![]() |
#121 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
z fantazji :P ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
![]() ![]() Dziękuję ![]() ![]()
#123 |
Zadomowienie
|
Spryciula z Ciebie. Ja tez lubie te musy tylko pozniej nie ma kto jogurtu zjesc a mi one nie za bardzo pasuja, kwasne sa
![]()
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
a ja nie moge pochamowować swojego apetytu, co mam zrobić aby oszukać swój organizm ???
#125 |
Zadomowienie
|
TaK Iza, mialam ed ale już z tego wyszlam cale szczęście. Ten deser jest firmy zott karmelowy ze śmietanką ( jedyne 96kcal na 100g), byl też waniliowy i czekoladowy. Śmietanka byla pyszna coś w stylu slodkiej bitej śmietany ale ten karmel troszkę dziwny.. muszę zakupić cos podobnego innej firmy, bo mam ochotę na taki deser.
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziękuję bardzo za ocenę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Dla Ciebie może nic, ale tak naprawdę staram się cały czas.
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ja też to przechodziłam i szło mi trochę szybciej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny dlaczego nie można ćwiczyć z pustym żołądkiem rano? :P
ideał (p.łc. idealis ‘idealny’ z łc. idea, z gr. idéa ‘natura rzeczy, idea’) 1. doskonałość, ktoś lub coś składające się z samych doskonałych cech i właściwości. 2. najwyższy cel marzeń i działań człowieka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Cytat:
kcal 180 b 14 ww 3 tł 12 -błonnik bez cukru z btw kcal 300 b 10 ww 70 tł 4 nadaje się na R? i jogurt danone naturalny może być np na podwieczorek zamiast homo? kcal 65 b 5 ww 5 tł3 jest pyszny ![]() - Kolacja zmieniła się z ryby na wiejski z otrębami i pomidorem ![]() ![]() ![]() -wiem wiem, ze woda niegazowana, ale strasznie spragniona byłam a ona pod ręką, w ogóle łącznie dzisiaj 2.5 litry wody ![]() ![]() -ile mniej więcej kcal powinna mieć redukcja? od najmniejszego zapotrzebowania do największego? (wiem, ze dla każdego jest inaczej) Dzięki iza za ocenki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
U :
ś: owsianka na wodzie ( 3 łyżki owsianych, 1 żytnich, 150g serka wiejskiego, 150g jogurtu pomarańczowego z pilosa) kawa z mlekiem IIś: 2 kromki żytniego, 4 plastry polędwicy, ogórek, jabłko jogurt kawowy 250g O: 300g jogurtu naturalnego 5 łyżek musli, łyżka otrąb, garść BF jabłko P: 2 bułki grahamki 150g serka wiejskiego ogórek K: 200g twarogu chudego białko z 3 jaj, podsmażone z oregano i bazylią 5 ogórków konserwowych ![]()
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
Siris88
Cytat Napisane przez madziaaakk ![]() Moj wczorajszy jadłospis R: I musli, mleko, ok 50 g sera bialego z pomidorem, activia (o smaku suszonej śliwki) za mało co do mojego jak widzę kontrowesyjnego śniadania to ja się na maksa najadłam tym, miałam jeszcze w planie jakieś jabłuszko i więcej sera ale byłam już bardzo napchana II 2 kromki chleba razowego, plaster chudej wędliny, ser biały, liść sałaty, 2 plastry pomidora, jabłko nie wiem jaki ser i ile, jak chudy i dużo to OK, ładnie ser biały chudy, tak żeby posmarować dosyć grubo kromkę III makaron (ok100g), 150g piersi z kurczkaa gotowanej, sałata z jogurtem naturalnym, szczypiorkiem i rzodkiewką jaki makaron? Powinien być brązowy, jeżel itak to ładnie ![]() IV serek wiejski z orzechami laskowymi (ok.10), garścią pestek z dyni i kilkoma ziarnami ze słonecznika jeżeli serek wiejski to ladnie, ale dorzuć więcej tych NNKT serek wiejski lekki z piątnicy V pół tuńczyka z kawałkiem sera chudego, pomidorem, szczypiorkiem i ogórkiem ladnie ![]() Mam wrażenie że jakoś za dużo jem. Jak widzicie mój jadłospis? Całkiem ładny, trochę go tylko ppopraw Mam dziewczynki pytanie. Czy na R dozwolone jest jedzenie warzyw ze słoika np. kiszonych ogórków i papryki? I czy moge jeść rybke wędzoną ryba wędzona - np. makrela tak, jako źródło NNKT bardzo dobra. Ale nie więcej niż 2 - 3 razy w tygodniu, bo samo wędzenie jest kontrowersyjne jak chodzi o zdrowie. Ja jem ogórki ![]() j.w PS dziewczyny nie umiem zacytować tego co ktoś zacytował jak widzicie. Mozecie mi powiedzieć jak to zrobic? |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
Dzsiejszy R
I śniadanie musli+otręby+ mleko + twaróg chudy (nie wiem ile, tak pojadłam widelcem aż się najadłam , do 100g) pomidor II śniadanie flądra w sosie pomidorowym (B-11,2g, T - 5,9g, W - 4,7g- stweirdziłam że się nadaje bo wartości odżywcze zbliżone do serka wiejskiego a poza tym to chyba dobre źródło NNKT?), pół kromki chleba razowego, 2 rzodkiewki, jabłko Obiad: Pół torebki ryzu brązowego, makaron pełnoziarnisty pióra (ok. 10 piór), kawałeczek piersi gotowanej z kurczaka (ok. 50 g), pół tuńczyka, sałata ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym Podwieczorek: serek wiejski lekki z piątnicy, kanapka z 2 kromek chleba razowego, plasterka wędliny, sera białego, liść sałaty, plaster pomidora Kolacja: ok. 100 g twarogu chudego, łyżka jogurtu naturalnego, kilka łyżek kefiru, pomidor, szcypiorek Dziewczyny ja jestem ciągle napchana, mam nadzieje że jakoś skutecznie pobudzę metabolizm bo już mam dosyć siedzenia z wypchanym brzuchem... |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Rozeznanie
|
Moje wczorajsze U:
1: Twarożek domowy z polowa szklanka bran flakesow i tarta gruszka z cynamonem 2:Bulka z ziarenkami dyni z serkiem topionym i pomidorem, banan 3:4 naleśniki ( 2 z serem i cukrem waniliowym, 2 ze szpinakiem i fetą) 4:serek homo czekolodowo-orzechowy z TSMu, batonik cini-minis, pare garsci nerkowcow 5:2jajka z lyzeczka majonezu,kromka chleba zytniego z masłem i ogorkiem,2 kiełbaski z grilla ![]() --- po kolacji doszla pomarańcza i jabłko
"Posiadanie niskiego poczucia własnej wartości jest jak jechanie przez życie na zaciągniętym hamulcu ręcznym." I learned that success and happiness are not values to pursue; they are values to develop Sztuka życia polega na tym, by cieszyć się małym, a wytrzymywać najgorsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() o ja, gratuluję. Chyba sobie parę Twqoich jadłospisów wydrukuję, bo u mnie znowu stanęło, a chciałamod poniedziałku się zUdować ![]()
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
a moje takie małe R
![]() ![]() śniadanie: dwie garstki fitnessów, mleko myślę około 200-250ml. 2%, activia brzoskwinia z musli, jabłko (wiem, wiem nie ma białka ale jakoś tak wyszło :P) II śniadanie: jabłko 50g twarogu chudego obiad: około 180g pangi na teflonie, warzywa na patelnie podwieczorek: twarożek domowy możliwe, że trening kolacja: kromka chleba orkiszowego z serem białym chudym, troszkę wiejskiego lekkiego, pomidor bardzo możliwe, że wpadnie mi danio truskawkowy gdzieś tam ![]() ![]() proszę o ocenę ![]()
My Sweet November.. Can you breathe what I breathe? Edytowane przez moniczkaaSnk Czas edycji: 2008-05-01 o 11:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
OoO widze ze nowy watek trzeba bylo otworzyc
![]() No a teraz moje R na dzisiaj (mam nadzieje ze bedzie wszystko zgodnie z planem): 1. 2x chlebek pełnoziarnisty, 2 plastry polędwicy drobiowej (baardzo chuda), 2 duże liście sałaty, rzodkiewka, papryka konserwowa (bez cukru), serek wiejski 3% 2. 200ml kefiru, łyżka otrębow pszennych, kilka rodzynek, 125g ananasa, troszke słodziku (jakos mnie naszlo na lekka nutke egzotyki) 3. spagetti: 50g makaronu Fit, 100ml sosu pomidorowego z czosnkiem (37kcal/100ml), kilka rózyczek brokułow, pieczarki, 100g piersi z kurczaka 4. serek wiejski lekki z orzechami ziemnymi i włoskimi, marchewka 5. 200 ml kefiru z pomidorem, szczypiorkiem i rzodkiewka serek wiejski z orzechami planuje na 16 a kefir na 19, chodze spac ok 24, moge tak sobie zjesc czy zmodyfikowac?? i prosze jeszcze o ocenke ![]()
![]() |
#143 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Rozeznanie
|
chfast czy mogę też prosić tą stronkę
![]()
#145 |
Raczkowanie
|
U:
1. duza grahamka z serkiem wiejskim, plasterkiem chudej szynki, rzodkiewkami i pomidorkami, kubek kakao z mlekiem0,5%, pomarańcza 2. kromka chleba zytniego z dzemem niskoslodzonym truskawkowym, jogurt 0% bez cukru morelowy 3. 2 nalesniki z serem polane po wierzchu czekoladą 4. mala buleczka zytnia z chudym twarożkiem i ogórkiem, 2 kostki czekolady mlecznej z orzechami laskowymi cwiczenia 5. tunczyk wsw - 1 h przed snem + lód oscar w polewie czekoladowej z orzechami może być?? ![]()
Just Do It! ![]() ![]() Edytowane przez LaSeniorita Czas edycji: 2008-05-01 o 14:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
R:
Iś: 2 kromki chleba ciemnego, 4 plasterki szynki konserwowej, ogorek, marchewka IIś: 120g chudego twarogu + kiwi o: 1pierś z kurczaka ugotowana z marchewką + 2 ogórki konserwowe + 2 pomidory p:120g chudego twarogu + 4 rzodkiewki + ogorek k: serek homo
#147 |
Zakorzenienie
|
U
1. Owsianka z 3ł, serek wiejski 150g, starte jabłko+cynamon Podjedzone: marchewka, ogórek zielony, 2 gumy blow-up 2. Kotlet schabowy, 3 ziemniaki, trochę warzyw na patelnię Deser: Ciasto snickers 170g 3. Grahamka z wędliną i warzywami 4. Twarożek domowy z czosnkiem i szpinakiem, warzywa Trochę dużo pod względem kalorycznym ![]()
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
hej wizazanki
![]() od kilku dni probuje byc na redukcji...ach i nie wiem, czy dobrze mi to wychodzi, dlatego sie podziele swoim jadlospisem i prosze o ocenke ![]() S: 4lyzki platkow owsianych, lyzka siemienia lnianego, 4 sliwki suszone (zalane wieczorem woda) a dzis rano dodalam, kiwi, jablko, troszke otrab zytnich, cynamon, dwie lyzki jogurtu naturalnego, pare lyzek wiesniaczka 3%, herbata czerwona kawa z mlekiam, kilka migdalow IIS: poltora kromki chlebka fit schulstad, z twarogiem, szypiorkiem i pieprzem O: sledzie z borowikami, 2 ogorki malosolne przed mna: P: 3marchewki K: salatka z twaroga chudego, bazylii i pomidora, herbata czerwona w ciagu dnia 1.5 litra wody, dodatkowo w miedzy czasie cukierki ice'y (od ktorych jestem uzalezniona ![]() btw...fajnie, ze jestescie ![]()
#149 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:41.