Ostatnio obejrzane filmy cz. II - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-17, 21:44   #121
emememsik
po prostu Em :)

Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. II

Equilibrium - 7/10
Nie przepadam za s-f, dlatego po ten film sięgnęłam z niechęcią i miło się rozczarowałam.
Świetne aktorstwo, każdy odtwórca pasuje do swojej roli. Oglądało się miło i szybko. Dałabym mu 8, ale za jedną bardzo niesmaczną scenę niestety oczko w dół.

Swoją drogą, niezłe mam ostatnio przyspieszenie.
Stary 2008-03-17, 21:51   #122
misi@
Rozeznanie

GG do misi@

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Equilibrium - 7/10
Nie przepadam za s-f, dlatego po ten film sięgnęłam z niechęcią i miło się rozczarowałam.
Świetne aktorstwo, każdy odtwórca pasuje do swojej roli. Oglądało się miło i szybko. Dałabym mu 8, ale za jedną bardzo niesmaczną scenę niestety oczko w dół.

Swoją drogą, niezłe mam ostatnio przyspieszenie.
mi też się podobał ten film

Carlos Ruiz Zafón "Cień wiatru"

misi@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-17, 22:20   #123
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez awia Pokaż wiadomość
Jason Statham grał tez w teorii Chaosu.
bardzo mi się podobał
Mi też I gra tam Wesley Snipes
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-17, 22:55   #124
agus87
Zakorzenienie

Step Up 2 6/10 - troszkę sie zawiodłam, bo 1 była tysiąc razy lepsza, muzyka powalająca i ogólnie fabuła świetna... a 2 trochę nudna, muzyka też niezaciekawa, a przez pierwsze 30 minut filmu pmusialam sie domyślić o kim jest film i kto jest bohaterem

her best move 8/10 "jej najlepszy strzal" fajny filmik, dla miłośniczek sportu, tutaj akurat o piłce nożnej kobiet, mi się bardzo podobał

księżniczna na lodzie 8/10 "ice princess" - ciekawy filmik o łyżwiarstwie figurowym
Stary 2008-03-17, 22:57   #125
agus87
Zakorzenienie

oo niedawno oglądałam kolejny raz już chyba 5 filmik "DISTURBIA" czyli niepokój z Shia La Baeuf świetny thriller , świetna muza i ciekawa fabułka;] 9/10
Stary 2008-03-17, 23:02   #126
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
oo niedawno oglądałam kolejny raz już chyba 5 filmik "DISTURBIA" czyli niepokój z Shia La Baeuf świetny thriller , świetna muza i ciekawa fabułka;] 9/10
Też sie przymierzam do jego obejrzenia oj jest tyle fajnych filmów ale czasu mało

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-17, 23:30   #127
agus87
Zakorzenienie

polecam polecam
Stary 2008-03-17, 23:36   #128
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Poznaj moich Spartan:
maksymalnie głupi i momentami śmieszny...
polecam na odmóżdżenie

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 08:49   #129
Karola20
Zakorzenienie

GG do Karola20

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

I fajny Shia

"Nie mam chłopaka, bo kocham polskich siatkarzy"

Skra
Wrona,Qrek

Karola20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 13:15   #130
marthusia
Zadomowienie

GG do marthusia

Karola20 masz prześwietny opis

A wracajć do tematu,którego jeszcze nie zaczęłam;},ostatnio obejrzany,przed chwilą skończony:

Fracture (Słaby punkt) 9/10
Jeden z niewielu,który przez większość czasu,co ja mówię - do końca naprawdę trzymał mnie w napięciu.Może dlatego,że nie mam pojęcia o prawie,a może dlatego że nie skupiałam się nad tym,aby odgadnąć główną zagadkę
Całe napięcie zaczyna się z pierwszą klatką filmu - czekam na wejście Goslinga,a go nie ma i nie maGra dwóch głównych aktorów świetna.Przez pewien czas zaczęłam się zastanawiać czy Gosling rzeczywiście jest taki dobry,czy tylko jestem zauroczona jego walorami.W każdej roli jest taki sam w sumie i to mnie zaniepokoiło.Ale w każdej roli jest też kimś innym i to chyba świadczy o jego niebywałym talencie aktorskim.Oczywiście ukłon w stronę Hopkinsa.
Film ciągnie się z wieloma niedopowiedzeniami,co tworzy to upragnione napięcie i w końcu daje jeden z niewielu nieprzewidywalnych filmów,ale również kończy się z niewyjaśnionymi do końca sprawami,co mnie troche przesyciło niedosytem,który chcę mieć po obejrzeniu dobrego filmu
Polecam jak najbardziej.
marthusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 13:52   #131
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marthusia Pokaż wiadomość

Jeden z niewielu,który przez większość czasu,co ja mówię - do końca naprawdę trzymał mnie w napięciu.Może dlatego,że nie mam pojęcia o prawie,a może dlatego że nie skupiałam się nad tym,aby odgadnąć główną zagadkę
Całe napięcie zaczyna się z pierwszą klatką filmu - czekam na wejście Goslinga,a go nie ma i nie maGra dwóch głównych aktorów świetna.Przez pewien czas zaczęłam się zastanawiać czy Gosling rzeczywiście jest taki dobry,czy tylko jestem zauroczona jego walorami.W każdej roli jest taki sam w sumie i to mnie zaniepokoiło.Ale w każdej roli jest też kimś innym i to chyba świadczy o jego niebywałym talencie aktorskim.Oczywiście ukłon w stronę Hopkinsa.
Film ciągnie się z wieloma niedopowiedzeniami,co tworzy to upragnione napięcie i w końcu daje jeden z niewielu nieprzewidywalnych filmów,ale również kończy się z niewyjaśnionymi do końca sprawami,co mnie troche przesyciło niedosytem,który chcę mieć po obejrzeniu dobrego filmu
Polecam jak najbardziej.
Oj tak Ryan Gosling jest boski
Szczególnie w filmie Pamiętnik mnie zauroczył

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2008-03-18, 15:30   #132
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Smaki miłości - zabierałam sie za ten film 4 razy, dosc nudny, moim zdaniem taki sobie.
4/10

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 15:46   #133
Cassandra 23
Zakorzenienie

A ja właśnie skonczyłam oglądać Gdzie jesteś Amando? Gone Baby Gone (2007)
Film nawet, nawet choć nie zachwycił mnie za bardzo. Główni bohaterowie to para detektywów( niezbyt dobrani moim zdaniem aktorzy), który zostają poproszeni o odnalezienie malej dziewczynki Amandy. Film się dłuży a dopiero na koniec wychodzi wszystko na jaw.
Trudno mi go ocenić. Miał swoje plusy i minusy.
Ocena 6/10

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2008-03-18, 17:06   #134
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
Napisane przez marthusia Pokaż wiadomość
Karola20 masz prześwietny opis

A wracajć do tematu,którego jeszcze nie zaczęłam;},ostatnio obejrzany,przed chwilą skończony:

Polecam jak najbardziej.
O właśnie załatwiłam sobie Słaby punkt i jak znajdę więcej czasu to mam zamiar go obejrzeć
magrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 17:40   #135
Kissi
Raczkowanie

"Lato miłości"

Początkowo byłam zniechęcona dość infantylnym tytułem, myślałam że to kolejny film a'la "American Pie"
Trochę się jednak przeliczyłam. Film podejmuje liczny, by nie powiedzieć powszechny dziś problem homoseksualizmu. Ale przedstawiony zostaje on w nieco inny, nowatorski sposób.
Dla jednej z dziewcząt, bo film traktuje o miłości lesbijskiej, jest to tylko dobra zabawa, zabawa uczuciami drugiej osoby. Dziewczyna szukająca wrażeń, naginająca na swe potrzeby rzeczywistość uwodzi swą rówieśniczkę, by spędzić z nią kilka letnich miesięcy wolnych od internatu i szkoły. Gdy prawda wychodzi na jaw, ta druga, zaangażowana emocjonalnie w związek, odkrywa nieczyste intencje kochanki, czuje się oszukana, co w konsekwencji doprowadza niemal do nieszczęścia...

