Szacunek dla samej siebie - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-05-10, 08:27   #121
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: Szacunek dla samej siebie

To ta Kicia ma zadowoloną minkę?
strach się bać, jak nie ma powodów do mruczenia

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-10, 10:52   #122
karateczka000
Zakorzenienie

oj tam, ja widzę zadowoloną

karateczka000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-10, 12:41   #123
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

no przecież, że zadowolona ;d
Stary 2008-05-10, 16:06   #124
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez karateczka000 Pokaż wiadomość
słychać, słychać,........ patrząc na Twoj av mimowolnie wyobrazam sobie mruczenie zadowolonego kocurka
Cytat:
oj tam, ja widzę zadowoloną
Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
no przecież, że zadowolona ;d

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
To ta Kicia ma zadowoloną minkę?
No jasne ! Pełen relaks !
Freso, na kociej psychice to Ty się nie znasz..
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-10, 16:14   #125
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość

No jasne ! Pełen relaks !
Freso, na kociej psychice to Ty się nie znasz..
No nie znam , bo kota nie posiadam , a sama mrużę oczęta, gdy nie jestem, raczej, zadowolona , ale wierzę Wam, na słowo, że u kociaków jest na odwrót

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-10, 16:18   #126
kolezankaa
BAN stały

Send a message via Skype™ to kolezankaa

podzielam zdanie autorki.
dziewczyna która wystawia swoją seksualność wszem i wobec niech później nie ma pretensji, że jest postrzegana tak czy siak, kobieta ma być skromna, ma się szanować, a swoją seksualność powinna zostawić dla jednego ukochanego mężczyzny.

ekhm.. pojawiają się tutaj słowa, że młodzież myśli wręcz przeciwnie, dziewczyny powinny zmieniać chłopaków co 2 miesiące, prowokować, lansować się, imprezować itd. dla mnie to pogarda dla samej siebie, dla swojej kobiecości...

mam 17 lat, szacunek wśród chłopaków naokoło i swojego który szanuje mnie jak bóstwo, właśnie za mój szacunek dla samej siebie w dzisiejszym świecie.
kolezankaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-10, 18:54   #127
7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54
Konto usunięte

PinkSlip, coż za cudowny avatar! Ja też kocham kucyki Pony!

Wracając do tematu, wydaje mi się, że bierze się to stąd, iż takie isoty wychodzą z założenia, że skoro facet może sobie pozwolić na rozwiązłość seksualną, to dlaczego kobieta ma być gorsza - moim zdaniem to niewłaściwie pojęty feminizm.
7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-10, 19:11   #128
sine.ira
BAN stały

[1=7b876ccefd4157b39b86852 d237c1fcdcf44b9c3_6485007 1d5e54;7511782]PinkSlip, coż za cudowny avatar! Ja też kocham kucyki Pony!

Wracając do tematu, wydaje mi się, że bierze się to stąd, iż takie isoty wychodzą z założenia, że skoro facet może sobie pozwolić na rozwiązłość seksualną, to dlaczego kobieta ma być gorsza - moim zdaniem to niewłaściwie pojęty feminizm.[/quote]
Ja bym nawet zaryzykowała stwierdzenie, że nie ma to nic wspólnego z feminizmem
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-10, 19:15   #129
diamentowa
Zakorzenienie

A ja mam paluszki wprawdzie nie moje ale coś erotycznego w nich jest...
diamentowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-10, 19:19   #130
syntagma
Zakorzenienie

[1=7b876ccefd4157b39b86852 d237c1fcdcf44b9c3_6485007 1d5e54;7511782]PinkSlip, coż za cudowny avatar! Ja też kocham kucyki Pony!

Wracając do tematu, wydaje mi się, że bierze się to stąd, iż takie isoty wychodzą z założenia, że skoro facet może sobie pozwolić na rozwiązłość seksualną, to dlaczego kobieta ma być gorsza - moim zdaniem to niewłaściwie pojęty feminizm.[/quote]
przeczytalam Twojego posta i zglupialam, na jaki watek weszlam. Przeciez faceci na forach nie daja sobie w avatar zdjec brada pitta, golych meskich posladkow. no chyba, ze sa to fora homo np.

no wiec ogolnie porownanie, ze skoro facet moze, to ja tez...to nie w tym przypadku.

diamentowa - ja patrze na ten Twoj av i zawsze mysle, ze to sa ziemniaki! powaznie
Stary 2008-05-10, 19:53   #131
diamentowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syntagma Pokaż wiadomość

diamentowa - ja patrze na ten Twoj av i zawsze mysle, ze to sa ziemniaki! powaznie
OMG

właśnie się dowiedziałam, że mnie reprezentują ziemniaki w sumie to lubię ziemniaki więc nie mam nic przeciwko

w tym momencie całkowicie odarłaś paluszki z wszelkiego erotyzmu
Stary 2008-05-10, 20:02   #132
karateczka000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diamentowa Pokaż wiadomość
A ja mam paluszki wprawdzie nie moje ale coś erotycznego w nich jest...
o tak, na pewno
jakby się zastanowić, to gdyby te palce były ziemniaczkami nie straciłyby na erotyźmie, w końcu coś je ciągnie do siebie....

Stary 2008-05-10, 20:31   #133
diamentowa
Zakorzenienie

Cytat:
o tak, na pewno
jakby się zastanowić, to gdyby te palce były ziemniaczkami nie straciłyby na erotyźmie, w końcu coś je ciągnie do siebie....
jasne w końcu z ziemniaków robi się frytki
a frytka budzi niegrzeczne skojarzenia
Stary 2008-05-10, 21:11   #134
karateczka000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diamentowa Pokaż wiadomość
jasne w końcu z ziemniaków robi się frytki
a frytka budzi niegrzeczne skojarzenia
o! to już bardziej....ale za to jakie naciągane

Stary 2008-05-11, 03:30   #135
_Magda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez syntagma Pokaż wiadomość
Też myślałam,ze to pyry.Nie przyglądałam się...
_Magda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-11, 12:17   #136
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Ja bym nawet zaryzykowała stwierdzenie, że nie ma to nic wspólnego z feminizmem
Tak to wygląda gdy ktoś słyszy dzwon i nie wie skąd on i używa słów, których znaczenia tak naprawdę nie zna.
7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-11, 12:19   #137
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

[1=7b876ccefd4157b39b86852 d237c1fcdcf44b9c3_6485007 1d5e54;7517620]Tak to wygląda gdy ktoś słyszy dzwon i nie wie skąd on i używa słów, których znaczenia tak naprawdę nie zna.[/quote]
mocne słowa
Stary 2008-05-11, 19:57   #138
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
mocne słowa
Dzięki.
Stary 2008-06-05, 00:57   #139
Miśka84
BAN stały

Nie czytałam wszystkich tekstów, zaledwie kilka, ale wydaje mi się, że Wam się tu jakiś sabat czarownic zrobił. Moim zdaniem golizna czy niewybredne żarciki nie są niczym złym. Sex jest na czasie - seksowne ciuszki, mówienie o seksie, uprawianie seksu. No i może stąd te avatary.
Seksowne dziewczyny jak najbardziej szanują się, no myślę, że przynajmniej większość. Atrakcyjna dziewczyna ma do wyboru mnóstwo chłopaków, to ona rządzi i wybiera tego, który jej się najb. spodoba. Facet ma dbać o nią, szanować ją i traktować jak księżniczkę, więc niby czemu miałby ją źle traktować? Skoro jest tylu innych walczących o nią? Mój chłopak o tym wie i od 5 lat jest taki kochany, że wszystkie kumpele mi go zazdroszczą

Zresztą przede wszystki wydaje mi się, że PRZYWIĄZUJECIE ZBYT WIELKĄ WAGĘ DO WYGLĄDU - ubiór świadczy jedynie o stylu i guście danej osoby, zaś mnóstwo wizażek uważa, że na podstawie fotki danej osoby, może określić jej inteligencję, charakter i to, czy jest dziewicą Ciekawe na podstawie czego umiecie to stwerdzić - czoła, kształtu cycków?To, że dziewczyna ubiera się nieskromnie świadczy tylko o tym, że podobają się jej takie ciuszki, i o niczym więcej.

Jeżeli ktoś ubiera się jak metalowiec nie znaczy, że jest brudasem i się nie myje - to tylko stereotyp (przeprowadzałam nawet na jego temat prace badawczą w necie)

Więc nie szukajcie zbędnej filozofii tam, gdzie jej nie ma.
Miśka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-05, 01:05   #140
Miśka84
BAN stały

Wracając do tematu, wydaje mi się, że bierze się to stąd, iż takie isoty wychodzą z założenia, że skoro facet może sobie pozwolić na rozwiązłość seksualną, to dlaczego kobieta ma być gorsza - moim zdaniem to niewłaściwie pojęty feminizm.[/QUOTE]
Zaczęłam czytać dalej i niedobrze mi się zrobiło... Skąd w Was tyle agresji i nienawiści????

Co mają skąpe ciuchy do rozwiązłości seksualnej? I czemu dziewczyna ma być skromna?

Ja mam chłopaka TEGO SAMEGO od 5 lat - nigdy go nie zdradziłam ani on mnie, widujemy sie codziennie po 10 godzin i wciąż jest tak samo pięknie, i jest dumny, kiedy idzie ze mną ulicą i wie, że inni faceci chcieliby mieć taką laskę jak on, ale nie mogą - bo ja jestem tylko jego
Stary 2008-06-05, 07:28   #141
niv_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miśka84 Pokaż wiadomość

Ja mam chłopaka TEGO SAMEGO od 5 lat - nigdy go nie zdradziłam ani on mnie, widujemy sie codziennie po 10 godzin i wciąż jest tak samo pięknie, i jest dumny, kiedy idzie ze mną ulicą i wie, że inni faceci chcieliby mieć taką laskę jak on, ale nie mogą - bo ja jestem tylko jego
Cytat:
Seksowne dziewczyny jak najbardziej szanują się, no myślę, że przynajmniej większość. Atrakcyjna dziewczyna ma do wyboru mnóstwo chłopaków, to ona rządzi i wybiera tego, który jej się najb. spodoba. Facet ma dbać o nią, szanować ją i traktować jak księżniczkę, więc niby czemu miałby ją źle traktować? Skoro jest tylu innych walczących o nią? Mój chłopak o tym wie i od 5 lat jest taki kochany, że wszystkie kumpele mi go zazdroszczą
Ciekawe podejście do związków Czyli wystarczy,że dziewczyna jest atrakcyjna i ma być traktowana jak ksieżniczka Niestety życie jest trochę bardziej skomplikowane

A poza tym, co z mniej arakcyjnymi dziewczynami Nie zasługują na fajnego faceta

Cytat:
Napisane przez Miśka84
Zresztą przede wszystki wydaje mi się, że PRZYWIĄZUJECIE ZBYT WIELKĄ WAGĘ DO WYGLĄDU
My
Stary 2008-06-05, 08:15   #142
Śnieżka
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczęłam czytać dalej i niedobrze mi się zrobiło... Skąd w Was tyle agresji i nienawiści????

Co mają skąpe ciuchy do rozwiązłości seksualnej? I czemu dziewczyna ma być skromna?

Zgadzam sie z twoimi wypowiedziami
niv_ nie chodzi o to ze nie zasługuja ale atrakcyjna dziewczyna moze wybierac,ma wieksze powodznie i w ogole no nie oszukujmy sie...ma wieszky wybór fajnych chłopaków niz ta nietrakcyjna faceci to wzrokowcy ;P
nie mowie ze nie atrakcyjne nie maja fajnych facetów bo maja no ale wiemy jak jest....

Pozatym jesli chodzi avatar,co komu do tego?po avatarach sie oceniajmy?to naprawde bardzo madre...sama miewalam na innych forach rozne takie avy i co z tego?mozna mnie ocenic jaka łatwa?pusta?nie jestem taka....
owszem mozna powiedziec ze moze jest przebojowa,odwazna chociaz tez niekoniecznie...
tak samo ocenianie po pozorach,ladna zgrabna,w skapym stroju i juz ''napewno głupia'' albo coś no sorry kazdego sprawa jak sie ubiera jaki ma styl...

tak samo jak ostatnio uslyszalam na swoj temat na przystanku ''wole miec cos w głowie niz tak wygladac''-jak?
nei jestem typem dziewczyny w miniowce,szpilkach i wysmażonej na solarce,po prostu zwykla w miare zgrabna(naturalną;P) nastolatka ktora o siebie dba a jak komus sie nei chce to jego sprawa ale niech nie komentuje bo po pierwsze nie zna mnie a po drugie tez moze uslyszec cos jeszcze bardziej przykrego i po co?

no to sie rozpisałam
wątpie czy ktoś sie połapie ;P
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-05, 09:30   #143
Fioletto
Rozeznanie

Cytat:
(...) ubiór świadczy jedynie o stylu i guście danej osoby (...)
o guście na pewno, o stylu także... tylko stylu czego?
czy nie- stylu bycia?

Cytat:
(...) Jeżeli ktoś ubiera się jak metalowiec nie znaczy, że jest brudasem i się nie myje (...)
jeśli ktoś ubiera się jak metalowiec, to znaczy, że właśnie tak pragnie być postrzegany. lub też przynajmniej musi zdawać sobie sprawę, że tak odebrany zostanie- w końcu chyba nikt nie liczy, że wdziewając koszulkę nirvany uchodzić będzie za znawcę muzyki poważnej.

.... Das also war des Pudels Kern!

Fioletto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-05, 12:03   #144
Miśka84
BAN stały

Cytat:
Napisane przez niv_ Pokaż wiadomość
Ciekawe podejście do związków Czyli wystarczy,że dziewczyna jest atrakcyjna i ma być traktowana jak ksieżniczka Niestety życie jest trochę bardziej skomplikowane

A poza tym, co z mniej arakcyjnymi dziewczynami Nie zasługują na fajnego faceta

My
Atrakcyjność jest tak naprawdę kwestią gustu i KAŻDA dziewczyna jest atrakcyjna, tylko dla innego faceta

To Wy pisałyście, że jak dziewczyna się ubiera sexy to ma chłopaka, który jej nie szanuje. Mój mnie szanuje. Gdyby taki nie było pożegnałabym się z nim w 5 minut. Jego kumple też mnie szanują, a mojemu chłopakowi jest miło, kiedy usłyszy od nich, że ma ładną i fajną dziewczynę. Nie wiem, gdzie tu rozwiązłość?

No i czy jeżeli ktoś jest metalowcem znaczy, że się nie myje, jeżeli jest skejtem znaczy, że jest ćpunem, a jeżeli barbie to znaczy, że jest pustą?

Dla mnei pustotą jest ocenianie i szufladkowanie ludzi. Ja mam znajomych w każdym "typie" i nie liczy się dla mnie ich strój, bo to tylko opakowanie, które o niczym nie świadczy.
Stary 2008-06-05, 12:09   #145
Miśka84
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Fioletto Pokaż wiadomość
o guście na pewno, o stylu także... tylko stylu czego?
czy nie- stylu bycia?

jeśli ktoś ubiera się jak metalowiec, to znaczy, że właśnie tak pragnie być postrzegany. lub też przynajmniej musi zdawać sobie sprawę, że tak odebrany zostanie- w końcu chyba nikt nie liczy, że wdziewając koszulkę nirvany uchodzić będzie za znawcę muzyki poważnej.
Ale po co to szufladkowanie???
Ja z jednej strony lubię dyskoteki, z drugiej dzikie koncerty rockowe i szalone hiphopowe. W filharmonii też bywam słuchając muzyki poważnej. A wyglądam jak Barbie light - czy to się wyklucza? Ludzie nie są prości - sa skomplikowani i bardzo ciężko jest kogoś naprawdę poznać, więc tym bardziej się to nie uda po wyglądzie czy avie
Stary 2008-06-05, 12:24   #146
Śnieżka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale po co to szufladkowanie???
Ja z jednej strony lubię dyskoteki, z drugiej dzikie koncerty rockowe i szalone hiphopowe. W filharmonii też bywam słuchając muzyki poważnej. A wyglądam jak Barbie light - czy to się wyklucza? Ludzie nie są prości - sa skomplikowani i bardzo ciężko jest kogoś naprawdę poznać, więc tym bardziej się to nie uda po wyglądzie czy avie
wlasnie i tak naprawde kazdy ma piekno w sobie,charakter,jakies pasje czasami takie o ktore bysmy nie podejrzewali danej osobie...
ja juz sie nauczylam dawno ze ludzi nie ocenia sie po pozorach i tego sie trzymam
a ze niektorzy tego nie wiedza cóż...musza sie jeszcze wiele nauczyć

druga sprawa chca szufladkowac,niech tak robią ja akurat mam w nosie co ktoś obcy o mnie mysli.
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-05, 12:42   #147
Miśka84
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Śnieżka Pokaż wiadomość
wlasnie i tak naprawde kazdy ma piekno w sobie,charakter,jakies pasje czasami takie o ktore bysmy nie podejrzewali danej osobie...
ja juz sie nauczylam dawno ze ludzi nie ocenia sie po pozorach i tego sie trzymam
a ze niektorzy tego nie wiedza cóż...musza sie jeszcze wiele nauczyć

druga sprawa chca szufladkowac,niech tak robią ja akurat mam w nosie co ktoś obcy o mnie mysli.
W sumie też mnie już od dawna nie rusza, co ktoś nieznajomy myśli sobie na mój temat - to świadczy o jego poziomie, nie o moim.
Ale przeraża mnie troche, skąd w ludziach takie stereotypy. Wystarczy przeczytac w słowniku definicję, aby wiedzieć, że stereotyp to coś złego i nieprawdziwego, a mnóstwo ludzi dalej się tego trzyma i tłumaczy tym swoje uprzedzenia... Straszne.
Stary 2008-06-05, 14:55   #148
Fioletto
Rozeznanie

oczywiście, że każdy ma swoje upodobania, różne zainteresowania, poglądy. pasje, które mogą skrajnie się od siebie różnić i gusta muzyczne, niekoniecznie do siebie "pasujące".

jest tylko jedno ale. aby kogoś tak dobrze poznać, potrzeba czasu- a mijając setki ludzi na ulicy tego czasu po prostu nie mamy. i co za tym idzie, ogólne wrażenie co do napotkanej osoby odnieść możemy właściwie tylko w oparciu o "sygnały" jakie nadaje ona swoim zachowaniem i także-wyglądem.

pewnie, że można przy tym otrzeć się o stereotypy- bo dla postronnego obserwatora najłatwiej posiłkować się szufladkami, co ani obiektywne, ani sprawiedliwe nie jest.

jednak to my sami wiemy (a czasem nie wiemy) jak w danej sytuacji postąpić, sami decydujemy również o doborze stoju i poprzez to kształtujemy nasz obraz w oczach innych. i nie chodzi tu bynajmniej o to, aby się dobrze sprzedać jakiejś publiczności, ani z drugiej strony o to, by opiniować o czyjejś osobowości na podstawie ciucha.

.... Das also war des Pudels Kern!

Fioletto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-05, 15:08   #149
Miśka84
BAN stały

Wiem o co Ci chodzi.
Ale ja idą c ulica, co najwyżej pomyślę : "Ale fajnie ubrana laska" albo "Ale benadziejnie ubrana". Nie pomyślę sobie -" ta idzie w mini, więc na pewno się puszcza, a jej chłopak traktuje ją jak szmatkę... "No, bo to już nie tylko nadinterpretacja, ale raczej wybujała wyobraźnia A mam wrażenie, że sporo ludzi tutaj wydaje taki sądy na podstawie samego wyglądu.
Stary 2008-06-05, 15:53   #150
LilyHoney
Zadomowienie

Nie przesadzajmy znowu. Wiele normalnych dziewczyn chodzi teraz w mini, są one już praktycznie na porządku dziennym i chyba nikogo nie dziwią Osobiście nie słyszałam żeby ktoś krytycznie wyraził się o jakieś dziewczynie tylko dlatego, że zakłada takie spódniczki Jeśli już kogoś komentują w negatywny sposób to chodzi już raczej o całokształt.
LilyHoney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości