![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: boicie się chodzić same wieczorem?
W sumie do grudnia zeszłego roku prawde mówiąc nie bałam się wracać sama. Nigdy mnie ani nikt zaczepiał ani nic. Jednak na początku grudnia zaistniala taka sytuacja, że boje się wracać sama. Jak musze to wole zadzwonić po taksówke niż się narażać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
Nie.Tzn.miastem i innymi ciemnymi ulicami tak,ale swoim osiedlem nie - jakoś czuję się tutaj pewnie.
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
ale myślę że zboczeńca tak :P
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
nie, jestem do tego od mała przyzwyczajona
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
nie bałam się mając lat 15/16 i w górę. boje się od niedawna (grubo po 20tce). może dlatego, że z wiekiem i wyobraźnia inna i człowiek gazety czyta? nie wiem, ale zawsze staram się wracać taksówką ew. z TŻem (ma więcej niż 1,90
![]()
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Bossskie
![]() Taaa. Moja mama też nosiła, jak był taki czas napadów w mojej okolicy. Jak go wyjmowała z torebki po jakiś 2 latach w domu, okazało się, że nie był nawet odbezpieczony ![]() Cytat:
A co do wracania wieczorem to nie, nie boję się. Jak byłam młodsza, to nawet słuchałam na max muzyki. Kiedyś wracałam do domu po imprezie 3/4 rano i zaczaiła się na mnie mama, która była z psem (też właśnie wrócili z jakiejś imprezy). I napadła mnie od tyłu, mówiąc wielkie "BU!". A ja się zaczęłam śmiać. Teraz już nie słucham muzyki (albo słucham po cichu ![]() A do tego mam jeszcze koleżankę, która zawsze, jak kończymy zajęcia późno (a ja dojeżdżam jeszcze godz. i mieszkam na samym końcu mojego miasta przy parku, a dojść do bloku też muszę kawałek i to nie zawsze najlepszymi ulicami) opowiada mi o tym, że właśnie gdzieś w Krakowie ktoś kogoś zabił. Albo, że właśnie mija 7 lat, jak atakował koleś, który zbierał kobiece skóry na ubranie (jak w Milczeniu Owiec ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
To nie tak, że się boję. Ja nie lubię sama chodzić i pora nie ma tutaj znaczenia
![]()
![]() |
#128 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#129 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak innnego to powiedźcie, żeby przeprosił kolege po fachu ![]() Co do kolezanki, to serio - bardzo miła ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Jakoś nie bardzo
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do koleżanki, to ona sama taka panikara jest. I jak kończyłyśmy np. o 19 (a od domu miała jakieś 15 min. tramwajem), to umawiała się z mamą, żeby wyszła po nią na przystanek. A ja byłam w domu ok 21 i jeszcze czasami się zdarza, że na całej mojej ulicy nie ma świateł, bo miasto oszczędza. Ostatnio właśnie tak miałam, jak szalała Emma. Wracałam z teatru, wysiadłam z autobusu, który staje prawie pod moim blokiem i poszłam trochę dłuższą ulicą (musiałam obejść mój blok). Bo myślę sobie, pójdę między blokami, tam ciemno, jeszcze się potknę o jakąś gałąź i nieszczęście gotowe. No więc idę, szaleje wiatr i ciach, na całej ulicy gasną światła. Dobrze, że miałam tel i klucze w ręku ![]() A co do osiedla, to wiecie, u mnie już sie dużo działo. Mieszkam w okolicy, gdzie na rogu po przeciwnej stronie ulicy regularnie zbierała się grupa żuli o 5 nad ranem. Jeden z nich, w chwilach najwyższego upojenia biegał z siekierą i krzyczał, że wszystkich zabije (jeden sąsiad miał szczęście, że schował się w szafie a ta wytrzymała). Poza tym u mnie w bloku była kiedyś nielegalna kopiarnia, jakaś afera inna (to samo mieszkanie) i kilka razy wyważali tam drzwi. Na piętrze ze mną mieszkał koleś, który jest strażakiem, który luuuubił popić, a jak wracał to impra do rana ze stadami "pań do towarzystwa", oczywiście afery sąsiadek z tego powodu. Co więcej, strażak ów kilkakrotnie startował w Randce w ciemno (teraz ma jakąś kobietę od dłuższego czasu i jest spokój). AAA ostatnio do sąsiadów piętro niżej przyjechali synowie, którzy seksili się na ławce i na klatce (mam nadzieję, że nie ze sobą, nie pytałam sąsiadki o szczegóły ![]() ![]() Normalnie HOME SWEET HOME ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#133 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#134 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mamy troche wspolnego (niestety) U mnie zule (czasami z 10 sie ich zbierze) sobie upodobaly moja klatke to picia, sikania itp. KOSZMAR. Oprocz tego ze pija pod klatka to nie moge im nic zarzucic bo prawde mowiac to "dobre chlopy" sa. ![]() Pozatym moj s.p. sasiad zostal zabity nozem przez sasiada z bloku obok, bo mu nie posawalo ze ten gada z jego zona. Sasiad zza sciany probowal poplenic samobojstwo skaczac z 1pietra ale zlego diabli nie biora i przezyl. Sasiedzi z pietra on czasu do czasu demoluja klatke i rozwalaja co popadnie w imie ich ukochanego futbol teamu. Czasami bezdomni zawitaja. HEH co ciekawe posterunek jest 50 krokow obok. MARZE ZEBY MIESZKAC W SPOKOJNEJ OKOLICY ![]() Kto ma gorzej ? ![]() A jak juz wspomnialam boje sie wracac miedzy 24-4 nad ranem ale jak trzeba to wracam nie mam innego wyboru.
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Uff, to u mnie nie jest tak źle. Tylko kibole, dresiarze i 'blokersi'. ;] A gdy tylko na osiedlu pojawia się 'obcy' wpier*ol ma jak w banku.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
boję się, strasznie. chociaż gdy mam iść do kogoś w pilnej sprawie gnam jak opętana przez miasto i jakoś nie odczuwam strachu aż tak bardzo.
a na swoim osiedlu jakoś niezbyt bezpiecznie się czuję.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, u mnie naprawdę nie jest źle. Większość z tych żuli albo przeniosła się na tamten świat, albo przynajmniej w inne miejsce mojego miasta
![]() Poza tym, ja kocham miejsce, w którym mieszkam i co by się nie działo, nie chciałabym go zmieniać.
![]() |
#138 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jednak najdziwniejsze ,że każdego roku,dnia 31 grudnia ,a właściwie to już 1 stycznia ,nagle nie ma szyb w mojej klatce(w innych już nie).I co roku wstawiają nowe.Ostatnio mnie rozśmieszyli,bo wstawili bodajże na początku grudnia ,a po Sylwestrze już jej nie było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
Ja strasznie boje sie piwnicy w moim bloku.. gdy wracam do domu w nocy to wbiegam szybko na klatke nawet nie zaświecam światła (bo jest obok drzwi do piwnicy, no i ktos moze mnie za reke złapac albo mnie porwac) tylko biegne na góre i tam juz zaświecam światła.
Boje się ciemności teraz juz w sumie troche mnie ale... A o pojsciu ulica sama w nocy juz nie wspomne... o mamuśka juz tyle przypałów miałam ze mi wystarczy... Boje się też lasów w nocy... kiedyś w dzień byłam i mnie koleś na golasa gonił, albo z nozem... juz tyle razy spotkałam kolesi gołych w lesie ze normalnie strach... Gdy ide sama w nocy to się odwracam, przyśpieszam kroku...
Madzia.a i jej walka z rakiem: Znów ten stan, że nie wiem co mam robić. Niby wszystko gra i niby o to chodzi. Ale leżę sama, po ciemku na podłodze i muzyka gra, a Ja wstaję i wychodzę. Mam ochote iść, chociaż nie mam wcale CELU. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
boje sie wychodzic jak juz jest ciemno.
nie lubie pijanych typów i naćpanej smarkaterii ktora czesto w weekendy widac na ulicach:/ unikam lazenia po nocach
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Wtajemniczenie
|
Nie boje sie,umiem sie bronić
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Nie boję się ani troche..
![]() |
#146 |
Rozeznanie
|
nie boje sie, ale jakbym miala przejsc obok lasu, w nocy tam gdzie nie ma ani jednej swiecacej sie latarni to bym miala watpliwosci...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
kiedyś sie balam ale teraz juz nie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Konto usunięte
|
ja sie boje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Nie boję się. Wręcz przeciwnie, często wychodzę na samotne spacery po 22 i włóczę się do północy. Często o tej porze chodzę też do parku. Wiem, ze to mało racjonalne i tak, jakbym specjalnie kusiła los ale ja po prostu uwielbiam przechadzać się nocą ze słuchawkami na uszach...
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
A ja zalezy gdzie, po starówce nie i po iasteczku akademickim też nie - jakoś czuje sie tu bezpiecznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.