|
Notka |
|
Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek lustrzankowo-plotkowy;)
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
![]()
Marwari - brawo za zalozenie tego watku!
![]() Sama zastanawiam sie nad zakupem lustrzanki ![]() Fotografia zawsze byla moja "cicha" pasja i czuje, ze nadszedl czas aby pasja ta rozwinac. To bedzie moja pierwsza lustrzanka, planuje robic zdjecia dzieci (tzn. mojego wspanialego siostrzenca ![]() Bede wybierac z tych aparatow : http://www.amazon.com/b/ref=amb_link...pf_rd_i=502394 Biore pod uwage glownie Nikona I Canona. Mam okolo 1000$ zaoszczedzonych pieniedzy. Wiem, ze ostateczna decyzje musze podjac sama, ale bede wdzieczna za kazda sugestie ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
ja focę kanonem 350d i jestem zniego zadowolona.
Choć nowości z 400 lub 450 tez są ciekawe ( czyszczenie matrycy i zwiekszona ilośc punktów AF), reszta to dla mnie zbedne dodatki z których sie nie korzysta. Lepiej kupić starszy model aparatu ( tylko tu trzeba znac swoje wymagania) i dołozyć do dobrego szkła lub lampy. nikona miłam raz w ręce, ale ze szkłem wartym ponad 3 tys. więc cięzko porównac to z moim sprzetem. pozdrawiam wszystkie fotomaniaczki i fotomaniaków |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
Jejku..nawet nie wiedziałam ze na wizażu jest wątek o fotografi ![]() Dziewczyny mam prośbe - ogromną... A właściwie kilka ![]() Pierwsza ważna sprawa. Posiadam od roku aparat. Jest to lustrzanka cyfrowa Nikon D70S... I kompletnie nie potrafię sie nim obsługiwac. Wiem że ma on jakies możliwościa ja ich nawet w 5% nie potrafie wykorzystac. Nie znam sie na aparatach... ![]() Czy któraś z Was jest może z Krakowa? Miałaby odrobinkę czasu? ...proszę... i jeszcze jedna rzecz: chciałabym zrobić sobie kilka jakichś ładnych, najelpiej czarno-białych zdjęc...tak żeby mieć dla siebie... i tu znów pytanie do Krakowianek...moze któraś chciałaby "potrenować" odrobinę... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Najlepsze lustrzanki ma canon!! reszta to nieudolne kopie Canonów!!
polecam te aparaty! i popieram jedną z przedmówczyń lepiej zainwestować w starszy model i zaopatrzyć się w szkło/filtry/obiektywy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
też mi się zdaje że nie Canon jest wyłaczym pionierem- a raczej słyszałam takie opinie innych doświadczonych.
Canon i Nikon sa poprostu najbardzej okrzyczane na rynku i parę lat temu rzeczywiście były dominantami w technologii. Obecnie ludzie kupują ten sprzęt bo posiadają do niego szkło. A jak wiadomo- szkło najbardziej drogie Aczkolwiek Canona sobie chwilę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ja kupiłam 400D dlatego że raz że na daną chwilę nie było od ręki 350D i różnica w cenie była tylko 150 zł ... a ja chciałam aparat na już , na 350 musiała bym czekać kilka dni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | ||||
La Moderatoiure
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Czarno-białych zdjęć się nie powinno robić od razu ustawionych w aparacie, lepiej jest je obrobić potem w programie - kolorowe. Poza tym jak chcesz robić sesję jak nie umiesz się obsługiwać aparatem ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie można mówić/pisać że reszta aparatów to nieudolne kopie Canona ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Instrukcję obsługi już czytałam... Ale ponieważ nie mam pojecia co to jest przysłona, migawka i inne tego typu pojecia to i instrukcja obsługi posługująca sie nimi - niczego mnie nie nauczy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.horazy.republika.pl/index.htm i już wiesz ![]() (swoją drogą ktoś chyba już ten link podawał na którymś wątku: ) Edytowane przez Madia Czas edycji: 2008-04-12 o 10:39 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie!
I ja focę canonem, wcześniej miałam analogowego olympusa, zgadzam się z tym, że najlepsze lustrzanki mają canony... nikon też posiada niezłe, ale ceny obiektywów są moim zdaniem bardziej przystępne dla canona. Pozdrawiam wszystkie canonierki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
prawda jest taka że dla chcącego nic trudnego, a najlepiej jest sie uczyć na własnych błędach.
To nie są czasy że wkładało sie klisze, miało sie max 36 zdjęć i później koszta wywołania itp. Jak ktoś chce, sam weżmie aparat i bedzie krok po kroku odkrywał tajemnice totografii, instrukcja pokazuje co i gdzie, w necie jest cała masa artykułóww "co i jak". Więc na co tu czekać? Ja jestm totalnym samoukiem i wiem że mozna sobie smamemu radzić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
La Moderatoiure
|
Cytat:
![]() Jula ja też na początku nie wiedziałam co to jest przysłona, migawka....ale wiesz....instnieje coś takiego magicznego jak....GOOGLE ![]() I ksiązki ![]() Miłej lektury ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
odkopuję wątek bo...
http://www.e-fotojoker.pl/product/ap...z-ob-18-55-mm/ czy ta cena nie jest troszkę dziwna?:P
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Na Ceneo jest taki przedział cenowy tego modelu
ooo..tu np. z tym obiektywem: http://www.krystecki.pl/canon-350d-1...56-p-2280.html może promocja?? ![]() Edytowane przez Madia Czas edycji: 2008-04-27 o 22:06 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie tak patrze, że potaniał, ale promocja była w Fotojokerze na 400D, był za 1499 ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Marwari, bo takie promocje strasznie krótko trwają i są zależne od ilości chętnych. Gdy szukałam najtańszego nikona d40 oczywiście z jakiegoś dobrego sklepu internetowego (sugerowałam się iloscia i jakością opinii na ceneo) to znalazłam po świetnej cenie aparat z dodatkami, już chciałam kupić, omówiłam sprawę z rodzicami.. i na następny dzień już nie było tego aparatu w takiej cenie, tylko w wyższej i bez dodatków
![]() ![]() potem znalazłam nikona z dodatkami w świetnej cenie w innym sklepie internetowym (wtedy skorzystałam z wyszukiwarki nokaut) i jak kupiłam to na następny dzień już nie było tak świetnej oferty ![]() ![]()
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Kurczę, dobrze wiedzieć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakby wczesniej znalazla tego 400D za te 1499 to pewnie kupiła ale już za późno ![]()
![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
Kochane szykuje się u mnie przypływ gotówki ale nie wiem jaki.jedno co wiem na pewno to że kupuję lustrzankę!!!!
![]() ![]() ![]() aha możecie doradzic jakieś obiektywy do macro?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Cieszymy sie razem z Toba ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
D50 a mógłbyś mi doradzic??bo byłam przekonana do canona ale zaczynam się wahać
![]() ![]() P.S D50 jakoś dawno Cie nie było w moim wątku fot!!?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
D50
![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
Dzięki za radę !!
![]() ![]() Jak już się zdecyduję to na pewno napiszę co wybrałam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Lustrzanka
Kto z Was posiada lustrzankę?
![]() Lepszy nikon czy canon?
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lustrzanka
zapraszam do tego wątku:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=245632
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.