Ogólnie rzecz ujmując, film ma coś w sobie z typowej amerykańskiej produkcji. Jednak jest w nim przedstawiona sytuacja problemowa i widz sam musi szukać rozwiązań.
Niniejszym zmusza osobę ogladającą do niewielkiego (jednak) wysiłku intelektualnego.
Kissi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 18:00   #136
emememsik

Piękny umysł - 8/10
Chyba kiedyś oglądałam już ten film, nie jestem pewna. Kojarzę tylko kilka scen.
Szczerze mówiąc nie spodziewałam się, że film o człowieku chorym na schizofrenię może mi się spodobać. Z reguły unikam takich tematów.
Mistrzowskie aktorstwo Russela, świetna reżyseria. Bardzo dobrze zrobiony film.
Stary 2008-03-18, 18:33   #137
meili
Rozeznanie

Po raz kolejny "Imie róży". za każdym razem podoba mi się coraz bardziej i za każdym razem odkrywam coś nowego

Hazaaron Khwaahishen Aisi,
Ki har Khwaahish pe Dam Nikle...

(Mirza Ghalib)

Thousands of Desires...and each worth dying for...

meili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 20:11   #138
pani ćma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Piękny umysł - 8/10
Chyba kiedyś oglądałam już ten film, nie jestem pewna. Kojarzę tylko kilka scen.
Szczerze mówiąc nie spodziewałam się, że film o człowieku chorym na schizofrenię może mi się spodobać. Z reguły unikam takich tematów.
Mistrzowskie aktorstwo Russela, świetna reżyseria. Bardzo dobrze zrobiony film.
ja mu daje rowniez 8/10, swietny, poruszajacy chociaz ja lubie taka tematyke filmow

wczoraj obejrzalam Listę Schindlera. 10/10
klasyka. film, ktory powinien kazdy kiedys obejrzec.
hm, ciezko cos napisac.. przy filmie o takiej tematyce kazde slowa brzmia glupio. fantastyczne zdjecia, poruszajacy do glebi, daje do myslenia, z jednej strony przywraca wiare w czlowieka [-> Schindler], a z drugiej dzieki niemu poraz kolejny uswiadomilam sobie jak straszni i okrutni moga byc ludzie. i jak wiele przeszli wtedy Żydzi..

Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką.
Ale przynosi szacunek.
A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda.

65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 >
59 > 58 > 57> 56 > 52 ... > 49
pani ćma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 20:27   #139
xandra78
Zakorzenienie

Evan wszechmogący
Wczoraj obejrzałam i......kaszana!Zaczynało się całkiem znośnie na lekką komedyjkę, a potem zrbioło się absolutnie żenujące.Dla mnie było to trochę niesmaczne, jak akcja zrobiła się zbyt "chrześcijańska"-w końcu to komedia.Nie polecam.
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 20:54   #140
moniska
Zakorzenienie

GG do moniska

Czerwony Kapturek-Prawdziwa historia
Bajka opowiedziana inaczej niż ją znamy. Teoretycznie bez wstrętnego Wilka, babci-staruszeczki i grzecznego Czerwonego Kapturka oraz leśniniczego…
Ale ja się rozczarowałam. Było momentami zaskakująco i śmiesznie, ale spodziewałam się czegoś lepszego. Plus za niektóre fajne dialogi i dla drwala/lesniczego i aktora w jednej osobie. Dubbing Kryszaka jest bardzo Oki jak i Ferencego(uwielbiam jego głos) i Boberka. Ogólnie 7/10

To,
jak ja widzę świat
i jak go opisuję,
niekoniecznie pokrywa się z tym,
jak go widzą inni

Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie

moniska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 21:07   #141
nANcY:*
Zadomowienie

sweeney todd.. 9/10
podobał mi się bardzo, cały klimat powalił

Be happy. It drives people crazy.
nANcY:* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 21:10   #142
magda_aparatka
Zakorzenienie

GG do magda_aparatka

Cytat:
Napisane przez moniska Pokaż wiadomość
Czerwony Kapturek-Prawdziwa historia
Bajka opowiedziana inaczej niż ją znamy. Teoretycznie bez wstrętnego Wilka, babci-staruszeczki i grzecznego Czerwonego Kapturka oraz leśniniczego…
Ale ja się rozczarowałam. Było momentami zaskakująco i śmiesznie, ale spodziewałam się czegoś lepszego. Plus za niektóre fajne dialogi i dla drwala/lesniczego i aktora w jednej osobie. Dubbing Kryszaka jest bardzo Oki jak i Ferencego(uwielbiam jego głos) i Boberka. Ogólnie 7/10
ojej, mam zupelnie odmienne odczucia ...byłam na tym w kinie...i myslalam, ze wyjde XD w zyciu bym nie dala 7 ;D
'szykujcie sie na drugiego shreka' tjaaaa...
dla mnie w ogole nie smieszny, nudny i generalnie klapa. byc moze dzieci z przedszkola jeszcze by zajął, bo historyjka bajkowa zawsze dzieci bawi...ale mnie zanudziła.

ja dzis obejrzałam 'czarownice z salem'. normalnie miałam ochote sama zadusić tą główną bohaterke ;P poważnie... tak mi na nerwach grała przez cały film... że cos niemozliwego ;d i jestem niepocieszona zakonczeniem, aczkolwiek tak myslalam, ze taki bedzie koniec.
nerwy mi graly tak poza tym przez caaaalutki film ;p ta bezsilnosc wobec nieoświeconego motłochu mnie poprostu denerwowala ;D chcialam tam wejsc i powiedzisz 'ludzie, w co wy sie bawicie? jak mozna w ogole wierzyc tym nawiedzonym laleczkom, nonsens'
naprawde mi sie podobal. a winony nie lubie ;p i swietnie mi pasowala do swojej roli, idealnie wręcz day-lewis tez moim zdaniem dobry. 10 nie daje... bo czekam na filmy, ktore naprawde poruszą mnie totalnie ;P (brokeback mountain zapomnialam ocenic ale dalabym 9,5/10)
czarownicom daje 9

FC BAYERN - Stern des Südens

magda_aparatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 21:14   #143
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
oj jest tyle fajnych filmów ale czasu mało
Niestety

"Czerwony smok"

Wreszcie go oglądnęłam. Jakoś nie mogłam wcześniej znaleźć czasu, ale mój TŻ chciał oglądnąć całą "serię" o Hannibalu, więc obejrzeliśmy dziś razem "Czerwonego smoka" Film bardzo fajny. Ralpha Fiennesa widziałam jak dotąd tylko w "Pokojówce na Manhattanie" (pomijając "Harry'ego"), więc była to dla mnie miła odmiana U mnie "Czerwony smok" upulsował się zdecydowanie za "Milczeniem owiec", za to jest jest ciut lepszy od "Hannibala". Ocena: 8/10
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 21:29   #144
Cassandra 23
Zakorzenienie

Właśnie przed minutą skończyłam oglądać Spacer po linie Walk the Line (2005) Biografia zmarłego w 2003 roku legendarnego muzyka country i aktora Johnny'ego Cash'a . Film opowiada o początkach jego kariery.
Jakoś nie przekonał mnie ten film do siebie. Strasznie sie służył, nudnawy był. Nie przepadam za aktorem, który tam grał (Joaquin Phoenix) i muzyka country także nie wpada mi w ucho. Jedynie rola aktorki Reese Witherspoon mi się podobała.
Myślałam,że bedzie lepszy.
Ocena 6/10

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2008-03-18, 22:29   #145
żurawinka
Zakorzenienie

