![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: gotyk ;P
Cytat:
i jeszcze zagraniczny: burleska.com z odpowiednikiem polskim: daretorprovoke.com |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Ja sama słucham gotyku i ciężkiej muzyki, z tym że styl całkowicie gotycki nie bardzo przypada mi do gustu. Nie dla mnie granatowe włosy, latexy i czarne szminki. Za to niesamowicie podobają mi się koronki i powłóczyste gotyckie suknie, aż momentami żałuje, że nie żyjemy w epoce wiktoriańskiej, kiedy to można takie wdzianko założyć bez konsekwencji
![]() W szafie mam wprawdzie przewagę czerni, ale niewiele moich ciuchów synchronizuje się ze stylem rockowo-gotyckim. Ale postanowiłam od dziś rozglądać się za dodatkami, które nawet najrpostszemu wdzianku dodadzą trochę pazura. Na liście moich zakupów umieszczam szeroki, gotycki pas, łańcuszek z dużym krzyżem i koronkowe rękawiczki. Tylko gdzież takie cuda znaleźć w przystępnej cenie? xD http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1238061610 - A za taką bluzkę oddałabym wiele! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
krzyż- też all, albo sklepy z gotycka/metalową odzieżą koronkowe rękawiczki- c&a, w new yorkerze chyba tez widziałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam podobną kolię jak na zdjęciu, ale mniejszą... chorowałąm na taką od kiedy pamiętam ![]() No cóż - gotyk ma wiele odmian i rodzajów (tutaj można zaczerpnąć wiedzy http://mystic-darkness.freehost.pl/ideologia.htm) o ile np. nieco kiczowaty i przesadzony cyber goth w ogóle mi nie leży, a czarne wampirelle są czasem zbyt groteskowe, to baaardzo odpowiadają mi subtelniejsze klimaty romantic i victorian goth ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
a ja mam taka spodniczke, jak na tym zestawie, co pokazywała Immaginary, tyko nie mam tej tasiemki sznurowanej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wyszukałam dość pobieżnie, ale rzeczywiście jest tam tego mnóstwo i to w o wiele przystępniejszych cenach niż na takim rockmetal shopie chociażby! ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
![]() Cyber goth jest moim zdaniem paskudny, okropnie przesadzony, tym bardziej podziwiam ludzi, których stać na odwagę ubierania się w podobne fatałaszki. Wampiryczna odmiana jest faktycznie nieco zbyt lalkowata, ale za to uwielbiam oglądać ubrane w ten sposób kobiety, wydają się pochodzić z odległej epoki ![]() Edytowane przez Immaginary Czas edycji: 2009-08-12 o 22:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Cyber goth, to powiedziałabym, że to nie gotyk - to kultura po prostu cyber. Z gotykiem mająca tyle wspólnego, co nic. Ja rozumiem, klasyczne darkwave, Clan of Xymox czy Dead Can Dance, rozumiem industrial, ale EBM? Ma się do gotyku tak, jak symphonic metal, czyli wcale. Toż to żywcem wyjęte z Energy bądź Mayday
![]() A styl jest okropny. ![]() Najbardziej podoba mi się styl classical i batcave.
Niewidzialny jak skała, skała Przybywa z otchłani światła, światła Człowiek widmo! Edytowane przez Agatin-K Czas edycji: 2009-08-12 o 22:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Wtajemniczenie
|
nie będę oryginalna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
Bo to właściwie jest osobna subkultura
![]() A i sami goci dzielą się na tyle odmian, że właściwie każda z nich powinna być określana jako coś innego... bo pomijając nieszczęsnych cyberów a także gothmetalowców, to przecież niewiele wspólnego ze sobą ma goth romantyczny z np. industrialowym czy deathrockerem. W żadnej subkulturze nie zauważyłam takiego zróżnicowania...
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A i wśród metali czy rocka dużo odmian jest ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Jesli chodzi o styl gotycki- jak najbardziej, najlepiej ten klasyczny, cyber srednio do mnie przemawia-aczkolwiek mozna z niego takze cos zaczerpnac.Materialy w stylu latex lack i pvc dobrze uzupelniaja sie z koronkami wbrwe pozorom
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Najbardziej denerwuja mnie komentarze ludzi z cyklu-o patrz jak sie ubrala, patrz jaka satanistka, ciekawe ile kotow dzis zjadla z musztarda- niestety tolerancja rowna -5 ![]()
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Te komentarze o zjadaniu kotków są nawet urocze
![]() Uwielbiam określenie 'szatanista', jest słodkie ![]()
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Jeszcze dama cmentarna jest slodkie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Wtajemniczenie
|
'szatanista' to najlepsze!
![]() albo "sekciara"... jeszcze ostatnio jakieś babcie jedna do drugiej, na moj widok: - ty patrz, patrz... ty widziałaś jakie miała wlosy!? - no jakieś takie dziwne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Loczywiscie<dworny uklon> http://sklep.asmoda.com.pl/
![]()
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
Tia, a ja pamiętam te wieczne "aluzje" pani od religii, kiedy uczęszczałam jeszcze do gimnazjum
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
Ostatni raz uczeszczalam na religie w 8 klasie podstawowki-ksiedzulo wiecznie wykazywal wyjatkowa nadpobudliwosc w kierunku czepialstwa kazdego kto troche inaczej sie ubieral- ja i kolega, fan iron maiden w podartych dzinsach zawsze stanowilismy jego ulubiony watek- nieraz rzucal w nas kreda,kluczem badz raz krzeslem gdy podwazalam niektore z jego chorych pogladow
![]() ![]() ![]()
"Zwątpiwszy w miłość i cnotę, zostaje jeszcze rozpusta..." ![]() http://www.lastfm.pl/user/Vampirria_85 www.azja.edu.pl Edytowane przez Vampirria Czas edycji: 2009-08-14 o 15:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
A ja - wręcz przeciwnie
![]() Piękne gotyckie krzyżyki noszę jako symbol mojej wiary ![]() (no, ale moi katecheci w szkole zwykle byli normalni i łagodni... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
Jeju, u mnie w szkole uczy taki ksiądz, który tępi wszystkich "innych".. chociaz do mnie sie nie czepia jakoś, bo ja to grzeczne i pobozne dziecko jestem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trochę to dziwne, bo historyczna epoka gotyku jest nierozerwalnie związana z kościołem katolickim. Mi się podoba takie lekki nawiązywanie do tego... (LEKKIE ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Pewnie ze nie- kilka moich gotek kolezanek jest wierzaca jak najbardziej, ja sie zastanawiam coraz powazniej nad apostazja-co nam nie przeszkadza super sie dogadywac
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ech, jeden z księży w mojej parafii też nie jest przykładem ani wzorowego chrześcijanina, ani nawet wzorowego cywila. O jego romansie z jedną z parafianek huczy już cała okolica, podobnie jak o jego zamiłowaniu do alkoholowych trunków. Ja rozumiem łyknąć sobie czasami coś mocnego w domowym zaciszu, ale rany Boskie, on udzielał mojej koleżance ślubu będąc kompletnie pijanym ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
No ale nie dramatyzujmy- ksiadz gloszacy wiare grajac nawet niezlego rocka to z kolei pozytywny przyklad-dawno temu o nim czytalam, dla ciekawych jego stronnica---> http://www.fratecesare.com/ jak na ksiedza to fiu fiu....
![]()
![]() |
#150 |
Wtajemniczenie
|
ksiądz, ktory mnie uczy religii wlasnie, slucha takiego zespolu rockowego, który tworzą księza
![]() jak dla mnie to całkiem fajna alternatywa, dla tych wszystkich pompatycznych piesni spiewanych w kosciolach... takie cos napewno przyciągnęłoby więcej wiernych, zwłaszcza mlodziezy ![]() Ale z niektórymi zasadami KK sie nie zgadzam.. niestety. Poza tym, jak juz bylo pisane to, co prezentująsobą co poniektórzy księza to jest jakaś drwina w ogóle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.