Sposoby na robienie loków i fal - DOMOWE - zbiorczy - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-02-19, 15:35   #121
kosmita77
Zakorzenienie

Dot.: Super loczki - sprężynki

a teraz wrocilam do domu i tak to wygląda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP1867p.JPG (95,6 KB, 599 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP1858p.JPG (102,3 KB, 379 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP1861p.JPG (112,4 KB, 470 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP1868p.JPG (114,8 KB, 839 załadowań)
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-23, 22:12   #122
Kasiamala
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
wlasnie przed chwila zdjelam slimaczki zrobilam zdjecia i oto sa bezposrednio po zdjeciu, wiec takie mocno skrecone. teraz wychodze z domu, ale pada deszcz, wiec sie pewnie rozwala. innym razem pokaze jak wygladaja po kilku godzinach mi sie wydaje ze lepiej niz teraz, ale to pozniej
fajne mi sie po ślimaczkach robią żydowskie loki a u ciebie coś jak falo-loki
Kasiamala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-23, 22:46   #123
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Rewelacyjne wychodzą Wam loczki. Wszystkie fotki bardzo mi się podobają.
Ja mam swoje dość mocno skręcone, więc nie potrzebuję takich zabiegów. Ale poradzę koleżankom.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-23, 23:07   #124
anita-p
Raczkowanie

Polecam ten sposób kręcenia włosów - na rajstopach. Mam gęste włosy za połowę pleców, i ilekroć kręciłam je na lokówce czy papilotach. po godzinie były zupełnie proste. A tym razem przez pierwszy dzień miałam śliczne loczki, a na drugi fale. Wystarczy 6 dreadów w zupełności, przy rozdzielaniu trzeba tylko pilnować, żeby się zbytnio nie napuszyły (chyba że ktoś takie lubi). Wszystko robi się na prawdę błyskawicznie. Nie wyobrażam już sobie nawijania kazdego małego pasma na wałki, szczególnie że efekt nie jest nawet w połowie tak dobry jak na pończochach. No i trzeba pamiętać, żeby włosy przy nawijaniu były zupełnie suche. powodzenia
anita-p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-24, 14:02   #125
istotka
Raczkowanie

GG do istotka

Wow!!! super pomysl i loczki jakie piekne wychodza. Tez sporobuje, chociaz z moim antytalenciem do wlosow nie wiem co bedzie.
istotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-24, 16:00   #126
karolinek666
Przyczajenie

hej dziewczynki sliczne loczki wam wychodzą ja mam krecone wlosy ale zeby podkreslic ich skret spinam je lekko na noc.wstawilabym fote ale jestem nowa i nie wiem jak licze na pomoc:P aha i prosilabym o rade bo waham sie czy zrobic pasemka.
Stary 2007-02-24, 18:27   #127
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiamala Pokaż wiadomość
fajne mi sie po ślimaczkach robią żydowskie loki a u ciebie coś jak falo-loki
dzięki hehehe, żydowskie , może dlatego ze bierzesz za mało włosów? weź grubsze pasmo, ładnej wyjdzie napisz czy sie udało

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-02-24, 18:32   #128
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anita-p Pokaż wiadomość
Polecam ten sposób kręcenia włosów - na rajstopach. Mam gęste włosy za połowę pleców, i ilekroć kręciłam je na lokówce czy papilotach. po godzinie były zupełnie proste. A tym razem przez pierwszy dzień miałam śliczne loczki, a na drugi fale. Wystarczy 6 dreadów w zupełności, przy rozdzielaniu trzeba tylko pilnować, żeby się zbytnio nie napuszyły (chyba że ktoś takie lubi). Wszystko robi się na prawdę błyskawicznie. Nie wyobrażam już sobie nawijania kazdego małego pasma na wałki, szczególnie że efekt nie jest nawet w połowie tak dobry jak na pończochach. No i trzeba pamiętać, żeby włosy przy nawijaniu były zupełnie suche. powodzenia
slyszlam o tym sposobie, ale na zdjeciu wychodzi taka "rurka", jest cienka. tez tak masz?, mi sie to nie podobalo... moze Tobie wychodzi inaczej?
Stary 2007-02-24, 18:34   #129
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez istotka Pokaż wiadomość
Wow!!! super pomysl i loczki jakie piekne wychodza. Tez sporobuje, chociaz z moim antytalenciem do wlosow nie wiem co bedzie.
sprobuj moze akurat wyjdzie z czasem nabierzesz wprawy, 1,2,3 i bedzie gotowe
Stary 2007-02-24, 18:42   #130
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinek666 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki sliczne loczki wam wychodzą ja mam krecone wlosy ale zeby podkreslic ich skret spinam je lekko na noc.wstawilabym fote ale jestem nowa i nie wiem jak licze na pomoc:P aha i prosilabym o rade bo waham sie czy zrobic pasemka.
fajnie takim co maja krecone wlosy... zdjecie mozesz wstawic, w opcjach dodatkowych -> zarzadzaj zalacznikami, wybierasz cos co masz na dysku lub ze stronki -> zaladuj. musi miec odpowiednia ilosc KB, zawsze mozna zmniejszyc w paintcie powodzenia
a co do pasemek to zalezy od Ciebie, koloru wlosow, nie da sie ot tak powiedziec "ty zrob pasemka, a ty nie" nie znajac sytuacji
Stary 2007-02-24, 18:43   #131
kosmita77
Zakorzenienie

a teraz niech mi ktos pomoze, jak zrobic zeby w jednej odpowiedzi zawrzec kilka cytatow i na nie odpowiedziec? przepraszam ze tyle naodpisywalam, ale nie potrafie inaczej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-24, 20:14   #132
anita-p
Raczkowanie

Cytat:
slyszlam o tym sposobie, ale na zdjeciu wychodzi taka "rurka", jest cienka. tez tak masz?, mi sie to nie podobalo... moze Tobie wychodzi inaczej?
To prawda, jak się zawinie 6 dreadów to te rurki są dość cienkie, ale to jest warunek żeby wyszły prawdziwe sprężynki. Całość wygląda bardzo niepozornie i napewno mniej efektownie niż cała głowa opleciona wałkami, ale efekt końcowy bije na głowe wszystkie wałki, papiloty, ślimaczki - a próbowałam juz wszystkiego. (nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałam - chodzi o rurkę, czyli pukiel włosów zawinięty w pończochę, czy gotowy pojedyńczy loczek ) W razie czego służe pomocą jeszcze raz
Stary 2007-02-25, 10:43   #133
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anita-p Pokaż wiadomość
To prawda, jak się zawinie 6 dreadów to te rurki są dość cienkie, ale to jest warunek żeby wyszły prawdziwe sprężynki. Całość wygląda bardzo niepozornie i napewno mniej efektownie niż cała głowa opleciona wałkami, ale efekt końcowy bije na głowe wszystkie wałki, papiloty, ślimaczki - a próbowałam juz wszystkiego. (nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałam - chodzi o rurkę, czyli pukiel włosów zawinięty w pończochę, czy gotowy pojedyńczy loczek ) W razie czego służe pomocą jeszcze raz
tak, dokładnie o to mi chodziło ja wolę efekt grubszych fal dlatego chyba na rajstopę nie przypadna mi do gustu, ale spróbować to na pewno spróbuję
Stary 2007-02-25, 18:26   #134
anita-p
Raczkowanie

Cytat:
tak, dokładnie o to mi chodziło ja wolę efekt grubszych fal dlatego chyba na rajstopę nie przypadna mi do gustu, ale spróbować to na pewno spróbuję
Mi też nie zawsze odpowiadają sprężynki, lubie też grubsze fale, i w tym celu zrobiłam kiedyś zamiast 6 dreadów 4. Mimo tego i tak wyszły sprężynki. Ale chyba dziś mam chrapkę na fale i jak mi ta chęć nie przejdzie to spróbuję zrobić tylko 2 dready. Zobaczymy co z tego wyjdzie
Stary 2007-03-07, 11:47   #135
kosmita77
Zakorzenienie

zrobilam z dwoch slimaczkow i sa bardzo ladne moze nawet ladniejsze niz wyzej takie naturalne
Stary 2007-03-07, 11:55   #136
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

bardzo fajnie to wyglada masz bardzo ladny kolor wlosow poza tym sliczny bym powiedziala i bardzo naturalnie te loki wygladaja

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-08, 17:50   #137
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
bardzo fajnie to wyglada masz bardzo ladny kolor wlosow poza tym sliczny bym powiedziala i bardzo naturalnie te loki wygladaja
dzieki czyli efekt zamierzony spelniony
Stary 2007-03-08, 18:28   #138
Little Angel
Wtajemniczenie

Cytat:
a teraz niech mi ktos pomoze, jak zrobic zeby w jednej odpowiedzi zawrzec kilka cytatow i na nie odpowiedziec? przepraszam ze tyle naodpisywalam, ale nie potrafie inaczej
Jesli jeszcze nie wiesz-to ja podpowiadam.
Na dole kazdego postu znajduja sie okienka cytat/wielo-cytat/odpowiedz.
Wciskasz wielo- cytat wybranych postow(ikonka podswietli sie na czerwono),potem wciskasz cytat,np.przy najstarszym wybranym przez ciebie poscie i voila.
Little Angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-09, 07:57   #139
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Little Angel Pokaż wiadomość
Jesli jeszcze nie wiesz-to ja podpowiadam.
Na dole kazdego postu znajduja sie okienka cytat/wielo-cytat/odpowiedz.
Wciskasz wielo- cytat wybranych postow(ikonka podswietli sie na czerwono),potem wciskasz cytat,np.przy najstarszym wybranym przez ciebie poscie i voila.
dziekuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-10, 22:10   #140
martolka
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do martolka GG do martolka Wyślij wiadomość przez MSN do martolka Send a message via Skype™ to martolka

zrobilam sobie dwa dredy,tak na probe aaaj boje sie strasznie,bo jak dotad to papiloty,walki, spanie w gazetach nie dawaly skutku.mam nadzieje,ze to jest to,ten cud na moje krotkie wloski
martolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-12, 13:25   #141
wariatka_20
Rozeznanie

jejciu jakie śliczne te wasze loczki. też dziś spróbuję tej pończochy i zakręce sobie na noc. a o efektach napiszę jutro
wariatka_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-12, 15:07   #142
dark_star
Przyczajenie

Dot.: Re: jak skręcic proste włosy bez wałków , trwałej i lokówki

hmm...lokówka to moja zmora... ale dlaczego sądzisz że wałki są takie złe?moim zdaniem 'papiloty' te mięciutkie z drucikami w środku sa całkiem w porządku...no i robią takie śl;iczne loczki...
dark_star jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-12, 15:39   #143
Madlenka007
Raczkowanie

Dot.: Re: jak skręcic proste włosy bez wałków , trwałej i lokówki

Chyab nie istanieja takie kosmetyki Ja mam na to swój sprawdzony sposób mam naturalnie proste włosy i jesli chce je troche podkręcić (ale nie loczki sprężynki, tylko mięciutkie fale robiące objętość) to myje włosy wieczorem rozczesuje je i ide spac z zupełnie mokrymi włoskami. Rano sie budze i mam takie nie wiadomo co na głowie, każdy włos w inną strone, ale nie rozczesuje ich tylko roztrzepuje palcami i pianką, ewentualnie woskiem, ale rzadko, bo mam trohce przetłuszczajace sie włosy. Uwielbiam taką fryzurkę, przetrwa calutenki dzien w szkole, potem na wieczór jescze trchoe dodam pianki i jest
Stary 2007-03-13, 17:29   #144
martolka
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do martolka GG do martolka Wyślij wiadomość przez MSN do martolka Send a message via Skype™ to martolka

nie wyszlo mi albo nie umiem albo mam takie wlosy do *** w ogole zamiast loczków zrobila sie szopa. a moze dlatego ze mam za krótkie wlosy??
martolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-17, 23:41   #145
tylkokasia
Moderator

Mam małe pytanko. Gdy zrobimy supelek to wlosy owijamy wokol jednej czesci rajstopy czy wokol dwoch? I jak konczymy? bo mnie zostaje albo jedna czesc rajstopy na gorze a jedna na dole lub dwie na dole i kosmyk wlosow i nie wiem jak to powiazac... Rysunki nic mi nie powiedzialy i nadal nie wiem jak to zakonczyc...
tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-18, 23:22   #146
evita_l
Raczkowanie

GG do evita_l

Nie mam zielonego pojęcia jak mogą Ci zostawać raz na dole raz na górze :/
i nie bierz całych rajstop, tylko pończochę czy długą skarpetkę. Owijasz supeł wokół pasma włosów, zaraz przy nasadzie...
No a potem oplatasz tym pasmem włosów tą pończochę, którą trzymasz napiętą..gdy skończą Ci się włosy, zawijasz końcówkę pozostałą częścią pończochy i okręcasz właśnie zakręcone włosy tą końcówką pończochy w ten sam sposób co przed chwilą okręcałaś włosami. Tylko tym razem owijasz włosy, idąc w górę... Na samej górze masz mieć na koniec dwie końcówki pończochy, które związujesz... To taki opis "na szybko", spróbuj przeanalizować jeszcze raz poprzednie posty, to nie jest takie trudne
Niestety, nadal mam za krótkie włosy, żeby cokolwiek pokazać na nich :/

"I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego"
evita_l jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-19, 10:07   #147
tylkokasia
Moderator

Dziekuje bardzo za odpowiedz.
Jesli chodzi o rajstope to oczywiscie bralam tylko odcieta nogawke
Wlasnie nie wiedzialam jak zakonczyc - zwiazalam supel na dole wlosow tak jak na gorze ale sie rozwalalo albo nawet jesli trzymalo nic z tego nie wyszlo. Brakowalo mi tego okrecania w druga strone - nie wlosami a rajstopa. Nadal nie wiem jak ukryc sama koncowke wlosow ale moze jakos pocuduje
Dziekuje za rade
tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-19, 16:17   #148
fortepianistka
Rozeznanie

Kurcze swietnie wam to wychodzi.
Ja mam włosy krecone ale troszke inaczej, a takie loczki zawsze mi się marzyly, wiec jak najszybciej bede mogla to postaram sie je tez tak zakrecic...
A uzywala ktoras z was kosmetykow do stylizacji, czy efekt utrzymuje się bez nich ?
fortepianistka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-19, 21:17   #149
brunetka22
Przyczajenie

GG do brunetka22

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
hej dziewczeta ja tez kkiedys robilam sobie loczki ale uzywalam do tego gazety....i efekt tez byl super dodam ze moje wloski sa podatne na krecenie i troche same sie krecą wiec nie wiem jakby na prostych to wyszlo.... same zobaczcie na fotke
Swietnie wyszly Ci te loczki!!!!czy robilas je na gazete wlasnie?jesli tak to moze podsuniesz mi ten pomysl.wyglagdaja naprawde naturalnie.moje wlosy tez maja tendencje do krecenia sie wiec mysle ze nie bedzie problemu.czy w iesz moze jak wyjda na wlosach o dlugosci do ramion?moze troche krotszych?czy nie beda za mocno skrecone i nie wyjdzie owca?pozdrawiam;-)
brunetka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-19, 08:20   #150
PATIS_79
Rozeznanie

GG do PATIS_79

ktoś już próbował?? wklejcie fotki.. sama jestem na etapie powrotu do naturalności (kolor i naturalnie falujące się włosy), szukam dobrej metody na skręt

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości