mamuski styczniowo-lutowe 2009 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-08, 13:56   #121
siobhan1
Zadomowienie

Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009

Cytat:
Napisane przez krolowaa Pokaż wiadomość
mi sie podobja imiona
Adrianna , Oliwia ,Julia z meskich znowu żadne,nie moge wybrac
Moze bedzie dziewczyna i problem z glowy
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 14:23   #122
j.kwiatek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez słaby wielbłąd Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny!
Ja chciałabym zapisać się do grona styczniówekChoć jeszcze sama w to nie wierzę, wczoraj zobaczyłam DWIE krechy na teście. A to 33 dzień cyklu dziś, czyli czwart tydzień...Pozdrawiam Was!!
he he he no to super! U mnie to samo. Policzyłam wczoraj dokładnie dni. Wyszło 34. Zrobiłam test. Wyszły dwie kreski Mąż w szoku i ja trochę też, bo miały być problemy z zajściem a tu ciach! i już. Po powrocie z pracy czekał na mnie liścik od kochanego TŻ-a współwinnego oraz paczuszka zawierająca...kwas foliowy No to się zaczyna.....a teraz do ginia! Niech potwierdzi.

potomstwo
http://www.suwaczek.pl/cache/910a97e1f6.png[/url]

http://www.karolina_pietrzak.eco m.com.pl/p5_jak_pomoc.html 1% dla Karolinki

W dyskusji nie zniżaj się do poziomu idioty, bo pokona cię doświadczeniem
j.kwiatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 14:35   #123
pani z herbata
Zadomowienie

GRATULKI

podaj dane to Cie wciagne na liste

pani z herbata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 15:04   #124
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez j.kwiatek Pokaż wiadomość
Zrobiłam test. Wyszły dwie kreski Mąż w szoku i ja trochę też, bo miały być problemy z zajściem a tu ciach! i już.
J.Kwiatek WSPANIALE!!!

Gratulacje!!!

Wiec jest juz nas 5! Rosniemy w sile hihihihihi

Wlasnie wsunelam loda, hmmmmm
I nawet mdlosci mi przeszly Moze to jest klucz do sukcesu, ale z drugiej strony, jak tak dalej bede robic to mnie bedzie lepiej przeskoczyc niz obejsc

U mnie w sobote sie zacznie 8tc, no i musze zadzwonic do Rotundy (szpital) umowic sie na wizyte Tu pierwszy scan robia w 14tc Juz nie umiem sie doczekac
Stary 2008-05-08, 15:11   #125
siobhan1
Zadomowienie

Wlasnie dzownilam, dostalam termin na 01/08/2008!!!!!!!
Mac, to troszke pozno, nie uwazacie?
Bozenko, nie wiesz jak to tu wyglada? Przeciez pierwszy scan ma byc w 14tc?
Kurka, ale mnie baba zdziwila, bylam taka w szoku, ze mnie zbila z pantalyku i sie slowem nie odezwalam. Przeciez oni nawet mi badan zadnych do tego terminu nie zrobia, no cholwewka......

Chyba dzis wysprzatam mieszkanie, taka jestem wnerwiona!!!!
Stary 2008-05-08, 15:57   #126
pani z herbata
Zadomowienie

z tego co sie orientuje oni tu robia bodajze 3 usg, wola nie ryzykowac zbyt duza iloscia promieniowania fal czy jakos tak.
ale wydawalo mi sie ze to ok 10tc a nie 14, ja jeszce nie poszlam do GP wiec nie wiem

i poza tym to krew chyba 1 badaja i 1 waza ale z ta waga to pewna nie jestem
dlatego sie martwie ze o toxo bede sie musiala bic

Edytowane przez pani z herbata
Czas edycji: 2008-05-08 o 15:59 Powód: dopisek
Stary 2008-05-08, 16:03   #127
pani z herbata
Zadomowienie

a to z innego forum dziewczyny w ciazy w irlandii pisza:

w Irlandii jesli czujesz sie dobrze i nic ci nie dolega ( krwawienia, plamienia, bole brzucha i inne niepokojace objawy) pierwsza wizyta w przychodni szpitalnej szpitala polozniczego odbywa sie miedzy 10 a 12 tygodniem ciąży. na niej pielegniarka zbiera ogolne wiadomosci o Tobie i najbizszych, potem robia usg przez powloki brzucha, nastepnie oddanie probki moczu i pobranie krwi na podstawowe badania takie jak morfologia, grupa krwi, żółtaczka B, przeciwciala rózyczki i ospy, i hyba hiv. i rozmowa na temat karminia dziecka, porodu gdzie tu czy w swoim kraju, propozycje mozliwosci skorzystania ze szkoly rodzenia. jest to rozmowa z ginekologiem poloznikiem i tylko rozmowa gdyz uznaja ze badanie ginekologiczne nie jest dobre dla kobiet ciezarnych. Potem wyznaczona zostaje kolejna wizyta z tym ze juz u lekarza pierwszego kontaktu bo to w zasadzie on zajmuje sie prowadzeniem ciazy i robia to albo w recepcjach albo jestes zawiadamiana o niej listownie slyszalam ze do szpitala jestes kierowana na diagnostyke ciozowa czyli kontrone badania usg, potem ktg.

pielęgniarka zrobila mi jeszcze jeden test by faktycznie potwierdzic ciąze. i potwierdziła (5 tydz..) zbadala mi tez mocz, zapytała gdzie rodze i czy zakladac mi karte. rodze w irlandii wiec zalozyla mi ja. powiedziala mi ze niedlugo dostane poczta list z wizyta u giekologa (powiedziala ze to bedzie okolo 15 tyg. ). w miedzyczasie mam przyjsc do niej na badanie krwi. I jeszcze na kiedy mam termin i żebym narazie nie przywiazywala (!!!!)sie tylko cierpliwie czekala az bedzie 12 tydzien...........byłam W SZOKU. jestem osoba wrazliwa raczej i po tym co usłyszałam zamiast cieszyc sie cały czas sie martwiłam i bałam.. nie powinna tak mówić..nieważne..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-08, 16:57   #128
siobhan1
Zadomowienie

No widzisz, a w Dublinie pierwsza wizyta w Rotundzie to dopiero w 20 tc. Dla mnie to skandal. Przestudiowalam neta i chyba sie przeniose do National maternity Hospital. Szlag mnie normalnie trafil jak zadwonilam do tej Rotundy!!!

Ja niestety nie mam zadnego GP, jak potrzebuje to ide do polskiej przychodni i tyle.
Mam ginekologa i dla mnie jest git, ale do szpitala i tak chcialabym sie wybrac w okloicach 12-14 tyg na badania, skad ja bede wiedziec czy z moczem i kwia mam ok? Skoro mi to przsluguje, to przeciez nie bede placic z wlasnych pieniedzy, skoro tutaj to wszystko majatek kosztuje.

No nic przedyskutuje z mezem jeszcze wszystko i zobaczymy. Ten NMH jest troszke dalej od nas, ale jeszcze nie tragedia, zobaczymy co Mezus powie...
Ale musze sie streszczac bo to juz 7tc leci a ja sie dopiero teraz obudzilam

Caly czas jeszcze do mnie chyba nie dociera, ze bede miala dziecko!!!!

Jeszcze jedno, na kazdej stronie szpitala pisze, ze w Ire przysluguje tylko jeden scan miedzy 18 a 22 tc. Nie za rozowo, ale co poradzisz. Dlatego wole chodzic do polskiego lekarza i mies wsio pod katrola

Edytowane przez siobhan1
Czas edycji: 2008-05-08 o 17:03 Powód: dopisek
Stary 2008-05-08, 18:58   #129
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

u mnie zachcianki ciążowe daja o sobie znac ,poczułam na klatce zapach kapusty i zaraz miałam na nia ochote ...własnie teraz gotuje swoją!
chodzi za mną jeszcze pizza ale to jutro nie wszystko naraz

http://otworz-oczy.org/?page=1
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-08, 20:43   #130
pani z herbata
Zadomowienie

ja kupilam swieze szparagi caly peczek no niestety zielone bialych nie maja ale niech juz bedzie

przygotowania na jutrzejsza uroczystosc kika osob sie zjedzie wiec gotujemy musze tesciowej ziamponowac no zrobilam wszystko to co na surowo, a TZ gotuje i piecze ja ucieklam z kuchni bo wszystko pachnie tak mocno!!!!
w ogole niewiele dzis zjadlam kanapki i jogurty bo mi ciagle niedobrze

kupilam imbir swiezy zobaczymy czy cos zaradzi na mdlosci

Stary 2008-05-08, 23:30   #131
Kasiamaja
Zadomowienie

GG do Kasiamaja

pani z herbata ) ja doslownie rok temu przezywalam to co Ty teraz ale w Irlandii naprawde super sie przechodzi ciąże ja tez jestem po poronieniu więć miałam pewne obawy ,naszczescie okazaly sie bezpodstawne ) Co do zimy z brzuszkiem to ja takiego rozmaru kurtki nie dostalam :P ale sobie bluze w penneysie kupi;\lam duuuza i bylo super bo zima była lekka , a rodzilam w Limerick i tez super zreszta jakbym mogla Ci pomoc to pisz

W ogóle gratuluje dziewczynki i 3mam mocno kciuki bo naprawde ciąża to super okres ,aż Wam zazdroszcze a pomyslec ,ze niedawno marudzilam ,że mam dość ,a teraz bym chetnie cofnela czas żeby moc się baaardziej podelektowac ciążą :0 Jeszcze raz gratulacje

70,60...68,2.....66....64.....62....6 0
Kasiamaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 09:53   #132
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiamaja Pokaż wiadomość
pani z herbata ) ja doslownie rok temu przezywalam to co Ty teraz ale w Irlandii naprawde super sie przechodzi ciąże ja tez jestem po poronieniu więć miałam pewne obawy ,naszczescie okazaly sie bezpodstawne ) Co do zimy z brzuszkiem to ja takiego rozmaru kurtki nie dostalam :P ale sobie bluze w penneysie kupi;\lam duuuza i bylo super bo zima była lekka , a rodzilam w Limerick i tez super zreszta jakbym mogla Ci pomoc to pisz

W ogóle gratuluje dziewczynki i 3mam mocno kciuki bo naprawde ciąża to super okres ,aż Wam zazdroszcze a pomyslec ,ze niedawno marudzilam ,że mam dość ,a teraz bym chetnie cofnela czas żeby moc się baaardziej podelektowac ciążą :0 Jeszcze raz gratulacje
Kasiu gratuluje córeczki!!!!

Pozwole sobie trez skorzystac z Twojej oferty, jestem z Dublina, wiec, wiesz jak by co to bede pytac

Asia
Stary 2008-05-09, 10:23   #133
pani z herbata
Zadomowienie

Kasiamaja mozesz powiedziec ile razy robili CI usg i jakie badania krwi robili i jeszcze jedno czy kobiety w ciazy nadal maja bezplatne wizyty GP?

bo sie dzisiaj zbieram a kasy nieto

aha imbir daje rade poki co ..ciut mi lepiej

Edytowane przez pani z herbata
Czas edycji: 2008-05-09 o 10:25 Powód: dopisek
Stary 2008-05-09, 11:20   #134
słaby wielbłąd
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez krolowaa Pokaż wiadomość
u mnie zachcianki ciążowe daja o sobie znac ,poczułam na klatce zapach kapusty i zaraz miałam na nia ochote ...własnie teraz gotuje swoją!
chodzi za mną jeszcze pizza ale to jutro nie wszystko naraz
Hej Dziewczyny! A u Was jak tam z zachciankami? Ja mam ochotę na ossssssttttttrrre potrawy, najlepiej, by były to śledzie. Za to w ogóle odrzuciło mnie od słodyczy, które generalnie uwielbiam w kazdej postaci i ilościJak tu jeść mądrze, żeby dzidzia miała wszystko, co trzeba...a nie tylko zgodnie z własnymi zachciankami?
Poza tym zauważyłam, że strasznie szybko się męczę, co jest dla mnie nowością, bo jestem osobą aktywną, bieganie, długie spacery, gimnastyka...a tu naraz zadyszka w trakcie zwykłego spacerku Mam nadzieję, że to minie
słaby wielbłąd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 11:22   #135
siobhan1
Zadomowienie

Obgadalam wczoraj sprawe szpitala z moim chlopem i ustalilismy, ze jednak zmieniam szpital.
Wlasnie tam dzwonilam i mam pierwsza wizyte 10/07, wiec troszke lepiej, ale na badania genetyczne troszke za pozno. Wnerwiaja mnie, no ale to moze tylko Dublin jest taki zatloczony i wszystkie teraz rodza

Reszte zrobie prywatnie i tyle, co poradzic, witamy w Ire
Stary 2008-05-09, 11:29   #136
Kasiamaja
Zadomowienie

GG do Kasiamaja

siobhan jasne jesli tylko moge jakos pomoc to pytaj jeszcze raz gratulacje

pani z herbata mialam w sumie 3 usg pierwsze w 7 tyg bo plamilam troszke ,pozniej w 21 a 3 tuz przed porodem zeby ustalic wage dziecka i polożeniee ,ale powiem Ci , że to zalezy od szpitala ponieważ , na poczatku mialam rodzic w gallway i tam jest chyba ejdno gora 2 usg ale kolerzanka od poczatku chodzila na badania do Limerick i miala chyba z 5 usg więc jak mowie zalezy od szpitala . A Ty gdzie sie zdecydowalas ??

A gp caly czas sa za darmo dla kobiet w ciazy wiec sie nie stresuj Czasem sie zdarza ,że podczas 1 wizyty cos biora bo nie sa pewni ciazy ale jak pokazesz test to na pewno bedzie darmowo

70,60...68,2.....66....64.....62....6 0
Kasiamaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 11:42   #137
pani z herbata
Zadomowienie

slaby wielblad ja tez zadyszka na spacerze, nie moge patrzec na CZEKOLADE
a teraz mi tesciowa wiezie moj ulubiony kawior a chyba nie mozna go jesc prawda?? ale ona nie wie jeszcze..taaaki wielki sloik i sie zmarnuje mufff mufff

Asiu a kiedy sie robi genetyczne?? w irl placowce czy prywatnei w pol??

Kasiu ja raczej bede w limeryku bo najblizej a i bywalam tam z kumpela i w mojej poprzedniej ciazy

bosh nawet po wodzie mi niedobrze niech ktos cos zrobi

Stary 2008-05-09, 12:34   #138
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani z herbata Pokaż wiadomość
a teraz mi tesciowa wiezie moj ulubiony kawior a chyba nie mozna go jesc prawda?? ale ona nie wie jeszcze..taaaki wielki sloik i sie zmarnuje mufff mufff
Co do tego 'przysmaku' to nie wiem czy wolno....

Cytat:
Asiu a kiedy sie robi genetyczne?? w irl placowce czy prywatnei w pol??
W Polsce jest tak, ze USG genetyczne sie robi miedzy 12 a 14tc, potem USG polowkowe miedzy 20-22 tc. Oba USG sa bardzo wazne i stwierdzaja, lub wykluczaja znaczace wady rozwojowe dziecka (np. czy serce ma 4 komory, nerki czy w dobrym ksztalcie i takie tam). Tutaj na USG nawet tym w 22tc chyba tylko waza i mierza dziecko i na tym tyle.

Cytat:
bosh nawet po wodzie mi niedobrze niech ktos cos zrobi
Pomysl sobie, ze lepiej je miec niz sie martwic i juz odrazu lepiej to czlowiek znosi
Stary 2008-05-09, 14:35   #139
siobhan1
Zadomowienie

Ale mnie dzis te mdlosci mecza, zazwyczaj jak cos zjadalam to mialam spokoj na jakas godzinke przynajmniej, a w ogole popoludniu to mialam chwile wytchnienia.
Zszamalam rybke na obiad i chyba nie podeszla mojemu malenstwu, bo mnie strasznie meczy
Zaparzylam sobie herbatke z imbiru, moze pomoze

Czy wy tez macie takie pragnienie? Czasami potrafie ze 4 litry wody wytrabic...
Zawse pilam duzo, 2 l to dla mnie norma, ale chyba juz przesadzam troszeczke...
Nawet w nocy sie budze bo mnie suszy, jakbym miala nieustajacego kaca....

Tez tak macie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-09, 14:56   #140
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

hejka
super ze Was juz tutaj tyle jest mam nadzieje ze niedlugo dolacze.pozdrawiam serdecznie
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 14:57   #141
pani z herbata
Zadomowienie

nie ja nie mam

wlasnie wrocilma od GP zmieirzyl cisnienie, zrobil test ciazowy, pow ze jestem odwodniona a caly dizen wode pilam bo po niej nie wymiotowalam az tak bardzo, spytalam o toxo to powiedzial ze 25letniej praktyce nei mial ani jednego przypadku to i mi nic nie grozi....yyyyy to sobie zrobie gdzie indziej

i rozpiescilam sie smootisem z kiwi z truskawkami mniam

a te badania o ktorych piszesz to raczej nie standardowe co??

Stary 2008-05-09, 15:25   #142
kisiaczek01
Przyczajenie

hej mamuski jestem tutaj nowa.. jesli wszystko dobrze pójdzie to może miałabym termin na lutego 2009.. tyle że pojawił się taki niby @ inny niż zawsze ( zamiast bolesnego i bardzo obfitego jest mniej dokuczliwy i nie taki obfity,i nie ma brzuszka-balonika ) fakt że gdyby była to ciaza to poczatki,niecały 2tydzień(jak na moje) ale jednak jakoś boje się.. lekarz mi mówił ze okres jeszcze może wystapic a nie musi.. a ja tak bym chciała zobaczyc 2 kreseczki.. zrobiłam test kilka dni temu-negatywny, ale lekarz mi mówił ze to za wczesnie i kazał przyjść za tydzień (sroda) lub test w przyszłym tyg zrobic.. zobacze.. dodam jeszcze że brałam tabl anty (Yasminelle)ale od miesiaca już nie.. a w ostatni dzień owulacji doszło do stosunki ( bez zab),lekarz ją potrierdził.. może sie łudze,albo wymyslam.. ale bardzo bym chciała mówic już do brzusia- Kruszynko .. zobacze.. trzeba chyba czekać, chyba że macie jakieś rady albo już wiecie co jest ? buziaczki dla mamusiek i staraczek
kisiaczek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-09, 16:00   #143
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
nie ja nie mam

wlasnie wrocilma od GP zmieirzyl cisnienie, zrobil test ciazowy, pow ze jestem odwodniona a caly dizen wode pilam bo po niej nie wymiotowalam az tak bardzo, spytalam o toxo to powiedzial ze 25letniej praktyce nei mial ani jednego przypadku to i mi nic nie grozi....yyyyy to sobie zrobie gdzie indziej

i rozpiescilam sie smootisem z kiwi z truskawkami mniam

a te badania o ktorych piszesz to raczej nie standardowe co??
Bardzo sie ciesze, ze u lekarza wsio OK
No i tego smoothisa to ci zazdroszcze bo mi ani owoce ani warzywa przez gardlo nie przechodza, tylko chlebek i ryz

A badania, przynajmniej w Polsce, jak najbardziej STANDARDOWE! i obowiazkowe!!!!

Wiesz, oni to 100 lat za murzynami (bez obrazy dla murzynow ) jezeli chodzi medycyne, wystarczy wiadomosci posluchac!

Wszystkie te badania przewiduje zrobic u polskiego gienia i tyle.
Wole chodzic spokojna, a nie obudzic sie z reka w nocniku.
Ale to moje podejscie
Kolezanka jest juz w 8mc i nic z tego nie robila, idzie Irlandzim planem i jest zadowolona, moim zdaniem kto co woli, ja wole sie przygotowac psychiczne jak by cos mialo byc, ale to moje paranoje hihihi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-09, 16:01   #144
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kisiaczek01 Pokaż wiadomość
hej mamuski jestem tutaj nowa.. jesli wszystko dobrze pójdzie to może miałabym termin na lutego 2009.. tyle że pojawił się taki niby @ inny niż zawsze ( zamiast bolesnego i bardzo obfitego jest mniej dokuczliwy i nie taki obfity,i nie ma brzuszka-balonika ) fakt że gdyby była to ciaza to poczatki,niecały 2tydzień(jak na moje) ale jednak jakoś boje się.. lekarz mi mówił ze okres jeszcze może wystapic a nie musi.. a ja tak bym chciała zobaczyc 2 kreseczki.. zrobiłam test kilka dni temu-negatywny, ale lekarz mi mówił ze to za wczesnie i kazał przyjść za tydzień (sroda) lub test w przyszłym tyg zrobic.. zobacze.. dodam jeszcze że brałam tabl anty (Yasminelle)ale od miesiaca już nie.. a w ostatni dzień owulacji doszło do stosunki ( bez zab),lekarz ją potrierdził.. może sie łudze,albo wymyslam.. ale bardzo bym chciała mówic już do brzusia- Kruszynko .. zobacze.. trzeba chyba czekać, chyba że macie jakieś rady albo już wiecie co jest ? buziaczki dla mamusiek i staraczek
Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
hejka
super ze Was juz tutaj tyle jest mam nadzieje ze niedlugo dolacze.pozdrawiam serdecznie
Laseczki no to czekamy na potwierdzenie 2 kreseczek
i zapraszmay
Stary 2008-05-10, 12:40   #145
pani z herbata
Zadomowienie

olaboga ale nocke mialam, ciagle nad kibelkiem, niewyspana na maxa

no tesciowa na rzesach tanczy taka szczesliwa

wlasnie grilla robia zobaczymy czy cos przez gardlo przejdzie..i tam zostanie hehe a poki co to chyba nastepny smoothie

babeczki czekamy czekamy i trzymamy kciuki

Stary 2008-05-10, 13:37   #146
kisiaczek01
Przyczajenie

ech.. ja to sie troche boję, ale czekam.. dziś jest trzeci dzień tego niby @ ( ale jest poprostu taki jakby chciał a nie mógł- czasami troszke krwi, czasami coś różowe,a czasami nic..rano było czysto,a jak narazie zużyłam dzisiaj jedną podpaskę ) dziś jestem jakaś zmęczona, non stop bym spała.. to czekanie jest najgorsze..i myśl że fasoleczki może nie byc ale musze chyba myśleć pozytywnie ..c co dziewczynki

buziaczki dla staraczek i mamusiek

a dla pani z herbatą..powodzenia na grilu he he
Stary 2008-05-10, 14:11   #147
pani z herbata
Zadomowienie

kisiaczek a test uskutecznilas??

sklep ze smoothisami zamkniety!!!!

Stary 2008-05-10, 15:29   #148
kisiaczek01
Przyczajenie

jak narazie rzadnego testu nie robiłam.. poza tamtymi dawnymi negatywnymi.. ale za wcześnie robione niby były.. teraz mam tą niby @ więc poczekam jak sie skończy i wtedy zrobie, albo do lekarza pójdę.. nosz choroba
Stary 2008-05-10, 15:29   #149
siobhan1
Zadomowienie

Właśnie pałaszuje tosta z szynką i serem, mmmmmmmm....
chyba nigdy nie jadłam nic pyszniejszego, hahaha...
och te smaki w ciąży
Stary 2008-05-10, 15:34   #150
kisiaczek01
Przyczajenie

he he.. ja mam ochotę na spaghetti, pizze i jakiegos placuszka z owocem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości