|
|
#121 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. III
Hej mamy !
Ale pięknych zdjęć nawklejałyście hohoho. Cudne mamy i bobasy w plenerze, no i Olcia śpioch huśtawkowy. Dziewczyny, jesteście tak piękne i fotogeniczne, że ja przy was, to jak pół d... zza krzaka wyglądam. Berbeaa, niestety moja siostra nie za bardzo chce się ujawnić, a jest starsza 5 minut, więc muszę się jej słuchać . Za to wklejam Malwinkę ze mną i tatusiem. Rzeczywiście bardzo chciałam mieć bliźniaczki hihihi, no cóż, nie udało się i nie wiem, czy będzie następna szansa. Przemyśliwuję adopcję drugiego dziecka, ale to wszystko palcem na wodzie jeszcze pisane.Motylku - dobrze, że wróciliście. Leokadia pytała, czy herbatkę z mlekiem pijamy. Otóz nie ![]() Ale ja już z obiegu wypadłam, w każdym razie gratuluję staczom i tym, co już do chodzenia się przymierzają .Patrzę, że tu jakieś kawki i czekoladki się przewijają, nieładnie tak bez koleżanki imprezować.
|
|
|
|
#122 |
|
Rozeznanie
|
Niedziele zaliczam do udanych
![]() Mega spacerek , duzo jedzonka i ogolnie sielska atmosfera.Za chwilke ide kibicowac naszym a juz sukces jest bo Kubica wygral wyscig i ciesze sie jak glupia.Moze dzisiaj beda dwa zwyciestwa ? Dziekuje dziewczyny za mile powitanie Murmelius ja jeszcze nie mialal chyba okazji sie z toba przywitac na watku wiec to nadrabiam i pozdrawiam ciebie i Malwinke. Pysiu za kawe jaka ty przyzadzasz zaplacilabym kazde pieniadze. Pieknie sie prezentuje a smakuje pewnie jeszcze lepiej. Joli moja synowa pieknieje w oczach. Jest tak urocza i sliczna ,ze zaluje iz nie moge sie spotkac z wami w realu.Wielkie brawa dla Gutki za proby wstawania. Juz niedlugo pewnie beda smigac z Maxem na randki za rece ![]() Ivy fajne zdjecia Olci na hustawce. Bedzie miala co ogladac jak podrosnie. Dlugo trzeba bylo ja bujac zeby zaspala? Joasiah Zuzia wyglada slicznie na spotkaniu. Na jednym ze zdjec zobaczylam ze chyba je Delicje a moze to czesc jakiejs zabawki? Sama uwielbiam Delicje i czasem mnie korci zeby dac sprobowac Maxowi ale nie jestem pewna czy mu nie zaszkodze.Dorka jak tam Klaudufka w zlobku? Widze ,ze i wy urzadzilyscie sobie maly piknik. Niunka sliczna i jak jej bardzo wloski urosly. Demoniku Jasio to juz duzy facecik i w kapelusiku prezentuje sie rewelacyjnie. Ciesze sie ,ze podjelas decyzje o zrobieniu prawka zobaczysz jak fajnie czasem wsiasc w samochod bez proszenia sie kogokolwiek . Lea nie jestem w temacie ale jak to sie stalo, ze przemianowano ciebie na Leokadie? ![]() Zycze spokojnej nocki wszystkim maluszkom. |
|
|
|
#123 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#124 |
|
Raczkowanie
|
jakie sliczne foteczki. Mamusie pieknie wygladają, dzieciaczki słodkie jak zawsze, ale trzej tatusiowie z wózkami normalnie rozkładają wszystko na łopatki hehe. Demoniku ten wózek to musty tak? a model?
|
|
|
|
#125 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A my byliśmy dzisiaj na warszawskiej działeczce z dziadkami. Michał trochę pospał, ale spanie pod krzakami jakoś mu nie idzie Kacper się wyszalał jak przyjechaliśmy jeszcze wsadziliśmy go na rower i tym go dobiliśmy. Śpi już od godziny ![]() Ja też jestem zmęczona
|
|
|
|
|
#126 | |||
|
Zakorzenienie
|
Tiaaa... Nie mamy Polsatu
Siedzę przy kompie, choć miałam ćwiczyć manewry na sucho , Michał z tatą i teściem oglądają mecz. Mój mąż kibicem staje się raz na parę lat, gdy gra nasza drużyna i podczas finałów .Mimo że nie oglądam, też trzymam kciuki za naszych piłkarzy i bardzo się cieszę z wielkiego sukcesu Roberta Kubicy .Cytat:
, ale o jakość, kolory .Cytat:
.Właśnie... I dlatego mam do Was prośbę: jeśli macie zdjęcia Kiermusów, to podeślijcie mi je proszę w wysokiej rozdzielczości, nawet pojedyńczo To oznacza, że spotkanie było ciut z krótkie .Aż się zaśmiałam w głos Cytat:
.Czekam na zdjęcia Maksia... ![]() Tak, to Mutsy . Model Urbanrider.Murmelius, piękne zdjęcia, piękne ujęcia i - co najważniejsze, acz oczywiste - piękni ludzie na zdjęciach. A mały ludek z obślinionymi łapkami najsłodszy Masz bardzo ładną cerę, zazdroszczę . I zegarek czadowy! ![]()
|
|
#127 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
). Oj, moja cera pozostawia wiele do życzenia, zmieniła się jednak na lepsze po zmianie podkładu na mineralny, teraz jestem mu wierna i nawet nie podchodzę w stronę innych. Fanem zegarka jest Malwinka, która próbuje go pożreć i walczy o niego jak lew (a ja zabieram, bo boję się, że go połknie i będzie cykać jej w brzuszku ). A jak Ty ćwiczysz na sucho te manewry ?
|
|
|
|
|
#128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
.A jakiego Ty używasz podkładu i jak go nakładasz? Robię ćwiczenia, mam książkę i płytę .
|
|
#129 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Tego podkładu używam: http://www.neutrogena.com/CosmeticsD...roductLineID=4 Opakowanie jest lekko beznadziejne, bo puder nie chce wyłazić na pędzel i trzeba nim walić o szafkę albo cokolwiek, żeby łaskawie się pokazał. Pędzel nienajgorszy, ja robię koliste ruchy, przyciskając dość mocno pędzel do twarzy. Rzeczywiście, polecają kabuki przy tego typu podkładach, ale chyba to nie jest niezbędnie konieczne. Podkład sam w sobie jest świetny, żaden inny mineralny mi go nie zastąpi. Kryje chyba dośc dobrze, oczywiście nie moje cienie pod oczami , ale reszta jest ok.Teraz też wypuścili go w kompakcie, ale nie miałam okazji jeszcze spróbować.Aha, cudny podpis u Tiebia .
|
|
|
|
|
#130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W Polsce chyba nie ma kolorówki Neutrogeny . Poszukam, może na Allegro będzie? Zerknę jeszcze do KWC, może znajdę jakiś inny, dobrze oceniany przez recenzentki. U mnie największym problemem jest dobranie odpowiedniego odcienia, bo mam jasną cerę (a nawet bardzo jasną, ostatnio użyłam kilka razy kremu brązującego do twarzy i ciała) o żółtawym odcieniu.![]() To wycinek z wywiadu udzielonego kilka lat temu dla "Zwierciadła" .Dobrej nocy!
|
|
#131 |
|
Rozeznanie
|
Zapomniałam - nadmorski souvenir
![]() Bierzcie, ile chcecie . |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 |
|
Rozeznanie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7818820] a Leosia to zostalam nazwana prez Murmelius, ale dlaczego i za co, to juz nie pamietam
Ide sie schowac do mysiej dziury, baby, jakie Wy jestescie sliczne To ja Ci przypomnę, kochanieńka: czekałyśmy na Ciebie, a Ty nas olałaś i poszłaś spać . Zasłużyłaś sobie więc na nowe, piękne imię.I przestań nam tu o mysich dziurach ględzić |
|
|
|
#133 |
|
Rozeznanie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7818956]
Oli dzis zaliczyl pierwsze raczkowanie w plenerze Bylismy w parku, ale tak goraco bylo, ze nawet w cieniu nie wytrzymalismy dlugo. Chlopaki sie zmyli do domu, a mama na zakupy Chcialam kupic kilka ubran do pracy, a kupilam tyle dupereli, ze szok, nawet sukienke, haha, ciekawe, czy kiedykolwiek ja zaloze Zeżarł trochę trawy? Malwinka usiłowała dziś po kryjomu wepchnąć do paszczy liścia, na szczęście wyrwałam z łapy w ostatnim momencie. Co do meczu to mój mąż właśnie sika za śmiechu, że dwa gole strzelił Polakom Podolski. A to się przysłużył rodakom .
|
|
|
|
#134 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i lać będę ![]() Cytat:
za miłe słowamąż ją bujał ze 2 minuty... zaraz usnęła Cytat:
![]() ----------------- Ja dzisiaj po ciężkiej pracy... korepetycje, mam nadzieję, że to już w tym roku szkolnym ostatnie. Uwielbiam uczyć, ale tłumaczenie z ciągle cieknącym nosem nie należy do najprzyjemniejszych .Po powrocie do domu prawie padłam. Moje szczęście oczywiście kibicowało dzisiaj, nawet Olcia dostała swój prywatny zestaw kibica
|
|||
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7818820]Leosia to zostalam nazwana prez Murmelius, ale dlaczego i za co, to juz nie pamietam
I jeszcze udaje, że nie pamięta... ![]() Cytat:
Olka chyba nie bardzo za takimi eksperymentami kulinarnymi przepada, choć może ja żyję w słodkiej nieświadomości
|
|
|
|
|
#136 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Olcia suuuuuuper wygląda - jakby wszystko rozumiała, tak poważnie siedzi w tym leżaczku i ogląda |
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
No, żeby mi to było ostatni raz
![]() Cytat:
Ola [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7819181] Jak myslicie, czy moge malemu dawac dwa razy dziennie obiad, czyli warzywa z miesem z mlekiem i wszystkimi daniami na mleku nadal tragicznie, ale obiady zjada, i to nawet duzo, okolo 150-180, przy czym totalnie olal moja kuchnie i je teraz tylko gotowce Wyrodny syn Moge [/quote]Lea, ja myślę, że skoro Oli ma problemy ostatnio z jedzeniem, to lepiej niech je 2 razy dziennie obiadek, niż miałby nie jeść. Oczywiście podtykaj mu pod nos mleko, albo w formie płynnej, albo każdej innej. Wiem, że dodajesz mleko do obiadku, ale to jednak za mało. Najważniejsze, że cokolwiek je. |
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7819181]Olcia w kazdym wydaniu sliczna
Oli probowal dorwac sie do zdzbla trawy, ale interweniowalam... Jak myslicie, czy moge malemu dawac dwa razy dziennie obiad, czyli warzywa z miesem z mlekiem i wszystkimi daniami na mleku nadal tragicznie, ale obiady zjada, i to nawet duzo, okolo 150-180, przy czym totalnie olal moja kuchnie i je teraz tylko gotowce Wyrodny syn Moge [/quote]ja daje Hani 2xobiadek ![]() i dzisiaj tez dopadlam ja w ostatniej chwili z kwiatkiem w buzi.. muu
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7819774]Dzien Dobry
![]() Ok, sprobuje z tymi dwoma obiadami Moze by ktos juz cos napisal [/quote]Witam w ten piękny poranek! U nas noc raczej normalna, jedna pobudka około 4, a potem 6 i 7:30. Oczy swędzą, kicham, parskam, generalnie czuję się fatalnie, ale nie chcę smucić za bardzo... niestety taki stan jeszcze potrwa sobie trochę. Olcia siedzi i bawi się zabawką, którą odkryła w Kiermusach - teraz u nas hit to chusteczki higieniczne w opakowaniu. No i wczoraj mąż w nią wmusił trochę wody, ale niestety łyżeczką
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 |
|
Rozeznanie
|
Moniczko ja jakieś mam zdjęcia to ci podeślę ale nie mam twojego maila
prosiłam Anie na gg ale jakoś nic nie dostałam co do meczu to ja niestety jakoś nie wierzyłam w polskę :/ siedzimy dzisiaj same w domu tesciowa w pracy a maz na szkolenie pojechal mowilam wyjmij mi wozek z bagaznika a on co pojechal sobie dostanie opiernicz mam jego dosyc normalnie |
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po weekendzie
![]() No nastrój niestey kiepskawy,dobrze,że Kubicę jeszcze mamy ![]() Nastrój tym bardziej kiepski,że muszę dziś chyba iść z Darią zpowrotem do lekarza- niepokoją mnie jednak te jej częste kupki- 4 a nie raz 5 to chyba za dużo.Tym bardziej że ma już chyba jakieś odparzenia na pupci,a najbardziej w środku od wewnatrz utworzyła się normalnie czerwona ranka.Wietrzę, myję po każdej kupie, smaruję tym aptecznym środkiem co mi ostatnio przepisała (troszkę pomaga)nawet ostatnio zmieniłam sudokrem na bepanten bo może sudokrem już na nią nie działa?! Sama już nie wiem,czy to narmalne tyle kup na dzień?Czy ja źle ją karmię,czy może złe składniki do zupek dodaję... Może to wina mleka?(bebiko 2r) Niby tak,to choroby po niej nie widac,jest bardzo pogodna i wesolutka,tylko te kupska...![]()
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
Iza, nie wiem jak tam sprawa wyglada z zabkami Darii, ale u nas powodem tylu kup i odparzonej pupy bylo zabkowanie
Rowniez, jak dzieciaczki zaczynaja byc nagle duzo bardziej aktywne, poprawia im sie czesto przemiana materii, szybciej trawia, wiecej jedzonka potrzebuja.. pewnie i wiecej brudnych pieluch ![]() A poza tym, wczoraj zapomnialam: sliczne zdjecia, oraz sliczne mamusie i dzieciaczki na zdjeciach ze spotkania
|
#143 | |
|
Rozeznanie
|
Najlepsze życzenia dla Mai!
Cytat:
------------ Nasza Łucja dziś pierwszy cały dzień (9 godzin!) w żłobku. Stresuję się pewnie bardziej niż ona. Po pracy będę po nią leciała jak na skrzydłach - byle najszybciej być z nią. Już wykonałam do pań opiekunek pierwszy telefon. Na razie wszystko jest w porządku, podobno bawi się ładnie, śmieje... Moja kochana kruszynka...
|
|
|
|
|
#144 | |
|
Rozeznanie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7819181]Olcia w kazdym wydaniu sliczna
Oli probowal dorwac sie do zdzbla trawy, ale interweniowalam... Jak myslicie, czy moge malemu dawac dwa razy dziennie obiad, czyli warzywa z miesem z mlekiem i wszystkimi daniami na mleku nadal tragicznie, ale obiady zjada, i to nawet duzo, okolo 150-180, przy czym totalnie olal moja kuchnie i je teraz tylko gotowce Wyrodny syn Moge [/quote]u mnie to samo nawet 2 słoiczki potrafi wtrąbić a ugotowanej przeze mnie niet! zbankrutuję teraz napewno moze im się zmieni po tyg. i wrócą z podkulonym ogonkiem na wikt mamusin? ja daje 2 bo wolę żeby jadła niż mam się zastanawiać czy głodna? Cytat:
ale to że dali ciała to jeszcze nie taka tragedia gorzej z zachowanim kibiców! jak zwylke Polacy nie umią się zachować! a co do dzidzi to lekarz napewno Cię uspokoii że to ząbki! jedne są marudne a inne robią częściej kupki! Malwinka robuziarka śliczniutka! no rozumiem siostrę ale może na pw? Ola nie ważne czy śpi czy kibicuje zawsze piękna Czekamy na Maxia zdjęcia! u nas nocki coraz lepsze bo o 1 jest podana butla na śpiąco i śpimy do 7! |
|
|
|
|
#145 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Leosia, ja bym dawała zupę dwa razy. Nie sądzę, że to może jakieś problemy spowodować. Ostatnio się nawet zastanawiałam, czy swojej nie dawać tak samo, bo chyba bardziej warzywa z mięsem jej smakują niż kaszka z owocami. Ivy, trzymaj się jakoś - a kysz wstrętna alergio Iza - ja bym poszła do lekarza, z mojego doświadczenia (na szczęście nie z Malwinką) wiem, że takie odparzenia mogą być baaaardzo bolesne - jeszcze pamiętam ten płacz przy zmianie pieluchy... Joasiah - mój mąż wczoraj zapomniał wziąć aparatu i jeszcze chciał zwalić na mnie, że to ja Jego plecaka nie wzięłam . A były takie piękne miejsca do sfotografowania...hmhm.Berbeaa - Weronika to chyba już opuszcza nasze grono łobuzów, tak ładnie śpi! Edytowane przez Murmelius Czas edycji: 2008-06-09 o 10:07 Powód: Berbeaa się wepchnęła |
|
|
|
#146 |
|
Rozeznanie
|
ja obejrzałam zdjecia od Demonika
załamałam się jak ja wyglądam ![]() cycki do pasa a stanik mam specjalnie kupiony nowy echh
|
|
|
|
#147 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ubawiłam sięjak zobaczyłam że zasneła w zabawie i to na huśtawce ![]() Cytat:
![]() *************** U nas weekend bardzo miło spędzony ....
Wczoraj byliśmy w ZOO Kuba z rozdziawioną japką oglądal zwierzaczki...zjadł deserek ucioł sobie drzemkę...Ogólnie było bardzo miło... Szkoda tylko że te weekendy tak szybko mijaja ![]()
|
|
#148 |
|
Rozeznanie
|
a wlasnie pyska czemu nie przyjechalas tez?
mialam spytac i zapomnialam |
|
|
|
#149 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Masz rację, weekendy są za krótkie Kubuś już się interesuje zwierzakami? Rozumny z niego chłopczyk .A Joasiah ma chyba wadę wzroku....może okularki już za słabe ?
|
|
|
|
|
#150 |
|
Rozeznanie
|
no czytalam ze byla w zoo
ale to jak do nas nie przyjechala
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

. Za to wklejam Malwinkę ze mną i tatusiem. Rzeczywiście bardzo chciałam mieć bliźniaczki hihihi, no cóż, nie udało się i nie wiem, czy będzie następna szansa. Przemyśliwuję adopcję drugiego dziecka, ale to wszystko palcem na wodzie jeszcze pisane.
.

ale nie jestem pewna czy mu nie zaszkodze.

za naszych piłkarzy i bardzo się cieszę z wielkiego sukcesu Roberta Kubicy
.
.
). 

. Poszukam, może na Allegro będzie? Zerknę jeszcze do KWC, może znajdę jakiś inny, dobrze oceniany przez recenzentki. U mnie największym problemem jest dobranie odpowiedniego odcienia, bo mam jasną cerę (a nawet bardzo jasną, ostatnio użyłam kilka razy kremu brązującego do twarzy i ciała) o żółtawym odcieniu.
.