|
|
#121 |
|
*sportaddict*
|
Dot.: Ograniczanie jedzenia + ćwiczenia
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#123 |
|
Wtajemniczenie
|
SB to skrót od SOUTH BEACH czyli diety plaż południowych. Jak wpiszesz w wyszukiwarkę na pewno znajdziesz dokładny opis diety. Ogólnie polega ona na radykalnym ograniczeniu spożywania węglowodanów. Każdy produkt ma swój indeks glikemiczny, na jego podstawie można (ponoć) oddzielić złe i dobre węglowodany, na diecie trzymamy się tylko tych dobrych. Dobre węgle mają w większości produkty ubogie w ogóle w węglowodany. ..... Hmmmm .... zaraz poszukam, bo widze że moje tłumaczenie leży i kwiczy ;d ;d ;d ;d
O np. tutaj: - http://www.dieta-odchudzanie.pl/dieta-south-beach.html |
|
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie kwiczy ;p a ta dieta jest okej? polecacie? ^^ |
|
|
|
|
|
#125 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak Marzeniątko, to to
Dziewczyny, które są na tej diecie przeważnie ją sobie zachwalają (chyba, że właśnie zbyt małą ilość węgli powoduje u nich spadek energii i osłabienie), ale to dość specyficzna dieta moim zdaniem. Zbyt nienaturalna :/ Poza tym ogranicza praktycznie wszystko z mojego menu - ciemne pieczywo (we wstępnej fazie), ziemniaki, ryż, makarony, jogurty, musli, owoce....... i normalnie zgłupieć można, co w takim wypadku jeść ;P. Ja stosuje tylko niektóre elementy SB i również przynosi to efekty ![]() Vadi ją stosowała przez długi czas i teraz jest super szprycha, ja z kolei schudłam swoje 20kg bez niej i nie wyobrażam sobie takich ograniczeń ![]() Teraz z kolei to stosuje się do SB od obiadu. Tzn. śniadanie jem zdrowe dużo białka + węglowodany (w pieczywie czy warzywach, lub ew. musli czy cjakiś twarożek ze wsadem owocowym itp.), II śniadanie białko + węgle. Obiad to prawie już SB ale przeważnie (czasami strikte SB) z dodatkiem warzyw, a potem już tylko SB do wieczora. Myślę że tak jest ok I nie mam problemów z łapaniem smaków na coś co ma w sobie węglowodany.
Edytowane przez vadi Czas edycji: 2008-04-08 o 00:29 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Izumi dzieki za tekst chociaz szczerze mowiac to ameryki on nie odkrywa :P ja to wszystko wiem... u mnie jest problem z tym ze np. nie mam wsparcia u rodzicow a ze z nimi mieszkam caly czas musze wysluchiwac ze jestem szczupla bla bla bla i nie musze sie odchudzac no i to co sie je u mnie w domu tez jest ok- gorzej z wielkoscia porcji i deserami.. no i wlasnie w skrocie dlatego mam problem z zrzuceniem tych kilku kg.. a poza tym zakladam ze skoro to tylko kilka kg to moge sobie pozwolic na cos slodkiego no i powstaje bledne kolo ...
|
|
|
|
|
#127 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
a ja właśnie jestem pogrązona, w 'dietetycznej lekturze' ^^ zainteresowało mnie.
i chyba SB jest dla mnie jak najbardziej ^^ jak bd miała jasno ograniczone co tak, a co nie to szybciej uda mi się osiąnać cel.
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
a w SB w pierwszej fazie, można pić CZERWONA HERBATE niesłodzoną?
|
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Izumi ;P no specjalistka to nie jestem ale podstawy jakies tam mam ;P
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczytaj razem ze mną te wszystkie mądrości ^^ przyda się napewno ;
|
|
|
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Marzeniatko przeczytalam niektore, inne tylko przejrzalam i w sumie mysle ze najbardziej mi pasuje taki fragment ze 10 % posilkow nie musi byc strikte z diety;P mysle ze wlasnie tak wyeliminuje te swoje "wpadki" no i skorzystalam z pomyslu zrobienia rozpiski i bede sobie mieszala zestawy
zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
okej ![]() z mojej poprzedniej wiadomości, wyszło że ja niby tyle wiem i innych pouczam ![]() ahh.. te moje słowa w sumie jakbyś nie chciała, to wcale nie musisz czytać ![]() a jak u Ciebie kg? |
|
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nie wiem wazyc i mierzyc sie bede za kilka dni bo narazie mam okres:/
|
|
|
|
|
#135 |
|
Wtajemniczenie
|
Marzeniątko - można pić czerwoną herbatę
|
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
oo, to dobrze. a wiesz, dołączyłam sobie do jednego wątku SB i dziewczyny powiedziały, żebym sobie od II fazy zaczęła, bo jak mam 15lat, to I faza może być zbytnio rygorystyczna.. |
|
|
|
|
#137 |
|
Wtajemniczenie
|
Jasne, nie ma problemu
Chodzi o to żeby zmienić swoje nawyki żywieniowe na lepsze. A to zapewnia każda faza SB Więc myślę, że to jak najbardziej dobry pomysł Ale w razie spadku energii lub gorszego samopoczucia, zjedź sobie więcej węgli na śniadanie Poza tym zdecydowanie pamiętaj o witaminkach
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
a mi gdzies motywacja ucieka :/ chyba przez brak czasu... z jedzeniem wszystko ok ale dzis znowu nie mialam kiedy cwiczyc wrrr
|
|
|
|
|
#140 | |
|
Wtajemniczenie
|
;] hihi
![]() Cytat:
Zbliża się maj. U mnie dziś było 23'C! Niedługo wszyscy wskoczą w kuse ciuszki ..... i do wakacji niedaleko . A co do ćwiczeń, jeśli nie masz a nie czasu, to może z rana chociaż którekolwiek z serii "8min" ??? Wszak to tylko 8 min
|
|
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
no dzis rano wstalam wczesniej i pocwiczylam godzinke
zaraz na zajecia :/ yhh jutro sie waze i mierze wiec 3majcie kciuki ![]() Izumi 8 min tzn? ja jak nie mam czasu na normalne cwiczenia jake zaplanowalam skacze przez chwile na skakance i robie brzuszki hmmm |
|
|
|
|
#142 |
|
Wtajemniczenie
|
Seria "8 min" poniżej podaje linki z filmikami instruktażowymi
:http://www.youtube.com/watch?v=79sXw...eature=related - 8min. rozgrzewka/rozciąganie http://www.youtube.com/watch?v=uLIfN...eature=related - 8min. ćwiczeń na nogi http://www.youtube.com/watch?v=dnBhn...eature=related - 8min. na pośladki http://www.youtube.com/watch?v=K5IVD...eature=related - 8min. na brzuch http://www.youtube.com/watch?v=aO8NM...eature=related - 8min. ręce .... miłej zabawy ..... to tylko 8 min. więc na pewno znajdziesz czas Trzymam kciuki za pomiary
Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2008-04-10 o 14:11 Powód: zapominalstwo ;) |
|
|
|
|
#143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() najlepsza motywacja: *stań przed lustrem, popatrz sie i pomyśl, że za jakiś czas stanie tam taka mega laska... chłopaki będą się za Tobą odwracać ;P a dziewczyny pękać z zazdrości ^^ aa... trzymam kciuki, za mierzenie ![]() ja sobie ustaliłam, iż zważę się, dopiero 16 kwietnia.. napiszę oczywiście )__ a mi II faza SB jakoś tak pasuje :P dobrze się na niej czuje.. zobaczymy jak będzie dalej
|
||
|
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja zbawicielko... ![]() czy te ćwiczenia przynoszą efekty ?^^ |
|
|
|
|
|
#145 |
|
Wtajemniczenie
|
Przynoszą efekty
ja ograniczyłam się do stosowania 2 z nich - brzuch i pośladki no i było widać efekty Zwłaszcza na brzuchu, oprócz widocznych efektów były też odczuwalne Twardy jak kamień ....
|
|
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale taaaaka zaspana jestem. wróciłam ze szkoły, położyłam się na łóżku i oglądam tv i w pewnym momencie, odleciałam na 1,5 godziny XD dopiero cos wstałam ![]() ![]() ale ze mnie leń. !
|
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Izumi dziekuje bardzo
na pewno sie przydadza ![]() no i dzieki za wsparcie dziewczyny |
|
|
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja własnie piję czerwoną herbatę.. i zaraz wszamiem omleta. ^^ |
|
|
|
|
|
#149 |
|
Wtajemniczenie
|
Luuubie omlety
Mama okrutnica ostatnio przyniosła mega pyszne dżemy!! Gruszkowy i kiwi .... pyszota! I więcej tam owoców jak tego "żelu" ;] Kusi mnie teraz.Marzeniątko - nowy avatar wymiata. Śliczne zdjęcie i boska fryzurka Po twarzy wyglądasz na bardzo szczupłą osobę ![]() Andziuchna - do usług <ukłon>
|
|
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w najbliższych dniach, cyknę sobie fotkę od góry do dołu to wtedy zobaczymy czy nadal będę szczupła
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.

wystarczy Marzena 

zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce