|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
| Pokaż wyniki sondy: Co myślisz o przedłużeniu włosów [?] | |||
| super . ! |
|
475 | 61,29% |
| nie mam na ten temat zdania. |
|
40 | 5,16% |
| wolę zapuścić swoje. |
|
160 | 20,65% |
| wygląda to nienaturalnie. [!] |
|
100 | 12,90% |
| Głosujący: 775. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przedluzanie wlosow-czescIII
Nie miałam , ale ja osobiście bała bym się, że taśma będzie za ciężka i wyrwie mi włosy... i że cięzko się to będzie myło... albo wiatr mi rozwieje i będzie widać całą taśme..
Za to miałam pasemka na ringach, które nosiłam 6 miesięcy, w tym jedno podciąganie i nie miałam z nimi żadnych problemów! Żadnych poprzecinanych włosów ringami, poniszczonych, po ściągnięciu żadnych efektów ubocznych, powyrywanych włosów, połamanych ani nic Jedynie mojej koleżance się tak przytrafiło, że dostała po miesiącu noszenia uczulenie na microringi, ponieważ zdarła się z nich farba, którymi są pokryte a ma uczulenie na miedź( z której są wykonane) i miała ropne bąble na głowie więc musiała ściągnąć... najlepiej przypiąć jedno pasemko obciąć do swojej długości i ponosić, żeby zobaczyć czy przypadkiem nie dostanie się uczulenia...Ważne, żeby osoba, która Ci je zakłada, nie przyczepiała gramowego pasemka do sześciu Twoich włosów.. bo poprostu Ci się powyrywają włosy razem z Twoimi z głowy... mam nadzieje, że choć troszkę pomogłam pozdrawiam
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się wydawało że jak założe taką samą ilość włosów na microringi z osobna czy na taśmie je zmontuje to taka sama będzie waga. Ale może środek ciężkości sięzmienie. Trzyma mnie to że osobno na ringach te włosy się strąkują. W sumie te na taśmie też mi się tak robiły ale nie aż tak bardzo. A nie bede co chwile latać ze szczotką.
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Hop hop? Doradzi mi ktoś coś?
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masz np.20 g. włosów i zapiętych na 20 ringach,a taśma to np.20 g.i 5 ringów.poza tym do ringów bierze się cieniutkie pasemka,więc ten ciężar opiera się na mniejszej powierzchni polecałabym mikroringi z silikonem-nie zsuwają się ,a dodatkowo nie obcinają cienkich włosów(przy źle założonych,lub kruchych włosach) |
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
TmargoT dziękuję Ci bardzo za wyjasnienie
|
#126 |
|
BAN stały
|
Dot.: Clip On! Gdzie Kupic?
Też właśnie poluje na clip on na allegro naturalne są za około220zł gotowe chyba że kupi się osobno taśme i klipy ale nieumiem przyszyć
|
|
|
|
#127 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Clip On! Gdzie Kupic?
koleżanka przysłała mi kiedyś włosy na taśmie z Anglii. Tam są bardzo tanie. Tyle, że ja nigdy nie zakładałam clip-on na całą głowę, tylko na tył i dół, więc z odmierzeniem nie było problemu. Jedną taśmę zafarbowałam na różowo [przeważnie, jeśli włosy są jasne i naturalne, da się je bez problemu ufarbować tonerem], a ta druga była czarna. Przycięłam tylko wszystko do odpowiedniej długości i przyszyłam te spinki z grzebykami.
Już bez przesadyzmu >.>... Po prostu igła+nitka do ręki i szyjesz. Spinki trzeba przyszyć do taśmy. Można je też przykleić, tylko trzeba mieć dobry klej. Najlepiej taki z dodatkiem silikonu, żeby nie pękał kiedy się zgina klips.
|
#128 |
|
Zadomowienie
|
a ja mam pytanko, czy aceton rozpusci keratyne??
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
jasne ze rozpusci ale zniszczysz wlosy
|
|
|
|
#130 |
|
Wtajemniczenie
|
a dlaczego chcesz sciągac włoski? to sa te z Twojego avatarka? ślicznie to wygląda. A nie lepiej aby Ci sciągneła je osoba u której zakładałas?
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziekuje bardzo za wskazówki. Pozdrawiam cieplutko
|
|
#133 |
|
Wtajemniczenie
|
ale piękne włosy Marta,no cudowne ...i naturalne przedewszystkim
![]() mam pytanie,chciałabym "przyczepic"sobie sama 20 pasemek na ringi w celu dodania wiekszej objetości i osiągniecia efektu pasemek. Czego potrzebuje? ringi-ale jakie? rozmiar s jesli pasemka sa nie za grube? no i jak to zrobic samej domowym sposobem? A i czy sprzedawca d_o_n_a z All jest dobra? niby nie ma negatywów ale jesli ktoś sie wypowie bede wdzieczna ![]() TmargoT-pomożesz?
Be a friend of mine. I’ll share some wisdom with you. Don’t you ever get lonely, From time to time Don’t let the system get you down Edytowane przez sintagma Czas edycji: 2008-07-05 o 21:19 |
|
|
|
#134 |
|
Zadomowienie
|
moze wy wiecie dziewczynki dlaczego moje profibre sa proste,a nie falowane tak jak myslalam ze beda... i dlaczego sa tak ciezkie, mam tylko 1 paczke na glowie,a tak mi przeciazaja ze ciezko mi z rozpuszczonymi wlosami...a ponoc syntetyk jest lzejszy...
|
|
|
|
#135 | |
|
Raczkowanie
|
Prosze mnie nie skrzyczec za, pewnie dla Was, glupie pytanie, ale nie jestem w stenie przebrnac, przez kilkaset juz chyba stron wszystkich (starych i nowego) watkow o przedluzaniu wlosow...
Czy mozecie mi krotko i zwiezle powiedziec (albo skierowac, gdzie znajde), na czym polega przedluzanie tasma (przez tasme?) wlosow.... czy mam wtedy swobode rozczesywania? Czy konkretna fryzure? moje wlosy sa dosc liche probowalam zapuszczac, ale wygladam srednio ![]() jeszcze PS... zeby nie bylo, ze nie czytam nic i zadaje glupie pytanie ![]() (Moderatorstwo przepraszam, za smiecenie dwoma postami) w pierwszym poscie tu, jest fajny opis wszystkich metod i co do tasmy jest napisane: Cytat:
dlatego moje wczesniejsze pytanie
Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2008-07-06 o 00:39 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#136 |
|
Wtajemniczenie
|
wiec babka plecie Ci dwa trzy dobierane cieniusieńkie warkoczyki wpoprzek głowy z tyłu( od ucha do ucha)
i do nich doszywa specjalna nitką i igła włoski na taśmie. Czeszesz sie jak chcesz puzniej. Tutaj masz wiecej o tej metodzie( strona kobiety u której robie włosy) www.elliehair.com. mam nadzije ze pomogłam
|
|
#137 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Tak Mohini - poczytaj sobie na watku w ktorym zalaczam,wizazanka ry-bcia od postu #976 miala robiona ta metode i wkleiala zdjecie. http://www.wizaz.pl/forum/showthread...114772&page=33
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 5 468 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
Super, bardzo Wam dziekuje
|
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
słuchajcie co możecie mi polecic do zgrzewow keratynowych? zeby sciagnac, nie chce acetonu, zeby tak nie zniszczyl a ten preparat do usowania nic nie dziala
|
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potrzebny nawlekacz(szydełko mi nie pasowało)i zwykłe kombinerki do ściskania. gdzieś tu na wątku była strona jak to robić you tube.wpisz po angielsku co chcesz znaleść.niestety,bo formacie komoa zagineły mi w ulubionych te linki,a nie znam angielskiego. co do sprzedawcy to nie mam pojecia o nim TO DO MAGMAC!!! |
|
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
Czy to duzo ???
Dziewczyny czy 1600 zl za przedluzanie wlosow , wlosy falowane balmain naturalne 100 pasemek w tej cenie jest farbowanie moich , czy to wg Was duzo??
|
|
|
|
#142 |
|
Raczkowanie
|
tmargot dzieki i sorki, ja szukalam w poprzednim watku i tam o oliwkach znalazla z czyms tam ale takich mikstur robic nie bede a w tez tak mialyscie, ze te plyny tak slabo to rozpuszczaly?
|
|
|
|
#143 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy to duzo ???
Przeciętnie. 16 zł za pasemko, jak na naturalne włosy to przeciętna cena moim zdaniem.
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
jak na naturalne to generalnie drogo moim zdaniem, ale jesli sa to wlosy balmani to chyba normalna cena bo one sa drogie, w sumie to nie wiem jak one sie zachowuja i jak dlugo mozna je nosic ale w tej cenie to slowianskie nalozysz
|
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy to duzo ???
Cytat:
napewno to nj=ie jest cena za pasemko-te 16 zł.zresztą cena pasemka zależna jest też od wagi.są różne gramatury pasemek.warto się dowiedzieć o tym wcześniej. magmac-te płyny sa słabe,dlatego eksperymentowałam ze zmywaczem,ale żaba polecała naftę kosmetyczną.dla włosów jest idealna i ssunie kreatyne.wyczesuj przy okazji gęstym grzebieniem |
|
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
no tak ale wyczesywanie nie wchodzi za bardzo w rachube poniewaz ja ponownie uzywam tych wloskow
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Mam pytanie do dziewczyn doświadczonych w sprawie przedłużania włosów... Chciałaby przedłużyć włosy (moje są blond, farbowane, suche i cienkie, do ramion)... Byłam już w salonie fryzjerskim i prawie się zdecydowałam (fryzjerka powiedziała mi, że mam zapłacić 1400 zł., i nosi się włosy naturalne do pół roku, nie wiem tylko jak ta metoda się nazywa, takie przylepione na taśmie kosmyki włosów...)ale po przeczytaniu tego wątku mam dużo wątpliwości... Tak naprawdę zależy mi tylko na tym, żeby na własnym ślubie i przyjęciu weselnym wyglądać ładnie... więc chyba nie ma sensu wydawać tyle pieniędzy ... dzięki Wam dowiedziałam się, ze istnieje coś takiego : http://www.peruki.biz/clipin.php czy jeśli kupię takie włosy sama, to fryzjerka mi je założy w dzień ślubu? sama raczej sobie nie poradzę... czy te włosy nie odpadną same? wytrzymają cały dzień i noc??? doradźcie mi dziewczynu, bo ślub już w sierpniu, a ja nie wiem na co się zdecydować
|
|
|
|
#148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
clip ony nie sa takie głupie.a fryzjerka może ci zrobic super fryzurę i wykorzystasz sobie poźniej.a tak szkoda tych 1400zł.jak ci sie nie bedzie podobało to zawsze możesz zdjąć i stracisz mniej
|
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
TmargoT chodzi o to, że do ślubu chcę mieć rozpuszczone proste włosy, z wpiętym w nie żywym kwiatem.... ale moje własne, są cienkie i osłabione... a czy te clip on utrzymają się przez tyle godzin? przeczytałam, że syntetycznych się nie prostuje...ale domyślam się, że można kupić już proste i sztywne , a tylko wyprostować własne... czy dobrze kombinuję?
|
|
|
|
#150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mialam 2 razy zalozone na kreatyne.......2 fryzjerki i 4 godziny szarpania...stracilam polowec wlosow o bolu nie wspomne. Przypuszczam,ze to rodzaj wlosow naszych naturalnych ma wplyw na rozpuszczanie sie tego swinstwa-zwanego kreatyna!!!! Magmac-jezeli mialas juz sciagane i ten preperat nie rozpuszcza kreatyny a wrecz ja koltuni to sorry ale jak nie chcesz pozbyc sie wlosow to zmien technike ich zakaldania. Ja teraz nosze na tulejki i jestem zadowolona. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

Za to miałam pasemka na ringach, które nosiłam 6 miesięcy, w tym jedno podciąganie i nie miałam z nimi żadnych problemów! Żadnych poprzecinanych włosów ringami, poniszczonych, po ściągnięciu żadnych efektów ubocznych, powyrywanych włosów, połamanych ani nic
Jedynie mojej koleżance się tak przytrafiło, że dostała po miesiącu noszenia uczulenie na microringi, ponieważ zdarła się z nich farba, którymi są pokryte a ma uczulenie na miedź( z której są wykonane) i miała ropne bąble na głowie więc musiała ściągnąć... najlepiej przypiąć jedno pasemko obciąć do swojej długości i ponosić, żeby zobaczyć czy przypadkiem nie dostanie się uczulenia...Ważne, żeby osoba, która Ci je zakłada, nie przyczepiała gramowego pasemka do sześciu Twoich włosów.. bo poprostu Ci się powyrywają włosy razem z Twoimi z głowy... mam nadzieje, że choć troszkę pomogłam pozdrawiam