![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! 2
Witam!
Spałam 12 h ![]() Izzi gratuluję córeczki Poli, jest piękna! Ale my tu już wszystkie dawno wiedziałyśmy, że to dziewczynka ![]() Gonia ale z ciebie laska! Piękne zdjęcie! A brzuszek ładnie się wypełnia. Wrzucaj ten z 16t! MOje gardło dalej boli, temp. nie mam, chyba następny dzień na wszelki wypadek przesiedzę w domu. Zjadłbym coś dobrego..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
właśnie się poryczałam! ja już chyba całkiem zwariowałam... wchodzę do kuchni i najpierw się wkurzyłam, że tż jak zwykle obstawił blaty naczyniami, a nie schował do zmywarki, o co go zawsze proszę, to chyba nie jest jakaś wielka filozofia??? a później otwieram szafkę i widzę nutellę, łapie za bułkę i już sobie wyobrażam jak zaraz się zatopię w kanapce.... otwieram słoik i pusty! No nie wytrzymałam i się rozpłakałam... napisałam do tż, że go nienawidzę. no wariatka ze mnie jak nic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ja uciekam na wizytę do lekarza |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
tż przywiózł mi nowy słoik nutelli
![]() Goga powodzenia u lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
goga144 ale Ty się nie przejmuj, idź na zwolnienie i leż do góry brzuszkiem! Twoj "mądry" pracodawca ryzykuje utratą dobrego pracownika - Ciebie! Ja się zastanawiam nad pójściem na zwolnienie na początku (pierwsza połowa) czerwca, byłabym w 23tc... Teraz jestem w 19t4d. W sumie dobrze się czuję, brzuszek jeszcze nie ciąży, ale tak sobie myślę, że w ciąży to trzeba się oszczędzać, a ja w sklepie to się czasem nabiegam...
![]() |
#127 |
Rozeznanie
|
O widze ze wszystkie mamy zapracowane bo pustki dzisiaj.
Goga daj znac zaraz jak wrocisz od lekarza. Ja na szczescie dzis czuje sie znacznie lepiej niz wczoraj. Nawet sniadanko smakowało. ![]()
#128 |
Zadomowienie
|
Ja mam dziś sajgon w biurze i nie mam kiedy pisać! Czekam z utęsknieniem aż szef wybędzie ........
Ufff polazł sobie a ja tu spróbuję nadrobić moje wątkowe zaległości.... Przede wszystkim bardzo serdecznie dziękuję za gratulacje i zachywty nad mym dziecięciem ![]() GoniaJ- Twoje zdjęcia są po prostu artystyczne! Liatris -co do syndromu wicia gniazdka to akurat to dotknęło mojego męża ![]() ![]() Wiktorynko - myślę że jak pan doktor orzekł że chłopak to już raczej mu nic tam nie zniknię spomiędzy nóżek ![]() Amaretta- takei usg 4D to jednak niezapomniane przeżycie! Polecam jak najbardziej! Ja też będę miała dużo ciuszków po córci mojej siostry ![]() ![]() Nabuko - to trzymam kciuki za to coby i u Ciebie maleństwo okazało sie dziewczynką! Hehe a z tym imieniem to jest to pomysł właśnei moego męża ![]() Magflieg - czekam z neicierpliwościa na wieści od Ciebie! Hehe i aj też mam fazę na arbuza albo kalarepkę! Ostatnio jak widziałam że babka jedna niesie w siatce parę kalarepek to chciałam ją poprosić o jedną ![]() goga - jak masz możliwość to pewnie że idź na zwolnienie, zwłaszcza po takim potraktowaniu! Odpocznij, zwolnij tempo i ciesz się swoim stanem ile wlezie ![]() Napisz jak było u gina! żabulka - Ha! ale masz super avatarek teraz! A ciuszki napewno się przydadzą bo chyba taki bąbel mały to zawsze coś tam zapaćka mlekiem, soczkami, zupkami i innymi rzeczami ![]() rutino - ojjjj jak ja bym chętnie posiedziała na słoneczkuuuu.. a tak to tylko świeci mi w monitor i muszę wertikale zasłaniać bo nic nie widzę ![]() Anuhaaaaa - życzę zdrówka w takim razie! A może na to gardło pomogą Ci takie tabletki ziołowe do ssania ,,Tymianek i Podbiał"? Chyba można je brać w ciąży ... chociaż może lepiej zapytać lekarza.. A numer z Nutellą też taki przerabiałam, ja do szafki, łapię za słoik )no bo przecież nic nei widać od zewnątrz wszystko w środku wysmarowane w czekoladzie, i jakież moje zdziwienie! PUSTY SŁOIK! To było wielkie rozczarowanie ![]() ![]() Anisiu - dzięki wielkie za gratulacje .. heh no widzisz jak to jest ... na początku ciąży te śledzie i ogórki mnie zmyliły ![]() A co do wczorajszego badania to było trochę śmiesznie bo ja się przyzwyczaiłam do usg u tego Zaremby który zawsze fachowo wszystko opowiada co widać, czy prawidłowo , jakie wymiary itd a ten pan doktor to sobie żartował cały czas .. . i jak pytaliśmy czy wszystko ok to on na to ,,wszystko gra ... gra i trąbi zespół Kombi" i takie teksty ![]() ![]() Z wczorajszego usg wogóle inne pomiary mi powychodziły, np waga 407 g a tydzień temu waga była 457 g, wiek ciąży 21 tydzień wszystkie cześci ciała dziecka a u Zaremby nogi i ręce 23 tydzień ... Oj jak to dużo zależy od interpretacji ![]() No nic dziewczynki, to ja zmykam i odezwę się może jakoś późnym wieczorkiem po moich jazdach ![]() Buziak!
http://www.mamacafe.pl/suwak/1849.png Edytowane przez izzi Czas edycji: 2008-05-06 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
to chyba nie interpretacja tylko sposob pomiaru, bo kazdy aparat usg automatycznie ustala ktory to tydzien. dlatego najlepiej robic usg u jedenj osoby. ps podobno usg przy wadze moze pomylic sie nawet o 0,5kg
![]()
#130 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() Ja też będę mamusią październikową, jak wszystko dobrze pójdzie... termin mam na 4 października ![]() I już na początku pytanko ![]() Bo ja mam taki plan, ale koleżanka mnie nastraszyła, że broń boże więc muszę się upewnić ![]() Uściski dla wszystkich przyszłych mamuś ![]()
Wiosennie i calineczkowo zapraszamy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=501801&page=4 Papierki: http://https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=280191 Decoupage: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=261362 |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Rozeznanie
|
IZZI nie mialam okazji wczesniej, wiec gratuluje teraz dziewusi zdrowej
![]() Moj maz bylby w niebo wziety jakby i u nas corcia byla, ale musimy jeszcze poczekac cierpliwie. Choc przyznam ze ja chcialbym ruszyc juz na zakupy i zaopatrzyc dzidzie we wszystkie niezbedne rzeczy, tyle tutaj pieknych ciuszkow ![]() Kichnelam sobie i az mnie skrecilo z bolu w dole brzucha po lewej stronie...ajjjjjcccc... tez tak macie? Mnie czasem tak szarpnie ze mi swieczki w oczach staja. Ok mykam dalej leniuchowac bo u nas wczesny ranek jeszcze. ![]() ![]()
#133 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gonia mozesz podac jakies strony z fajnymi ciuszkami u Ciebie? kurcze nie moge przebolec, ze w Stanach sa czesto tansze ciuszki niz w Polsce a do tego sto razy fajniejsze!
![]() |
#134 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do stron internetowych powiem Ci szczerze aniu ze nie znam zadnych stron, bo ja jestem fanka outletow, a przede wszystkim sklepow typu Ross, Marshall, Target gdzie sa ciuszki wszystkich mozliwych firm juz pieknie przecenione. Jesli uda mi sie leciec do Polski latem to jestem sklonna przyjac male zamowienie i male co nie co przywiesc. Wyslac tez bym mogla kwestia jest taka ze koszty przesylki troszke jednak wychodza. Po za tym nie dosc ze ciuszki dla dzieci tanie to i dla przyszlych mam rowniez, ja ostatnio kupilam sliczne dwie bluzeczki przecenione za 6$ i piekne bilae letnie spodnie ciazowe za...7$!!! Wiec prawie jak za darmo ![]()
![]() |
#135 |
Wtajemniczenie
|
oj tak, zwlaszcza, ze $ juz od dluzszego czasu slabo stoi.
nic tylko leciec na zakupy ![]()
#136 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie, słonecznie i ciepełkowo wszystkie mamusie
![]() Pamiętacie mnie jeszcze? ![]() Dłuuuugo się nie odzywałam, ale mieliśmy ku temu powody. Najważniejsze dzisiaj mamy ostatni dzień 22 tygodnia i czujemy się wyśmienicie, wspaniale i chyba lepiej nie można ![]() ![]() ![]() Co do Groszka to wymyślił mój tata. Kiedyś rozmawiał z mamą i mama zapytała się go a co jak będzie chłopiec? Będzie Fasolinek lub Fasolek ![]() ![]() ![]() Powód dla którego się nie odzywałam jest a właściwie był dość prozaiczny problemy rodzinne. Na szczęście wszystko już się ułożyło. Kolejny to taki, że nie wiem gdzie i nie wiem jak czas mi wręcz przecieka przez palce. Ani się obejrzeć i mija mi tydzień a potem kolejny ![]() Do tego postanowiliśmy a właściwie zaczęliśmy, bo juz wszystko planujemy i liczymy i obliczamy wszystko co będzie potrzebne do remontu najpierw pokoiku dziecięcego a potem kolejnych pokoi. Pod koniec miesiąca będą nam wymieniać okna, następnie taki konkrety już się zacznie remont pokoiku. I tym sposobem czas mi ucieka jak szalony, a w zasadzie nic nie robię ![]() ![]() Oczywiście chodzimy co 3 tygodnie do lekarza, robimy wszystkie konieczne i potrzebne badania, teraz czeka nas test na glukozę (fuj), potem wizyty u innych to znaczy dentysta, okulista, a w między czasie usg ![]() Najśmieszniej jest gdy idę na jakieś badania, pada pytanie czy jestem w ciąży, a na moją twierdzącą odpowiedź pada stwierdzenie że nie widać i obrazu dalej drążenie który to miesiąc i itp itd. ![]() ![]() Ale się rozpisałam ![]() ![]() Postaram sie częściej odzywać a już na pewno dam znać po usg ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]()
#138 |
Raczkowanie
|
Jeszcze nie, ale myślę, że przy następnej wizycie się dowiem
![]() Ale tak myślę, że będzie słodka Zuzanka ![]()
Wiosennie i calineczkowo zapraszamy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=501801&page=4 Papierki: http://https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=280191 Decoupage: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=261362 |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
dajanko87 witam na wątku
![]() jaroszaniu, Goniu piękne avatarki Ja czasem też miewam takie bóle po kichnięciu. Ostatnio nawet jak się mocniej zaśmiałam. Wpadłam w panikę i różne bzdury przychodziły mi do głowy (np. że mi się łożysko odkleja). Co do ciuszków niestety nie mogę na nikogo liczyć. Dzieci koleżanek już kilkuletnie, a w rodzinie najbliższej to pierwsze baby będzie ![]() Ech też bym chciała żeby to mój tż miał syndrom wicia gniazda ![]() ![]() Wiktorynko czyżby Ignacy? |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
izzi- wybacz,że tak późno ale z całego serca gratuluję ci twojej pięknej słodyczy!
witam nową mamusię - chyba wyż demograficzny lat '80-tych zaczyna się mnożyć... ![]() dziewczyny mam do was pytanie - wiecie może czy przy niezgodności serologicznej podaje się immunoglobinę w czasie ciąży lub też przy porodzie? i czy praktykuje się to w Polsce? ja ostatnio wypytywałam mojego ginekologa o immunoglobinę, to usłyszałam, że kiedyś - przed zmianami w nfz- się podawało pod koniec ciąży, teraz- niestety już nie- przynajmniej nie w woj. kujawsko-pomorskiem. W ciąży dokonuje się badań na przeciwciała i to tyle! jak się okarze, że kobieta wytwarza je to dopiero wtedy daje skierowanie do specjalistycznego szpitala w W-wie. Nie orientujecie się może w tym temacie? jaroszania- coraz bliżej piątku ![]()
#141 |
Wtajemniczenie
|
dziekuje
![]() ja tym razem wyjatkowo nie ![]() ![]()
#142 |
Zadomowienie
|
Izzi serdeczne gratulacje
![]() ![]() Ugotowalam dzisiaj pyszny rosolek, teraz przygryzam jagody, a w zamrazalce mam jeszcze lody rozki ![]() U nas juz drugi dzien slicznej pogody, w grodku wygrzewam sie w sloneczku i nareszcie nabralam jakio takiego koloru, chociaz dalej jestem blada jak smierc. Oczywiscie o 5 rano powitalam na mojej twarzy kolejne 3 guzy!!!! Jak ja bede wygladac na tym moim urlopie...i co gorsza na tym weselu!!! Nikt mi nie powie jak slicznie wygladasz w ciazy.... ![]() Dorotko jezeli chodzi o Polske to nie wiem dokladnie ale gdzies czytalam ze podaja wlasnie tylko wtedy gdy matka zaczyna produkowac przeciwciala. My z mezem mamy konflikt serologiczny i bedac w Anglii bede miala ten zastrzyk w 28 tyg, i pozniej drugi juz w szpitalu, mimo tego ze to moje pierwsze dziecko i praktycznie dopiero w 2 drugiej ciazy jest ryzyko. Tutaj podaja go profilaktycznie. Najlepiej spytaj o to swojego lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Izzi gratuluję córeczki !!!
Goga co do pracy to rozumiem Cię doskonale. przez to że zaniosłam zaświadczenie o ciąży ominęły mnie podwyżki. ponadto zatrudnili osobę na moje stanowisko (mnie musieli przenieść na inne bo na dotychczasowym w ciąży pracować nie mogłam) i na dzień dobry nowa osoba dostała więcej niż ja tam przez 5 lat pracy w ciągu których mnóstwo czaus przepracowałam sama i przeszkoliłam 2 osoby. no jak to usłyszałam to mnie zagotowało i praktycznie od początku ciąży jestem na L4 i do pracy nie wrócę. jak nie znajdę nic ciekawego po wychowawczym to już wiemy, że będziemy myśleć o 2 dziecku odrazu. byłam i gina. z fasolką wszystko w jak najlepszym porządku, bryka sobie swobodnie, zdjęcia tym razem nie dostałam bo to takie szybkie usg było tylko dla sprawdzenia akcji serca bo wyjeżdżam na urlop i chciałam być zupełnie spokojna. niestety przyplątała mi się grzybica pochwy ![]() a co do bóli podczas kichnięcia też tak mam a ostatnio to nawet bez tego tak mnie coś zabolało, że mąż to popatzrył na mnie z przerażeniem, ale to nic złego. pozdrawiam mamuśki!!! aha wg OM to dziś jest 14,6 tc a wg usg 15,1 więc bobel rośnie jak na drożdżach a ja rzeczywiście wg wagi u lekarza ważę tyle co ostatnio, więc jestem zadowolona ![]()
#144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Dorotka wylatuję do Turcji. mam jeszcze 2 tygodnie, więc myślę, że zdążę wytępić
![]()
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
podobne aczkolwiek w Turcji podobno trochę pod względem higieny lepiej.
ja zamierzam nawet owoce myć w kupnej wodzie a nie z kranu. tak samo jeżeli chodzi o lód do napoi, wolę z lodówki niż z kostkami lodu zrobionymi z wodu bieżącej... dużo czytałam, myślę że jestem dobrze poinformowana ![]() ![]()
#149 |
Zakorzenienie
|
dajanka87 witam serdecznie! My też coś ostatnio myśleliśmy nad imieniem Zuzanna, oczywiście jeżeli będzie dziewczynka, ale ja tam jestem przekonana, że tak. Byłaby mama Anna, a córeczka Zuzanna. No zobaczymy jeszcze...
Dorotka my też mamy konflikt i będę miała tylko sprawdzane przeciwciała, lekarka powiedziała, że sprawdzają trzy razy podczas ciąży, teraz będę sprawdzać drugi raz. Iwa_iw gratuluję udanej wizyty. Też mam grzyba, już drugi raz podczas ciąży ![]() Wklejam zdjęcia brzucholka z 22 tygodnia, chyba nie urósł specjalnie ostatnio: |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Rozeznanie
|
Cześć kochane!!!
Amaretta,nabuko,4n3t4,izzi, Iwa_iw dziękuję za dobre słowa. Strasznie mnie zdołowała ta sytuacja w pracy, dobrze że jest ktoś kto to rozumie ![]() U lekarza wszystko dobrze. Słyszałam bicie serduszka mojego dzidziola ![]() ![]() ![]() ![]() Kupiłam dziś sobie kwiatki na balkon, ja wybierałam a mąż targał to wszystko do domu -hihihihi. Ale mam teraz piękny zakątek zieleni. Ściskam Was wszystkie mocno i życzę miłego wieczorku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.