![]() |
#121 |
in love with life
|
Dot.: Marze o prawie jazdy,a nie moge zdac...:(
Dokladnie tak. Ja na jej miejscu nie opowiadalabym tego tak ludziom wokolo, bo to az wstyd sie przyznac.
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#123 |
Przyczajenie
|
To czy ktoś zda za pierwszym czy za dwudziestym razem to wyłącznie jego sprawa i nikt nie powinien go do tego zniechęcać. Jeśli ktoś zdaje tyle razy i próbuje nadal, to widocznie jest tak zdeterminowany, bardzo mu na tym zależy i jest mu to potrzebne. A to czy się nadaje czy nie... jeśli nawet za którymś razem zda egzamin tzn. że w końcu nauczył się jeździć na tyle dobrze żeby dostać prawko. I pewnie po tylu egzaminach i wielu jazdach dodatkowych nauczył sie jeździć lepiej niż ten co zdał za pierwszym razem. Więc w czym problem?? Na szczęście nie ma żadnego ograniczenia jeśli chodzi o ilość zdawanych egzaminów i jeśli ktoś ma potrzebę może zdawać do skutku. Nikt z nas tak naprawdę nie wie z czym dana osoba miała problem..może miała kiepskiego instuktora, który prawie niczego jej nie nauczył, ja np. miałam takiego który mi wiele rzeczy wogóle nie pokazał, mało się odzywał zamiast tłumaczyć a do tego notorycznie obcinał godziny i do egzaminu byłam nieprzygotowana.
Tak naprawdę każdy wszystkiego może się nauczyć tylko trzeba czasu, praktyki i cierpliwości. A decyzję czy ktoś ma zdawać szósty, dziesiąty czy dwudziesty raz zostawmy wyłącznie jemu ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Założycielka tego wątku - evilminded - zdała już egzamin na prawko - prawie rok temu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Ja dziś nie zdalam 6 raz!!!
![]() Plac wszystko super pięknie.... wyjezdzam sobie z ośrodka i jechalam gdzieś okolo 15 min, potem mialam parkowanie prostopadłe i ok... i jade sobie ulicą i prostopadle do mnie ciągnely się tory i dojezdzam do konca drogi i po prawej byly zamknięte bo pociąg jechal, to on mówi do mnie ze mam jechać w lewo... wiec ja kierunkowskaz i skrecam, nagle kazal mi sie zatrzymać bo niby mialam czekać aż sie tory otworzż!!! ![]() ![]() się wkurzylam, poryczalam, w ogole go nie sluchama! widać bylo ze mu sie glupio zrobilo bo niewiedzial co powiedziec, a ja rycze jak idiotka. w ogole mialam egzaminatora takiego mruka, ze szok! czepial sie jak po***any takich śmiesznych szczegolow. A jak zrobilam rekaw, to 3 razy oblecial samochod czy czasem nic nie wystaje ![]()
![]() |
![]() |
#126 | |
in love with life
|
Cytat:
A poprzednie 5 razy czemu nie zdalas?? Pomysl sobie, ze od tego czy zdasz nie zalezy Twoje zycie, wiec moze jesli podejdziesz do tego na luzie, bedzie ci latwiej. Powodzenia!! I umow sie od razu na kolejny termin, nie odkladaj tego!!
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
witam...jesli można to też się przyłącze...ja zdawałam juz 6razy...narazie dałam sobie trochę odpocząć...ale pewnie niedługo będzie trzeba się zabrać za siebie i zapisać na jazdę i na kolejny egzamin... musi się udać w końcu!!!!
![]() |
#128 |
Przyczajenie
|
![]()
No ktoś pisał, że jak się nie uda zdać za 5,7 czy 9 razem że jest złym kierowcom. Ja sie z tym nie zgodze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do urokow procentowych to ![]()
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Mi udało się zdać dopiero za 5 razem;/ i mama wrażenie, że to był mój najgorszy egzamin, najgorzej jechalam, o wielu rzeczach zapinałam, ale zdałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
BAN stały
|
Elo !
Ja dziś zdawalem 1 raz prawo jazdy ... oczywiscie sie nie udało zdac praktycznego. Nerwy mialem takie ze zapomnialem zapiac pasów przed jazdą po łuku ! kaał mi powtórzyc cale 1 zadanie tzn. sprawdzenie poziomu plynu hamulcowego i swiateł mijania. Łuk zrobiłem .. z racznego tez normalnie. Wyjechalem na miasto ... robilem takie bledy ze szok !!! na warunkowej dwa razy zapomnialem kierunkowskazu ! kazał mi zawrócic z wykorzystaniem bramy po prawej stronie , nie dosc ze pojechalem po krawezniku to jeszcze cofajac niepopatrzylem do tylu a jechalo auto koles pocisnął po hamulcach i tyle. Pozamiatane. Oprocz tego jechal przedemną stary dziad i to pod górke ! tak sie wlókł tym rowerem ze musialem prawie stanac ! a z naprzeciwka jechalo auto wiec jak auto przejechalo to wyprzedzilem go , ale koles (sztywny jak widły w gnoju , zmulony i wogole jakis taki mamlak) uznał ze za blisko rowyrzysty jechalem !!! Tyle bladów narobic to wstyd , jednak nerwy robią swoje wypilem przed egzaminem melise wzialem magnez i persen , nic to nie dalo , a na dodatek chcialo mi sie spac ... wstyd mi !!! bylem pewien ze zdam za 1 razem ale nerwy mnie wykonczyly i jeszcze ten egzaminator !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
BAN stały
|
o czym Ty czlowieku mówisz ?
moze Ty nie mialas egzaminatora na widok którego odechciewalo sie jechac , ale ja niestety na takiego trafilem. Myslisz ze zdalas za 1 razem i wielki kierowca z Ciebie ? Mialem takie nerwy ze slowa nie moglem z siebie wydobyc a Ty bezczelnie mnie krytykujesz ze nie umiem jezdzic ... jakbym czul ze nie umie jezdzic to bym nie robil prawka i do egzzaminu bym niepodchodzil !!! poprostu bylem za malo skoncentrowany , nie bylem w stanie sie skupic ... ale najlepiej zarac kogos krytykowac ze jezdzic nie umie .. zalosne ..czlowiek uczy sie na błędach za drugim razem tego nie zrobie pozatym do nikogo nie mam pretensji czlowieku , Edytowane przez kuba555 Czas edycji: 2009-10-07 o 18:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ludzie.... Ja zdałam za 5 razem i za kazdym była moja wina, popełniałam głupoty to i nie zdawałam, ale nie wmawiałam sobie, ze to ich wina, bo zle na mnie działali. Egzamin to egzamin, trzeba radzic sobie ze stresem, a jak nie, to zdawac do skutku, albo odpuscic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Czytam Wasze posty i w końcu stwierdziłam, że wypowiem się na tym forum
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Ja też sie dołączę do tego postu
![]() ![]() ![]() ![]() Tak więc mówie wam nie poddawajcie się absolutnie bo to jest inwestycja w samego siebie i kiedyś z biegiem czasu te pieniądze wydane na prawko zwróca nam się z nadwyzką ![]()
![]() |
#137 |
Przyczajenie
|
ja od 1,5 roku jestem szczęśliwa posiadaczką prawka
![]() powiem szczerze, że trochę denerwujace są opinie osób, którym udało się (celowo używam słowa udało- bo to często kwestia szczęścia) zdać za pierwszym razem-nie dane im było zaznać "tego cudownego uczucia", kiedy człowiek co egzamin czuje się "mniejszy" i upokorzony, a stres sięga zenitu i faktycznie ludzie, którzy przyzwoicie jeżdżą zaczynają popełniać dziwne błędy życzę wszystkim powodzenia przed i przede wszystkim po odebraniu tego cennego plastiku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Przyczajenie
|
Ja już od 3 lat próbuje zdać co prawda z 2 letnią przerwą. Moim problemem jest to że zbyt wolno reaguje na to co widzę na drodze. Najgorzej jest ze znakami bo kiedy jakiś zobaczę muszę w myślach przypomnieć sobie co oznacza.
Może znacie na to jakąś rade? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój mąż się uczył podobnie, z tym, że on nawet po zdaniu teorii bardzo często robił testy (można je znaleźć na sieci) Z drugiej strony takie "zawieszanie się" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
Witam, wczoraj po raz czwarty oblałam prawko ;/ dół maksymalny zwłaszcza dlatego że na placu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() BĄDŹ SILNA I UPARTA W DZIAŁANIU A OSIĄGNIESZ WSZYSTKO!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Wtajemniczenie
|
Ja co prawda zdałam za drugim razem i nie miałam większych problemów z prawkiem, ale mój facet nie zdał już chyba 5 razy (nie wiem dokładnie ile, bo przestaliśmy o tym rozmawiać, żebym się nie denerwowałam i już o niczym mnie nie informuje w związku z tym). Początkowe 4 egzaminy uwalił na totalnych bzdurach pod sam koniec jazdy.
Teraz już w ogóle nie wiem jak mu idzie, ale mówi, że nie zamierza się poddać. Ponoć miał mieć w tym tygodniu egzamin. Tydzień minął, nic mi nie powiedział, więc pewnie nie zdał znów ![]() Jestem załamana. Ja co prawda blankiet mam, ale nie jeżdżę (nie mam samochodu ani ja, ani rodzice), zdałam 2 lata temu i kompletnie nie pamiętam jak się jeździ. Nie wyobrażam sobie być z facetem, który nie ma prawka, będziemy przez całe życie jeździć autobusami i pociągami??? ![]() Jestem załamana i jak tak dalej pójdzie to chyba będziemy musieli się rozstać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mimo to odpowiem na Twój post. Czasem trzeba komuś więcej czasu na zrobienie czegoś i to nie koniecznie prawa jazdy. Jeśli Ci to przeszkadza i nie potrafisz spokojnie o tym porozmawiać z facetem to daj sobie spokój .... bo mnie się wydaje że żyjecie w innych światach. Jeżeli masz teraz takie poczucie że to Ty musisz go namawiać do tego czy tamtego czy też żeby coś zrobił lub nie, no to pomyśl jak będzie wyglądał Wasz związek za kilka lat skoro Ty już masz pretensje do Niego że " on całe życie nic nie robił ". ?????? Edytowane przez yula88 Czas edycji: 2009-10-30 o 18:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Przyczajenie
|
Niestety nie udało się. Tracę już nadzieje że kiedykolwiek uda mi się zdać. Pozdrawiam wszystkich odwiedzających to forum i życzę powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
czasem nie oznacza, ze zawsze.
![]() |
#150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Każde niepowodzenie trochę podcina nam skrzydła ale my kobiety jesteśmy twarde i nie poddajemy się!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:59.