![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: ...z sercem tworzone karteczki Sagi...
Joasiunia, dla CIebie kochana wykonanie torebeczki:
![]() A, B, C) Katrkę papieru A4 składam na 3 części. D) Nadaję kształt torebeczce- linia ciągła na schemacie to linia cięcia. Modeluję sobie też cześć 1- czyli przednią różnie, jak chcę w danej chwili albo na półokrągło, albo prostokątnie. E) W ten sposób wykonuję boki torebeczki- uwaga: tutaj nei używam ołówka, linie wykonuję małymi nożyczkami: po pierwsze ułatwia to zgięcie, po drugie: ma znaczenie estetyczne. Tnę jak pokazałam na rysunku. Tą część pomiędzy zgięciem i cięciem /z boku trójkąta/ smaruję klejem. Wszystko. Powodzenia. S.
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
Karteczki jak zwykle piękne, klimatyczne i takie Twoje
![]() ![]() A co do manipulacji to tak jest z dziećmi ![]() ![]() Ah Ci faceci raz jest lepiej raz gorzej. Trzeba dużo rozmawiać chociaż czasami ciężko i co ważne starać muszą się dwie osoby. Trzymaj się Saguś ![]() ![]() ![]()
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
No kochana Ty to masz zdolności. Karteczki śliczniutkie. Ta duga komunijna bardzo mi się spodobała, czyli ta biała - to zasługa koronki. A komplecik cudny i zarazem taki wesolutki jest. Chyba ja też skorzystam kiedyś z przepisiku na torebeczkę
![]()
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
![]()
Wiesz... Ja to się zarazem i ucieszyłam... I posmutniałam...
Ucieszyłam się na widok Twoich cudnych karteczek! Bo są qrcze tak urocze, że chciałoby się taką dostać na jakąś okazję... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A posmutniałam... Aj... Bo ja strasznie nie lubię jak ktoś smutny jest ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
wykorzystam pomysł na torebeczke, bo jest super.. tylko mam may problem.. nie rozumiem punktu E...
ja jestem blondynka.. wytłumacz prosze mi czy to ma byc tak ze ta torebka nie jest płaska tylko wypukła czy jak?? aaaaaaaaa
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Saga ja normalnie juz przestaje komentowac, wiesz? No bo co będe sie powtarzac? Mówi się "co dwie glowy to nie jedna", a ja stworzyłam na uzytek Twojej twórczości nową wersje tego powiedzenia: "Co jedna Saga, to juz nic dodac nic ując", o!
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Czyżby nasza Saga też sobie zrobiła przerwę w tworzeniu!?Możemy sobie podać ręce!
![]()
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
![]()
Tęskno mi za naszą Wizażanką
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Piękne są Twoje prace i wspaniałe masz pomysły na wykonanie wielu z nich.
![]() ![]()
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
piękne prace
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Sago gdzie jesteś? Czyżbyś była faktycznie tak zapracowana? Odezwij sie do nas.
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Witam po dość długiej nieobecności... spowodowanej:
PRIMO: majowym powrotem do pracy ![]() ![]() SECUNDO: drugą ciążą... hehehe notabene nieplanowaną, więc sobie możecie wyobrazić co siewe mnie działo... TETRIO: Zosią, domem jednym słowem pracujące mamy wiedzą o czym piszę ![]() Hanka tak jak Zosia chce wcześniej przyjść na świat -> planowane spotkanie to 01 styczeń 2009r. ale nie wiem czy się uda Haneczkę we mnie zatrzymać. Póki co przyjmuję Fenoterol... I od kiedy jestem na tym "przymusowym" zwolnieniu lekarskim leżę w łożku i wycinam... jest też inny powód... dużo się ostatnio wydarzyło "złych" rzeczy w moim życiu... tworzenie powala mi ukoić nerwy, odreagować... Oto moje świąteczne propozycje... Z serca raz jeszcze WITAM i serdecznie pozdrawiam ![]()
![]() |
#134 |
Rozeznanie
|
Piękne kartki, szczególnie druga mi się podoba.
A maleńka już prawie gotowa do spotkania ze światem. Trzymam kciuki za Was obie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
![]()
Skarbuś jesteś w końcu jesteś!!!!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() Jak wchodziłam na Twój wątek to normalnie oniemiałam jak zobaczyłam,że wróciłaś do nas... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jednocześnie gratuluję Córci drugiej ![]() ![]() ![]() A Zosia jak tam? ![]() ![]() ![]() A Ty jak się czujesz oprócz tego,że musisz leżeć i brać ten lek... Rozumiem,że to na zatrzymanie Haneczki w brzusiu. Będzie dobrze Kochana ![]() Qrczę ale się cieszę... ![]() No i wiesz... Mam nadzieję,że kontakty męsko-damskie trafiły na dobry tor... Buziaki Kochana! Leż! Wypoczywaj!!! I wiedz,że my tu za Was kciukasy trzymamy ![]() ![]() ![]() EDIY: I widzisz jaka trąba ze mnie?! Kartki są cudowne ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Joasiunia:) Czas edycji: 2008-12-09 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że pozwolisz mi się inspirować twoimi ślicznymi kartkami?? ![]()
ludzie mówią, że bardzo się zmieniłam. prawda jest taka, że dorosłam. przestałam pozwalać ludziom mną dyrygować. nauczyłam się, że nie zawsze można być szczęśliwym. zaakceptowałam rzeczywistość. Edytowane przez inniemamocna Czas edycji: 2008-12-09 o 12:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zadomowienie
|
Fajnie że jesteś z nami znowu
![]() GRATULUJE ... już niedługo drugiej córci. Życzę Wam dużo zdrówka i spokoju. Odpoczywaj sobie a w przerwach twórz dalej takie piękne rzeczy. Kartki śliczniaste
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Witam...
Ślicznie dziękuje za Wasze opinie kierowane pod adresem tegorocznych- świątecznych prac ![]() Dziękuję za odwiedziny i jak zawsze takie miłe słowa ![]() Oto jeszcze kilka kartek:
Kartkowa galeria: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=246509 Moje motto życiowe: ..."Kobieta kochana zawsze odnosi sukces."-Vicki Baum... Edytowane przez Saga78 Czas edycji: 2008-12-11 o 16:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
super karteczki!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
CraftMod
|
Bardzo ładne
![]() Niech Maleństwo sobie grzecznie czeka a Ty twórz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
Piękne karteczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Modermistrz bobkowy :D
|
Cytat:
![]() ![]() A chciałabym taką(na pewno nie tak ładną) torebkę zrobić,jest cudowna.Zresztą wszystko co robisz jest śliczne,ale te kartki z torebkami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
![]()
Cudne cudne cudne!!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
piękne te karteczki... zachwycają mnie geometrią mniam
![]() |
#145 |
Wtajemniczenie
|
Witaj po dłuższej nieobecności. Na początek gratuluję drugiej córeczki.
A poza tym to chciałam powiedzieć że śliczne kartki wyprodukowałaś. Nie próżnujesz ![]() ![]()
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
Witaj Sago!! Strasznie nam tu Ciebie brakowało i Twoich "wytworków"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Piękne karteczki. Trzymaj się dzielnie. A moja imienniczka niech grzecznie czeka na Nowy Rok. Buziaczki dla Was
![]() ![]()
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Kolejny wątek i kolejne cudne karteczki!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie
![]() ![]() W odpowiedzi na Wasze komentarze, za które z serca dziękuję: ula1409: dziękuję ![]() nirshya.dwbh: też tak myślę "niech Hanka czeka"... niech sama decyduje, kiedy chce siez nami spotkać ![]() eleonore5b: dziękuję ![]() Pagata: punkt E związany jest z wykonaniem boków torebeczki. Chodzi o to by szeroko torebkę otworzyć. Musimy wyrysować "trójkącik" i wyciać z papieru tak, by umożliwić jego późniejsze przyklejenie do torebki. Nie wiem czy słownie nie zmąciłam jeszcze bardziej ![]() ![]() ![]() Joasiunia ![]() ![]() ![]() elianka: dziękuję ![]() agniesia125: dziękuję ![]() karola0507: dziękuję ![]() Hania739: ![]() ![]() SBZW: ![]() ![]() Wczoraj korzystając z nagłego "przypływu sił" wykonałam dla moich kuzynek komplety urodzinowo- świąteczne: 1. kartka w pudełeczku dla Magdy (z koralikami i kokardkami ze wstążki); 2. kartka w torebeczce dla Natalii (z filcową choineczką i guzikami)... Zdobione skromnie, bo niestety Hanka chyba troszkę przybrała na wadze /czuję to po obwodzie w talii.../. Polecam Wam wykonanie takich komplecików... Serdecznie pozdrawiam, S.
![]() |
#150 |
Modermistrz bobkowy :D
|
nowe śliczności..baardzo mi się podobają Twoje pracki
cieszę się,ze wszystko ok u Ciebie,sama mialam takie problemy z ciążą ,to wiem jak to jest ![]() a co do tego boczka..to zn jest to oddzielna cześc,trójkąt,który potem doklejamy?tak?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.