|
|
#121 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Max Factor Creme Puff
Cytat:
A który to Revlon? zwykły Revlon Colorstay czy Softflex? (czy numeracja 01,03.. jest dla zwykłego, a 110,150 itd. dla softflex? - jaka jest właściwie między nimi różnica?)Co do odcieni Creme Puff, to chyba będę musiała jeszcze raz je sobie obejrzeć na żywo ![]() Dzięki dziewczynki za pomoc |
|
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uzywam tego bez Softflexu bo daje lepsze krycie, dluzej sie trzyma i praktycznie NIE SCIERA SIE
![]() I dla Revlona bez Softflexu numeracja jest 01 (jesli chodzi o Ivory)
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
Wracam raz jeszcze do palety odcieni Creme Puff i według zdjęcia, to rzeczywiście 41 jest jaśniejszy od 13, a nawet od 05. Wam też się tak wydaje? |
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz to 83 wydaje sie byc najjasniejszy
Zglupialam juz
|
|
|
|
|
#125 |
|
BAN stały
|
tak zdecydowanie dziewczyny nie kupie wiecej 5!!!jest dla mnei za ciemna,nawet na wakacje
41 jest duzo lepsze, tak samo jak lepsze od 1 pozostale kolory są super-tylko ja wolę beż od różu
|
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
A ja stawiam na bez. A 41 wpada w róż czy w beż? Bo nie chce wpadki heh :P
|
|
|
|
|
#127 |
|
BAN stały
|
nie zauwazylam nijakiego rozu
Edytowane przez kamalaska Czas edycji: 2009-05-16 o 11:02 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 |
|
BAN stały
|
Nie rozumiem juz nic, uzywam Creme Puff d wielu lat i do tej pory stosowałam jedynie 13 i 5. Sądzilam, ze sa najjaśniejsze, a tu sie okazuje ze jednak nie. 41 dla mnie jest najlepszy
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tylko dorwę gdzies 41 to na pewno kupie i przetestuje
|
|
|
|
|
#130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kusicie tym Creme Puffem!
Edytowane przez v-x-n Czas edycji: 2009-05-16 o 12:20 |
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Moja mama go kiedyś używała, na niej ten zapach był ok, ale ja wole kosmetyki w miarę możliwości bezapachowe, żeby w pełni delektować się perfumami . Może kiedyś skuszę się na tą niemiecką wersję.Niestety ja też należę do bladych twarzy, wydaje mi się, ze creme puffy są generalnie dość ciemne :|. Jakiś czas temu w pośpiechu kupiłam za ciemny , teraz leży gdzieś w szufladzie, może się przyda jakbym kiedyś w wakacje opaliła się na bronz .
|
|
|
|
|
|
#132 |
|
BAN stały
|
nr 5 byl ciemny,ze musialam nosic golfy na dyskoteke,zeby nie bylo widac roznicy...wrrr , jednak chyba 41??mi sie wydaje chyba na razie najlepszy.polecam.łatwy w obsludze, no i max factor
|
|
|
|
|
#133 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#134 |
|
BAN stały
|
moze ja mam cerę zbyt jasną, bo mi ten 13 w ogóle nie pasuje, teraz chyba poczekam na slonce,opalę się i zmęcżę go-tymczasem zamiast 5 bede kupowac 41
|
|
|
|
|
#135 |
|
Zadomowienie
|
Odcień 13 dla mnie jest też idealny na lato, kiedy jestem trochę opalona, natomiast na zimę niestety za ciemny. Dlatego jesienią wypróbuję też 41
|
|
|
|
|
#136 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, co do tych odcieni to ja już też zgłupiałam...
Najpierw przeczytałam tutaj, że 41 wydaje się wam najjaśniejszy (to sobie myślę, że super bo ta 5 jakaś dziwna dla mnie była) A wczoraj byłam z mamą w rossmanie bo moja mama chciała, żebym jej pomogła w kwestii podkładu czy też pudru. Jak byłyśmy przy stoiskach z kosmetykami to na nieszczęście, pojawiła się sympatyczna panie która służyła swoją pomocą. Ogólnie polecałam mojej mamie (bo sama używam i jestem zadowolona - true match mineral l'oreal) ale pani "pomoc" powiedziała, że jej zdaniem jest za bardzo kryjący i takie tam... I poleciła mojej mamie puder mineralny, ale właśnie marki max factora. Biorąc pod uwagę fakt, że moja mama ma dość ładną cerę powiedziałam, że u niej pewnie się sprawdzi (co zresztą w domu okazało się prawdą) ale... Do tego pudru był gratis właśnie crem puff (5) i właśnie mówię pani, że wyczytałam iż na forum dziewczyny mówią o 41 jako jaśniejszym od 5. Na to ona, że to niemożliwe i żebym nie słuchała takich rzeczy (stop! jak mam nie słuchać wizażystek skoro to właśnie one są skarbnicą wiedzy jeżeli chodzi o kosmetyki?!) bo w 5 jako transparentny nie dodaje się pigmentu barwiącego, czy coś takiego - a ona to wie bo jest z marki max factora. Dobra... Rozumiem. Tyle, że jako użytkownik 5 mogę szczerze powiedzieć, że ona nie jest bezbarwna?! ![]() No ludzie, bez ściemy... Szczególnie, że na testerach luknęłam na crem puff i własnie 41 bardziej wydawał się wpadać bardziej w beżyk...
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
A wiec jaki morał?
NIE SŁUCHAJMY PAŃ DORADZAJĄCYCH MY wiemy najlepiej! ha!
|
|
|
|
|
#138 |
|
BAN stały
|
jasne z max factora? ostatnio mi pan z l'oreala probowal cos wcisnac, przy gromadzie kobietek w rossmanie, toz samo pani ekspedientka probowala sprzedac kobiecie czarnego lash architeckta, a wiem,ze jest kiepski oni musza sprzedac i tyle,ale my wiemy wszystkie, ze najlepiej przeczytac na wizazu a ja po raz kolejny biorę nr 5 i nr 41 i 13, i widzę ze 41 jest najjasniejsza, może ktoras kupi na potwierdzenie ten kolor?
|
|
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie, nie słuchać i tyle
![]() Ale i tak najbardziej wkurza mnie jak widzę, jak panie pomoc nakładają klientką na rękę podkład żeby dobrze dobrać kolor... + to piękne światło jażeniówek... Gdzie jest ręka, a gdzie szyja?! Brak słów ![]() Co zabawniejsze jak byłam wtedy z mamą to pani pomoc właśnie nakładała mojej mamie podkład na rękę... Przepraszam, ale odeszłam od nich bo nie mogłam na to patrzeć
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#140 |
|
BAN stały
|
mi się wydaje,ze w Douglas nie sprzedają bubli i jest fachowa pomoc, po pierwsze: -pani ekspedientka nie narzucała się,ale dyskretnie podeszla po drugie: -polecila mi wszystkie kosmetyki,ktore uwielbiam,moje kwc-czyli nie sprzedaje byle czego (podpytalam ją) -jezeli nie polecila mi moich ulubionych,to polecila jeszcze lepsze
a co do creme puff-na bank 41 jest jasniejszy od 13
|
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
no ale 41 nie jest ciemniejszy od 5
|
|
|
|
|
#142 |
|
BAN stały
|
moim zdaniem jest 41 jasniejszy, zauwazylam tez ze ma troche inna tonacje-jakby brudny beżyk
|
|
|
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
Też mi się wydaje, że 41 będzie najlepszy.
Następnym razem kupie ten odcień
|
|
#144 |
|
BAN stały
|
napisz koniecznie jak wygląda on an twojej skórze, a moze ktos kto ma aparat sfotografuje buzię bez i z podkladem creme puff
|
|
|
|
|
#145 |
|
BAN stały
|
a ja dzis zadowolona rano sie wysmarowalam puffem, a na upale mi spłynął, oj cos sie psuje?
|
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
mi nie splynal a jest u mnie dzisiaj 30 stopni
trzyma sie jak na super glue
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czy moglabys zrobic zdjecie swojego puffa, w swietle dziennym i w sztucznym? obawiam sie, ze ten odcien (zdjecie tej palety -pare postow wyzej) jest ciemny.. jesli o mnie chodzi. prosze Cie rozczaruj mnie ![]() |
|
|
|
|
|
#148 |
|
BAN stały
|
nie mam aparatu
dawno bym zrobila... przed chwilą zrobilam doświadczenie i nabralam na wacik z dwóch stron nr 13 i 41, no i 41 jest jasniejszy!!!teraz to widzę beżowo na białym!, tzn 41 jest jakby bledszy, a 13 bardziej intensywny...
Edytowane przez kamalaska Czas edycji: 2009-05-26 o 22:07 |
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
w rosmanie na pewno są testery MF wiec zawsze można podejść i samemu ocenić. szkoda że ta numeracja jakaś logiczna nie jest
|
|
|
|
|
#150 |
|
BAN stały
|
numeracja jest dziwna
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.

A Ivory to tkai czysty beżyk - bez typowej żółci ani różu 
A który to Revlon? zwykły Revlon Colorstay czy Softflex? (czy numeracja 01,03.. jest dla zwykłego, a 110,150 itd. dla softflex? - jaka jest właściwie między nimi różnica?)

41 jest duzo lepsze, tak samo jak lepsze od 1 pozostale kolory są super-tylko ja wolę beż od różu