Brzydkie, sztuczne zdjęcia z PLENERU - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-11, 21:57   #121
elianka
Zakorzenienie

Dot.: Brzydkie, sztuczne zdjęcia z PLENERU

ja serdecznie polecam StudioFotka.. Bartek Kuczer to fantastyczny fotograf, jest miły, sympatyczny i robi fenomenalne zdjecia. Polecamy.

Ps. na niektórych zdjęciach jestem ja
Stary 2008-11-12, 07:34   #122
kliwia
Zakorzenienie

elianka jaką miałaś suknię ślubną? Możesz zdradzić ?
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-12, 09:00   #123
elianka
Zakorzenienie

to jest Sposabella , model Bari ciesze się, że się podobała
Stary 2008-11-12, 09:42   #124
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
ja serdecznie polecam StudioFotka.. Bartek Kuczer to fantastyczny fotograf, jest miły, sympatyczny i robi fenomenalne zdjecia. Polecamy.

Ps. na niektórych zdjęciach jestem ja
......................... ...

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2010-10-05 o 16:13
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-12, 21:18   #125
anka0888
Przyczajenie

Smile Dot.: Brzydkie, sztuczne zdjęcia z PLENERU

Cytat:
Napisane przez przemekbialek Pokaż wiadomość
moze ktos mnie zrozumie zle ale zdjecia jakie przedstawilas sa standardowe nie jest to jakas wysoka pulka fotograficzna i podejzewam ze znajdziesz setki fotografow z takim stylem, plener np jet bardzo standardowy bez zabawy kadrem i swiatlem, dlatego nie ma co rozpaczac, termin jest tak odlegly ze dziwie sie ze owy fotograf ma go zajetego.

ale juz widze dlaczego cena zdjec slubnych od 700-1500 zł tak wiec wszystko jasne

pozdrawiam

p.s z doswiadczenia wiem ze polaczenie foto-kamera to nie sa zdjecia lub filmy rzucajace na kolana)
Przeglądałam linki w tym wątku i te akurat zdjęcia wydały mi się rewelacyjne. Ty zdaje się jesteś fotografem a ja wolałabym opinie nowożeńców a nie konkurencji. Czy twoja stronka to przemekbiałek.pl? Jeżeli tak to muszę cię zmartwić - twoje fotki mi się nie podobają - zwłaszcza te z kościoła i z wesela. Większość robiona z lampą błyskową, kolory jakieś takie sprane a obrazki strasznie płaskie - widać to nawet na fotkach czarno-białych... Czy nie za dużo próbujesz zrobić w fotoszopie?
Myślę, że mocno przesadziłeś z tą krytyką...
Pozdrawiam wszystkie Panny Młode!
anka0888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-13, 06:43   #126
przemekbialek
BAN stały

GG do przemekbialek Send a message via Skype™ to przemekbialek

Cytat:
Napisane przez anka0888 Pokaż wiadomość
Przeglądałam linki w tym wątku i te akurat zdjęcia wydały mi się rewelacyjne. Ty zdaje się jesteś fotografem a ja wolałabym opinie nowożeńców a nie konkurencji. Czy twoja stronka to przemekbiałek.pl? Jeżeli tak to muszę cię zmartwić - twoje fotki mi się nie podobają - zwłaszcza te z kościoła i z wesela. Większość robiona z lampą błyskową, kolory jakieś takie sprane a obrazki strasznie płaskie - widać to nawet na fotkach czarno-białych... Czy nie za dużo próbujesz zrobić w fotoszopie?
Myślę, że mocno przesadziłeś z tą krytyką...
Pozdrawiam wszystkie Panny Młode!
wcale mnie nie martwisz tylko troche dziwne ze zaczela to krytykowac osoba z jednym postem?, a to ze jestem fotografem nic nie zmienia widzialem tu na forum kilku fotografow, a fotograf z takim poziomem zdjec nie jest dla mnie konkurencja, dobrze wiem ze mlodzi nie sa znawcamifotografii i delikatnie mowiac patrza jedynie na ladne zdjecie w doslownym tego znaczeniu a potem okazuje sie ze jest inazej. Poza tym zdjecia nie musza ci sie podobac skoro nawet nie potrafisz rozpoznac zdjec z lampa i bez)

czyzby pan fotograf z linku wyzej zostal urazony krytyka i zarejstrowal
sie sam

p.s dzieki za reklame pozdrawiam

Edytowane przez przemekbialek
Czas edycji: 2008-11-13 o 06:47
przemekbialek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-13, 09:50   #127
bezsenność
Zadomowienie

Nie jestem zupełnie pewna by ten wątek to dobre miejsce do sprzeczek fotografów.

Tu mają wyrażać swoje opinie młodzi a nie fotografowie krytykowac konkurencje. Tak więc proponuje odstwic sprzeczki na tor prywatny.
bezsenność jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-13, 15:16   #128
anka0888
Przyczajenie

Smile Dot.: Brzydkie, sztuczne zdjęcia z PLENERU

Cytat:
Napisane przez bezsenność Pokaż wiadomość
Nie jestem zupełnie pewna by ten wątek to dobre miejsce do sprzeczek fotografów.

Tu mają wyrażać swoje opinie młodzi a nie fotografowie krytykowac konkurencje. Tak więc proponuje odstwic sprzeczki na tor prywatny.
Święta racja! Tyle, że ja fotografem nie jestem! No jedną książkę o fotografii to przeczytałam...
Nie wiem jak dla innych dziewczyn ale dla mnie podstawowym kryterium jest to aby mi się zdjęcia podobały. Nie będę udawała, że zdjęcia są świetne bo za nie zapłaciłam ogromną sumę pieniędzy lub jakiś "znawca" stwierdził, że są to świetne zdjęcia. Nadmiaru kasy zresztą nie mam...
Ale jeszcze prawie cały rok przede mną...
anka0888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-27, 18:59   #129
Anna Maruda
Przyczajenie

ja jestem fotografem, ale nie bede tu nikogo krytykowac ;-) jezeli trafi sie Wam kiepski fotograf (czasem nie ma wyboru, wiadomo kto lepszy, to zaraz rozchytywany) to nie pozwolcie mu na ustawiane zdjecia, niech fotografuje Was podczas spaceru, sffffffobodnej ;-) rozmowy na ławce,zachowujcie sie jak zawsze (pocalunek, przytulenie), wtedy zdjecia wyjda naturalnie, oczywiscie tez kwestia obróbki zdjecia, zdjecie moze byc ladne ale opatrzone paskudna ramka. sporo tez zalezy od pary młodej, jezeli czuje sie niepewnie przed obiektywem trzeba naprawde specjalisty zeby zdjecia wyszly naturalnie. zycze wszsytkim pieknych zdjec ze slubu, sama tez biore niedlugo slub i tez zalezy mi na ladnej pamiatce, takze rozumiem Wasze niepokoje

Edytowane przez Anna Maruda
Czas edycji: 2008-11-27 o 19:05
Anna Maruda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-28, 12:24   #130
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Napisane przez Anna Maruda Pokaż wiadomość
ja jestem fotografem, ale nie bede tu nikogo krytykowac ;-) jezeli trafi sie Wam kiepski fotograf (czasem nie ma wyboru, wiadomo kto lepszy, to zaraz rozchytywany) to nie pozwolcie mu na ustawiane zdjecia, niech fotografuje Was podczas spaceru, sffffffobodnej ;-) rozmowy na ławce,zachowujcie sie jak zawsze (pocalunek, przytulenie), wtedy zdjecia wyjda naturalnie, oczywiscie tez kwestia obróbki zdjecia, zdjecie moze byc ladne ale opatrzone paskudna ramka. sporo tez zalezy od pary młodej, jezeli czuje sie niepewnie przed obiektywem trzeba naprawde specjalisty zeby zdjecia wyszly naturalnie. zycze wszsytkim pieknych zdjec ze slubu, sama tez biore niedlugo slub i tez zalezy mi na ladnej pamiatce, takze rozumiem Wasze niepokoje
Anna Maruda dzięki za podpowiedzi co do sesji w plenerze
Ja to się cały czas zastanawiam, nad moim plenerem, będzie to październik więc zachód słońca jest zaraz po 18. Fotograf mówił, że na sesję potrzeba trochę czasu i to nie jest tak hop siup, a ja bym chciała tak najwyżej na 1- 1,5 h wyskoczyć z wesela(bo plener mam w zasięgu 2 km jak i obok sali) I w związku z tym nie wiem na którą zamówić mszę, bo jak na 13 to mi ludzie mogą nie dojechać(a nie wszyscy chcą nocować dzień przed), a jak na 14 to czy wyrobię się ze slubem, obiadem, pierwszym tancem i czy zdażymy z tą sesją w plenerze do 18? Takie są ostatnio moje zmartwienia

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-28, 13:21   #131
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość
Ja to się cały czas zastanawiam, nad moim plenerem, będzie to październik więc zachód słońca jest zaraz po 18. Fotograf mówił, że na sesję potrzeba trochę czasu i to nie jest tak hop siup, a ja bym chciała tak najwyżej na 1- 1,5 h wyskoczyć z wesela(bo plener mam w zasięgu 2 km jak i obok sali) I w związku z tym nie wiem na którą zamówić mszę, bo jak na 13 to mi ludzie mogą nie dojechać(a nie wszyscy chcą nocować dzień przed), a jak na 14 to czy wyrobię się ze slubem, obiadem, pierwszym tancem i czy zdażymy z tą sesją w plenerze do 18? Takie są ostatnio moje zmartwienia
bo najlepiej zrobic plener po weselu. Nie bedziesz sie o nic martwic, ze slonce zachodzi ze suknia sie pobrudzi ze wesele ucieka itp. itd. no i bedzie bardziej na luzie )))

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-28, 19:14   #132
przemekbialek
BAN stały

GG do przemekbialek Send a message via Skype™ to przemekbialek

Cytat:
jesli ci zalezy na dobrych zdjeciach to plener powinien byc wykonany po slubie, moze powiem skrotowo jak to wyglada dniu slubu, mlodzi planuja plener dajmy przed slubem niby jest duzo czasu bo fryzjerka wczesnie i mozna poszalec, ale niestety zostaje to wszystko zbuzone roznymi niechcianymi sytuacjami ktrore zawsze skaracaja czas na wykonanie pleneru i z 3 godzin zostaje 1,5 godz gdzie jest to na prawde za malo czasu na wykonanie luznych i ciekawych zdjec slubnych. Znow plener w trakcie wesela jest jeszcze gorszym rozwiazaniem ze wzgledu na ogarniajacy stres i pospiem mlodych oraz przez to ze goscie zostali na weselu i wiadomo ze nie bawia sie tak jakby byli z nimi mlodzi.
przemekbialek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-01, 09:10   #133
Anna Maruda
Przyczajenie

Cytat:
a ja bym chciała tak najwyżej na 1- 1,5 h wyskoczyć z wesela(bo plener mam w zasięgu 2 km jak i obok sali)
myśle że jest to do zrobienia, tylko fotograf musi najpierw dobrze sie zastanowic jakie ujecia chce zrobic, a nie podczas sesji dopiero szukac koncepcji oczywiscie fajnie byloby poswiecic troche wiecej czasu np kolejnego dnia, ale nawet z 2-godzinnej sesji mozesz miec piekne zdjecia
Anna Maruda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-01, 10:08   #134
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
myśle że jest to do zrobienia, tylko fotograf musi najpierw dobrze sie zastanowic jakie ujecia chce zrobic, a nie podczas sesji dopiero szukac koncepcji oczywiscie fajnie byloby poswiecic troche wiecej czasu np kolejnego dnia, ale nawet z 2-godzinnej sesji mozesz miec piekne zdjecia
dzięki od razu mi lepiej z tą myślą

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 14:34   #135
wozaczynski
Przyczajenie

Cytat:
Pewnie, ze mozna - problemow jest tylko pare. Dobry plener, nie ogranicza sie do jednej lokacji. W dniu slubu nie mozna pobrudzic i uszkodzic sukienki - czyli wszelkie wyglupy odpadaja. Para jest spieta, nie ma czasu na dobra interakcje z fotografem - czyli ciezko o luz i swobode na sesji. No i zostaje kwestia ograniczen czasowych. To wszystko nie przesadza, ze zdjecia z pleneru w dzien slubu musza byc zle - ale pewne jest to, ze z pleneru po slubie z ta sama para beda lepsze - dlatego warto to dobrze przemyslec. Zdjecia slubne mozna potraktowac nie tylko jako pamiatke slubu, ale przede wszystkim jako "wspolne zdjecia". W koncu raczej malo prawdopodobne, ze w pozniejszym zyciu majac na glowie prace zawodowa, dom, dzieci itd., ktos znajdzie czas i ochote, zeby umowic sie z jakims fotografem i zrobic sobie sesje zdjeciowa. Zatem jest to najczesciej jedyna okazja do zrobienia sobie dobrej pamiatki, nie warto skracac, upraszczac sesji. Warto tez wybrac takiego fotografa, ktory idealnie trafia w nasze poczucie estetyki, a nie sugerowac sie tylko faktem, ze "to jedyny w okolicy", albo "tego miala kolezanka". Jesli cokolwiek nam u fotografa nie pasuje - szukajmy innego.
wozaczynski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-15, 14:49   #136
basia100
Raczkowanie

Ja właśnie zaplanowałam sesję plenerową w dniu ślubu, na szczęście otoczenie pałacu, w którym odbędzie sie wesele, jest wprost wymarzoną scenerią. Też się martwię o czas i ogólnie stres tego dnia, ale zależy mi żeby mieć profesjonalne zdjęcia z makijażem i fryzurą ze ślubu. Zresztą TEN dzień jest taki wyjątkowy, tylko raz będę miała tą suknię, tą fryzurę itd. A na parę dni po ślubie planuję sesję w studiu, oczywiście w strojach ze ślubu, ale już tak swobodniej. Myślę, że to też jest jakieś rozwiązanie...
basia100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-15, 15:05   #137
wozaczynski
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez basia100 Pokaż wiadomość
Ja właśnie zaplanowałam sesję plenerową w dniu ślubu, na szczęście otoczenie pałacu, w którym odbędzie sie wesele, jest wprost wymarzoną scenerią. Też się martwię o czas i ogólnie stres tego dnia, ale zależy mi żeby mieć profesjonalne zdjęcia z makijażem i fryzurą ze ślubu. Zresztą TEN dzień jest taki wyjątkowy, tylko raz będę miała tą suknię, tą fryzurę itd. A na parę dni po ślubie planuję sesję w studiu, oczywiście w strojach ze ślubu, ale już tak swobodniej. Myślę, że to też jest jakieś rozwiązanie...
Jesli Wam to rozwiazanie odpowiada, to nic wiecej nie trzeba i nie ma sensu rozprawiac o tym, co jest lepsze a co gorsze.
Natomiast odnosnie makijazu i fryzury na zdjeciach sa 2 szkoly. Jedna jest taka, zeby na plenerze odnowic mejkap i fryzure, i robic zdjecia "na ideal". A druga jest taka, ze zdjecia plenerowe to wariactwo i nie ma potrzeby ani czyszczenia sukni, ani porzadkowania wlosow, a makijaz powinien byc fotograficzny, a nie slubny. Wersja 2 ma ta przewage, ze zdjecia w slubnym mejkapie i fryzurze panna mloda ma juz zrobione podczas reportazu.
wozaczynski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-04, 03:27   #138
Bakteryika
Wtajemniczenie

Ja tylko chcialam dodac ze ja nie jestem fanem fotografii plenerowej. Moze daltego ze nie umiem pozowac i robie durne miny na zdjeciach (mam cala kolekcje takich )
Wiec mam pare fotografow ktorzy beda robic zdjecia reportazowe do po oczepinach. Podaje linka nizej. Dla mnie zdjecia sa bomba a poza tym przemili ludzie. Tak tylko sie chcialam pochwalic.
www.monikawasylewska.com
Pozdrowienia!!!
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-04, 10:44   #139
azzis
Zakorzenienie

Bateryjko śliczne zdjęcia. Bardzo dobry wybór

azzis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-05, 16:38   #140
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Bateryjko śliczne zdjęcia. Bardzo dobry wybór
dziekuje slicznie

z tego co wiem to oni jezdza po polsce robiac zdjecia wiec jak ktos ma ochote niech sie z nimi skontaktuje....
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-20, 18:57   #141
ebolka
Przyczajenie

hej czy ktoś zna firmę fotografującą "Ślubne klimaty" z Katowice ?
fotki fajne ale nie wiem jak wygląda współpraca
jezeli ktos cos słyszał proszę o opinie
ebolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-21, 10:12   #142
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

www.bluehorse.pl

ja polecam !!
Stary 2009-02-10, 08:27   #143
Xardas
Raczkowanie

Ja też uważam, że sesje zdjęciową w plenerze najlepiej zrobić po ślubie. Na taka sesję potrzeba minimum 3 godziny, nie licząc czasu na dojazd w wybrane miejsce. Nikt sobie na tyle nie pozwoli przed ceremonią ślubną, a tym bardziej podczas wesela. 1,5 godziny jak niektórzy piszą to stanowczo za mało, przecież niewielu jest ludzi swobodnie czujących się przed obiektywem. Szczególnie na początku sesji młodzi są spięci zachowują się sztucznie, rozluźnienie przychodzi później, czasem po godzinie a w dniu ślubu może wcale nie przyjść, w końcu nowożeńcy maja na głowie wiele innych ważniejszych spraw.
Xardas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-04, 09:46   #144
201703061224
Konto usunięte

a ja Ci polecam to http://www.styl-pro.pl/ zdjecia naprawde rewelacyjne
201703061224 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-06, 14:52   #145
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

Cytat:
Napisane przez Xardas Pokaż wiadomość
Ja też uważam, że sesje zdjęciową w plenerze najlepiej zrobić po ślubie. Na taka sesję potrzeba minimum 3 godziny, nie licząc czasu na dojazd w wybrane miejsce. Nikt sobie na tyle nie pozwoli przed ceremonią ślubną, a tym bardziej podczas wesela. 1,5 godziny jak niektórzy piszą to stanowczo za mało, przecież niewielu jest ludzi swobodnie czujących się przed obiektywem. Szczególnie na początku sesji młodzi są spięci zachowują się sztucznie, rozluźnienie przychodzi później, czasem po godzinie a w dniu ślubu może wcale nie przyjść, w końcu nowożeńcy maja na głowie wiele innych ważniejszych spraw.
popieram my robilismy zdjecia w poniedzialek po slubie pojechalismy o gdynia na klif i do suchacza na stary peron a takze do cegielni zdjecia wyszly bosko fotograf to moj kolega i spisal sie na medal jest mlody i ma tysiace pomyslow jak co i gdzie zrobic wchodzilam w sukni w takie miejsca gdzie w zwyklym ubraniu byl nie dala nawet rady ale czego sie nie robi dla takiej pamiatki.mysle ze zeby zdjecia sie udaly to trzeba miec dobrego fotografa ktory nie boi sie nowosci i takiego wlasnie mielismy,takze polecam i jesli ktoras jest z okolic elblaga i poszukuje fotografa to piszcie a podam namiary.buzka
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-06, 15:31   #146
VilaVanila
Przyczajenie

Ja mogę polecić Sławka Szewczyka z Zupy Czekoladowej w Nysie.

Pomysłowe, śliczne zdjęcia, na niektórych wyglądamy jak z żurnala

I cena też dobra.

Nie wiem, gdzie teraz dokładnie ma siedzibę, bo się przenosił, ale mogę podać nr tel (PW) .
VilaVanila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-06, 17:34   #147
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VilaVanila Pokaż wiadomość
Ja mogę polecić Sławka Szewczyka z Zupy Czekoladowej w Nysie.

Pomysłowe, śliczne zdjęcia, na niektórych wyglądamy jak z żurnala

I cena też dobra.

Nie wiem, gdzie teraz dokładnie ma siedzibę, bo się przenosił, ale mogę podać nr tel (PW) .
A mają jakąś stronkę żeby można było zobaczyć fotki?

azzis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-06, 17:59   #148
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

polecam studio fotocyferka

www.fotocyferka.pl
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-06, 18:35   #149
VilaVanila
Przyczajenie

W tej chwili strony internetowej nie ma od jakiegoś czasu

Wysłałam link do moich prywatnych fotek na PW
VilaVanila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-06, 19:02   #150
lulina
Wtajemniczenie

no włąśnie o Zupie czekoladowej od kilku osób słyszłam, ale często dość skrajne opinie . W każdym razie najwięcej osób poleca ich i Lidkę. Szkoda, ze nie mają strony, bo od "słyszałam" zdjeć jakich robią nie zobaczę

lulinka- Paulinka
Mój kochany Haseczek ;( [*]

[glamour]12655[/glamour]
dziękuje za klik
lulina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości