|
|
#121 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
eve, ale szalejesz na te święta z potrawami!!
ale aż mi ślinka pociekła...U nas tradycyjnie wszystko przygotowują teście, a my tylko będziemy wcinać. ![]() Mimo wietrznej pogody i tylko 4 stopni na plusie, byłam na 40minut z Maksem na podwórku. Rano wypucowałam teściom na górze okna od frontu, jeszcze tylko dwa od podwórka, klatke schodową oleje. A teraz zmykam do Maksia, bo już jest pod biurkiem i mi kabel z klawiatury ciągnie.
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam z Hanią na spacerku 2 godzinki, pospała 1,5 godzinki i teraz moja mała szaleje po całym mieszkaniu i śpiewa "Nana nana". Nie wiem co to jest, ale radochy co niemiara
![]() Po drodze zrobiłam zakupy, spotkałam znajomych, którzy mają 2 letniego prawie synka Maciusia i idziemy do nich na kawke po świętach ![]() Hania zaczyna się puszczać na kilka sekund jak przy czyms stoi Co robicie dzis na obiad Ja mam ziemniaczki z koperkiem, tzatzyki i kotlety mielone w sosie pieczarkowym
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
minisiu ja prawie obiadów nie gotuję. Mąż je w pracy, jak wraca do domu to jest godz 20 to tylko kanapkę przekąsi.
Sylwia chodzi na obiady w szkole, a ja zazwyczaj jem rybę/pierś z kurczaka na parze z warzywami i ryżem. lea podziwiam, ja to jeszcze nic w domu nie zrobiłam.
|
|
#124 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje za miłe komplementy
My na świeta jedziemy do tesciów, wiec nie będziemy nic przygotowywac, tylko zrobie sałatke i moze mój TŻ upiecze jakies ciasteczko. a my dzisiaj siedzimy w domku, bo jest brzydka pogoda. A na obiadek mamy ziemniaczki, buraczki zasmażane i piersi z kurczaka w chrupiacej panierce. mniam. |
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
wali śnieg
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Patrilla a u nas piękne słońce, błękit nieba tylko wiatr straszny
![]() No obiadek gotowy zaraz mężuś wróci i zjemy - juz mam smaka
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
ja wole wyjsc na dwór nawet jak jest taka pogoda niz siedziec w chacie i słuchac buuuuuuuu buuuuuuuu
taka ze mnie egoistka ![]() eve no same pysznosci robisz my na swieta jedziemy do moich rodziców i tez nic nie robie co do obiadu to dziś nie mamy
|
|
|
|
#128 |
|
Rozeznanie
|
No to może szybkie paczki Wam powysyłać z wiktem
![]() Anula to ja w czwartek na kawę wpadnę TŻ do Wawy jedzie ![]() Joannah właśnie pojawiłam się na gronie jakieś.... 10 min temu i mam dużo znajomych, aż jedną os ![]() No ale uczty dziewczyny TŻ szykujecie mój dostanie kołdunki z boczkiem i cebulką na okrasęOliwka drugi dzień nie chce zupki
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
mój to juz wcale nie chce jesc
wciskac mu musze i zagadywac zeby zjadł obiad mleko jako tako ciagnie ale bez entuzjazmu
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Zapraszam
Ja swojemu już nie gotuję bo ostatnio doszli z kolegą do wniosku, że ich żony za dobrze gotują i dlatego się tak utuczyli .
|
|
#131 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka!
kropka buziaki na urodzinki Po pracy, choc zaraz koreczki . NA obiedek warzywa na patelnię z Hortexu + dla TŻ udko z kurczaka/ z wczoraj jedno ocalało/Mała zaczyna nadawac i się cieszę, bo cos późno jej to poszło. Doatko wpluije i śmiesznie pociąga noskiem. Gimnastykuje się gimnastykuje, a siadac nie siada. No i najważniejsze dzisiaj TYLKO 2 POBUDKI NA KARMIENIE W NOCY . Zobaczymy kolejną nockę jak będzie.EDIT: kupiłam dzisiaj Weronice /polując na walec/ ustrojstwo do puszczania baniek mydlanych. Wiecie jaką jej sprawia to radośc. Próbuje łapac bańki, dziwi sie jak znikaja, no simiechu mnóstwo. Wylałam tamten gotowy płyn i zrobiłam nowy na bazie jej płynu do kąpieli- żeby nie uczulic czy co. Co do pogody to na Warmii dzisiaj wszystkiepory roku razem wzięte.
