Piękne i szczupłe do lata :) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-30, 06:48   #121
Sybia:)
Raczkowanie

GG do Sybia:)
Dot.: Schudnąć 9 kg do lata:)

Midi, co najlepiej robić żeby schudnać z nóg i brzusia???

Pozdrawiam
Sybia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 07:15   #122
kwakwa_1
Rozeznanie

GG do kwakwa_1

hej ja wczoraj założyłam spodenki z którch na jesieni zrezygnowałam bo się wszystko wylewało górą i ... nie leżą może jescze idealnie ale brzuch nie wisi! tylko w udach jeszcze obcisłe a chyba były ciut mniej ;-)

a ćwicze właściwie dopiero 3 tydzień ;-)
kwakwa_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-30, 10:56   #123
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

U mnie też jakby trochę lepiej, spodnie na udach trochę luźniejsze. Do słodyczy mnie już nie ciągnie, ale w niedzielę mam urodziny więc chyba skuszę się na kawałek tortu.

Dziś zaliczyłam już 50 min orbitreka( jak codzień) i dołożyłam skakankę 10 min. Po południu kolej na brzuszki.
Stary 2008-01-30, 16:37   #124
Midi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sybia:) Pokaż wiadomość

Pozdrawiam
Z nóg i brzusia kobietom się dość trudno chudnie, tzn. tłuszcz stamtąd u sporej ilości kobiet schodzi na samym końcu. Ale odpowiednie odżywianie i trening siłowy (całego ciała) na pewno wciągu kilku miesięcy dadzą dobre rezultaty :ehe: W wątkach podwieszonych u góry forum są opisane i zilustrowane podstawowe ćwiczenia na każdą grupę mięśni, można też zajrzeć do atlsu ćwiczeń na kulturystyka.pl. Świetny do odchudzania jest trening interwałowy, zwłaszcza HIIT (jest oddzielny wątek o nim na forum).
Midi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 15:40   #125
inka23
Przyczajenie

AAA zjadłam 2 pączki jak narazie bo jeszcze na mnie czekają ale już koniec się nie skusze ;/
Teraz w dresik i nasiłownie spalić kalorie
A jak u Was miną znaczy trwa tłusty czwartke ??
Stary 2008-01-31, 19:02   #126
Arethaf
Wtajemniczenie

Zjadłam 4 pączki bez wyrzutów sumienia Podem odbiłam to sobie godziną ćwiczeń i uważam, że jest ok.

Przewijam się przez palce czasu,
plączę się w zdradzieckie supły.
Czasami pękam, bo mnie przerywa
niecierpliwość życia.
Arethaf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 20:43   #127
kwakwa_1
Rozeznanie

GG do kwakwa_1

pączka nie zjadałm ale wypiłam 1,5 piwka...więc zaraz się biore za ćwiczenie ;-/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-31, 21:29   #128
Blair
Zadomowienie

GG do Blair

Jeden pączek , ale jaki był pysznyyyy ojjj

ALe spałiłam go ćwiczonkami , spaliłam .
Stary 2008-02-01, 09:13   #129
mgosiekm
Zadomowienie

Czesc,
to jest możliwe, schudniesz na pewno! Mnie udało się schudnąc w 3 miesiące 7 kg, może to nie rekord, ale wszystko dzięki ćwiczeniom fitness oraz diecie. Od października ważę się raz w tyg, waga waha mi się max 1 kg w tą lub w tą, teraz ćwiczę raz w tyg, ale ćwiczenia mam zaawansowane (power gym - ze sztangą siłowe). Myślę, ze jeśli do diety włączysz ćwiczenia osiągniesz zadowalający efekt.
pozdrawiam i życzę wytrwałości
mgosiekm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-01, 17:52   #130
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

Ale tu cisza. Trzymacie się?

Ja wczorajszy dzień przetrwałam bez problemu. Nie ciągnęło mnie do pączków. Wogóle jakoś coraz mniej myślę o słodyczach. Ćwiczę dalej wytrwale: orbitrek, skakanka, steper no i już od przyszłego tyg siłownia. Mam nadzieję że będą efekty.
Stary 2008-02-01, 18:37   #131
Arethaf
Wtajemniczenie

Dzisiaj super 15 minut skakanki interwałowo i generalnie dzień MŻ

niecierpliwość życia.
Stary 2008-02-02, 13:15   #132
can't be perfect
Wtajemniczenie

Ja mam jeszcze 2 egzaminki..ale już się dołączę, nie ma co odwlekać do końca sesji..
od dzisiaj ograniczę sobie jedzonko i zacznę w koncu ćwiczyc.. więcej wody mineralnej niegazowanej, która ostatnio polubiłam i teraz kupuję taką 5 litrowa po sesji idę do fryzjera i zmieniam image zeby się lepiej poczuć inny kolorek i grzyweczka dobrze mi zrobią ale z długich wlosków to ja nie zrezygnuje

no a taką porządną dietkę 9 w sensie pełniwartościową0 to zrobię po sesji jak będę miala wiecej czasu na poczytanie dietetyki
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-02, 13:58   #133
Arethaf
Wtajemniczenie

Schudłam kilogram

niecierpliwość życia.
Stary 2008-02-03, 10:44   #134
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Arethaf Pokaż wiadomość
Schudłam kilogram
to gratulacje
ja napierw wagę muszę sobie sprawić i miarę bo gdzieś zagubiłam..

wczoraj było 8 min ABS i na youtube jeszcze ćwiczenia 2 min ABS takie trzy ćwiczonka były pokazane, które zacznę ćwiczyć w większej ilości nio i miesnie brzucha mnie bolę że się śmiać nie mogę
Stary 2008-02-03, 11:13   #135
Arethaf
Wtajemniczenie

can't be perfect, dziękuję Od razu mi samopoczucie sie poprawia, jak schudne, bo po raz pierwszy konsekwentnie w tym trwam.

niecierpliwość życia.
Stary 2008-02-03, 12:32   #136
Deiree
Przyczajenie

Zatem i ja się dołączam... Ważę teraz coś ponad 60 kg (nie wiem dokładnie - wagi brak), chcę dotrzeć do wagi 55-56 kg, bo przy tym się najlepiej czułam. Aha, wzrostu mam 171... Z tym, że bardziej mi zależy na zgubieniu kilkunastu centymetrów z brzuszka i po kilka z bioder i ud (nie wiem ile mam, centymetr idę jutro kupić ).

Moje założenia są takie (wszystkie wchodzą od jutra):
1. Dieta MŻ ewentualnie znana przez niektórych jako NŻKT
2. Stop jakimkolwiek słodyczom (bynajmniej do końca postu :P)
3. Codziennie trening A6W i ćwiczenia na nogi i pośladki (przez 6 tygodni)
4. Po zakończeniu A6W, 8 minutes ABS

Do wakacji chcę kupić nowe bikini i mam w nim wyglądać bombowo i już!
Deiree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-03, 14:05   #137
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
can't be perfect, dziękuję Od razu mi samopoczucie sie poprawia, jak schudne, bo po raz pierwszy konsekwentnie w tym trwam.

chwalcie się chwalcie dziewczyny swoimi osiągnięciami..wtedy tak jakoś łatwiej się zmobilizować innym (w tym mnie) że mozna jednak osiągnąc to co się chce

Deiree witamy serdecznie to mamy ten sam celja też chce zgubić brzuszek i troszkę uda i kupić sobie fajny strój kąpielowy w wakacje i nie krępowac się wyjśc na plaże..super razem na się uda
Stary 2008-02-03, 14:10   #138
Deiree
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
Deiree witamy serdecznie to mamy ten sam celja też chce zgubić brzuszek i troszkę uda i kupić sobie fajny strój kąpielowy w wakacje i nie krępowac się wyjśc na plaże..super razem na się uda
A czy mamy jakieś wyjście? Ja po tylu ślicznych brzuchach jakie zobaczyłam na tym forum dostałam takiego kopa, że aż miło Rozumiem w takim razie, że mogę liczyć na wsparcie, bicze i kopniaki?
Stary 2008-02-03, 14:38   #139
can't be perfect
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Deiree Pokaż wiadomość
A czy mamy jakieś wyjście? Ja po tylu ślicznych brzuchach jakie zobaczyłam na tym forum dostałam takiego kopa, że aż miło Rozumiem w takim razie, że mogę liczyć na wsparcie, bicze i kopniaki?
ależ oczywiście wsparcie i kopniaki mile widziane: ja tez dzięki temu forum wzięłam się za siebie.. i miło mi że u innych są już efekty..mnie to bardzo motywuje

po sesji kupuję wagę i wtedy będę pisać o swoich osiagnięciach..no i po sesji podam swoje wymiary już się boję

Edit:ale powiem wam szczerze że nie wiedziałam że odchudzanie jest takie trudne..kiedyś myślałam że trzeba mniej jeśc i cwiczyc..a teraz jak czytam stronkę super-sylwetka to normalnie szczęka mi opada...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-03, 17:31   #140
Deiree
Przyczajenie

A co konkretnie tam wyczytałaś? Aż z ciekawości zajrzę.
Stary 2008-02-03, 20:26   #141
Blair
Zadomowienie

GG do Blair

Po 10 dniach talia i biodra - 2 cm !!!!
Stary 2008-02-03, 21:17   #142
Paulyna_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Deiree Pokaż wiadomość
Zatem i ja się dołączam... Ważę teraz coś ponad 60 kg (nie wiem dokładnie - wagi brak), chcę dotrzeć do wagi 55-56 kg, bo przy tym się najlepiej czułam. Aha, wzrostu mam 171... Z tym, że bardziej mi zależy na zgubieniu kilkunastu centymetrów z brzuszka i po kilka z bioder i ud (nie wiem ile mam, centymetr idę jutro kupić ).

Moje założenia są takie (wszystkie wchodzą od jutra):
1. Dieta MŻ ewentualnie znana przez niektórych jako NŻKT
2. Stop jakimkolwiek słodyczom (bynajmniej do końca postu :P)
3. Codziennie trening A6W i ćwiczenia na nogi i pośladki (przez 6 tygodni)
4. Po zakończeniu A6W, 8 minutes ABS

Do wakacji chcę kupić nowe bikini i mam w nim wyglądać bombowo i już!
Mam podobną wagę i wzrost i również chce schudnąć do 55 kg

Więc dołaczam sie do Was dziewczyny ; )

Diete zaczynam od jutra i ćwiczonka oczywiście. Dwa razy w tygodniu areobik, brzuszki i takie tam

2 lata temu udało mi sie bardzo dużo schudnąć. Miałam rewelacyjna figure i teraz jak na siebie patrze to aż żal mi samej siebie, że sie tak zaniedbałam. No ale cóż...

Trzeba wziąść sie w garść i mam nadzieje, ze uda mi sie zrzucić te 5 kg

dieta na erasmusie!

start: 81 kg
Cel I: 77kg JEST
Cel II: 73 kg
Cel III: 69 kg
Cel IV: 65 kg

60 kg musi być!
Paulyna_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-03, 21:43   #143
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Dołączam się jeśli można
Ważę 61-62 kg (jutro się będę ważyć), a jeszcze w zeszłym tygodniu ważyłam 64 kg, a wzrostu mam 164 cm. Spadek wagi taki w tak krótkim czasie, bo aparat miałam na zęby zakładany i prawie na samych płynach żyję No i już nie jem dla przyjemności, jak to robiłam prędzej, bo mi jedzenie przyjemności teraz w ogóle nie sprawia Jem tylko jak jestem naprawdę głodna, a zjem i tak zawsze tyle, żeby burczenie w brzuchu uciszyć. Niezbyt to mądre, ale nic na to nie poradzę niestety. Chociaż nie powiem, z drugiej strony, to mnie to cieszy, bo się schudnie trochę
Ważyć chcę tak 51-53 kg, ważyłam tyle dwa lata temu i wtedy czułam się dobrze, teraz czuję się jak klucha, więc trzeba coś z tym zrobić
W przyszłym tygodniu zaczynam chodzić na basen (dwa-trzy razy w tygodniu), a w domku planuję jakieś ćwiczonka, ale nie za dużo, żeby za szybko nie schudnąć.
No i jeśli chodzi o ruch, to mam zamiar jeszcze w domowej prowizorycznej "siłowni" ćwiczyć, mamy bieżnię i takie śmieszne coś, które nie wiem jak się nazywa , ale stoi się na takich dwóch"deskach" i macha rękami i nogami, prawa noga przód, lewa tył, prawa ręka tył, lewa przód i tak to jakoś idzie Mam nadzieję, że uda mi się osiągnąć tą wagę

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-04, 07:34   #144
kwakwa_1
Rozeznanie

GG do kwakwa_1

Hej hej

wiecie co...niby tak bardzo nie schudłam, patrząc po kilogramach....ale jestem dziś w practy a stwrych jeansach w których ju nei chodziłam bo musiałam się w nie wbijac na siłe i wszędzie coś się wylewało i w pasie są...lużne!!!!!!!!!

obciskają jescze zbyt mocno uda ale w pasie i tyłku jest ok
Stary 2008-02-04, 08:40   #145
inka23
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kwakwa_1 Pokaż wiadomość
Hej hej

wiecie co...niby tak bardzo nie schudłam, patrząc po kilogramach....ale jestem dziś w practy a stwrych jeansach w których ju nei chodziłam bo musiałam się w nie wbijac na siłe i wszędzie coś się wylewało i w pasie są...lużne!!!!!!!!!

obciskają jescze zbyt mocno uda ale w pasie i tyłku jest ok
Super, cieszymy się razem z Tobą
Dziś też sie zmierzyłam i odziwo od zeszłego tygodnia po 3 cm mniej w biodrach i talii , waga pewnie w miejscu nawet ostatnio ciut wzrosła ale to pewnie miesnie tak wszyscy mówią ;p musze kupic wage ;/
Stary 2008-02-04, 13:25   #146
Arethaf
Wtajemniczenie

Kurczę, wchodzę dziś na wagę, spodziewałam się kg więcej, bo w dżinsach i swetrze i się okazało, że ważę tyle samo co w piżamie- waga nowa i b. dokładna. Schudłam?

Jeśli tak, to chyba będę skakać ze szczęścia pod sufit. Po raz pierwszy widzę efekty odchudzania, nie wiem skąd ta mobilizacja, ale niech trwa jak najdłużej

niecierpliwość życia.
Stary 2008-02-04, 16:42   #147
Malaika85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sybia:) Pokaż wiadomość

Pozdrawiam

Z tego co czytałam w necie i książkach i z tego co mówią w różnych programach tv i np. na tvn style, to najlepiej działa trening cardio (czyli dużo ruchu, aerobic, rowerek, bieganie), take ogólne ćwiczenia, które sprawiają że się pocisz (taka wizualizująca metafora) . To one najbardziej spalają tłuszcz (i t w pierwszej kolejności). Dlatego właśnie dziewczyny, któr chcą mieć super płaski brzuch i ćwiczą brzuszki przez kilka misięcy, nie widzą efektów i są załamane. Bo brzuszki owszem sprawiają, że się pojawiają mięśnie (wzmacniają się), ale nie spalają tłuszczu. Tłuszczyk zostaje nad mięśniami... Więc najpierw trzeba spalić tłuszczy, a potem stopniowo ćwiczyć mięśne np. na siłowni. Sama to po sobie zauwazylam (próbowalam błędnie kilka lat temu "odchudzić" ramionka, podnosząc 2kg ciężarki. Po 2óch miesiącach owszem może i miałam twarde i mocne ramionka...tyle że troszkę grubsze niż mialam poprzednio...Więc zeszlam do 1kg i do tego rowerek. Schudlam na calym ciele i ramionkach też).

Ja sobie zrobilam przymusową przerwę w ćwiczeniach, po prostu z braku czasu i zmęczenia. Dzisiaj po raz pierwszy od tygodnia wsiadam na rowerek. Dostalam taki pasek termiczny neoprenowy, wypróbuję go dzisiajpodczas ćwiczen.

PS. MAM ZAMIAR ZROBIĆ SOBIE TATUAŻ Jakieś rady?
PS 2. Wzięłam 2 tyg urlopu i mam wszystko gdzieś Examiny poczekają Robię wypad z przyjaciółką do Wiednia i NA PEWNO nie będę tam robić pompek Ale po powrocie...hehe
Znowu imprezka i znowu 1kg mniej Mam wrazenie ze mimo ze waga w 1/2 powraca w jakis dzien poimprezie, to jednak uda i tylek trochę tracą na swojej objętości...
Buziaki
Malaika85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-04, 17:20   #148
malakas
Raczkowanie

dzis rano sie wazyłam i rewolucja ujrzałam 70 km.\) szok bo przez ostatnie 4 dni nie ćwiczyłam ze wzgldu na to ze wyjechałam na uczelnie iw racałam padnieta. a ze wróciłam do pracy po zwolnieniu 2 tyg to miło było słyszec ze koleżanki (które nie wiedza ze cwicze) powiedziały mi ze jakos tak schudłam, wysmuklałam) hehe czyli noe tylko centymetr i 2 kg mniej ale i oczy innych) super!!!!
malakas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-04, 18:45   #149
Arethaf
Wtajemniczenie

Dzisiaj mam kryzys. Zero ochoty na ćwiczenia, najchętniej przestałabym to wszystko robić.

niecierpliwość życia.
Stary 2008-02-04, 20:29   #150
kwakwa_1
Rozeznanie

GG do kwakwa_1

Cytat:
Dzisiaj mam kryzys. Zero ochoty na ćwiczenia, najchętniej przestałabym to wszystko robić.

hej bądź dzielna...chudniesz!!! już niedługo wyjdzie słoneczko i trzeba bedzie zdjąć nadporgramowe ciuszki...a wtedy będziesz już tylko słuchać okrzyków typu rany jak schudłas, jak to zrobiłaś??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości