|  2011-11-11, 23:02 | #121 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-02 
				 | 

Dot.: Poszukuję składu INCI

edit; juz nieaktualne kupilam krem w ciemno przez net    
				__________________   Edytowane przez pokrzywa Czas edycji: 2011-12-25 o 19:44 | 
|     |   | 
|  2011-12-23, 18:43 | #122 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2007-07 
				 | 

Witam. Poszukuję składu tuszu Yves Rocher Volume Déployé Waterproof szukałam już chyba wszędzie, jeśli ktoś posiada to proszę o podzielenie się wiedzą. | 
|     |   | 
|  2011-12-25, 19:46 | #123 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-02 
				 | 

hej, poszukuje skladu inci ponizszego kremu bb Dr.Jart+ Silver Label Rejuvenating BB Cream SPF35 PA++ z gory dziekuje za pomoc 
				__________________   | 
|     |   | 
|  2012-02-11, 18:05 | #124 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-06 Lokalizacja: opolskie 
				 | 

Ja nie poszukuje, ale chciałabym wyjaśnić skład produktu z firmy DAX Cosmetics Perfecta baby Szampon i płyn do kąpieli 2w 1  z siemieniem lnianym i OMEGA - 6. Bardzo się zdziwiłam, kiedy zakpupiłam ten produkt, bo jego skład wygląda nastepująco: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl betaine, Coco Glucoside, Glyceryl Oleate, Propylene Glycol, Linum Usitatissimum Seed Extract, Citric Acid, Cocoa Butter PEG-8 Esters, Allantoin, Disodium EDTA, Sodium Chloride, Ethylparaben, Methylparaben, 2-Bromo-2 Nitropropane-1,3-Diol, Parfum. A skład jaki był analizowany wygląda tak (wklejam link): https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=381 Wszędzie sa informacje, ze jest to produkt bez SLS/SLES (także na wizażu w wielu wątkach jest on polecany jako delikatny, bez powyższych substancji) - a tak nie jest, co zaznaczylam w swoim skladzie. Chcialabym sie upewnić, czy tylko mi się trafił taki bubel z jakiejś innej partii, czy coś zmienili w tym produkcie. 
				__________________ | 
|     |   | 
|  2012-03-04, 11:35 | #125 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2012-03 Lokalizacja: Szczecin 
				 |  Poszukuję składu Kerastase Serum Regenerującego 

Witam Was, poszukuję składu Kerastase Serum Regenerujące (Fibre Architecte) - z tego co udało mi się znaleźć zwiera kompleks Ciment-Cylane3. Czy ktoś się orientuje co zawiera w sobie to serum? Czy to może kolejne oszustwo i naciąganie pieniędzy poprzez chwilą poprawę i następnie wysuszenie końcówek. To nowy produkt, dlatego może ciężko będzie coś znaleźć, ale gdyby ktoś miał z nim do czynienia proszę o pomoc! Pozdrawiam   | 
|     |   | 
|  2012-03-27, 12:55 | #126 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-06 Lokalizacja: jestem w PRL-u 
				 | 

Czy może znajdzie się osóbka, która zna skład tego zapomnianego kosmetyku: Dax Cosmetics, Perfecta CzystaCera, antybakteryjny żel do oczyszczania twarzy i demakijażu oczu. | 
|     |   | 
|  2012-04-29, 20:35 | #127 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2011-06 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

hej, szukam składu kremu nawilżającego do twarzy z nowej serii DERMEDIC EMOLINT LINUM? ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- konkretnie chodzi o ten http://www.dermedic.pl/produkt/emolient-linum-3 
				__________________ najszczęśliwsza kobieta na ziemi  ślub 11.08.2012  chcę być dla Niego piękna i uczę się o siebie dbać  włoski: 55cm (sierpień br.) cel: 70 cm i pięęęęęękne fale   | 
|     |   | 
|  2012-05-14, 15:19 | #128 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-11 Lokalizacja: 3miasto 
				 | 

Skład Bandi young, krem złuszczający - szkodzi?

Witam, nie mogę znaleźć nigdzie składu kremu złuszczającego z kwasami na noc Bandi Young.  Czy ktoś ma pełny skład i może mi powiedzieć, czy ten krem rzeczywiście może wyrządzić szkody skórze? Mam zamiar go kupić, ale jedna z recenzji na KWC mnie przeraziła: "(...) bo prawda jest taka że skóra owszem pięknie wygląda rano, ale wystarczy krem zmyć żeby się przekonać że to złudne wrażenie ja sporzałam na swoją cerę pewnego ranka, po zmyciu kremu i pod światło o mało nie umarłam na zawał! nierówności, pełno (praktycznie cała twarz) w kaszce i malutkich krostkach, których nie widać jak patrzę na twarz wprost." (autorka: Gabriela2011) Kilka słów o mojej cerze: raczej typ mieszany, zaczerwienienia wokół nosa, tam również małe wągry, rzadko pojawiają się pojedyncze wypryski (przed okresem) Edytowane przez alexandra84 Czas edycji: 2012-05-15 o 16:10 | 
|     |   | 
|  2012-05-21, 11:18 | #129 | |
| Zakorzenienie | 

Dot.: Skład Bandi young, krem złuszczający - szkodzi?

Cytat: 
 Chodzi o TEN krem? jeżeli tak, poniżej podany jest pełny skład   
				__________________ | |
|     |   | 
|  2012-06-28, 21:32 | #131 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-04 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

POszukuję składu ampułek loreal renew c (do włosów). Przekopałam caly internet i nie znalazłam. Opisy mówią cos o AHA i ceramidach, a ja chciałabym wiedzieć czy te ampułki nie zawierają silikonów (czyli taki pic na wodę z poprawą), bo jakoś nie chce mi się wierzyc w to, że w 3 minuty przed myciem ampułka odbuduje włosy. Jeśli nie zawiera silikonów to moglabym się skusić uzyc ją (bo od dawna jestem na kuracji prawie bezsilikonowej - używam tylko takich, ktore mozna spłukać zwykłą wodą). Dodam jeszcze, że mam te ampułki w domu (pojedyncze sztuki), ale nie ma na nich składu. Może ktoś ma pudełko i będzie tam podany skład? | 
|     |   | 
|  2012-07-27, 19:55 | #132 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-10 
				 | 

Drogie wizazanki, poszukuje skladu tego kremiku: Clarena - Repair Vit. U Cream (Dermonaprawczy krem z witaminą U) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...t-u-cream.html z gory bardzo dziekuje!   | 
|     |   | 
|  2012-08-18, 14:26 | #133 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-09 Lokalizacja: Wielkopolska 
				 | 

Witam. Poszukuję składów nowej serii Ziaji Med z wit.C W serii są krem na dzień,krem na noc oraz esencja rewitalizująca. Jeśli ktoś ma do nich dostęp i może mi pomóc będę wdzięczna. 
				__________________ BasicLab,Natural Secrets,Pharmaceris.... | 
|     |   | 
|  2012-09-08, 09:47 | #134 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2008-05 
				 | 

Treść usunięta

| 
|     |   | 
|  2012-09-12, 17:43 | #135 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-06 
				 | 

Poszukuję składu Dermiki Pure, łagodnego peelingu enzymatycznego z białą glinką i keratoliną do cery normalnej i suchej. Pomóżcie   ... | 
|     |   | 
|  2012-09-14, 19:32 | #136 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2009-08 
				 | 

Poszukuję składu kremu na dzień kozie mleko Delia BIO.

| 
|     |   | 
|  2012-09-20, 13:59 | #137 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-05 Lokalizacja: Wałbrzych 
				 | 

Poszukuję składu kremów na dzień i na noc z serii Soraya Vita Therapy System Vitamin P+C - Cera naczynkowa. Proszę pomóżcie, gdyż nie mogę tego znaleźć w necie.

| 
|     |   | 
|  2012-10-02, 12:04 | #138 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2011-04 
				 | 

Witam, poszukuję składu tej maseczki : Tołpa, Huminea Rosacal, Maska - opatrunek wzmacniająco - łagodząca Byłabym bardzo wdzięczna za jakieś info na temat jej składu   | 
|     |   | 
|  2012-11-05, 00:01 | #139 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-01 
				 | 

Poszukiwany skład ORIFLAME, VERY ME, PEACH ME PERFECT SKIN GLOW, KOLORYZUJĄCY ZEL ROZSWIETLAJACY. Mi wystarczy poki co tylko informacja o zawartosci miki talku gliceryny i parafinie   | 
|     |   | 
|  2012-11-05, 12:13 | #140 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: Silesia Inferior 
				 | 

Cytat: 
 http://pl.oriflame.com/products/prod...prodCode=20529 Gliceryna na drugim miejscu. Parafiny i talku brak. | |
|     |   | 
|  2012-11-13, 17:37 | #141 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-02 
				 | 

Choicee krem nawilzajacy wieloowocowy i truskawkowy

__________________ Na przekor kosmetyczce olejem maszcze twarz(. Obym krzywdy sobie nie zrobila.) I szukam kwasow ktore beda bez prafiny i glikoli !!! | 
|     |   | 
|  2012-11-16, 11:22 | #142 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2011-11 
				 | 

Lactacyd z Biedronki

Witam! forum jest przeogromne! staralam sie jakos wyszukac interesujacy mnie temat, jednak nie znalazlam. Ostatnio zastanawialam sie, jak to jest z emulsja do higieny intymnej Lactacyd. