![]() |
#121 |
Rozeznanie
|
Dot.: Badania w ośrodku RODK
No właśnie i dlatego powstały ośrodki RODK są one powoływane do orzekania opinii biegłych w takich właśnie sprawach jak np opisywałyście wyżej .....ich opinię Sąd zazwyczaj bierze dość mocno pod uwagę ....z własnego doświadczenia mogę powiedzieć tyle że osobiście spotkałam się z sytuacją przemocy ze strony męża na mnie i synu i nasz syn nie chciał się z ojcem widywać z wiadomych powodów ale kiedy wspomniałam o tym na rozprawie gdyż oczywiście małżonek odegrał dramat poszkodowanego tatusia którego do dziecka nie dopuszczaja stwierdził że mu utrudniam kontakt z dzieckiem ....sąd uznał że dziecko powinno widywać się z ojcem bo tenze ma do tego prawo a ja nie mogę tego utrudniać a skoro mój 13 letni wtedy syn nie chce sie widywać z ojcem to ja skoro nie potrafię go do tego przekonać dla sadu staję się matką nie potrafiącą poradzić sobie z własnym dzieckiem czyli niezaradną.... tak jakby można było zmusić ofiarę aby zechciała widywać się z własnym oprawcą ...hmm.... właściwie skończyło się na badaniu w ośrodku i opinii na moją i syna korzyść oraz zeznaniu biegłych z ośrodka którzy całkowicie sie za moim synem wstawili.....i suma sumarum tatuś może się widzieć z synem tylko tyle na ile pozwolił mu nasz syn
![]() i jeszcze jedna ważna rzecz... ośrodki wystawiają opinię w oparciu o badania i analizę akt sądowych sprawy ...dlatego jeśli macie jakieś ważne dokumenty czy inne dowody na waszą korzyść zamieśćcie je koniecznie w aktach bo ośrodek te akta będzie przeglądał aby zorientować się w sytuacji i całej sprawie ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Edi5555 Czas edycji: 2009-01-10 o 16:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jak to jest.. powiedz mi prosze Edi5555. Bylam, mowilam o znecaniu sie, o wizytach policji, o prokuraturze, o szarpaniu dziecka, o znecaniu sie fizycznym nade mna, o zastraszaniu mnie i mowieniu ze mnie zabije.... Poza tym dziecko nie przywitalo sie z ojcem na wejsciu, chcialo szybko wychodzic do domu. A w opinii napisane ze bez problemu dziecko zostawilam z mezem, ze dziecko wylewnie przywitalo sie z ojcem ![]() ![]() Teraz zagwostka, jak powolam bieglych na swiadkow, to chyba beda bronic zaciekle tego co nabazgraly.... ![]() Edytowane przez kinia11 Czas edycji: 2009-01-11 o 15:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czasem musisz bronic się sama. ![]() w razie szczegółów pisz na PW.odpowiem ci dokładnie na watpliwości. nie chce tu na forum namawiać do lamania prawa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Edi5555 Czas edycji: 2009-01-22 o 19:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Przyczajenie
|
witajcie
Edytowane przez ak2000 Czas edycji: 2009-01-14 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Przyczajenie
|
witajcie jestem w trakcie rozwodu i czekaja mnie badania w RODK slyszalam ze sa tam robione testy inteligensci i osobowosci, czy to prawa powiedzcie mi jakie sa naprawde te testy do wypelnienia?? jak badane jest 2 lenie dziecko bardzo was prosze o odpowiedz. pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Rozeznanie
|
małe dzieci które jeszcze nie potrafią mówic bada sie poprzez obserwację w relacjach z wami np podczas zabawy a testami bada się was są to testy osobowosci i postaw rodzicielskich ...istotnie testy na inteligencje także są jako metoda badawcza jednak wiele zależy od samego osrodka jakich narzędzi i metod badawczych użyje ośrodek takie narzędzia dobiera indywidualnie do rodziny i przypadku oraz okoliczności na jakie ma być przeprowadzone badanie
![]() |
#129 |
Przyczajenie
|
Edi555 dziekuje za odpowiedz te badania maja wykazac zwiazek dziecka z ojcem czy moze on zabierac dziecko sam bez mojej obecnosci do siebie do domu, itd ojciec dziecka nie utrzymywal bo nie chcial kontaktow z dzieckiem okolo roku czasu a klamie ze bardzo o to zabiegal i na sile chce zabierac dziecko sam na sam kiedy dziecko jest male i nie zna ojca wiec jakie moga byc wykorzystywane badania testy przy takiej"sprawie" bardzo dziekuje za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Rozeznanie
|
Będą badane więzi twojego męża z dzieckiem oraz bedą sprawdzać jakim jest człowiekiem i jakim ojcem skupią się raczej bardziej na badaniu jego osoby w relacji z dzieckiem czyli będą was obserwować tak że nawet tego nie zauważycie chcą sie dowiedzieć co naprawdę łączy dziecko z twoim mężem czy relacje te są dobre i prawidłowe czy tez dziecko raczej sie go boi i unika kontaktu z nim i potem wyciągną z tego stosowne wnioski i wydadzą opinię
![]() |
#131 |
Przyczajenie
|
Witam!
Chciałam podzielić się dobrą dla moich dzieci i nie ukrywam, że i dla mnie nowiną... dziś otrzymałam wyrok z klauzulą prawomocności ![]() "były" się nie odwołał, a został pozbawiony władzy rodzicielskiej... z jednej strony przykre, bo nawet nie zawalczył o własne dzieci, ale z drugiej strony, jego rodzicielstwo, to od 2,5 roku farsa ( kto śledzi to forum zna sytuację ) jeszcze raz wielkie dzięki EDI5555 pozdrawiam wszystkich ...prawda jednak zwycięża... ![]() Edytowane przez ak2000 Czas edycji: 2009-01-20 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem tak bywa,że sprawiedliwość wygrywa,choć nie zawsze.można mieć tylko nadzieję,że eks dorośnie i zmądrzeje.a może ,kiedy dzieci dorosną będą chciały poznac ojca.pamiętaj,nie zabraniaj im,bo moze się to obrócić przeciwko tobie. bądź silna i nie przestawaj wierzyć,że i tobie zaświeci słońce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#134 | ||
Przyczajenie
|
Witajcie,
W skrócie co się działo. Uznałam jednak, że opinia wbrew pozorom nie jest zła. Kontakty z ojcem zachowane, ale nie ma zmuszania do stosowania się do nich. Ogólnie jak dziecko będzie chciało to tak jak nie to no cóż. Dla mnie ok. Miałam rozprawę zaraz po otrzymaniu opinii. I co się okazało. Mój mąż zaskarżył ją, mówiąc że psychologowie nie wiedzieli co napisali. Buhahaha ![]() Oj życie życie. Zaczyna mnie to wszystko bawić. Jestem przekonana na 100% albo i więcej że ci, którzy wydali taką a nie inną opinię będą słowa pisanego bronić, bo jeżeli zostanie to podważone to uwiją sobie sami bicz na własny tyłek . No i tak. CDNN .... Ciąg dalszy niespodzianek nastąpi... a moje dziecko z ojcem jak nie chciało tak nadal nie chce się widywać, bo się go boi... Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam, Kinia Edytowane przez kinia11 Czas edycji: 2009-01-21 o 15:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Przyczajenie
|
Dobro dziecka nie równa się wola matki.
Same pewnie macie ojców. Szkoda tych dzieci i porządnych facetów którzy trafią na takie panie jak niektóre z tego forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
naszą rolą jest pomaganie i wspieranie,a nie nastawianie przeciwko wam. nie wiesz,co przeżyły te kobiety wypowiadające się tutaj.może ich życie to trauma i ciągły strach. macie prawo się tu wypowiedzieć i przekazać wasza prawdę. jeśli dalej tak sądzisz,warto poczytać wątek i wypowiedziec się tam też. http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=304826 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
Oczywiście masz rację i oznacza to dokładnie to samo co dobro dziecka nie równa sie wola czy ochota ojca i właśnie po to stworzono ośrodki RODK aby określić co dla dziecka będzie w takiej sytuacji najlepsze
![]() |
#138 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Rodzina to tato i mama i dzieci . a nie mama która naszczówa na tatę bo jej nie pasuje. Znam mamy które zostawiają dzieci 7 letnie , znikają z panem z kasą i po roku się zjawiają po dziecko i co zgadnijcie komu RODK > "pseudo sąd" przyznał dziewczynkę Mamie.A teraz mama ma takie kłopoty z dzieckiem /minęło dwa lata " że sama chce oddać Tacie.A dzieciakowi już dzieciństwo zniszcyła i ojcu życie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedynie co mozesz dobrego zrobić to udzielać się tu na wątku. kobiety,ktore wiedzą,że ojcowie ich dzieci nie są "marginesem",tylko normalnymi ojcami poznały uczucia drugiej strony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Przyczajenie
|
Ludzie z rodk to nie sa zadni specjalisci to czesto tylko pani pedagog i pyscholog ktora juz przed badaniem mnie powiedzala zonie jak dostanie opnie.
To co tam sie dzieje czesto przypomina wrozenie z fusow z roznica ze wynik zawsze dla pan. To jest raczej karykatura badan. Nie ma tam zadnej przejzystosci ani metodologi badan a dowolnosc interpretacji tych pseudo badan powoduje ze i tak pani pisze co chce a nie co wybadala albo inaczej wybada co chce wybadac a nie to co ma miejsce. W mojej opini pani pedagog pisze dziecko nadal spi z matka, pani psychiatra brala udzial przy opinii a pani psychiatra ktora potrafila zachowac dystans do sprawy pisze dziecko spi naprzemienie z tata i z mama .syn 4 lat. O czym to swiadzy pani psychologo wynajduje z podszeptu zony zachowania agresywne po 10 min dziecka, pani psychiatra pisze dziecko nie wykazuje zach agresywnych. Opinia z przedszkola dziecko bardzo spokojne. To jest karykatura a nie osrodek badawczy.w maglu lepsze opinie by napisali. Takie panie powinny stanac przed sadem za falszowanie opinii. Czasem lepiej z ojcem dziecka spokojnie pogadac , pogadac z dzieckiem jak ono by chcialo swoje dziecinstwo a nie wojowac i cieszyc sie wygrana ze stronniczego osrodka .zadna satysfakcja mozna powiedziec ze w polsce wam sie tam dobra opinia nalezy jakie byscie nie byly i jak bardzo pozbawic taty byscie chcialy pozbawic swojego dzieciaka.macie tez synow jak mysle, zastanowcie sie czy napewno byscie chcialy zeby im tak odbierano radosc z wychowania dzieci w rodzinie jak niektore z was to robia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
Rozumi.ę Cie jako ojca i zdaję sobię sprawę że wiele kobiet walczy o dziecko nie myśląc o uczuciach ojca.Jednak musisz czasami zastanowić się czy niektórzy tatusiowie mają rację npmój były partner nigdy z naszą 17-miesięczną córeczką nigdy nie mieszkał.Mała nie zna dziadków którzy nigdy o kontakt z wnuczką nie zabiegali.Ojcu nigdy kontaktów nie utrudniałam i nie utrudniam tylko nie chcę córki na razie dawać mu na wekeendy.Uważam że jest to za małe dziecko a ojciec nigdy nią się nie zajmował.Wiem że może robić to jego matka ale dziecko jej kompletnie nie zna.Widzisz nie nie jest moja zła wola tylko troska o dziecko i jego uczucia.Uważam że przyjdzie na to czas aby spędzala całe dnie i wekendy z ojcem.
Jestem przed takim badaniem w ośrodku i strasznie się boję bo szkoda mi będzie małej jak sąd stwierdzi że wizyty jakich chce ojciec są możliwe. Ja jestem z dzieckiem 24h i wiem jak ona to przeżyje.Dziwi mnie tylko że ojciec tego nie rozumie.................. a uważa że tak ją kocha i zna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Przyczajenie
|
Nie wiem jaki jest powód że nie wychowujecie dziecka od początku razem.Każda sytuacja jest inna, nie mnie to oceniać tylko wy znacie prawdę, nie oczekuj też pomocy od ludzi którym pokażesz tylko fragment sytacji który jest dla ciebie wygodny w necie, bo takie rady nic nie warte.
Moja żona np. wszytkim dookoła opowiada niestworzone hitoriie jaki to ja jestem zły dla niej, i jakich rad się wtedy spodziewa od innych sama wiesz. Teraz wszycy którzy mnie nie znają radzą jej rozwod itd. A powód ona chce sobie żyć w wolnych związkach i co ja bym nie robił to i tak jestem dla niej w tym przeszkodą. I szkoda że takie instytucjie w Polsce jak RODK, Sądy Rodzinne tak napradę zamiast działać pro rodzinnie według sobie znanego schemaciku wszystko robią zeby nasze dzieciaki pozbawić Taty. To tylko zachęca według mnie tzw. "złe" kobiety żeby to wykorzystywać i rozwalać dzieciakom rodzinę.Ona w Polsce jest zawsze pewna że dostanie dzieci i alimenty. Dla niej to raj. A co dziećmi i Tatą. Przedewszystkim trzeba być szczerym wobec siebie i innych umieć patrzyc drugiemu człowiekowi w oczy. Dziecko powinno mieć mozliwość być z tatą i mamą kiedy chce najlepiej razem. Zarna Boskie Mielą Powoli ale Sprawiedliwie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Edi5555 Czas edycji: 2009-01-24 o 19:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Przyczajenie
|
Troche z innej beczki.
Edi5555 pisałaś kiedyś że powołałaś na świadków biegłych? Jak tacy biegli się zachowują? Dlaczego pytam. Mój mąż zaskarżył opinie (mimo ze zezwolono mu na kontakty raz w tygodniu i czasami 2 razy w tygodniu). I teraz zastanawiam sie... przeciez biegli psycholodzy beda bronic swojej opiniii jak lwy..., tak ? Inaczej podwazyli by zupelnie swoje zdanie.... Edytowane przez kinia11 Czas edycji: 2009-01-25 o 15:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#146 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
Nie martw się kinia wszystko będzie dobrze
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Przyczajenie
|
Hej, mam nadzieje, ze ktos szybko mi odpowie, bo jest to sprawa niecierpiaca zwloki...!!!
Za niecaly miesiac mam miec badania w RODK, mieszkam z synkiem za granica, a maz i rozwod w polsce. Nie moge stawic sie na tych badaniach z wielu przyczyn i prosze, niech ktos mi powie, co mi grozi jesli tam nie pojade?? Juz dwa razy przesunieto mi termin badan- to jest trzeci a ja po prostu nie moge jechac do Polski. Czy przegram sprawe, jak sie nie stawie? Poki co, mam przyznana sadownie opieke nad synkiem na czas trwania rozwodu. Prosze o szybka odpowiedz!!! Z gory dziekuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Rozeznanie
|
a na jaką okoliczność mają być przeprowadzone badania w osrodku
![]() |
#150 |
Przyczajenie
|
chca sprawdzic, czy jest wiez emocjonalna miedzy dzieckiem a ojcem, przypominam, ze nie widzieli sie od ponad roku, a dziecko w ogole nie chce slyszec o ojcu- ma 4 lata- pytalam czy chce do niego jechac, czy chce sie z nim spotkac- wszystko na NIE! pamieta go, ale najbardziej to, ze "tata bil mame i mnie..." (cyt).
dowiedzialam sie wlasnie, ze jest mozliwosc przeprowadzenia badan w ambasadzie polskiej za granica, a moj adwokat ma wszystko w nosie i nie chce mi pomoc- wzial duze pieniadze i olewa sprawe, powiedzial nawet, ze sad dal mi ostatni termin i jesli nie przyjade teraz z dzieckiem, to przegram sprawe i odbiora mi dziecko- do ojca, ktory jest cpunem zskazanym na wiezienie!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.