Zapachy dla nastolatków - temat zbiorczy - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-10, 01:03   #121
klystianek
Rozeznanie

Dot.: Perfumy lub woda dla nastolatka!

Blue Jeans Versace byly w perfumeria.pl po 41zl na allegro tez podobna cena a zapach bardzo dobry na allegro za 42zl najtaniej +10zl wysylka wiec jeszcze zaoszczedzisz a zapach naprawde warty polecenia, to nie jest super ciezki zapach ale nie jest super lekki, idz do rossmana tam zawsze maja testery by powachac jak masz watpliwosci w rossmanie chyba 59zl cena tego
klystianek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-10, 16:17   #122
pivopl
Przyczajenie

Ten zapach L'eau Par Kenzo bardzo przyjemny Dzieki za pomoc!!
pivopl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-10, 17:13   #123
ula414
BAN stały

pumy i adidasa są bardzo fajne woda tez sie utrzymuje sporo czasu
ula414 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-10, 17:22   #124
tomisco
Raczkowanie

nie musisz dziękować - po to tutaj są ludzie, aby doradzać i pomagać

Ja z świeżych i przyjemnych dodam do listy mój ostatni nabytek - Paris Hilton for Men - ciekawe połączenie wodnej świeżości z nutami słodkimi
tomisco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-10, 20:53   #125
Kevin Lomax
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ula414
pumy i adidasa są bardzo fajne woda tez sie utrzymuje sporo czasu
Szkoda takiej fajnej sumki na tak płaskie zapachy, przynajmniej moim zdaniem.
Kevin Lomax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-10, 21:25   #126
ula414
BAN stały

ostatnio zamawiam z pewnej firmy perfumki,są to zapachy oryginalnych bardzo drogich perfum.Są o wiele tańsze i nawet długo trzymają zapach.
ula414 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-11, 20:42   #127
marcelina1210
Raczkowanie

Tez poszukuje jakiś fajnych perfum.. ale najbardziej to potrzebuje tych,które będą się długo, trzymać..)
i Kusić zapachem ))

Ale to juz dla nastolatki.. a nie dla nastolatka ;D )

Edytowane przez dzika truskawa
Czas edycji: 2008-09-12 o 13:42 Powód: post pod postem - proszę korzystać z opcji "edytuj"
marcelina1210 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-11, 23:36   #128
klystianek
Rozeznanie

perfumy to czesc charakteru, osobowosci wiec wiesz my nie mozemy kreowac Twojej, jak to ktos powiedzial "powiedz mi kim jestes a ja kupie Ci perfumy" , musisz sie okreslic bardziej czy potrzebujesz czegos na dzien czy na wieczory bo to jest glowny podzial perfum co do pory dnia, a pozniej czy slodkie czy moze orientalne czy jakie?

przejdz sie na winobranie, juz sie skonczylo? powachaj ludzi i spytaj sie jak cos bedzie sie podobac to znacznie latwiejsze niz szukanie zapachow po perfumerii a przynajmniej nie wymagajace czasu bo i tak i tak czasami ruszasz sie pewnie z domu
Stary 2008-09-16, 21:00   #129
makrus90
Przyczajenie

Dot.: Zapachy dla nastolatków - temat zbiorczy?

A dla 18-sto letniego faceta, szukam tym razem czegoś świeższego, na co dzień. Z góry dzięki za odp.
P.S. Jakie są wasze wrażenia z gucci envy pour homme? Nie wiem nawet czy jest to zapach świeży czy ciężki, ale ostatnio był mi polecany i chciałbym wasze opinie usłyszeć, w kontekście mojego wieku i codziennego używania

Edytowane przez makrus90
Czas edycji: 2008-09-16 o 21:04 Powód: dopowiedzenie :)
makrus90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-16, 21:17   #130
Kevin Lomax
Zadomowienie

Gucci Envy to zapach z pogranicza tych cięższych zapachów. Na jesień/zimę byłby OK, na wiosnę i lato może być zbyt męczący dla użytkownika.

Co do świeżych zapachów - ich jest od groma, więc poszukaj
Stary 2008-09-17, 09:46   #131
miki188
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez makrus90 Pokaż wiadomość
P.S. Jakie są wasze wrażenia z gucci envy pour homme? Nie wiem nawet czy jest to zapach świeży czy ciężki, ale ostatnio był mi polecany i chciałbym wasze opinie usłyszeć, w kontekście mojego wieku i codziennego używania
Envy należy do zapachów cięższych, ale jednocześnie z przebijająca słodkością w głębi. Zapach jest wyrażny, aczkolwiek nie emanuje mocno- myślę, że na zbliżający się czas jesienno- zimowy mógłby Ci służyc.
miki188 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-17, 19:02   #132
makrus90
Przyczajenie

W takim razie chyba skoczę do perfumeri i wypróbuję na sobie te Envy Dzięki wielkie za odpowiedzi
makrus90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-04, 18:31   #133
karat86
Przyczajenie

Witam. Mam 22 lata, jestem studentem, pracuję jako promotor sprzetu komputerowego w centrum handlowym. Na codzień ubieram się sportowo. Ciuchy kupuje w reserved, house, diverse itp. Szukam odpowiedniego zapachu na jesien dla mnie. Czytałem wątek "Co na jesień dla faceta?" Jednak tamte propozycje mi się za bardzo niepodobają. W niektórych czuję się za bardzo poważnie.
Chanel Platinum Egoiste jest ładny, niby mydlany ale moze kiedy indziej go bede używał. Na ulic po dłuższym czasie czułem się staro :|
Paco Rabane XS nieprzypadł mi w ogole do gustu :|
Black XS wydaje mi się za bardzo feministyczny, pachnie różami i jakimis malinami na tle delikatnego pudru, zdecydowanie nie.
D&G Pour Homme za mocny, nielubie takich
Opium ciekawy zapach z tych mocniejszych ale nieodważe się w nim wyjśc na ulice
Lancome HYpnose zachwycił mnie na papierku, kazałem sobie zorbić próbke, niestety na mojej skórze pachniał starą babcią ;(
Escada Magnetism wydawałami sie też ładna jednak po 2 dniach używania już niemohę znieść tego zapachu :/
Givenchy Very Irresistible - nie, pachnie kadzidełkiem z poczatku, dziwne reakcje w autobusie...
Envy Giciego bardzo dziwny zapach ani mnie niezachwycil ani nieodtracił...
Dodam jeszcze, że w domu posiadam HUgo Boss No6, Chanel Allure, Hugo Boss Energise, Puma Jamaica. Te zapachy mi się podobają. Zazwyczaj używałem szarego na jesien/zime ale konczy mi sie. Resztą wiosna/lato - lubi te poryroku i cos z rzeskich mi jest łatwiej wybrac po dłuższym próbkowaniu.
Proszę o propozycję
karat86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-04, 18:45   #134
Kevin Lomax
Zadomowienie

Klasyczny Allure CHANEL'a to moim zdaniem idealny typ na jesień. Sprawdź jeszcze B*men Mugler'a, CHANEL Egoiste oraz L'instant de Guerlain. Na zimę polecam A*men Mugler'a i Gucci pour Homme.
Stary 2008-10-04, 18:57   #135
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez karat86 Pokaż wiadomość
Witam. Mam 22 lata, jestem studentem,
I czujesz sie nastolatkiem?

Może spróbuj Antidote V&R - zaskakująco kwiatowy, ale bardzo fajny (IMO - lubię takie zapachy na mężczyznach). Klasyczny Gucci pour Homme - poezja. Uniseksy - Cologne Muglera, Un Jardin en Mediterranee Hermes, Herba Fresca Guerlain (marzę, żeby poczuć to na facecie ), Bvlgari Aqva... Może coś z tych?

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-04, 19:25   #136
Kevin Lomax
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa
Bvlgari Aqva
..to męski zapach

No właśnie, polecam z linii unisex na jesień dość podobne do siebie zapachy - Bvlgari Black i Kenzo Vintage (edycja limitowana).
Stary 2008-10-04, 23:38   #137
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez Kevin Lomax Pokaż wiadomość
..to męski zapach

No właśnie, polecam z linii unisex na jesień dość podobne do siebie zapachy - Bvlgari Black i Kenzo Vintage (edycja limitowana).
Wiem, jakos tak mi niefortunnie wskoczył w uniseksy - zresztą - who cares? (na pewno nie ja ) Black i Vintage fajne

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-05, 10:46   #138
Nasturcja-Pospolita
Zakorzenienie

To i ja dorzuce swoje dwa pachnace grosze
Kilka dni temu mialam stycznosc z nowym zapachem Cartiera, Roadster
( a moze on i wcale taki nowy nie jest )
i po raz pierwszy odnioslam wrazenie, ze Cartier skierowal swoja oferte do mlodego, jedrnego, jurnego mezczyzny
( moj czterdziestoletni tez wprawdzie poczul, ze to oferta skierowana do niego, ale przypisywalabym to raczej drugiej mlodosci, nizli tej pierwszej ;-)
a nie do nobliwego Pana ( dodam, ze przystojnego ) ze skronia pokryta pierwszym siwym wlosem ( aj, aj, jakze to pociagajace jest ) i twarza naznaczona dobrobytem.
O nie, Roadster przeznaczony jest dla zbuntowanego chlopaka, z manierami wszakze gentelmena ( nie zapominajcie o tym, mlodzi panowie ;-) ) ale z powierzchownoscia Jemesa Deana.
Ziola, ziola i jeszcze raz ziola, skapane z delikatnie wyczuwalnej miecie
no i ta swiezosc, pierwszej wlasnie swiezosci.

Nasturcja-Pospolita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-05, 12:55   #139
miki188
Raczkowanie

A może L Homme YSL, bądź The one D&G? a z "mocniejszych" Joop! Homme...
miki188 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-10, 20:56   #140
karat86
Przyczajenie

Ostatnie dni testowałem sporo zapachów, prawie codziennie 2, na lewy i prawy nadgartek, by zobaczyc jak sie układaja zapachy.
No i powiem, że D&G the one zrobił na mnie pozytywne wrażenie, jednak jest to raczej zapach wieczorowy, "na okazje" wg mnie po 4dniowym noszeniu z próbki. Szukam coś bardziej na codzień.
L'instant de Guerlain, tutaj mam wrażenie, że kilka wód podobnie pachnie, niezachwycił mnie.
YSL PH, też nie, zapach "niezdecydowania":confuse d:
Jakis nowy Guerlain, flakon z przodu srebrny, z tyłu przejrzysty, ciecz bladozółka - za słodki
Armani Code - ten mnie bardziej zatrzymał przy wąchaniu, nietestowałem na skórze...
2 zapachy DKNY - za owocowe, krótkotrwałe
Kenzo Tokyo - pierwsze nuty ladne ale pozniej mi sie znudzil
Nieznalazłem:
Antidote V&R - niebyło w sephorze testera (ukradli?)
Bvlgari black - był tylko w rossmanie
Kenzo Vintage

Pozatym odkryłem zapach Versace Blue Jeans w rossmanie, mieli nawet tester. Zapach dosyć tani ale pierwsze skojarzenie to "ojciec" ew. jakies urodziny dużo gości jak byłem małym chłopcem. Zapach bardzo byłmi znany, pospolity ale pozytywny, dlugo na papierku się utrzymuje. Po zamknieciu oczu wyobrażałem sobie okres przed Świętami Bożego Narodzenia, wystrojona choinka, ciepło w domu, śnieg za oknem...hmmm...
Zapach bardzo pozytywny jak dla mnie ale chyba niepasuje do mojego stylu, pozatym jak już wspomniałęm chyba moj ojciec używał czegoś podobnego w przeszlosci (jakis dezodorant typu oldspice) i wydaj się bym zapachem niena czasie.

W najbliższym czasie chce przetestowac JPG Le Male, dośc głosno o nim zobaczymy jak pachnie.
pozatym na papierku Ralph Lauren Romance albo Romance Silver zrobił dosc dobre wrażenie.

Na Zime Gucci I - dosc ciekawy ale nie na codzien do pracy czy na uczelnie... w cieplym pomieszczeniu chyba niebedzie juz tak ladnie pachniec jak na sniegu, podobnie a men ktory po 4h wywietrzeniu dał się powąchać i jakos tak pachnie jak batonik w PRLu

A tak na lato już mam swoje 2 typy CK Truth i CH 212, chyba się na drugiego zdecyduje W tamtym roku miała już być CH. Najbliższej wiosny trzeba to zadośc uczynić
karat86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-11, 20:44   #141
P3rs
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
No wiesz?! Żeby kobieta używała męskiego zapachu?!

a czemu nie?

@ topic
woda toaletowa old spice moze byc xD

Edytowane przez P3rs
Czas edycji: 2008-11-11 o 20:48
P3rs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-12, 21:19   #142
P3rs
BAN stały

Cytat:
Napisane przez karat86 Pokaż wiadomość
Witam. Mam 22 lata, jestem studentem, pracuję jako promotor sprzetu komputerowego w centrum handlowym. Na codzień ubieram się sportowo. Ciuchy kupuje w reserved, house, diverse itp. Szukam odpowiedniego zapachu na jesien dla mnie. Czytałem wątek "Co na jesień dla faceta?" Jednak tamte propozycje mi się za bardzo niepodobają. W niektórych czuję się za bardzo poważnie.
Chanel Platinum Egoiste jest ładny, niby mydlany ale moze kiedy indziej go bede używał. Na ulic po dłuższym czasie czułem się staro :|
Paco Rabane XS nieprzypadł mi w ogole do gustu :|
Black XS wydaje mi się za bardzo feministyczny, pachnie różami i jakimis malinami na tle delikatnego pudru, zdecydowanie nie.
D&G Pour Homme za mocny, nielubie takich
Opium ciekawy zapach z tych mocniejszych ale nieodważe się w nim wyjśc na ulice
Lancome HYpnose zachwycił mnie na papierku, kazałem sobie zorbić próbke, niestety na mojej skórze pachniał starą babcią ;(
Escada Magnetism wydawałami sie też ładna jednak po 2 dniach używania już niemohę znieść tego zapachu :/
Givenchy Very Irresistible - nie, pachnie kadzidełkiem z poczatku, dziwne reakcje w autobusie...
Envy Giciego bardzo dziwny zapach ani mnie niezachwycil ani nieodtracił...
Dodam jeszcze, że w domu posiadam HUgo Boss No6, Chanel Allure, Hugo Boss Energise, Puma Jamaica. Te zapachy mi się podobają. Zazwyczaj używałem szarego na jesien/zime ale konczy mi sie. Resztą wiosna/lato - lubi te poryroku i cos z rzeskich mi jest łatwiej wybrac po dłuższym próbkowaniu.
Proszę o propozycję
sporą masz kolekcję, a pumy często używasz?
spróbuj obsession od ck mi się podoba
P3rs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-23, 11:04   #143
Bauii
Przyczajenie

Question Wybór perfum męskich, proszę o pomoc.

Witam wszystkich serdecznie. To mój pierwszy post na tym forum wiec pragnę pozdrowić wszystkich serdecznie

A teraz przejdę do meritum sprawy, tak więc poszukuję perfum dla siebie, w rozsądnej cenie (górna granica 150-170 zł).
Jestem dość młody (16 lat), lecz gustuję w zapachach typowo męskich. Nie lubię świeżych, ulotnych zapaszków. Potrzebuję czegoś trwałego, co w przeciwieństwie do Puma itp. będzie utrzymywało się na skórze przez długi czas.
Generalnie rzecz biorąc lubię raczej ciężkie perfumy, które podkreślą mój charakter.
Potrzebuję zapachu nietypowego, który zaskakuje, a nawet szokuje.
Zależy mi na tym, aby zapach był w miarę łatwo dostępny (kupię raczej przez internet).

Z góry dziękuję za pomoc i poświęcony mi czas. Mam nadzieję, że moja współpraca z forumowiczami będzie owocna. Jeszcze raz z góry dziękuję i pozdrawam serdecznie.

Edytowane przez Bauii
Czas edycji: 2011-07-19 o 20:46
Bauii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-23, 11:23   #144
glamourous
Zakorzenienie

Dot.: Wybór perfum męskich, proszę o pomoc.

radze Ci udac sie do najblizszego Rossmana- obecnie maja kilka ciekawych meskich zapachow w promocji ponizej 100 zet http://www.rossnet.pl/promocje/- meski Diesel Fuel For Life, Kenzo Tokio, jest jest cos RL i CK One. tylko jedna sprawa- zdaje sie ze w rossmanach nie mozna testowac, wiec radze powachac w jakiejs innej perfumerii a potem zdecydowac
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-23, 11:48   #145
Redhaired Witch
Nindżopesz

To może jako kobita wypowiem się, które z męskich zapachów robią na mnie wrażenie: Gucci PH, Lalique Encre Noire, YSL M7, Givenchy Pi, Armani Black Code, Thierry Mugler A*Men... Żaden z nich nie jest świeżuchem i każdy jest w innym stylu.
A zresztą dużo jest tu takich wątków, choćby ten: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=70105

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-23, 11:50   #146
Polly_
grozi wypollizowaniem

Szokujące dla 16 letniego faceta: Shaal Nur Etro, Five O'clock Au Gingembre. Niestety nie są ogólnie dostępne, chyba że mieszkasz w krakowie lub Warszawie. Masz za to pewnośc że nikt z klasy nie będzie tak pachniał.
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-23, 12:52   #147
Bauii
Przyczajenie

Nie chodzi mi o to, żeby nikt nie pachniał tak jak ja. Chodzi przedewszystkim o to, aby wyrazić siebie. Kiedyś wpadła mi w ręce próbka Shiseido Basala, te perfumy zrobiły na mnie ogromne wrażenie, lecz niestety w Polsce są słabo dostępne i cholernie drogie. Moglibyście polecić coś w tym stylu?

Edytowane przez Bauii
Czas edycji: 2011-07-19 o 20:44
Stary 2008-11-23, 13:14   #148
Kevin Lomax
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
To może jako kobita wypowiem się, które z męskich zapachów robią na mnie wrażenie: Gucci PH, Lalique Encre Noire, YSL M7, Givenchy Pi, Armani Black Code, Thierry Mugler A*Men... Żaden z nich nie jest świeżuchem i każdy jest w innym stylu.
A zresztą dużo jest tu takich wątków, choćby ten: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=70105
Jeśli chodzi o powszechnie dostępne zapachy to podpisuję się pod tym postem obiema rękami. Jeszcze ew. dodałbym B*men'a T.Muglera, Joop! Jump i Opium YSL.
Stary 2008-11-23, 13:16   #149
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Bauii Pokaż wiadomość
Nie chodzi mi o to, żeby nikt nie pachniał tak jak ja. Chodzi przedewszystkim o to, aby wyrazić siebie. Kiedyś wpadła mi w ręce próbka Shiseido Basala, te perfumy zrobiły na mnie ogromne wrażenie, lecz niestety w Polsce są słabo dostępne i cholernie drogie. Moglibyście polecić coś w tym stylu?
Obawiam się że nikt Ci sensownie nie doradzi zapachu który Ciebie wyraża, bo nikt Cie nie zna, musisz się niestety udać na "obwąchiwanie" do perfumeri. To i tak nie koniec męki.Jak coś już znajdziesz to może się okazać ,że na Twojej skórze pachnie to zupełnie nie tak jakby się wydawało że powinno.
Możesz co najwyżej opisać jakiego typu zapachy Ci się podobają, to może ktoś Cię jakoś pokieruje. Powodzenia w poszukiwaniach
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-23, 13:22   #150
Bauii
Przyczajenie

Podobają mi się takie zapachy jak ww. Basala i Azarro Pour Homme.
Najbardziej zależy mi na trwałości, oraz na tym, aby zapach był ciężki, ciepły i męski.

Edytowane przez Bauii
Czas edycji: 2011-07-19 o 20:41
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości