierwszy kawalek spiewany przez Stachursky'ego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
samarah, moze ci artysci, ktorych cenisz i sluchasz, najzwyczajniej w swiecie nie chca brac udzialu w eurowizji
![]()
![]() |
#145 |
Wtajemniczenie
|
Domyślam się... i to smutne, że tak właśnie jest...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Tu też pewnie masz rację. Faktem jest, że na Eurowizji głosuje się na sąsiadów i któregos roku mój misiek zgadywał, który kraj da któremu najwięcej punktów. Zgadł chyba w 80-90 % - o czym to świadczy?
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
bo ja wiem czy smutne..
wiecie eurowizja dla niektorych to niezbyt ambitny konkurs, i muzycy po prostu nie widza siebie i swojej tworczosc na konkursie eurowizji ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Jak same zauważyłyście, Eurowizja w Polsce kojarzy się z tandetą. Popularni, ceniący się wokaliści, musieliby zatem upaść na głowę, żeby bić się o występ na festiwalu uważanym za szczyt kiczu. Jeśli sposób postrzegania Eurowizji się zmieni, to i podejście popularnych zespołów czy wokalistów prawdopodobnie ulegnie zmianie. Wydaje mi się, że pierwszy krok w tym kierunku już zrobiliśmy - świadczy o tym wybór Isis, której w mojej opinii daleko do tandety.
![]() |
#149 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Z drugiej strony myślę też, że znani polscy artyści nie za bardzo chcą stawać w szranki z debiutantami. Pamiętam, kiedyś Budka Suflera zdeklarowała się, że są w stanie napisać piosenkę, która wygra Eurowizję, ale tak na zamówienie i na finał, a nie na wewnętrzny konkurs.
![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
Już po polskich eliminacjach, teraz powolutku zapoznaję się z propozycjami innych państw. Lista piosenek aktualizowana jest tutaj:
http://eurowizja.com.pl/europejskie_preselekcje_2008/ Powiem Wam, że jestem całkowicie zauroczona propozycją Mołdawii: http://www.youtube.com/watch?v=oplwycr3sRc Ale ostrzegam, że noty i opinie ma raczej przeciętne. To taka pościelówa, myślę, że chyba bossa nova, ktoś może mnie skorygować, chętnie dowiem się więcej o tej piosence. Tutaj wersja studyjna na profilu piosenkarki Gety Burlacu na MySpace: http://www.myspace.com/getaburlacu
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.