![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zdbienie paznokci za pomocą gazety
no to ja też zachęcona waszymi powodzeniami będe próbowała wieczorkiem jak wróce ze szkoły,jak wyjdą to sie pochwale a jak nie to będe pytać co dalej...
super te pazureczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
Cuda normalnie.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
Świetnie to wygląda ;-) ! Będę dzisiaj lub jutro próbować ;d . Nie mam w domu bezbarwnego lakieru , myślicie czy mi się utrzyma jak tylko pomaluję kolorowym lakierem , a potem odbiję literki ?
Tak się zastanawiam : lepiej pomalować najpierw : a) białym b) zielonym c) niebieskim (jasnym) d) czy pomarańczowym ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() na pewno to nie ostatnie zdobienie gazetowe u mnie ![]() Cytat:
a lakier podkładowy, najlepszy biały, choć na innym jasnym, pastelowym i raczej matowym niż błyszczącym powinno być ok. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Wtajemniczenie
|
Muszę i ja spróbować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Rozeznanie
|
A chciałam sobie jutro pomalować ;/. Trudno, poczekam do pon jak kupię lakier bezbarwny ;-) . Ale nie wiem czy wytrzymam ...
bez lakieru bezbarwnego nie ma szans. Umyjesz dłonie i po wzorku. a lakier podkładowy, najlepszy biały, choć na innym jasnym, pastelowym i raczej matowym niż błyszczącym powinno być ok. A nieprawda . Nie wytrzymałam i spróbowałam na jednym palcu. pomalowałam na biało, użyłam pefum Adidasa i wyszło . Ha. ! Byłam taka zadowolona, że latałam po domu i wszystkim pokazywałam . Fajnie to wygląda. Potem zrobiłam test: umyłam ręce i kąpałam się pod prysznicem (ponad 20 minut ) i się nie zmyło. No może troszeczkę, ale minimalnie. Że nawet nie widać różnicy. Więc przed chwilą zrobiłam od nowa na wszystkich palcach . Ale jutro i tak kupię lakier bezbarwny, żeby było trwalsze. Ale naprawdę miałam taką radochę jak mi wyszło . A bynajmniej pól prawda . Bo dzisiaj latałam z takimi pazurakami cały dzień - szkoła, treing, wf i trochę wyblakły, ale kupiłam już lakier bezbarnwy i zrobię od nowa ;p. Ale i tak dość ładnie się trzymało. ps. Pazurki zrobiły w szkole furorę ;d. jutro chyba z pół szkoły będzie tak miało pomalowane . Czego to ja się od Was, drogie wizażanki nie nauczę . ! Edytowane przez frauhelga Czas edycji: 2010-03-22 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja zrobiłam jeszcze takie https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=984 jak widać tyko fragment gazetowy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
świetnie
![]() jednak mi nie wychodzi ![]() próbuję na różne sposoby ale NIC ![]()
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moczę paznokcia w wódce 40% lub spirytus kosmetyczny (kupiłam specjalnie do tego ale nie wiem czy sie nadaje ..) na mokry z alko jesszcze paznokiec kładę kawałek gazety dociskam odrywam PUSTO ![]() i próbowałam teraz na nie pomalowane (dopiero zmazałam lakier ) i też nic ![]() na niepomalowane się nie da ![]()
Edytowane przez frauhelga Czas edycji: 2010-03-22 o 21:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
Może twój błąd, że moczysz paznokieć (palec) . Ja maluję na biało raz, potem kawałek gazety namaczam i przykładam na ok.10 sekund
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
przed przeczytaniem Twojego postu zrobiłam tak samo jak wcześniej... i nie wychodzą te literki takie wyraźne ... a o obrazkach jak na Waszych paznokciach nie ma mowy...
![]() już nie wspomnę o tym jak coś wydrukowanego chciałam se 'nakleić' ![]() ale następnym razem zrobię tak jak mówisz.. ![]() z góry dzięki Megie ![]()
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Jak zrobić ten wzorek??? Prosze o pomoc :)
http://www.youtube.com/watch?v=3hJc4PBw0x8 czy ktoś się może orientuje jaki alkohol potrzebuje żeby zrobić ten wzorek? I czy ten wzorek jest wydrukowany na normalnej kartce???
![]()
Powiedz TAK transplatologi!!! Powiedz TAK.. tak jak ja! W niebie Twoje narządy nie będą Ci już potrzebne.... Dzięki mojemu TAK ktoś przeżyje.... ~~~~~~~~~~~~ 1 październik studentka UŁ 3 września chyba ściągamy aparacik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak zrobić ten wzorek??? Prosze o pomoc :)
z tego co tu widzę to jest to tak zwana 'metoda gazetowa'. Alkohol jaki jest potrzebny to wódka lub spirytus...właściwie każdy mocny. W identyczny sposób można odbić tekst z gazety lub chociażby kolorowe obrazki
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak zrobić ten wzorek??? Prosze o pomoc :)
Dziekuję za odpowiedź
![]()
Powiedz TAK transplatologi!!! Powiedz TAK.. tak jak ja! W niebie Twoje narządy nie będą Ci już potrzebne.... Dzięki mojemu TAK ktoś przeżyje.... ~~~~~~~~~~~~ 1 październik studentka UŁ 3 września chyba ściągamy aparacik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Proszę o pomoc
Witam !!!!
Mam takie nietypowe pytanie . Planuje zrobic sobie zdobienia metodą gazetową . Mam dotęp do drukarki , gdzieś czytałam zę tak można zrobić , że wydrukowaci potem nasieś na paznokiec . Zrobiłam pierwszą próbe i porażka , za duży obrazek . Jak to zrobić , mam taki układ najmniejszy że 33 obrazki mieści. Jednak to jest za duży może coś trzeba zrobić , jak ściągać z netu o jakiej wilekości . Proszę pomocy , chce zrobić niespodziankę jednemu dziecku . A to musi być na moich paznokciach . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
Dot.: Proszę o pomoc
zmniejsz do takiej wielkości, żeby zmieścił się na paznokciach. Wystarczy do tego najprostszy Word. jeśli z kolei chcesz naprawdę wielki ten obrazek to wątpię czy uda się go zmieścić żeby nie stracił na jakości i był w miarę "czytelny".
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
No mi wyszły tak,zrobiłam je pierwszy raz. Przepraszam ze brzydko umalowane białym lakierem ale robiłam to szybko poza tym chciałam tylko sprawdzić czy wyjdą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
mi coś ten tusz się źle odbija ;/
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
naprawdę pomysłowe
muszę wypróbować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
odświeżam temat
![]() ![]() metoda idealna dla osób nie posiadających zdolności manualnych żeby malować wzorki na pazurkach. a tak wyglądały moje pierwsze prace.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
masz drukarke laserową?
ja wycinam z gazet obrazki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
My całkiem niedawno testowałyśmy połączenie gazety z wódką, ale jakoś nic nam z tego nie wyszło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
tak , drukarka/kserokopiarka laserowa
ja mam problem żeby znaleźć coś ciekawego w gazetach, dlatego szukam wzorków z netu, kopiuje do worda, zmniejszam i drukuję, fakt tylko czarne, ale za to duży wybór mam ![]() A ty z jakich fgazet korzystasz?? Możesz zaprezentowac jak ci wychodzą?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
z bravo girl głównie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() z atramentowej drukarki nigdy nie próbowałam, ale sprawdzę jak tylko będę mieć ku temu sposobność. a na bravo girl to za stara jestem ![]() Jak ktoś zna inne gazety z których wychodza fajne kolorowe wzorki, niech podzieli się ta informacją |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
ja tez jestem za stara
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny Wasze wzorki fantastyczne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
ja znam tę metodę moja kuzynka malnęła se pazurki na jasny kolor(tutaj różowy) potem (kiedy lakier DOBRZE wysechł) zamoczyła skrawki gazety w kieliszku zmywacza do paznokci(można zastapić spirytusem) i przykładała je do paznokci. na koniec jeszcze pomalowała to lakierem bezbarwnym bo inaczej szybko by się starło. Wygląda TO NA PRAWDĘ ŚWIETNIE SAMA MAM ZAMIAR ZROBIĆ SOBIE CIEKAWY WZOREK PODOBNO ZAMIAST GAZETY MOZNA UZYĆ WYDRUKOWANEGO OBRAZKA A I GAZETA NIE MOZE MIEC POLYSKU MUSI TO BYC ZWYKLA SARA CODZIENNA GAZETA POWODZENIA!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.