Trzeba rzucić wyzwanie umiejętnościom dziecka, jednak nie oczekiwać od niego doskonałości. Erika Landau . Edytowane przez iwka2002 Czas edycji: 2008-03-18 o 17:38 Powód: dopisek |
|
|
|
#132 |
|
Rozeznanie
|
Iwka super pomysł, zmałpuję pozwolisz
i trzymam kciuki za spokojne nocki ![]() Kanciu a ta moja mała terrorystka jak zobaczy łyżeczkę z zupką to drze się z taką złością, że jak by mogła to by miseczkę kopnęła ale przyznam się, że wczoraj i dzisiaj dawałam jej kupne i może o to jej biega. Już gotuję zupki na kilka dnia i zobaczymy.I mam pytanko w związku z tym czy dajecie szczypiorek do zupki i od kiedy.
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
iwka tez myslałam o tym ustrojstwie
musze poszukac skoro mowisz ze to taki fun
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
ja dopiero wrocilam z pracy
![]() dziekuje wam kohane moje z zyczenia.. pozniej sie odniose do waszych postow bo narazie chce sie wusciskac i wycalowac z moim synkiem
|
#135 |
|
Wtajemniczenie
|
Eve: ja daję od jakichś 2-3 tyg - akurat wtedy zaczęły nam eko-cebule kiełkować
ale w ilościach raczej symbolicznych, bo dość ostry![]() dziś byłam w deichmannie i nie wiem sama jak to zrobiłam, ale kupiłam 2 pary fajnych butków Bobbi Shoes dla chłopaków za 45 zł okazało się, że żadne buty u nich nie mają polskich atestów, a te Elephanten to zupełnie inna filozofia, niż ta, do której ja jestem przyzwyczajona - są płaściutkie i mięciutkie więc ja kupiłam chłopakom innej firmy, ale za to "kopytka" wysokie, sztywne i trzymające kostkę, mam tylko jedno zastrzeżenie, bo mają płaską wkładkę - tzn. spadek stopy jest zachowany, ale brak tej wypukłości od wewn. strony jak wybierzemy się do ortopedy, to ją o buty spytam
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
ja nwet nie wiedzialam, ze to trzeba na takie rzeczy zwracac uwagę
![]() a co jest zlego w adidaskach ?? izuniak Ty chyba kupiłas adidaski ![]()
|
|
|
|
#137 |
|
Rozeznanie
|
Ajanna
Kanciu to chyba o taką wkładkę ortopedyczną chodzi
|
#138 |
|
Konto usunięte
|
My tez mamy bańki mydlane.
Kilka dni temu chrzestna wpadła do Maksa i sprezentowała mu właśnie bańki, bączka i taki samochodzik. Ale samochodzik go nie rusza, za to bańki sprawiają dużo frajdy, chce je łapać (ale on nawet strumienie prysznica łapie ), no i bączek jest the best, buczy, od razu zwracając uwagę młodego, wtedy do niego zapyla na czterech, bączek ucieka, i on go dalej goni. ![]() Byłam na zakupach, różne słodkości wielkanocne kupiłam- jajeczka, marcepany, itp. Poza tym młodemu rajstopki, skarpetki z ABS-em, i ozdoby do okien- filcowe i drewniane kwiatuszki na takim sznurku. Lubię takie pierdołki.
|
|
|
|
#139 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja Kacpra też muszę obracać, cwaniak jeden. No teraz napewno rozpiera cię duma, szczególnie że dostałaś taki cudny prezent na urodziny. Dla kropki: .Życzę Ci wiary, że wszystko ma sens. Życzę Ci nadziei, która obudzi Twoje serce i z nowym zapałem pozwoli spojrzeć na to, co już gdzieś przygasło. Życzę Ci miłości tak ogromnej, że nie można jej zatrzymać dla siebie. A przede wszystkim, życzę Ci, aby każdy kolejny dzień był piękniejszy od poprzedniego Nic, bo tż śpi po nocce, napewno popołudniu zje sobie kanapki. My też napewno jeden dzień będziem u jednych rodzicóe, a w drugi u drugich. Ja się chętnie piszę na pake. Cytat:
Ja też zmał[uje pomysł z bańkami. Cytat:
Kacper zaczął mówić babababa, ale mama to niet. Jaki niewdzięcznik, a ja się tak męczyłam przy jego porodzie. |
|||
|
|
|
#140 |
|
Wtajemniczenie
|
Katia: życzę Kacperkowi zdrowia
a co do zabaw łyżeczką, to moi też ją wyrywają, ale jak daję im drugą do ręki to trzymają ją do buzi i trochę trudno ich karmić. u nas lepiej do zajęcia rączek sprawdzają się chrupki kukurydziane. a, i chciałam się Wam pochwalić: http://www.emetro.pl/emetro/1,82493,5031176.html
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Ajanna
![]() czytam i widzę, ze szalejecie przedświąteczne ja nie szaleję ....
|
|
#142 |
|
Wtajemniczenie
|
ależ kupujcie bańki i niech Waszym dzieciaczkom sprawią tyle radości co Werci
ajanna- gratuluję, byc wymienionym jako jako jeden z czterech sklepików on-line przy takim natłoku w sieci to prawdziwy sukces lea- my bączka już też mamy, ale na Werci nie robi jeszcze wrażenia. katia- oto i masz przyczynę wybudzeń Kacperka, nic sie nie dzieje bez powodu. Zdrówka choruskowi życzymy ![]() Zawsze chciałam żeby moje dziecko mało obowiązkowo bączka właśnie i taki kalejdoskop /lunetę z kolorowymi szkiełkami w środku/ to była moja ulubiona zabawka przez długi czas, te zmieniające się wzorki w środku robiły na mnie niesamowite wrażenie. KAlejdoskopu jeszcze Weroni nie ma. Pewnie znowu będę musiała polowac na niego. Od zajączka w zastępstwie walca Werka dostanie kręgle. Są lekkie, kolorowe, narobią troszkę hałasu przy zabawie. Zobaczymy czy się sprawdzą. galaretka nie stężała
|
#143 |
|
Konto usunięte
|
TŻ z Maksem, więc troszkę nadgonię.
katia, a co lekarz stwierdził u Kacperka?? Ucałuj maluszka w czółko, niech szybko wraca do zdrówka. iwka, ja jeszcze galaretki nie próbowałam młodemu podawać, ale raz zrobiłam mu kisiel i nie przeszło. minisiu, fajnie, że Hania mknie do przodu, dopiero co stała, i już chce sama, bez trzymania, no, no, no... super dziewczynka. .. ale teraz to dopiero będziesz musiała miec oczy dookoła głowy.A ja ciemna masa nawet nie wiedziałam, że ajanna ma ciucholand on-line. Gratuluję, ajanna, super sprawa mieć coś własnego, muszę poszperać na tej Twojej stronce. I jeszcze wymieniona jesteś w artykule, to sukces!! Wiecie co Wam powiem, tęskno mi za xantią, minią, shem, kasią |
|
|
|
#144 |
|
Rozeznanie
|
Kropciu! sto lat!!!
uciekam spać, bo jestem już wykończona, do jutra dziewczyny, czytam,. ale nie mam już siły pisać.
|
#145 |
|
Rozeznanie
|
Kropeczko - wszystkiego naj, naj, naj
Ja też idę "lulu" bo jutro znów od rana siedzę w komisji na próbnej maturze
|
#146 |
|
Rozeznanie
|
Kacper dziękuje za życzonka zdrówka.
Przepis na deser z soku Bobo Frut 50, 60 ml wody mieszamy z płaską łyżeczką cukru lub glukozy i kopiastą łyżeczką mąki ziemniaczanej. Dolewamy 100 ml soczku bobo frut i doprowadzamy do wrzenia cały czas mieszając. Jak zrobi się konsystencja kisielu zdejmujemy z pieca i gotowe. |
|
|
|
#147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 |
|
Zadomowienie
|
KROPECZKO, wszystkiego naj naj najlepszego, duużo zdrówka, miłości, grzecznego Adiego i kochajacego zawsze TŻ'a, oraz aby uśmiech nigdy nie schodził z twojej buzi
Ja też nie mam siły pisać... jutro nadrobię
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
A ja przylazłam jeszcze powiedzieć Wam dobranoc
I do jutra
|
#150 |
|
Konto usunięte
|
no to ja też mówię dobranoc i do jutra.
PS. Może w pogodzie kłamią i jutro będzie ładny dzień?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.

ale aż mi ślinka pociekła...

Ja mam ziemniaczki z koperkiem, tzatzyki i kotlety mielone w sosie pieczarkowym

mój dostanie kołdunki z boczkiem i cebulką na okrasę
mleko jako tako ciagnie ale bez entuzjazmu 
. NA obiedek warzywa na patelnię z Hortexu + dla TŻ udko z kurczaka/ z wczoraj jedno ocalało/

ale przyznam się, że wczoraj i dzisiaj dawałam jej kupne i może o to jej biega. Już gotuję zupki na kilka dnia i zobaczymy.
dla Kacperka zeby mu szyko przeszło i zeby nie było nic powaznego
Gratuluję, ajanna, super sprawa mieć coś własnego, muszę poszperać na tej Twojej stronce.