![]() |
#121 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Życie bez miłości :(
Cytat:
Już naprawde mam dosyć tego że oni są smutni z mojego powodu . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
Przeczytalam watek
![]() Pod wieloma wypowiedziamy, moglabym sie podpisac... Od siebie moge dodac ze mam dosc tego stanu. Czuje sie jak stara panna. Nie moge zrozumiec dlaczego dla jednych cos co jest na porzadku dziennym, calkiem naturalne dla innych [w tym dla mnie] niezmiennie od lat pozostaje nieosiagalne? Jestem strasznie ciekawa dlaczego tak jest ... Moze to jakis gen samotnosci. Z drugiej strony wszystkie dziewczyny ktore sa szczesliwe bo maja kogos, rownie dobrze moglyby byc na moim miejscu. Moze wtedy zrozumialyby jakie to uczucie ... Jestem juz pogodzona z losem, tyle lat sie niezmienilo to tym bardziej nie ma szans sie zmienic. Przepraszam ze nagatywny akcent (oczywiscie w glebi serca niczego bardziej nie pragne niz tej zmiany) ale w moim zyciu nie ma podstaw do zadnej zmiany. Poddam wam przyklad dwoch osob. Osoba X - znamy sie juz kupe lat. Ona nigdy nigdzie nie wychodzila, wolala siedziec w domu. Poszla kiedys na jedna z niewielu imprez w swoim zyciu i co ? ![]() Oczywiscie poznala przyszlego meza. Osoba Y - odkad pamietam nieunikala towarzystwa, imprez i ludzi. Nawet jej sie to podobalo. I co ? ![]() Oczywiscie nikogo (wartosciowego) nie poznala. Jest sama i samotna. Moze to byl blad ze zbyt wielu odrzucala ale nigdy miedzy nimi chemii nie bylo. Los bywa okrutny i niesprawiedliwy. . . Zgadzam sie do pytan typu " Jestes sama , czemu? " , (w moim przypadku dochodzi do tego czy moze przypadkiem slubu nie planuje) sa nie na miejscu. Mam tlumaczyc cos czego pojac nie moge, co spedza mi sen z powiek. "Oni" mysla ze to takie proste znalezc kogos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
fossa zgadzam sie z Toba w 100%
#124 |
Wtajemniczenie
|
Ja byłam ponad 5 lat w związku i szczerze jak patrze na facetów to postanowiłam sobie tak serio serio, że nie chcę nikogo mieć
![]() ![]() ![]() ![]() Będę inwestować w siebie, w rodzinę i przyjaciół ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W ciągu tych 1,5 roku bardzo dojrzałam i przeanalizowałam sobie motywy jakie mnie trzymały w tym koszmarze ![]() ![]() ![]() ![]() AMEN ![]()
#125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaloze sie ze predzej czy pozniej sie niespodziewanie zakochasz ![]() ![]() PS. Fajnie ze jest taki watek - mowiac szczerze tylko samotny samotnego zrozumie. Chyba nikt nie inny w stanie nie jest pojac tego pernametnego, chronicznego stanu samotnosci. I nie mowie tu o jakies samotnej 3-gimnazjalistce ktora chce miec wlasnego/prywatnego TZ (tak, zaczerpniete z innego watku ![]() Mam nadzieje ze osobom z tego watku uda sie znalezc to czego szukaja, bo kazdy wasz sukces, jest tez naszym tu sukcesem. Obala moja teorie o "genie samotnosci" a popiera teze "ze zaden czlowiek nie jest samotna wyspa". AMEN ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Mi ciągle ktoś powtarza, że jestem mądra, wartościowa itp więc to nie możliwe, że nigdy nikogo nie znajdę... No nie wiem, różnie moze byc przecież
![]() Ale co mi z tej wiedzy, mądrości itp jeśli nie mam sie z kim tym podzielić?
#127 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Oj no to mnie nie pocieszyłaś
![]() Ja sobie nie wyobrażam, że mogłabym być samotna i szczęśliwa ;( Tak żyć tylko dla siebie, mieszkać samemu, nie mieć sie do kogo odezwać... Nieee...Ja tak nie chce...
Edytowane przez karolinka86 Czas edycji: 2009-02-19 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi ostatnio kumpel powiedzial ze jestem nieglupia, zgrabna i ladna itp ![]() No ale co z tego ? Nie wiem gdzie lezy moj "problem" wiec nawet nie moge zlagodzic jego skutkow ani nad tym popracowac. Jak to mowia w zyciu pewne sa tylko podatki i smierc wiec NIGDY NIC NIEWIADOMO. Pamietam jak kiedys jak bylam mlodsza ciagnelam moje kolezanki po imprezach/ wyjazdach. Mowiac im ze nigdy nikogo nie spotakaja jak beda wiecznie siedziec w domu. Teraz one maja chlopakow a ja (niemal wiecznie) siedzie w domu i nawet nie mam za bardzo z kim wyjsc. Los bywa przewrotny... Wiecie co wlasnie doszlam do takiego genialnego a zarazem oczywistego wniosku: nawet jezeli moje zycie ma tak wygladac to pomimo wszystko bede zyc tak zeby byc szczesliwa ![]() Edytowane przez fossa Czas edycji: 2009-02-20 o 16:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Oj przewrotny ten los
![]() Też bym chciała żyć tak, aby być szczęśliwa... Ale jak to zrobić? Oto jest pytanie ![]()
#133 |
Zakorzenienie
|
ale to takie niesprawiedliwe, ze niektorzy tak latwo znajduja swoje polowki (ale stereotyp) a inni szukaja, nie szukaja i w sumie w ich zyciu nie pojawia sie ten ktory ich zafascynuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
dziewuchy, nie myślcie o tym, że nikogo nie znajdziecie! Po prostu żyjcie, bawcie się, korzystajcie z tego co macie, teraz macie czas by się wyszaleć
![]() ![]() Sama przez to przechodziłam. A gdy już pokochałam swoje życie takie jakie jest, zaczęłam wykorzystywać je maksymalnie jak tylko mogłam to pojawił się mój Tż (no co do niego to tam jeszcze nie wiadomo jak to wyjdzie, bo jesteśmy ze sobą jakoś ok 2-3tygodni ![]()
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
electric blue teoretycznie to się z Tobą zgadzam
![]() Ale jak tu korzystać z życia, bawić się itp skoro nie mam z kim? Wszędzie mam chodzić sama? Pisałam w innym wątku że od pewnego czasu nawet koleżanki nie maja dal mnie czasu ![]() ![]() I chyba nie jest powiedziane, ze chlopaka można poznac tylko na imprezach prawda? Ja lubię sie spotykać z ludzmi, ale takie miejsca gdzie są tlumy (typu dyskoteki) nie bardzo sa w moim klimacie ![]() I mam jeszcze jedno pytanie do samotnych dziewczyn: jak jest z Waszym dbaniem o siebie? Czy staracie sie zawsze ładnie wyglądać czy też macie podejscie "nie mam dla kogo sie stroic" i ubieracie sie normalnie, byle byloby wygodnie?
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A wiecie co jest najepsze? Ze również 5 najbliższych mi dziewczyn również nie mają facetów i są w podobnej sytuacji. Ba, również część moich blisków kolegow nie ma dziewczyn. Może to ja im tego pecha przynoszę? ![]() Jesli chodzi o dbanie, to tak robie to dla sibie. No moze z ubraniem różnie bywa, zależy od nastroju. Czasami lubie się jakos fajnie ubrać, ale często jes tak, ze zakładam dzinsy i zwykłą bluzę z kapurem, bo nie mam ochoty na strojenie się... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, jak ja Was dobrze rozumiem (niestety
![]() Edytowane przez Gruby_Louie Czas edycji: 2009-02-21 o 23:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Wtajemniczenie
|
Eh te życie bez miłości...ja kocham tylko moich rodzicow;/ To smutne mam 19 lat a czuje sie na 13 ;/ Ciągle oglądam kreskówki, najlepiej rozumiem się z dziecmi, znajomi nie mają ze mną o czym gadać, jestem jakaś zacofana!!!!!!!!!
Mam ferie i zamiast na imprezie siedze w domu i popijam drinki w samotności bo nie mam z kim!! Na gg jak się do kogoś podłącze to zaraz olewka z ich strony, wszyscy mnie mają za nic. A dla facetów jestem jakims babochłopem! W ogole mnie olewają i mają za ścierwo ;/ Juz nie wiem co robię źle! Nie jestem nieśmiała, dbam o siebie i jestem zabawna a i tak ludzie mają mnie gdzies ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czasem faceci boją się takich "idealnych" dziewczyn. boją się odrzucenia biedaczki ![]() fajnie, że masz kolegę, który Ci tak powiedział. inni się pewnie boją ![]() a tak poza tym... to też czuję się samotna... odróżnia mnie od Was tylko to, że ja mam faceta. mam ale nie mam... sama nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- to tak jak ja!
![]() |
#141 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale to tylko jej teoria spiskowa ![]() wszystkie moje przyjaciółki z kimś kręcą...ale tu nawet nie chodzi o zadrość, o to że nie ma z kim wychodzić itp... mnie wyczajnie brakuje drugiego człowieka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
życzę poznania udanego faceta... ![]() bo ja właśnie kończę, to co zaczęłam półtora roku temu. możecie sobie poczytać w jednym z moich wątków
![]() |
#143 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to nie jestem sama... Fajnie jest dbać o siebie dla siebie tylko nie zawsze sie chce, czasem brak motywacji ![]() ![]() [1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;11095275]Staram się bawić szaleć, od dawien dawna nie szukam już faceta i staram się o nim nie myslec, ale czasami nie wychodzi. Dzisiaj mam dzien "depresji" i bardzo doskwiera mi brak drugiej połówki. Juz nie moge patrzec na zakochane pary. [/quote] Ja mam podobnie... Sa dni, ze jest całkiem zniosnie... Ale tez takie, ze nie mogę sobie z samotnościa poradzic...Nawet zyc mi sie wtedy nie chce ![]() Cytat:
![]() Boję się, ze ludzie widzac mnie po raz pierwszy mogę mnie zle odebrac ;( Uwazam, ze mozna mnie polubic i zaakceptowac tylko trzeba mnie dobrze poznac... A niektórzy oceniaja tak szybko ![]() Nie umiem na siłę udawac kogos kim nie jestem...I co tu zrobic??
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
Co do dbania o siebie to ja miałam różne okresy. Np. w LO miałam okres, że mi nie zależało i ubierałam się w byle co (choć nigdy nie ubierałam się jakoś strasznie beznadziejnie czy babciowato, po prostu jakieś zwykłe dżinsy i tshirt), potem (2-3 kl. LO) zaczęłam się bardziej starać i właściwie to zostało mi to do dziś.
Jakoś udało mi się w miarę polubić swój wygląd. Chyba pomogło oglądanie nałogowo wszelkich programów na tvn style ![]() ![]() No w każdym razie wydaje mi się, że w moim przypadku wygląd/zaniedbanie nie jest przyczyną problemów. A tak ogólnie to pomijając wszelkie problemy, macie kogoś aktualnie na oku, podoba Wam się ktoś? ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Gruby_Louie Czas edycji: 2009-02-22 o 19:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Wtajemniczenie
|
Co do dbania o siebie to tak naprawdę zaczęłam o siebie dbać dopiero po rozpadzie mojego dlugoletniego związku... Teraz lubię ładnie wyglądać... A kiedy on nie dbał o siebie to też mi się chyba nie chciało... Prawie 2 lata temu zaczęłam się malować, farbować włosy, zmieniłam styl ubierania się, obciełam włosy, zmieniłam okulary... I tak do tej pory
![]() ![]() ![]()
#146 |
Zakorzenienie
|
dolaczam sie do watku wiec:
mam 24 lata zero zwiazkow na koncie- w sensie ze kochalam i bylam zakochana ze wzajmnoscia jeden" zwiazek" z powodu mojej desperacji samotnosci bylam z kims krotki czas bo ta osoba szala za mna i tak dlugo łazil ze wyłazil a ja bylam bo chcialam miec kogosoprzy sobie ....na szczescie bardzo szybko to zakonczylam- dzis facet ma zone i dziecko na szczescie a ja taka wrazliwa jestem ze do dzis mam wyrzuty sumienia ze spotykalam sie z facetem nic do niego nie czujac:/ 2 zwiazek umawialam sie z facetem bo mi sie podobal i zauroczyl- poraz 1 w moim zyciu do kogos chyba cos poszulam -fizycznosc pewnie tu miala znaczenie najwieksze ze sie podobal ale mialam swiadomosc caly czas ze ta osoba chce tylko luznego zwiazku i łozka...wiec wiedzilam ze nic z tego nie bedzie i ze nie pokocham go end story u mnie to wszytsko sie tak skumulowalo w zyciu to- ze mlodsi sa juz bardziej doswiadczeni niz ja... ze nabawilam sie nerwicy i depresji lekkiej i musze brac leki ![]() ![]() zbyt wrazliwa jestem i biore to do siebie i sie martwie o przyszlosc ehh wygadalam sie dzieki... |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Ja mam to samo co Ty, czyli że chce mieć tych, których nie moge, a nie chce tych co mnie chcą. Również nie jestem z nikim zwiazana, mimo ze mam prawie 20 lat... tylko ze w jednym związku chłopak mnie 2 razy zdradził, a w drugim to ja nie chcialam sie dopuscic zdrady i zakonczyłam to. Poki co dobrze mi jest samej, jednak wiadomo, ze kazdy potrzebuje dotyku, czulosci... ale mysle, ze szukajac milosci na sile jej nie znajdziesz. Wychodz duzo na ludzi. Byc moze znajdziesz swojego ideała. A teraz znajdz sobie hobby i sie jemu oddaj. To doskonale zabija czas. A kolezanki? Nie patrz na nie. Ja mam dokladnie to samo, bo nie jestem w zadnym zwiazku od 1,5 roku... moje kolezanki maja chlopakow, fakt, bywa przykro, ale to nie jest powod zeby sie wiecznie zadreczac... mam nadzieje, ze i Ty trafisz na swojego Księcia z Bajki
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mowiac szczerze nie zalezy mi juz na komplementach. Cytat:
Ja np. codziennie zastanawiam sie ile jeszcze dam rade zniesc. Czy to skonczy sie jakas depresja ... Dziwne ze znioslam az tyle ... Czasami mysle ze to jakas klatwa. Musze sie nauczyc zyc sama dla siebie... Co trudne bedzie napewno ![]() Heh jak bylam mlodsza to myslalam ze moje zycie bedzie inaczej wygladac. JA NP. NIE MAM ABSOLUTNIE NIKOGO NA OKU. RZADKO mam ![]() ![]() Ale jezeli zdarzy ze mam to dla tej drugiej strony nie istnieje... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
Mam tak samo jak Wy. Żadnej poważniejszej relacji damsko-męskiej, nic kompletnie. I raczej już tak zostanie. Jedyne do czego jestem zdolna to jakieś znajomości bez zobowiązań maksymalnie na dystans. Boje sie. Ja nie mam i nikogo nie miałam nigdy na oku
![]() Edytowane przez QsQs Czas edycji: 2009-04-05 o 11:14 Powód: błąd ort |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.