10 000 b.c - jeśli nastawić się na przygodowe kino z elementami romansu (?), trochę cukierkowatości i poczucia humoru to można fajnie spędzić czas na tym filmie. Nieznani aktorzy, dobrze dobrana muzyka, piękne widoki i niezła strona efektów specjalnych ( ach te mamuty ) - nie oczekujcie tylko drugiego Apocaliptyco - 8/10
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-18, 22:53   #146
cornellia33
BAN stały

film Woodego Alena i zabawny humor"Życie i cała reszta" jak dla mnie 8 na 10
cornellia33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 09:36   #147
Cassandra 23
Zakorzenienie

Wczoraj z racji,że nie mogłam usnąć obejrzałam film Juno (2007) i powiem,że nie był to stracony czas bo film bardzo mi się podobał.
Przedstawiona jest historia młodziutkiej bo zaledwie 16- letniej dziewczyny, która dowiaduje się,że jest w ciąży. Ma wielki dylemat co zrobić. Za poradą przyjaciółki decyduję się po urodzeniu oddać dziecko do adopcji, odpowiedniej rodzinie...gdy już taką znajduję okazuję się,że jest mały problem...
Film naprawde bardzo fajny, taki zyciowy i realistyczny. Polecam wszystkim, i małym i duzym.
Ocena 9/10

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2008-03-19, 11:22   #148
kiikaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kissi Pokaż wiadomość
"Lato miłości"

Początkowo byłam zniechęcona dość infantylnym tytułem, myślałam że to kolejny film a'la "American Pie"
Trochę się jednak przeliczyłam. Film podejmuje liczny, by nie powiedzieć powszechny dziś problem homoseksualizmu. Ale przedstawiony zostaje on w nieco inny, nowatorski sposób.
Dla jednej z dziewcząt, bo film traktuje o miłości lesbijskiej, jest to tylko dobra zabawa, zabawa uczuciami drugiej osoby. Dziewczyna szukająca wrażeń, naginająca na swe potrzeby rzeczywistość uwodzi swą rówieśniczkę, by spędzić z nią kilka letnich miesięcy wolnych od internatu i szkoły. Gdy prawda wychodzi na jaw, ta druga, zaangażowana emocjonalnie w związek, odkrywa nieczyste intencje kochanki, czuje się oszukana, co w konsekwencji doprowadza niemal do nieszczęścia...

Ogólnie rzecz ujmując, film ma coś w sobie z typowej amerykańskiej produkcji. Jednak jest w nim przedstawiona sytuacja problemowa i widz sam musi szukać rozwiązań.
Niniejszym zmusza osobę ogladającą do niewielkiego (jednak) wysiłku intelektualnego.
dokładnieoglądałam to chyba ostatni raz rok temu ale chyba zaraz sobie włącze;p ja daje 9/10 naprawde godny polecenia ale koniec był dla mnie zaskakujący a to chyba dorze

ah.. i ta piosenka.. Edith Piaf "La Foule" ... <3

Pocztówkowy Świat Kiki

Filmy 2014:
38
Filmy 2013:

94

kiikaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-19, 12:48   #149
emememsik

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Juno (2007) Ocena 9/10
Ja też dałam "Juno" 9.

Siworae (2000) - 9/10
Pierwowzór amerykańskiego "Domu nad jeziorem". Podobał mi się bardziej. Piękna sceneria, mniej amerykańskiego grania na uczuciach i piękna Ji-hyun Jun w roli głównej.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg il mare.jpg (17,3 KB, 4 załadowań)
Stary 2008-03-19, 15:36   #150
Kissi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kiikaaa Pokaż wiadomość
dokładnieoglądałam to chyba ostatni raz rok temu ale chyba zaraz sobie włącze;p ja daje 9/10 naprawde godny polecenia ale koniec był dla mnie zaskakujący a to chyba dorze

ah.. i ta piosenka.. Edith Piaf "La Foule" ... <3
Piosenka cudowna
Kissi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości