Eurowizja 2008 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-23, 21:35   #121
Sunny Tiger
Wtajemniczenie

Dot.: Eurowizja 2008

No to Józefowicz pewnie wpadł w szał
Dobrze, że wyszło jak wyszło. Myślę że Isis ma szanse...
Stary 2008-02-23, 21:36   #122
Bulinka.
Raczkowanie

Moim zdaniem jak nie wygra Isis na Eurowizji to i tak nie będziemy się za nią wstydzić jako za naszą przedstawicielkę, piosenka melodyjna, wpada w ucho choć spokojna i wydaje mi się, że nie wywinie jakiegoś numeru z show tak jak niektórzy poprzednicy na finałach eurowizji.. Już się bałam, że Urbańska wygra
Stary 2008-02-23, 21:40   #123
Angel_ek
Rozeznanie

chyba najlepiej wypadła
i lepiej od jakiegoś Ivana
a fajny był motyw z mikrofonem kiedy spiewał Stachurski z Ingrid
Leżę na miękkich pragnieniach miłości
Dotykam krawędzi mojej wolności
Życie płynie, a ja siedzę w windzie mojego życia
I czekam na kolejne przystanki
Do szczególnych mojemu życiu nadziei
Angel_ek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-23, 21:43   #124
Abuba
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość
Queens powinny zmienić skład w całości
Co roku wymieniają

Cytat:
Napisane przez bess Pokaż wiadomość
Isis wygrala nie slyszalam piosenki ale jej wizerunek pasuje na E.
w ogole to jakas zagadka bo myslalam,ze jej ludzie tez nie lubia

ciekawa jestem co Natasza bedzie mowic w wywiadach.Jak to jest,ze tak ja promuja i nie ma zadnych efektów.

jeju ta Isis mam nadzieje ze wzruszenia tak kiepsko spiewa?
Np. ja nie lubiłam Isis w TzG, gdzie wkręcono ją w celu wypromowania. Ale lubię jej piosenki, i cenię m.in. za to, że zostawiła wszystko w Stanach i przyjechała za mężem do naszego kraju, by zaczynać od zera. I też mam nadzieję, że głos jej się łamał ze wzruszenia.
Niech weźmie kilka lekcji z emisji głosu u p. Zapendowskiej, albo może nie Edyta Górniak jej pomoże w przygotowaniach do Eurowizji...

Abuba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-23, 21:49   #125
jvlka900
Zakorzenienie

GG do jvlka900

bardzo mi się podobał występ aformental i tego starnawskiego & urban noiz. a co do isis to się zdziwiłam. moim zdaniem na eurowizję powinien jechać ktoś z polski a nie. ale dobra. może być

Aparatka
góra: 23.03.12
dół : 28.06.12

jvlka900 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-23, 21:52   #126
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniess Pokaż wiadomość
Urbańska fałszowała i ma problemy z akcentem
Studentka anglistyki zgodnie z tym, co głosi Wikipedia

Ja tam uważam, że Isis dobrze wypadła, nie udaje nie wiadomo kogo, ma dobry głos.
Plastic też fajny Pozytywny.
Właściwie to nie wiem czemu ja to oglądałam? Chyba z uzależnienia
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-23, 21:53   #127
samarah
Wtajemniczenie

"dość obcych" - Natasza pewnie się rozczarowała jakby jej ktoś na złość zrobił... teraz pewnie zrobi aferę, że głosy były źle policzone albo coś... tak jak było po "Jak oni śpiewają"

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-23, 21:55   #128
biedronka007
Raczkowanie

wiecie co mnie najbardziej zaskoczyło?! że 2 miejsce w gł widzów zajoł utwór Man Meadow - Viva la Musica czy jakoś tak.. jejku dla nie to było straszne badziewnie! W tym roku było dużo 'sympatycznych' utworków, ale nie nadających się na taka imprezę jak Eurowizja
biedronka007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-23, 22:09   #129
samarah
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez biedronka007 Pokaż wiadomość
wiecie co mnie najbardziej zaskoczyło?! że 2 miejsce w gł widzów zajoł utwór Man Meadow - Viva la Musica czy jakoś tak.. jejku dla nie to było straszne badziewnie! W tym roku było dużo 'sympatycznych' utworków, ale nie nadających się na taka imprezę jak Eurowizja
zgadzam się... ale jak dla mnie żaden utwór nie nadawał się na Eurowizję wychodzi na to, że polski przemysł muzyczny dotyka dna...
Stary 2008-02-23, 23:23   #130
amistad.k.m.s
Zakorzenienie

Nataszka znowu przegrała, pewnie ciężko przełyka kolejną przegraną. Nie lubię jej za to, że jest tak chamsko lansowana.
Isis pasuje klimatem do Eurowizji Choć wolałaby, żeby taka osoba nie reprezentowała mojego kraju na arenie mn.
amistad.k.m.s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-24, 07:18   #131
Akane
Zakorzenienie

Cieszę się z sukcesu Tamary Gołębiowskiej (tak naprawdę nazywa się Isis). Wbrew temu, co niektórzy tu pisali, Isis wydała mi się bardzo naturalna. Początek występu miała kiepski, ale szybko nadrobiła Może coś zdziała na Eurowizji, a przynajmniej nie przyniesie nam obciachu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-24, 07:27   #132
gosiaczek6
Zakorzenienie

Sowinska jakie włosy..gdyby były prawdziwe to moznaby naprawde pozazdrościć
widać było z wyrazu twarzy Nataszy, ze była przekonana ze wygra...a tu niespodzianka i bardzo dobrze
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-24, 07:30   #133
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

więcej tu naskoków na Nataszę niż pochwał Isis, albo komentarzy pod jej osobą Ale zgadzam się, akurat na tym konkursie widać było, że Natasza często śpiewa z Playbacku w przebojowej jedynce, co mnie nawet nie dziwi, o jak skacze i tańczy to by się zadyszała na śmierć. Nie podobał mi się jej występ, piosenka, wygląd...nic.
Isis nie widziałam, ale na moje oko pasuje do takiego konkursu. Tandeta przyciąga tandetę, choć wiele poza tandetnym wyglądem i podrzędnym śpiewem jej nie zarzucę. Jest sympatyczną dziewczyną, która niewątpliwie musi już zmagać się z falą krytyki.
Stary 2008-02-24, 07:57   #134
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

gdyby któraś z Was prztpadkiem trafiła na zdjęcie Sowińskiej z Eurowizji, to będę wdzięczna za wklejenie tej fotki tutaj
ja niestety nic nie znalazłam a podobnie chciałabym być uczesana na ślubie
dzięki

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-24, 07:57   #135
Akane
Zakorzenienie

Isis tandetna? Moim zdaniem ta piosenkarka ma niesamowite możliwości wokalne, a jej piosenki stoją na naprawdę wysokim poziomie. Wydaje mi się wręcz, że od niepamiętnych czasów pierwszy raz wyślemy na Eurowizję kogoś, kto jest przeciwieństwem tandety i kto faktycznie może coś sobą zaprezentować.
Stary 2008-02-24, 08:11   #136
Baby14
Zakorzenienie

według mnie nie było ciekawych piosenek Ale dobrze ze Urbanska nie wygrała. CO ona sobie mysli ? ze przebieze sie za panne mloda w gumiakach,poskaka,powrzes zczy na scenie i bedzie blyszczec? A slyszeliscie jak ja wygwizdali?
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-24, 09:50   #137
danuskahehe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Akane Pokaż wiadomość
Isis tandetna? Moim zdaniem ta piosenkarka ma niesamowite możliwości wokalne, a jej piosenki stoją na naprawdę wysokim poziomie. Wydaje mi się wręcz, że od niepamiętnych czasów pierwszy raz wyślemy na Eurowizję kogoś, kto jest przeciwieństwem tandety i kto faktycznie może coś sobą zaprezentować.
zgadzam sie, uwazam ze ta piosenka ma ogromne szanse na sukces, jest romantyczna a zarazem na tyle "eurowizyjna " zeby sie spodobac europejczykom
Stary 2008-02-24, 09:54   #138
danuskahehe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez samarah Pokaż wiadomość
zgadzam się... ale jak dla mnie żaden utwór nie nadawał się na Eurowizję wychodzi na to, że polski przemysł muzyczny dotyka dna...
nie zagdzam sie z toba, to ze wedlug ciebie zaden z utworow nie byl dosc "eurowizyjny" nie znaczy ze mamy kryzys w przemysle fonograficzznym. Kilka piosenek bylo naprawde rewelacyjnych moim zdaniem. Afromental , starnawski & urban noiz i edi ann sa na to swietnym przykladem.
Stary 2008-02-24, 09:56   #139
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Urbańska śpiewała tragicznie, piosenkę miała beznadziejną, a jej strój to szczyt złego gustu. W "Przebojowej Nocy" śpiewała po ludzku i widać było, że ma ladny głos. Czy jej ten głos wczoraj gdzies wcięło?

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-24, 10:18   #140
mandelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Urbańska śpiewała tragicznie, piosenkę miała beznadziejną, a jej strój to szczyt złego gustu. W "Przebojowej Nocy" śpiewała po ludzku i widać było, że ma ladny głos. Czy jej ten głos wczoraj gdzies wcięło?
Zgadzam sie nie przepadam za nią ale w swoim programie śpiewała naprawde dobrze, dobre aranżacje plus dopasowane show... spodziewałam sie wiecej... ale to co pokazała straszna ta piosenka... melodii żadnej oprócz beatu... słabizna nie dosc że ludzie buczeli na widowni, ona podobno problemy z odsłuchem miała (co sugerowała ostentacyjnie podczas wystepu klepiac sie w ucho) to jeszcze to hasło 'dosc obcych' matko... troche taktu

co do Isis: nie bede ukrywac ze te jej włosy, zęby i paznokcie wieja taką sztucznoscią że... ALE musze przyznac że słuchając tego utworu (mimo że spiewała NIEZBYT czysto) ciary mnie przeszły... dobry tekst i muzyka nawet chwytliwa... może sie spodobac ... dorzucą skrzypaczki, obłoczki fredzle i piórka i bedzie dobrze
Stary 2008-02-24, 10:35   #141
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez danuskahehe Pokaż wiadomość
zgadzam sie, uwazam ze ta piosenka ma ogromne szanse na sukces, jest romantyczna a zarazem na tyle "eurowizyjna " zeby sie spodobac europejczykom
czyli właśnie tandetna Na Eurowizji nigdy nie ma nietandetnych

"Prawdę mówiąc, zwycięstwo piosenki Isis Gee "For Life" było do przewidzenia, nawet jeśli tu i ówdzie krążyły plotki o rzekomym spisku włodarzy z TVP, mającym na celu wysłanie do Belgradu Nataszy Urbańskiej (ostatecznie zajęła drugie miejsce). "For Life" wygrało zasłużenie – utwór spełnia wszelkie kryteria eurowizyjnego przeboju: jest nośny, może odrobinę zbyt nostalgiczny, dość bliski poetyce Celine Dion. Ma też ładną linię wokalną, która co bardziej wrażliwych jeśli nie poruszy, to z pewnością wzruszy. W przeciwieństwie do zeszłorocznego dziwoląga The Jet Set ma też spore szanse przebrnąć przez majowy półfinał – pod warunkiem, że nie stanie w szranki z kilkoma podobnie lirycznymi pościelówami. Im silniejsza więc będzie na Eurowizji obecność piosenek żywych i dynamicznych, tym większe szanse Isis na zaistnienie. To już coś."

a tu reszta:
http://muzyka.onet.pl/10172,1471648,wywiady.html

z onet.pl

p/s/ uważam również że najlepszy wybór na ten rodzaj festiwalu, którego reguły powinny powrócić do korzeni: śpiewa się w swoim ojczystym języku i prawo wystąpić ma tylko obywatel danego kraju.
Stary 2008-02-24, 11:34   #142
samarah
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez danuskahehe Pokaż wiadomość
nie zagdzam sie z toba, to ze wedlug ciebie zaden z utworow nie byl dosc "eurowizyjny" nie znaczy ze mamy kryzys w przemysle fonograficzznym. Kilka piosenek bylo naprawde rewelacyjnych moim zdaniem. Afromental , starnawski & urban noiz i edi ann sa na to swietnym przykladem.
Ja uważam, że jeśli wybiera się piosenkę, która ma reprezentować nasz kraj na arenie międzynarodowej (a konkurs Eurowizji właśnie na tym polega), to propozycje powinny przede wszystkim docierać do samych Polaków... Mnie nie zachwycił żaden z utworów, poza tym artyści, którzy wg TVP "nagrywali płyty z największymi europejskimi sławami" są mi absolutnie nieznani. Owszem jest kilka naszych artystów, których lubię słuchać, którzy potrafią robić naprawdę fajną muzykę, ale pojawia się pytanie: gdzie oni są podczas Eurowizji?
Stary 2008-02-24, 11:36   #143
Yennka
Raczkowanie

GG do Yennka

a czy wiecie moze jaki tytul ma pierwszy kawalek spiewany przez Stachursky'ego?
Yennka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-24, 11:54   #144
Afra86
Zakorzenienie

samarah, moze ci artysci, ktorych cenisz i sluchasz, najzwyczajniej w swiecie nie chca brac udzialu w eurowizji
Stary 2008-02-24, 11:56   #145
samarah
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Afra86 Pokaż wiadomość
samarah, moze ci artysci, ktorych cenisz i sluchasz, najzwyczajniej w swiecie nie chca brac udzialu w eurowizji
Domyślam się... i to smutne, że tak właśnie jest...
Stary 2008-02-24, 11:59   #146
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez Afra86 Pokaż wiadomość
Tu też pewnie masz rację. Faktem jest, że na Eurowizji głosuje się na sąsiadów i któregos roku mój misiek zgadywał, który kraj da któremu najwięcej punktów. Zgadł chyba w 80-90 % - o czym to świadczy?

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-24, 12:06   #147
Afra86
Zakorzenienie

bo ja wiem czy smutne..
wiecie eurowizja dla niektorych to niezbyt ambitny konkurs,
i muzycy po prostu nie widza siebie i swojej tworczosc na konkursie eurowizji

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-24, 13:36   #148
Akane
Zakorzenienie

Jak same zauważyłyście, Eurowizja w Polsce kojarzy się z tandetą. Popularni, ceniący się wokaliści, musieliby zatem upaść na głowę, żeby bić się o występ na festiwalu uważanym za szczyt kiczu. Jeśli sposób postrzegania Eurowizji się zmieni, to i podejście popularnych zespołów czy wokalistów prawdopodobnie ulegnie zmianie. Wydaje mi się, że pierwszy krok w tym kierunku już zrobiliśmy - świadczy o tym wybór Isis, której w mojej opinii daleko do tandety.
Stary 2008-02-24, 18:44   #149
Abuba
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Tu też pewnie masz rację. Faktem jest, że na Eurowizji głosuje się na sąsiadów i któregos roku mój misiek zgadywał, który kraj da któremu najwięcej punktów. Zgadł chyba w 80-90 % - o czym to świadczy?
Wiadomo, że kraje bałkańskie głosują na siebie, Turcja na Niemcy i vice versa, Finlandia na Rosję, itd. Wiadomo, gdzie pójdą 12 i 10, ale mimo to z samych 8 dałoby się uzbierać sumę, która pozwoliłaby na zwycięstwo. Więc nadzieja jakaś jest.

Cytat:
Napisane przez Akane Pokaż wiadomość
Jak same zauważyłyście, Eurowizja w Polsce kojarzy się z tandetą. Popularni, ceniący się wokaliści, musieliby zatem upaść na głowę, żeby bić się o występ na festiwalu uważanym za szczyt kiczu. Jeśli sposób postrzegania Eurowizji się zmieni, to i podejście popularnych zespołów czy wokalistów prawdopodobnie ulegnie zmianie. Wydaje mi się, że pierwszy krok w tym kierunku już zrobiliśmy - świadczy o tym wybór Isis, której w mojej opinii daleko do tandety.
No właśnie, myślę, że niepowodzenia polskich reprezentantów na ESC, tym skutkują, że konkurs ten jest uznawany za kiczowaty przez Polaków. Gdyby Edytka wygrała w 1994r., gdybyśmy kilka razy znaleźli się w czołówce, to wtedy inne byłoby spojrzenie na konkurs Eurowizji.

Z drugiej strony myślę też, że znani polscy artyści nie za bardzo chcą stawać w szranki z debiutantami. Pamiętam, kiedyś Budka Suflera zdeklarowała się, że są w stanie napisać piosenkę, która wygra Eurowizję, ale tak na zamówienie i na finał, a nie na wewnętrzny konkurs.

Stary 2008-02-25, 12:48   #150
Abuba
Zadomowienie

Już po polskich eliminacjach, teraz powolutku zapoznaję się z propozycjami innych państw. Lista piosenek aktualizowana jest tutaj:
http://eurowizja.com.pl/europejskie_preselekcje_2008/

Powiem Wam, że jestem całkowicie zauroczona propozycją Mołdawii:
http://www.youtube.com/watch?v=oplwycr3sRc

Ale ostrzegam, że noty i opinie ma raczej przeciętne. To taka pościelówa, myślę, że chyba bossa nova, ktoś może mnie skorygować, chętnie dowiem się więcej o tej piosence.

Tutaj wersja studyjna na profilu piosenkarki Gety Burlacu na MySpace:
http://www.myspace.com/getaburlacu

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości