|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: czym nie wolno się smarować w ciąży
Gratulacje
Był kiedyś taki artykuł, ale Basia Kwiatkowska go wycofała żeby uzupełnić i niestety już nie wrócił. Zapytaj może bezpośrednio na forum Basi (trzeba się zalogować): http://www.phpbbserver.com/phpbb/ind...21a4f5488b8efa
|
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: czym nie wolno się smarować w ciąży
Dzięki, że też od razu o tym nie pomyślałam. Forum Basi znam dobrze
|
|
|
|
|
#123 |
|
Raczkowanie
|
Mam prośbę o podpowiedź jakich kosmetyków używać, które z dostępnych na rynku można stosować w ciąży i które są skuteczne
. Moja siostra pół roku temu została mamą i ma rozstępy jak...... Więc pewnie mnie też to czeka, jak w pore nie zapobiegnę. A ostatnio dowiedziałam się że po 3 latach oczekiwania będę mamą.
|
|
|
|
|
#124 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czym pielęgnować ciało i biust w czasie ciąży
GRATULUJĘ!
Ja całą ciąże smarowałam się tylko i wyłącznie oliwką, kupiłam sobie nawet jakis krem na rozstepy ale mi śmierdział. Zwykła najzwyklejsza oliwka zdała u mnie egzamin - efekt ani jednego rozstepu w trakcie ciąży i po a przytyłam sporo bo 18 kg. Pozdrawiam cieplutko Ciebie i maleństwo |
|
|
|
|
#125 |
|
Wtajemniczenie
|
Też zgadzam się, najlepsza jest oliwka (Bambino lub z AA Oceanica). Jak jedyne zawierają witaminę F, która odpowiada za regenerację naskórka, a AA jeszcze wit. A, E i pantenol. także polecam ci kremy dle kobiet w ciąży Mustela
Pozdrawiam i gratulacje
|
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Na wstępie gratuluje
Teraz znowu jestem w ciązy, ale z oliwek zrezygnowałm a uzywam mleczko hypoalergiczne dla niemoląt Nivea baby i jak narazie super. W tej ciązy mam skłonności do jakis tam podraznien wiec lekarz polecił mi ,ze to co dobra dla dzidzi dobre i dla mnie-najwiecej smaruje brzuszek i mimo duzychrozmiarów jest świetnie nawilżony, prawie jak pupcia niemolaczka. Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluj.e. |
|
|
|
|
#127 |
|
BAN stały
|
ja również kupiłam krem przeciw rozstępom, ale nie pojawiały sie u mnie bardzo długo, a krem rzeczywiście nie miał pięknego zapachu i o odstawiłam. W efekcie teraz na początku dziewiątego miesiąca widzę efekty uboczne - malutkie rozstępiki, więc po ciąży trzeba będzie zaopatrzyć sie w jakieś zwalczacze
Co do innych kosmetyków pielęgnacyjnych, to balsamy nawilżające, ujędrniające i oliwkowa mgiełka J&J, bardzo dobrze nawilża całe ciało i przyjemnie pachnie. Poza tym dbam o siebie tak jak w czasie, kiedy nie byłamw ciąży ( w końcu ciąża to nie choroba), więc peelingi, maseczki itd. nie wyszły z codziennej pielęnacji. POzdrawiam.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę Wam dziewczyny ze możecie w ciąży normalnie używac kosmetyków. Ja przeżywam koszmar bo mdli mnie od wszystkich kosmetycznych zapachów, jestem w 17 tygodniu i wcale mi ta zapachowa awersja nie przechodzi, nic a nic
. Myję się szarym mydłem Jeleń, używam bezzapachowego dezodorantu SVR, raz na kilka dni nakladam (z wielkim obrzydzeniem) krem bezzapachowy Ziaji na twarz, a włosy myję raz na 10 dni i za każdym razem to odchorowuję - i to praktycznie wszystkie moje kosmetyki. Boję sie ze będę miała rozstęp na rozstępie bo mam do nich skłonnosci i cholernie suchą skórę, jak krokodyl, juz nie wiem co mam ze sobą zrobic |
|
|
|
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
Chodzi mi o konkretne kosmetyki, zwłaszcza na biust. Poczytałam na KWC opinie o Musteli i wg. dziewczyn są one do bani. Mam b. suchą skórę więc oliwka będzie ok, ale na noc. Normalnie pracuje od rana i nie bardzo wyobrażam sobie czekać aż się wchłonie rano. A jak nie oliwka to co? Poczytałąm trochę o kremie ATW na biust - może któraś z was stosowała go w Ciązy
|
|
|
|
|
#130 |
|
Wtajemniczenie
|
Anita na początku to moje gratulacje
![]() Ja używam jak narazie tylko oliwki w żelu Johnsons Baby, dobrze nawilża i nie jest tak tłusta jak zwykłe oliwki. A co do Musteli to wszyscy mi poradzają te kosmetyki, wiele koleżanek mówi, że są bardzo dobre, ja sama ich nie próbowałam, częsciowo ze względu na cenę a częściowo ze względu, że póki co to moja oliwka dobrze spełnia swoje zadanie
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
JA POLECAM Z FIRMY ATW
Żel-krem do pielęgnacji biustu Producent: A.T.W. Cena: ok 27,00 Pojędrnia i uelastycznia łatwo wiotczejącą skórę biustu i dekoltu zapewniając jej ładny i zdrowy wygląd, wzmacnia włókna kolagenowe. Działa profilaktycznie przeciw rozstępom. Przebadany na kobietach w ciąży i karmiących - jest całkowicie dla nich bezpieczny. Zawiera algi morskie, lawendę, pączki topoli, iglicę, homeop.wyciąg z kasztanowca, wit.E, aminokwasy, oleje roślinne. Zabieg pielęgnacyjny na biust 1. Umyj ciało Ujędrniającym żelem do mycia i pielęgnacji ciała z wyciągiem z miłorzębu japońskiego i bluszczu. Spłucz obficie wodą 2. Rozpyl na biust Nastroje. 3. Nałóż na biust grubszą warstwę Preparatu do pielęgnacji biustu i zrób delikatny masaż wokół piersi wykonując ruchy w kształcie ósemki. Może być stosowany przez kobiety w ciąży i w okresie karmienia piersią. Pojemność: 125ml JESTEM W 7 MIESIACU I NAPRAWDE SKORA JEST SUPER ELASTYCZNA I MIEKKA , POZATYM Z PENATEN JEST KREM NA ROZSTEPY, CIEZKO SIE GO ROZSMAROWUJE ALE DZIAŁA REWELACYJNIE, UZYWAM GO DO SMAROWANIA BRZUSZKA
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
|
Tez slyszalam o kismetykach z firmy Mustella ale niestety jak dla mnie za drogie
ja uzywam kremu przeciwko rozstepom z kompleksem ujedrniajacym firmy Gerber (25zł-150ml) i jestem bardzo zadowolona.mozna go stosowac zarowno na biust jak i na brzuch czy uda. dobrze sie wchłania i łatwo rozprowadza. po oliwkach mam wrazenie tłustej skory wiec nie uzywam
|
|
|
|
|
#133 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję za podpowiedzi. Muszę zabrać się i to szybko za biust, bo mi rośnie w oczach
![]()
|
|
|
|
|
#134 |
|
Konto usunięte
|
poszukaj, juz byl taki watek, napewno znajdziesz wiecej porad
|
|
|
|
|
#135 |
|
Zadomowienie
|
Witaj
Ja od serca mogę polecić krem o nazwie Fissan,w biało-różowej tubce,nie jest on produkcji polskiej,kosztuje do 20zł,ja płaciłam 18,ma tłustą konsystencję i dosyc ciezko to wsmarować,ale bardzo fajnie spłyca rozstepy,stają się niewidoczne,a swieze te fioletowe znikają...powróciłam do niego znowu bo zaczeły mi się pojawiać...jak dotąd jest dla mnie najlepszy...Dostaniesz go w aptece. Słyszałam też,że pomaga smarowanie ciała w czasie ciąży zwykłą oliwką dla dzieci.ale tylko słyszałam Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
|
#136 | |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2005-07
|
Cytat:
Moja siostra przez całą ciążę stosowała Mustelę na biust i nie ma żadnych rozstępów! Te kosmetyki są dość drogie, ale za skuteczność warto zapłacić trochę więcej
|
|
|
|
|
|
#137 |
|
BAN stały
|
co do tłustości oliwki - wypróbuj oliwkową mgiełkę J&J taką w sprayu, nie jest wcale tłusta. Ja używam codziennie po porannym i wieczornym prysznicu albo po kąpieli i jestem zadowolona. Spryskuję ciałko, wsmarowuję i nie widzę żandego tłustego filmu, za to skóra jest bardzo delikatna, taka gładziutka w dotyku, super - ja polecam.
|
|
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
Szukałam różności na KWC. Tam o produkatach Musteli są bardzo złe opinie. Któraś z dziewczyn nawet stwierdziała, że ta firma specjalizuje się w kosmetykach dla dzieci, a mamy to tak przy okazji - i to niezbyt udanie. Bardzo zależy mi na zapobieżeniu rozstępom, mogę nawet wydać trochę więcej ale żeby to miało jakiś sens. Czasem płaci się tylko za firmę, a efekty jak po oliwce za 10 zł.
|
|
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
W czasie pierwszej ciąży stosowałam Vichy (rozstępy mnie ominęły), teraz używam Vichy na brzuch i piersi, natomiast na uda i pupę preparat antycellulitowy Farmony, który może być stosowany przez kobiety w ciąży.O rozstępy w tych miejscach specjalnie się nie martwię, ponieważ nie ,,przytyły"
za bardzo. Właściwie prawie w ogóle. Farmonę stosuję od dwóch dni, więc o jej skuteczności zamelduję za miesiąc. Do tej pory masowałam uda, pupę i łydki oliwką - trochę to pomagało na krążenie (miałam koszmarne bóle mięśni wynikające właśnie z powodu zaburzeń krążenia).
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#140 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkie moje znajome w czasie ciazy stosowały Krem przeciw rozstępom firmy Gerber bezzapachowy hypoalergiczny - im pomógł. Nie chce nikogo zasmucać ale mi się wydaje że jeżeli ktoś ma tendencje do rozstępów a do tego obciązony genetycznie (np mama miała) to żaden krem nie pomoże. Tak było w moim przypadku już w czasie dojżewania od szybkiego wzrostu dostałam rozstępy na nogach. W czasie ciąży od samego początku stosowałam oliwke i opisany wyżej krem. Dosłownie w ciągu jednego dnia ok 8 miesiąca ciązy rano jak się ubierałam nic, a wieczorem rozbieram się patrze w lustro
rozstepy na piersiach i po bokach tali ... napewno należy skóre natłuszczać ale wydaje mi się że nie ma co kasy wydawać na drogie kremy zwykła oliwka wystarczy ... powodzenia
|
|
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
A gdzie kupowałaś ten krem Gerbera?, patrzyłam już w paru sklepach, ale nic takiego nie ma. Może apteki?
|
|
|
|
|
#142 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
gartuluję Ci niteczko!!
pamietaj, lepiej zapobiegac niż leczyć tym bardziej, że tych durnych rozstępów nie da się wyleczyć. ja chciałam zaoszczędzić jak byłam w ciąży, bo szkoda kaski itd i teraz po porodzie musze zmagać się tym niepokonanym żywiołem. brzuch smarowałam, nie mam ani pół rozstępka, ale nie pomyślałam już o np pośladkach... no cóż, bywa... poza tym trzeba całą ciążę dbać o ciało, mnie rozstępy pojawiły się dopiero po porodzie, mimo to, że moja mama nie ma ani jednego rozstępka ani nikt w rodzinie (ojoj, ta cywilizacja i wszystkie związane z nią zagrożenia). na rynku wiele jest kosmetyków ale świetnie sprawdza się oliwka! genialnie zmiękcza skórę, która może się spokojnie rozciągać i rozciągać |
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
a moze któraś z was uzywała olejku Clarinsa Tonic przeciw rozstępom dla kobiet w ciąży?? jestem ciekawa czy nie drażnił was jego zapach
?
|
|
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
Nitko gratulacje
![]() u mnie oliwka kompletnie sie nie sprawdzila, mialam po niej tak sucha skore ze drapalam sie do krwi spobowalam tlustego mleczka do ciala i to bylo to smarowalam brzuszek przynajmniej dwa razy dziennie od trzeciego miesiaca ciazy, efekt taki, ze skora slicznie sie rozciagnela, i nie mam wcale rozstepow
|
|
|
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
Moja przyjaciolka w trakcie dwoch ciaz smarowala sie dzien w dzien (od 2-go m-ca) mazidlami Mustelli i Gaelenic'a, na ktore wydala mnostwo pieniedzy. I co? I nic, ma tak tragiczne rozstepy, ze tylko laser moze pomoze
. Juz sama nie wiem co jest dobre a co nie. Ja stosuje oliwke Rossmann'a (specjana dla ciezarowek i na prawde bardzo dobra!!!) i na to balsam do ciala. Poki co zadnego rozstepu (chociaz moja mama ma ich duzo), lecz wiem, ze to moze sie jeszcze zmnienic .
|
|
|
|
|
#148 |
|
Przyczajenie
|
zwykła oliwka dla dzieci jest rewelacyjna,bardzo dobrze nawilza skórę,a przecież o to właśnie chodzi,u mnie i kilku kolezankach sprawdziła sie
|
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
kremy w czasie ciązy
dziewczyny jakie stosujecie kremy do twarzy i pod oczy w czasie ciąży
? czy mozna uzywać tej samej pielęgnacji (do twarzy) co przed ciążą????
|
|
|
|
|
#150 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: kremy w czasie ciązy
Nie wszystkich kremów, kosmetyków powinnas używac w ciąży. Zrezygnuj z kremów z retinolem / retinoaldehyd/, kwasami /AHA,azelainowy, inne/, generalnie środków wybielających, silnie złuszczajacych, fotouczulających skórę.
Najlepszym wyjściem byłby preparat na bazie witaminy C /kwas askorbinowy/, kremy nawilżające / np Hydraphase LRP/, ewentualnie matujace dl askóry mieszanej lub suchej. Oczywiscie filtry jako podstawa zawsze.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.

. Moja siostra pół roku temu została mamą i ma rozstępy jak...... Więc pewnie mnie też to czeka, jak w pore nie zapobiegnę. A ostatnio dowiedziałam się że po 3 latach oczekiwania będę mamą.

. Myję się szarym mydłem Jeleń, używam bezzapachowego dezodorantu SVR, raz na kilka dni nakladam (z wielkim obrzydzeniem) krem bezzapachowy Ziaji na twarz, a włosy myję raz na 10 dni i za każdym razem to odchorowuję - i to praktycznie wszystkie moje kosmetyki. 

rozstepy na piersiach i po bokach tali