|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przeciwniczki antykoncepcji hormonalnej
Doprawdy, nie ma takiej potrzeby. Cieszę się seksem, bez myślenia, czy aby nic się nie stało.
|
|
|
|
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
Oj naprawdę nie ma reguły moja psiapsiuła bierze tabsy i lekarz przepisuje je jej na zasadzie ona wchodzi mówi dzień dobry ja poreceptę i tyle, żadnych badan nic... więc jej się pytam czy u każdego ginekologa tak jest że z wizyty to tylko długopis lekarz widzi? niestety odpowiedż brzmiał że 99% przypadków lekarzy z jakimi ona się spotkała ... no to gdzie ten profesjonalizm ginekologa że nawet nie bada dziewczyny tylko recepty przepisuje? :/
oj wiedzę że inność zdania od twojego zdziebko ci nie pasuje, ale dobra Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-02-18 o 22:40 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#124 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez chodziłam głownie tylko po recepty, gdyz nie ma potrzeby co miesiąc badac a cytologia w tym czasie była wazna rok, gdy jednak zblizal sie termin jej konca to zapisywałam się na wizytę. Jak bym tak kazda kobietka bioraca tabletki musiała latac co miesiac do gabinetu na fotel to inne kobietki w wiekszej potrzebie by mialy problemy z rejestracją, przynajmniej u mnie w przychodni
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nota bene, powiem wam, że ostatnio w szpitalu ominęła mnie wątpliwa przyjemność wylądowania na usg ginekologicznym (pominę fakt, że w państwowych szpitalach mają fatalny sprzęt), bo miałam aktualne, własne, ze świetnego apatratu, ze sobą. Jako jedyna na całej endokrynologii. |
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja napisałam tylko, ze to nic złego, ze wypisują recepty bez badań, musi tak być gdyz nie ma sensu badac kobiety co miesiac skoro jest wszystkko ok.Chyba wszedzie tak jest Oczywiscie cytologia co roku obowiazkowa bo inaczej nie bedzie recepty Widze, ze masz wyjstkowe szczescie, ze lekarz przepisuje ci tabletki na pol roku, ja musiałam latac co miesiąc.
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
PS. Miałaś na myśli kolonoskopię? A na to nie kieruje internista? Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-02-18 o 22:40 Powód: post pod postem |
||
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#132 | |
|
Raczkowanie
|
chodzi mi głównie o to że lekarz rodzinny mi powiedział ze cytologia to takie tam badanie... ale to kolkoskopię powinno się robić bo cytologia nie wykarze wszystkiego tak jak kolkoskopia. czy tak jest w rzeczywistosci i oprucz cytologi co roku powinno sie robić kolkoskopię?czy to jest poprostu niczym nie uzasadnione zdanie jednego lekarza?
Cytat:
napewno kolkoskopia
Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-02-18 o 22:55 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać! |
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Szczesciara. U mnie z wizyta 150.
Ukrycior... zaraz posle Ci PW. Musze sie komus wyplakac... Moze na spolecznosciach zalozymy grupe wsparcia pt. "Choruje i nienawidze przez to panstwowej sluzby zdrowia"?
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#136 |
|
Rozeznanie
|
wisniowaa czasami się boję co będzie kiedyś, ale nie jest to jakiś paniczny lęk. Po odstawieniu Diany35 miałam przez pierwsze 3 misiące trochę rozregulowany okres, ale potem wszystko wróciło do normy. Moja koleżanka do dzisiaj ma problemy z żołądkiem
![]() Zgadzam się z tym, że duuużo lekarzy tylko przepisuje tabletki, nie robią badań, nie rozmawiają nawet o tym, a niekiedy trudno samemu powiedzieć, że chcę mieć zrobione badania, bo niektórzy lekarze patrzą wtedy na pacjentki jak na kosmitów! ! ! |
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#138 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki ukrycior
|
|
|
|
|
#139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie... Jak już bierzesz, to życzę Tobie jak najlepiej i tak samo ukryciorowi, bo niby twardzielka z niej i nie daje odczuć słabości , to i tak życzę Wam, dziewczyny duuużo zdrowia i pociechy z sexu |
|
|
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie zamierzam za dwa miesiące powiedzieć pigułkom do widzenia na rzecz spiralki, i znajdę lekarza, który mi ją założy. Grunt to podjąć decyzję. 11 lat i wystarczy.
|
|
|
|
|
|
#141 |
|
Zadomowienie
|
Niezły artykuł znalazłam o tabletkach antykoncepcyjnych
Pigułki antykoncepcyjne uratowały życie 100 tys. kobiet Dzięki pigułkom antykoncepcyjnym 100 tys. kobiet na świecie uniknęło zgonu z powodu raka jajnika w ostatnich 50 latach - informują badacze brytyjscy na łamach tygodnika "Lancet". Rak jajnika jest uważany za najgroźniejszy złośliwy nowotwór kobiecy. Wynika to z faktu, że przez długi czas nie daje żadnych wyraźnych objawów i często jest wykrywany w późnym stadium rozwoju, w którym szanse na wyleczenie pacjentki są niewielkie. http://www.studentnews.pl/serwis.php...=7764&id=80609 |
|
|
|
|
#142 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze się tak zastanawiałam, bo ukrycior mówiłaś, że Twój partner jest uczulony na lateks. Próbowałaś może prezerwatym durex Avanti "Prezerwatywy nielateksowe, wykonane z całkowicie nowego surowca - poliuretanu" ? Wiem, że to może nie mój interes, ale jak już o tym pisałaś, to może jest jeszcze inne, lepsze(?) rozwiązanie zamiast spirali?
I jeszcze odnośnie wypowiedzi Fuxji83, to cieszyć się, że jest ogromny plus, wynikający z korzystania pigułek, ale chyba każdy kij ma dwa końce. Może trochę zbyt scepytcznie podchodzę do tego rodzaju antykoncepcji, ale wydaje mi się, że jeśli już decyduję się na coś takiego, to muszę się liczyć z możliwymi wieloma konsekwencjami, których bardzo się obawiam. |
|
|
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
EDIT: poza tym nie ufam prezerwatywom. |
|
|
|
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
hej
sluchajcie mam pytanie....kupilam wlasnie pierwsze opakowanie pigulek...i bardzo dokladnie przeczytalam ulotke... naisali w niej ze pigulki lecza tradzik...ale czy ktoras z Was moze mi powiedziec czy ten tradzik zniknie nawet z innych czesci ciala niz twarz.?? bo ja mam ten problem ze twarz nie mam pokrytej tradzikiem ale np. moje plecy sa straszne i interesuje mnie czy pogulki mi pomoga?? pozdrawiam
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#146 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm... no może. Widzę, że masz bardzo mocne zdanie w tej sprawie, ale gdyby jeszcze przed samym założeniem spirali przyszłaby Ci myśl, ze może jeszcze ostatni raz spróbować z gumką to powiem Tobie, że teraz durex produkuje nowe, gdzie właśnie nie czuć tego strasznego zapachu gumy (na całe szcęście, bo zawsze musiałam szybko wietrzyć pokój "po", że jakby rodzice zaraz wrócili do domu, to zapach mógłby nas zdradzić :p). Ja narazie cieszę się użytkowaniem super cienkich prezerwatyw ellite. Teraz wiem, co dziewczyny mały na myśli, mówiąc, że bez gumki jest całkiem inaczej. Może to jeszcze nie do końca to, o czym one mówią, ale serio czuję ogromną różnicę i jutro idę zrobić z chłopakiem duuże zapasy tych właśnie gumek ![]() Jednocześnie jestem ciekawa jak to jest, gdy ma się spiralnę. Jeszcze nie zaglądałam na post o tym, ale ciekawa będę jakie Ty będziesz miała na ten temat zdanie Z tego, co pisałaś, to dla mnie chyba jeszcze za wcześnie na spiralę, ale kuzynka w moim wieku mówiła, że jej koleżanka już ma.
|
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzieci planuję na pewno mieć, nie wcześniej niż za 5 lat, dlatego wstrzymam się z myślą posiadania spirali. Zresztą, nie codziennie mamy okazję z chłopakiem uprawiać sex, bo nie mieszkamy jeszcze sami, a ostatnio ciocia dała mi bony w prezencie do zrealizowania w supermarketach. Tam najbardziej opłaca się kupować duże opakowania gumek, dlatego będziemy sobie mogli pozwolić na spooory zapas |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.

To dobrze, ze chodzisz