![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
jako żona ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/782136106b.png potomstwo ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/910a97e1f6.png[/url] http://www.karolina_pietrzak.eco m.com.pl/p5_jak_pomoc.html 1% dla Karolinki W dyskusji nie zniżaj się do poziomu idioty, bo pokona cię doświadczeniem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() podaj dane to Cie wciagne na liste ![]()
#124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje!!! Wiec jest juz nas 5! Rosniemy w sile ![]() Wlasnie wsunelam loda, hmmmmm I nawet mdlosci mi przeszly ![]() ![]() U mnie w sobote sie zacznie 8tc, no i musze zadzwonic do Rotundy (szpital) umowic sie na wizyte ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Wlasnie dzownilam, dostalam termin na 01/08/2008!!!!!!!
Mac, to troszke pozno, nie uwazacie? Bozenko, nie wiesz jak to tu wyglada? Przeciez pierwszy scan ma byc w 14tc? Kurka, ale mnie baba zdziwila, bylam taka w szoku, ze mnie zbila z pantalyku i sie slowem nie odezwalam. Przeciez oni nawet mi badan zadnych do tego terminu nie zrobia, no cholwewka...... Chyba dzis wysprzatam mieszkanie, taka jestem wnerwiona!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
z tego co sie orientuje oni tu robia bodajze 3 usg, wola nie ryzykowac zbyt duza iloscia promieniowania fal czy jakos tak.
ale wydawalo mi sie ze to ok 10tc a nie 14, ja jeszce nie poszlam do GP wiec nie wiem i poza tym to krew chyba 1 badaja i 1 waza ale z ta waga to pewna nie jestem dlatego sie martwie ze o toxo bede sie musiala bic
trying so hard lots of things not to do Edytowane przez pani z herbata Czas edycji: 2008-05-08 o 15:59 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
a to z innego forum dziewczyny w ciazy w irlandii pisza:
w Irlandii jesli czujesz sie dobrze i nic ci nie dolega ( krwawienia, plamienia, bole brzucha i inne niepokojace objawy) pierwsza wizyta w przychodni szpitalnej szpitala polozniczego odbywa sie miedzy 10 a 12 tygodniem ciąży. na niej pielegniarka zbiera ogolne wiadomosci o Tobie i najbizszych, potem robia usg przez powloki brzucha, nastepnie oddanie probki moczu i pobranie krwi na podstawowe badania takie jak morfologia, grupa krwi, żółtaczka B, przeciwciala rózyczki i ospy, i hyba hiv. i rozmowa na temat karminia dziecka, porodu gdzie tu czy w swoim kraju, propozycje mozliwosci skorzystania ze szkoly rodzenia. jest to rozmowa z ginekologiem poloznikiem i tylko rozmowa gdyz uznaja ze badanie ginekologiczne nie jest dobre dla kobiet ciezarnych. Potem wyznaczona zostaje kolejna wizyta z tym ze juz u lekarza pierwszego kontaktu bo to w zasadzie on zajmuje sie prowadzeniem ciazy i robia to albo w recepcjach albo jestes zawiadamiana o niej listownie ![]() pielęgniarka zrobila mi jeszcze jeden test by faktycznie potwierdzic ciąze. i potwierdziła (5 tydz..) zbadala mi tez mocz, zapytała gdzie rodze i czy zakladac mi karte. rodze w irlandii wiec zalozyla mi ja. powiedziala mi ze niedlugo dostane poczta list z wizyta u giekologa (powiedziala ze to bedzie okolo 15 tyg. ). w miedzyczasie mam przyjsc do niej na badanie krwi. I jeszcze na kiedy mam termin i żebym narazie nie przywiazywala (!!!!)sie tylko cierpliwie czekala az bedzie 12 tydzien...........byłam W SZOKU. jestem osoba wrazliwa raczej i po tym co usłyszałam zamiast cieszyc sie cały czas sie martwiłam i bałam.. nie powinna tak mówić..nieważne..
#128 |
Zadomowienie
|
No widzisz, a w Dublinie pierwsza wizyta w Rotundzie to dopiero w 20 tc. Dla mnie to skandal. Przestudiowalam neta i chyba sie przeniose do National maternity Hospital. Szlag mnie normalnie trafil jak zadwonilam do tej Rotundy!!!
Ja niestety nie mam zadnego GP, jak potrzebuje to ide do polskiej przychodni i tyle. Mam ginekologa i dla mnie jest git, ale do szpitala i tak chcialabym sie wybrac w okloicach 12-14 tyg na badania, skad ja bede wiedziec czy z moczem i kwia mam ok? Skoro mi to przsluguje, to przeciez nie bede placic z wlasnych pieniedzy, skoro tutaj to wszystko majatek kosztuje. No nic przedyskutuje z mezem jeszcze wszystko i zobaczymy. Ten NMH jest troszke dalej od nas, ale jeszcze nie tragedia, zobaczymy co Mezus powie... Ale musze sie streszczac bo to juz 7tc leci a ja sie dopiero teraz obudzilam ![]() Caly czas jeszcze do mnie chyba nie dociera, ze bede miala dziecko!!!! Jeszcze jedno, na kazdej stronie szpitala pisze, ze w Ire przysluguje tylko jeden scan miedzy 18 a 22 tc. Nie za rozowo, ale co poradzisz. Dlatego wole chodzic do polskiego lekarza i mies wsio pod katrola ![]() Edytowane przez siobhan1 Czas edycji: 2008-05-08 o 17:03 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
u mnie zachcianki ciążowe daja o sobie znac ,poczułam na klatce zapach kapusty i zaraz miałam na nia ochote ...własnie teraz gotuje swoją!
chodzi za mną jeszcze pizza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
ja kupilam swieze szparagi caly peczek no niestety zielone bialych nie maja ale niech juz bedzie
![]() przygotowania na jutrzejsza uroczystosc kika osob sie zjedzie wiec gotujemy musze tesciowej ziamponowac no zrobilam wszystko to co na surowo, a TZ gotuje i piecze ja ucieklam z kuchni bo wszystko pachnie tak mocno!!!! w ogole niewiele dzis zjadlam kanapki i jogurty bo mi ciagle niedobrze kupilam imbir swiezy zobaczymy czy cos zaradzi na mdlosci
#131 |
Zadomowienie
|
pani z herbata
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W ogóle gratuluje dziewczynki i 3mam mocno kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozwole sobie trez skorzystac z Twojej oferty, jestem z Dublina, wiec, wiesz jak by co to bede pytac ![]() Asia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
Kasiamaja mozesz powiedziec ile razy robili CI usg i jakie badania krwi robili i jeszcze jedno czy kobiety w ciazy nadal maja bezplatne wizyty GP?
bo sie dzisiaj zbieram a kasy nieto aha imbir daje rade poki co ..ciut mi lepiej
trying so hard lots of things not to do Edytowane przez pani z herbata Czas edycji: 2008-05-09 o 10:25 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym zauważyłam, że strasznie szybko się męczę, co jest dla mnie nowością, bo jestem osobą aktywną, bieganie, długie spacery, gimnastyka...a tu naraz zadyszka w trakcie zwykłego spacerku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Obgadalam wczoraj sprawe szpitala z moim chlopem i ustalilismy, ze jednak zmieniam szpital.
Wlasnie tam dzwonilam i mam pierwsza wizyte 10/07, wiec troszke lepiej, ale na badania genetyczne troszke za pozno. Wnerwiaja mnie, no ale to moze tylko Dublin jest taki zatloczony i wszystkie teraz rodza ![]() Reszte zrobie prywatnie i tyle, co poradzic, witamy w Ire ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
siobhan
![]() ![]() ![]() ![]() pani z herbata mialam w sumie 3 usg pierwsze w 7 tyg bo plamilam troszke ,pozniej w 21 a 3 tuz przed porodem ![]() ![]() A gp caly czas sa za darmo dla kobiet w ciazy wiec sie nie stresuj ![]() ![]()
#137 |
Zadomowienie
|
slaby wielblad ja tez zadyszka na spacerze, nie moge patrzec na CZEKOLADE
a teraz mi tesciowa wiezie moj ulubiony kawior a chyba nie mozna go jesc prawda?? ale ona nie wie jeszcze..taaaki wielki sloik i sie zmarnuje mufff mufff Asiu a kiedy sie robi genetyczne?? w irl placowce czy prywatnei w pol?? Kasiu ja raczej bede w limeryku bo najblizej a i bywalam tam z kumpela i w mojej poprzedniej ciazy bosh nawet po wodzie mi niedobrze niech ktos cos zrobi ![]()
#138 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Pomysl sobie, ze lepiej je miec niz sie martwic i juz odrazu lepiej to czlowiek znosi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
Ale mnie dzis te mdlosci mecza, zazwyczaj jak cos zjadalam to mialam spokoj na jakas godzinke przynajmniej, a w ogole popoludniu to mialam chwile wytchnienia.
Zszamalam rybke na obiad i chyba nie podeszla mojemu malenstwu, bo mnie strasznie meczy ![]() Zaparzylam sobie herbatke z imbiru, moze pomoze ![]() Czy wy tez macie takie pragnienie? Czasami potrafie ze 4 litry wody wytrabic... Zawse pilam duzo, 2 l to dla mnie norma, ale chyba juz przesadzam troszeczke... Nawet w nocy sie budze bo mnie suszy, jakbym miala nieustajacego kaca.... Tez tak macie? |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
hejka
super ze Was juz tutaj tyle jest mam nadzieje ze niedlugo dolacze.pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
nie ja nie mam
wlasnie wrocilma od GP zmieirzyl cisnienie, zrobil test ciazowy, pow ze jestem odwodniona a caly dizen wode pilam bo po niej nie wymiotowalam az tak bardzo, spytalam o toxo to powiedzial ze 25letniej praktyce nei mial ani jednego przypadku to i mi nic nie grozi....yyyyy to sobie zrobie gdzie indziej i rozpiescilam sie smootisem z kiwi z truskawkami mniam a te badania o ktorych piszesz to raczej nie standardowe co??
#142 |
Przyczajenie
|
hej mamuski jestem tutaj nowa.. jesli wszystko dobrze pójdzie to może miałabym termin na lutego 2009.. tyle że pojawił się taki niby @ inny niż zawsze ( zamiast bolesnego i bardzo obfitego jest mniej dokuczliwy i nie taki obfity,i nie ma brzuszka-balonika
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i tego smoothisa to ci zazdroszcze bo mi ani owoce ani warzywa przez gardlo nie przechodza, tylko chlebek i ryz ![]() A badania, przynajmniej w Polsce, jak najbardziej STANDARDOWE! i obowiazkowe!!!! Wiesz, oni to 100 lat za murzynami (bez obrazy dla murzynow ![]() Wszystkie te badania przewiduje zrobic u polskiego gienia i tyle. Wole chodzic spokojna, a nie obudzic sie z reka w nocniku. Ale to moje podejscie ![]() Kolezanka jest juz w 8mc i nic z tego nie robila, idzie Irlandzim planem i jest zadowolona, moim zdaniem kto co woli, ja wole sie przygotowac psychiczne jak by cos mialo byc, ale to moje paranoje ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() i zapraszmay ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
olaboga ale nocke mialam, ciagle nad kibelkiem, niewyspana na maxa
no tesciowa na rzesach tanczy taka szczesliwa ![]() wlasnie grilla robia zobaczymy czy cos przez gardlo przejdzie..i tam zostanie hehe a poki co to chyba nastepny smoothie babeczki czekamy czekamy i trzymamy kciuki
#146 |
Przyczajenie
|
ech.. ja to sie troche boję, ale czekam.. dziś jest trzeci dzień tego niby @ ( ale jest poprostu taki jakby chciał a nie mógł- czasami troszke krwi, czasami coś różowe,a czasami nic..rano było czysto,a jak narazie zużyłam dzisiaj jedną podpaskę ) dziś jestem jakaś zmęczona, non stop bym spała.. to czekanie jest najgorsze..i myśl że fasoleczki może nie byc
![]() ![]() buziaczki dla staraczek i mamusiek ![]() a dla pani z herbatą..powodzenia na grilu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
kisiaczek a test uskutecznilas??
sklep ze smoothisami zamkniety!!!!
#148 |
Przyczajenie
|
jak narazie rzadnego testu nie robiłam.. poza tamtymi dawnymi negatywnymi.. ale za wcześnie robione niby były.. teraz mam tą niby @ więc poczekam jak sie skończy i wtedy zrobie, albo do lekarza pójdę.. nosz choroba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
Właśnie pałaszuje tosta z szynką i serem, mmmmmmmm....
chyba nigdy nie jadłam nic pyszniejszego, hahaha... och te smaki w ciąży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Przyczajenie
|
he he.. ja mam ochotę na spaghetti, pizze i jakiegos placuszka z owocem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:27.