Ślub bez wesela? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-03, 11:09   #121
Kingusia79
Przyczajenie

Dot.: Ślub bez wesela?

Witajcie! my tez planujemy tylko ślub cywilny, pozniej obiad dla rodzicow i rodzeństwa z rodzinami, świadkami będą nasi bracia. Mam wiele pytań: np. czy zawiadamialiscie reszte rodziny, zanajomych? czy przed ślubem mieliscie błogosławieństwo rodziców?
Kingusia79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-03, 12:29   #122
arisa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kingusia79 Pokaż wiadomość
Witajcie! my tez planujemy tylko ślub cywilny, pozniej obiad dla rodzicow i rodzeństwa z rodzinami, świadkami będą nasi bracia. Mam wiele pytań: np. czy zawiadamialiscie reszte rodziny, zanajomych? czy przed ślubem mieliscie błogosławieństwo rodziców?
Chcąc czy tez nie, znajac nasze mamy, na pewno będziemy miec. Zawiadamialiśmy i to był wielki bląd, ponieważ jedna ciocia (nie za bardzo lubiana przez reszte rodziny przysyła swoje córki.

http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png

http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png

15.12.2010 - prawo jazdy zdane
arisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-06, 17:37   #123
Martucha1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kingusia79 Pokaż wiadomość
My nie zawiadamialiśmy wcale reszty rodziny. Skoro nigdy nie pamiętali o nas w święta i urodziny, to my specjalnie "zapomnieliśmy" o nich. Błogosławieństwa też nie było, gdyż nie praktykujemy tej wiary.
Martucha1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-14, 11:28   #124
beticzka
Raczkowanie

Witam
Widzę, że nie jestem sama Planuje po ślubie obiad, jakąś kawkę z ciastem i kolacje dla najbliższych. Tyle, że ja mam tego typu problem iż mój TŻ chciałby mieć wesele w wiejskim stylu, swojskie jedzenie itd. a u mnie to odpada. Nie pasują mi te wszystkie przygotowania, jeżdżenie za mięsem, owocami itd. Gdybym się miała zdecydować to na wesele w lokalu i tu oczywiście pojawił się problem. Jego rodzice upierają się przy sali a moi przy restauracji... Więc doszliśmy do wniosku, że zrobimy tylko przyjęcie po ślubie dla najbliższych. Wkurza mnie trochę postawa moich przyszłych teściów - uparli się jak osły i nie dają sobie przegadać. TŻ jest jedynakiem, pieniądze to nie jest jakiś super wielki problem ale zaprarli się i koniec. Moi rodzice z kolei nie chcą słyszeć o sali (brat miał tak organizowane wesele - do dziasiaj na samą myśl bolą mnie nogi :/). No więc zostaje tylko przyjęcie po ślubie.
Ta sytuacja już stwarza napięcie a co będzie na przyjęciu? My pojedziemy na sesję zdjęciową a oni co? Będą siedzieli jak na stypie? Sama nie wiem jak to wszystko wyjdzie może miała któraś z was podobną sytuację? Myślicie, że to dobry pomysł?
beticzka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-14, 15:26   #125
arisa
Zadomowienie

Ale to zdjęcia kiedy chcecie robić? Pomiędzy ślubem a posiłkiem?

Stary 2009-05-14, 15:55   #126
poppppy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beticzka Pokaż wiadomość
Ta sytuacja już stwarza napięcie a co będzie na przyjęciu? My pojedziemy na sesję zdjęciową a oni co? Będą siedzieli jak na stypie? Sama nie wiem jak to wszystko wyjdzie może miała któraś z was podobną sytuację? Myślicie, że to dobry pomysł?
Ja mysle ze zly....Dlatego my mielismy sesje przed slubem......sesja na 13:30...slub na 15:30.
Uwierz, potem podczas obiadu nie za bardzo jest czas zeby wyjsc na sesje....a poza tym mysle ze nie wypada zostawic gosci...bo sesja jednak troche trwa....Co innego na weselu co innego na uroczystym obiedzie.
U nas jeszcze biorac pod uwage, ze zepsulo sie nam auto zanim dojechalismy do usc...sesja przed byla doskonalym pomyslem....bo po tej awarii to juz bylam tak wsciekla, ze bylyby nici ze zdjec
Stary 2009-05-14, 16:00   #127
arisa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poppppy Pokaż wiadomość
Ja mysle ze zly....Dlatego my mielismy sesje przed slubem......sesja na 13:30...slub na 15:30.
Uwierz, potem podczas obiadu nie za bardzo jest czas zeby wyjsc na sesje....a poza tym mysle ze nie wypada zostawic gosci...bo sesja jednak troche trwa....Co innego na weselu co innego na uroczystym obiedzie.
U nas jeszcze biorac pod uwage, ze zepsulo sie nam auto zanim dojechalismy do usc...sesja przed byla doskonalym pomyslem....bo po tej awarii to juz bylam tak wsciekla, ze bylyby nici ze zdjec
Twoja opowieść byla niesamowita. Zwłaszcza to zakasanie trenu... Teraz pozostanę miłe wspomnienia.
Tak mi się zdawało, że chodziło o sesję "pomiędzy". Ale ja nie wiem, może jeszcze by doszlo do jakichs scysji pomiedzy rodzicami, że ich samych zostawiliście.

Stary 2009-05-14, 16:28   #128
poppppy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez arisa Pokaż wiadomość
Twoja opowieść byla niesamowita. Zwłaszcza to zakasanie trenu... Teraz pozostanę miłe wspomnienia.
Tak mi się zdawało, że chodziło o sesję "pomiędzy". Ale ja nie wiem, może jeszcze by doszlo do jakichs scysji pomiedzy rodzicami, że ich samych zostawiliście.
a daj spokoj...do teraz jak sobie przypomne to mam dosyc
U nas do scysji raczej by nie doszlo, bo rodziny nic do siebie nie maja (tzn w sensie negatywnym)....
Ale nie za bardzo wypada wyjsc sobie na 2 godz. z obiadu ktory trwa godz. 4

Edytowane przez poppppy
Czas edycji: 2009-05-14 o 21:52
poppppy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-14, 21:39   #129
beticzka
Raczkowanie

Tego jeszcze nie dopracowaliśmy - kiedy sesja ma być. Faktycznie trzeba poważnie rozważyć możliwość zrobienia zdjęć przed ślubem. Myślę, że rodzice do gardeł sobie nie padną no ale atmosfera może być napięta :P najgorzej z babcią - ona nie może sobie wyobrazić jak to ślub bez wesela. CO LUDZIE POWIEDZĄ??!! Nie wytłumaczysz i tyle
Żeby to wszystko było takie proste ...:/
Poppppy miałaś niezłą przygodę Ja w sumie jeżeli chodzi o motoryzację to tez mam zezowate szczęście :P Jadąc z wesela kuzyna kierowca autobusu zamknął drzwi nie patrząc, że część mojej spódnicy jest jeszcze na zewnątrz :P No ale wtedy się spieszyliśmy :/ No i nie był to dzień mojego ślubu - tyle dobrze :P
Dzięki dziewczyny
Stary 2009-05-15, 08:39   #130
ilonkaczapela
Zakorzenienie

A u mnie plany poszły w łeb i to też przez motoryzację. Ale jeszcze na pół roku przed ślubem. We wtorek mieliśmy wypadek samochodowy, prawdziwy wariat walnął w nas i mieliśmy niesamowite szczęście, bo tylko 15cm w prawo i byłoby już całkiem po mnie i chyba również po narzeczonym. Ale tak to tylko udało się wyjść z tego w miarę cało. Tzn ja mam kilkanaście warstwowych szwów na głowie, ale narzeczonego czeka operacja nogi i składanie puzzli, które zrobiły się z jego kości. Czyli mamy podobno co najmniej rok w gipsie albo na wózku. Trzeba będzie odwołać rejs, ale ślub weźmiemy i to chyba nawet wcześniej niż zamierzaliśmy. Tylko tej wycieczki nam trochę szkoda, bo to takie wymarzone było, ale zdrowie najważniejsze. A może stanie się cud i uda mu się wykurować trochę wcześniej? Tylko stwierdził, że nie chce wyruszać, dopóki nie będzie mógł pływać i w pełni cieszyć się wyjazdem
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-15, 09:28   #131
arisa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ilonkaczapela Pokaż wiadomość
A u mnie plany poszły w łeb i to też przez motoryzację. Ale jeszcze na pół roku przed ślubem. We wtorek mieliśmy wypadek samochodowy, prawdziwy wariat walnął w nas i mieliśmy niesamowite szczęście, bo tylko 15cm w prawo i byłoby już całkiem po mnie i chyba również po narzeczonym. Ale tak to tylko udało się wyjść z tego w miarę cało. Tzn ja mam kilkanaście warstwowych szwów na głowie, ale narzeczonego czeka operacja nogi i składanie puzzli, które zrobiły się z jego kości. Czyli mamy podobno co najmniej rok w gipsie albo na wózku. Trzeba będzie odwołać rejs, ale ślub weźmiemy i to chyba nawet wcześniej niż zamierzaliśmy. Tylko tej wycieczki nam trochę szkoda, bo to takie wymarzone było, ale zdrowie najważniejsze. A może stanie się cud i uda mu się wykurować trochę wcześniej? Tylko stwierdził, że nie chce wyruszać, dopóki nie będzie mógł pływać i w pełni cieszyć się wyjazdem
O rany! Masakra! Dobrze, że tylko w ten sposób się skończyło i mam nadzieje, że szybko się wykurujecie, ale nawet nie ze względu na wycieczkę, tylko na to, byście pełni sił mogli cieszyć sie sobą już jako małżonkowie.

Babcie już takie są. U nas było :dlaczego nie kościelny? A w ogóle domysły, ze moze w ciąży jestem. Z rodziną czasami naprawdę lepiej wychodzi się na zdjęciach

Stary 2009-05-15, 09:42   #132
poppppy
Zadomowienie

Łooooo matko...ILONKA - z calego serca wspolczuje i trzymam za Was kciuki....Dobrze ze i tak wyszliscie z tego w miare calo....a wyjazd jeszcze przed Wami.....Wracajcie do zdrowia - bo to najwazniejsze
Stary 2009-05-15, 12:03   #133
beticzka
Raczkowanie

Zgadzam się z przedmówczyniami, całe szczęście tylko tak się skończyło. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i spełnienia marzeń
Stary 2009-05-15, 21:01   #134
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Dzięi dziewczyny doskonale zdaję sobie sprawę, że mamy ogromne szczęście, ale jak przechodzę obok tego drugiego kierowcy kilka razy dziennie w szpitalu (bo tak akurat po drodze do łazienki leży) To mam ochotę kopnąć jego łóżko.

Gadania nigdy się nie uniknie a starsze osoby najczęściej żyły w bardziej bliskich stosunkach z sąsiadami niż my teraz i zdanie czyjeś było dla ich czasów i dla nich samych ważniejsze niż dla nas teraz Ale zrozumie albo zapomni. W każdym razie to minie
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 14:11   #135
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez Diorissimo Pokaż wiadomość
Widzę, że jest wiele przeciwniczek wesela - nie tylko ja

Podoba mi się stwierdzenie Emememsika "jakoś niezbyt mam ochotę finansować zbiorową popijawę osób, których nie darzę szczególną sympatią" hehehehe. Mam podobne odczucia
oooo no wlasnie - ja mam tak samo

Oboje z TZtem jeszcze slubu nie planujemy konkretnie - ale juz wiemy, ze wesela nie bedzie!

Bedzie obiad dla najblizszej rodziny - rodzice, dziadkowie, rodzenstwo i swiadkowie - max 20 osob.

Poza tym mieszkamy w Opolu - rodzina TZ jest stad, ja pochodze z Jeleniej Góry i tam chce brac slub, blisko jest kilka zamkow a ja sobie wymarzylam sesje slubna w ruinach zamku wiec calej rodzinki sciagac nie bedziemy.

po drugie - ano oni mnie ani ja ich nie darze szczegolna sympatia,

po trzecie - nie mamy gdzie mieszkac, musimy remontowac TZta dom po dziadkach - remont to w tym przypadku zburzenie wszystkiego oprocz glownych scian nosnych i zrobienie wszystkiego od nowa bo dom od dawna stoi pusty - a to spory wydatek - wesele to koszt ok 40 000 zl - nie bede wydawac ok 25% remontu na dwudniowa impreze bo uwazam, ze w naszej sytuacji jest to bardoz nierozsadne.

po czwarte - nie lubie wesel i nudze sie na nich, na swoim zanudzilabym sie w polowie.

po piate - chce od razu w dniu slubu wyjechac z TZtem w krotka podroz poslubna i noc poslubna spedzic tylko we dwojke i cieszyc sie soba a nie skacowani i zmeczeni po calo nocnej imprezie.

Edytowane przez arrakis
Czas edycji: 2009-05-25 o 14:19
arrakis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 17:43   #136
arisa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość

Oboje z TZtem jeszcze slubu nie planujemy konkretnie - ale juz wiemy, ze wesela nie bedzie!

Bedzie obiad dla najblizszej rodziny - rodzice, dziadkowie, rodzenstwo i swiadkowie - max 20 osob.

Poza tym mieszkamy w Opolu - rodzina TZ jest stad, ja pochodze z Jeleniej Góry i tam chce brac slub, blisko jest kilka zamkow a ja sobie wymarzylam sesje slubna w ruinach zamku wiec calej rodzinki sciagac nie bedziemy.

po trzecie - nie mamy gdzie mieszkac, musimy remontowac TZta dom po dziadkach - remont to w tym przypadku zburzenie wszystkiego oprocz glownych scian nosnych i zrobienie wszystkiego od nowa bo dom od dawna stoi pusty - a to spory wydatek - wesele to koszt ok 40 000 zl - nie bede wydawac ok 25% remontu na dwudniowa impreze bo uwazam, ze w naszej sytuacji jest to bardoz nierozsadne.

po czwarte - nie lubie wesel i nudze sie na nich, na swoim zanudzilabym sie w polowie.

po piate - chce od razu w dniu slubu wyjechac z TZtem w krotka podroz poslubna i noc poslubna spedzic tylko we dwojke i cieszyc sie soba a nie skacowani i zmeczeni po calo nocnej imprezie.
No wiesz, wesela też zaraz za 40 tys. nie trzeba robić.

Stary 2009-05-25, 19:07   #137
L_V
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo rozsądnie

Mój bezweselny slub już za dwa miesiące. na razie wszystko idzie po mojej mysli. Nazbierały nam się 24 osoby na obiad w restauracji. Juz mamy zamówione stoliki.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 20:20   #138
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
No wiesz, wesela też zaraz za 40 tys. nie trzeba robić.
no niby tak - ale wesele siostry TZta tyle kosztowalo, wesele mojego brata tez bedzie mniej wiecej tyle kosztowac wiec mysle ze 30-40 tys to standard jest
Stary 2009-05-26, 18:15   #139
arisa
Zadomowienie

Cytat:
no niby tak - ale wesele siostry TZta tyle kosztowalo, wesele mojego brata tez bedzie mniej wiecej tyle kosztowac wiec mysle ze 30-40 tys to standard jest
To zależy czego młodzi oczekują. Jak na początku bralismy pod uwagę konkordatowy (teraz cywilny) i wesele, to wyszło mi ok. 15 tys (bez poprawin). Ale jakby nie bylo i to jest niemało

Stary 2009-05-27, 19:51   #140
beticzka
Raczkowanie

Wszystko zależy od tego, gdzie młodzi mieszkają (region Polski) i czego oczekują - mam tutaj na myśli cenę wesela. Jak ja liczyłam, to za jednodniowe wesele też zapłacilibyśmy około 30 tys. Niestety to są bardzo duże pieniądze
Stary 2009-05-28, 09:30   #141
arisa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beticzka Pokaż wiadomość
Wszystko zależy od tego, gdzie młodzi mieszkają (region Polski) i czego oczekują - mam tutaj na myśli cenę wesela. Jak ja liczyłam, to za jednodniowe wesele też zapłacilibyśmy około 30 tys. Niestety to są bardzo duże pieniądze
No, chyba, że tak.

Stary 2009-05-28, 14:13   #142
jeanne8
Raczkowanie

A mi się duże wesela nie podobają wcale. Planujemy zgodnie małe przyjęcie. Wśród rodziny ogólne zgorszenie z tego powodu, ale My się tym nie przejmujemy zupełnie.

jeanne8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-28, 18:28   #143
201701300931
Konto usunięte

Ja również planuję tylko obiad weselny... Na chwilę obecną wyszło nam około 35 osób, ale do ślubu jeszcze czas, bo to nastanie mniej więcej za rok Może się coś jeszcze zmieni, ale nie sądzę

Oboje z TŻ nie lubimy dużych wesel i imprez, więc w tym przypadku się zgadzamy. I również naszym rodzicom bardzo odpowiada to, że nie planujemy nic wielkiego, więc zgrzytów brak

A na noc poślubną planujemy wynająć jakiś mega super pokój w hotelu, żeby wykorzystać ten czas, a nie padać na pyszczek po całonocnej zabawie
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-13, 09:59   #144
oderka
Przyczajenie

Ja czytam to, to mnie skręca. Tez chcieliśmy z moim narzeczonem skromny slub, bez tej całej otoczki i przede wszytskim WESELA! No cóż życie bywa pzewrotne... Kiedy powiedzieliśmy o tym moja matka się śmiertelnie obrazia, reszta rodziny zresztą także. Niby przyszła teściowa dała nam wolną rękę, ale tez zagadywała, ze to tak głupio itd. No i jak sie skonczyło? Oczywiscie wesele będzie. Nie miamy wyboru;/ Mogliśmy oczywiście upszeć się i koniec, ale mam dosc gęstej atmosfery i obrazania się. To jest gorsze niz to wesele. Zresztą to ma być nasze wspólne szczęsliwe życie, a nie chce pakować się już zaraz na początku w konflikt rodzinny. Szkoda, ale co można zrobić? Uciec i cichy ślub zawrzeć? Gdyby to było takie proste...
oderka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-13, 18:51   #145
arisa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oderka Pokaż wiadomość
Ja czytam to, to mnie skręca. Tez chcieliśmy z moim narzeczonem skromny slub, bez tej całej otoczki i przede wszytskim WESELA! No cóż życie bywa pzewrotne... Kiedy powiedzieliśmy o tym moja matka się śmiertelnie obrazia, reszta rodziny zresztą także. Niby przyszła teściowa dała nam wolną rękę, ale tez zagadywała, ze to tak głupio itd. No i jak sie skonczyło? Oczywiscie wesele będzie. Nie miamy wyboru;/ Mogliśmy oczywiście upszeć się i koniec, ale mam dosc gęstej atmosfery i obrazania się. To jest gorsze niz to wesele. Zresztą to ma być nasze wspólne szczęsliwe życie, a nie chce pakować się już zaraz na początku w konflikt rodzinny. Szkoda, ale co można zrobić? Uciec i cichy ślub zawrzeć? Gdyby to było takie proste...
No, ale jakbyście postawili na swoim to co, do końca życia by się na was boczyli? A jak będziecie mieć dziecko i nie spodoba im się imie, które dla niego wybierzecie, to też nie dacie? Ja uważam, że ustępstwa ustępstwami (i tak młodzi zawsze ze starszymi na jakieś musza iść), ale nie można dać się zmanipulować. Ale, jeśli będziesz szczęśliwa, mimo że nie jest dokladnie tak, jak sobie wymarzyłaś, to w sumie to najważniejsze. Żebyś miło wspominała ten dzień do końca życia.

Stary 2009-10-14, 08:06   #146
oderka
Przyczajenie

Ojjj wydaje Ci się tylko, że to wszystko jest takie proste.... Wcześniej też tak myślalam, ale po kilku kłótniach z matką zrozumiałam, że mamy prze******. Nic nie d się zrobić, a na uparte nie pójde, bo mi to nie potrzebne, nie o to mi chodzi.
oderka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-14, 20:56   #147
arisa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oderka Pokaż wiadomość
Ojjj wydaje Ci się tylko, że to wszystko jest takie proste.... Wcześniej też tak myślalam, ale po kilku kłótniach z matką zrozumiałam, że mamy prze******. Nic nie d się zrobić, a na uparte nie pójde, bo mi to nie potrzebne, nie o to mi chodzi.
Ale nie tylko ty masz problemy z rodziną, uwierz. Tylko trzeba umieć też wybić z głowy innym wtrącanie się w swoje życie. Oczywiście inaczej sytuacja wygląda, gdy rodzina płaci za slub i wesele młodych.

Stary 2009-10-24, 21:34   #148
justytutka
Raczkowanie

Cytat:
No, ale jakbyście postawili na swoim to co, do końca życia by się na was boczyli? A jak będziecie mieć dziecko i nie spodoba im się imie, które dla niego wybierzecie, to też nie dacie? Ja uważam, że ustępstwa ustępstwami (i tak młodzi zawsze ze starszymi na jakieś musza iść), ale nie można dać się zmanipulować. Ale, jeśli będziesz szczęśliwa, mimo że nie jest dokladnie tak, jak sobie wymarzyłaś, to w sumie to najważniejsze. Żebyś miło wspominała ten dzień do końca życia.
zgadzam się, to wasz dzień i nikt nie ma prawa was szantażować swoimi "fochami". my prawdopodobnie zaprosimy 10 osób i nie mamy zamiaru zmieniać zdania tylko dlatego, że komuś się to nie podoba

Cytat:
Napisane przez ilonkaczapela Pokaż wiadomość
We wtorek mieliśmy wypadek samochodowy, prawdziwy wariat walnął w nas i mieliśmy niesamowite szczęście, bo tylko 15cm w prawo i byłoby już całkiem po mnie i chyba również po narzeczonym.
O matko.. cieszę się, że mieliście tyle szczęścia, naprawdę mogło być gorzej, a wycieczkę na pewno jakoś nadrobicie (a z tego co widzę w stopce to chyba już niedługo )

Edytowane przez justytutka
Czas edycji: 2009-10-24 o 21:38
justytutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-04, 09:38   #149
gorzka prawda
Zadomowienie

Witam. My ślub planujemy w sierpniu 2010 (jeżeli zdążymy ze wszystkim). Przyjęcie dla max. 25 osób kulturalne i z klasą. Bez pijaństwa, tańców, zabaw itp.
Zdecydowaliśmy się na takie rozwiązanie szczególnie z jednego powodu: moi rodzice nie za dobrze się dogadują (ojciec ma problem alkoholowy) i chcieliśmy oszczędzić sobie i im niepotrzebnych emocji i wstydu przed tabunem gości.
Nie żałujemy, że nie będziemy mieli wesela, chociaż na początku planowaliśmy wesele. Wręcz przeciwnie, zauważamy coraz więcej plusów takiego rozwiązania.

gorzka prawda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-04, 17:11   #150
Eowina1818
Wtajemniczenie

A ja myślałam, ze tylko my z Tżetem mamy takie pomysły

a tu proszę jakie liczne grono!
Witam Was moje Panie
Zdecydowanie nie lubimy wesel i zdecydowanie nie planujemy go!
co do ślubu kościelnego oboje mamy spore wątpliwości więc póki co zdecydowaliśmy się na ślub cywilny i obiad dla rodziny i przyjaciół.
Zastanawialiśmy się także nad grillem, ale to chyba mało odpowiedni pomysł na ślub.
A jak Wy sądzicie??

Zapraszam na bloga:
http://eowinymakijaze.blogspot.com/
Eowina1818 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości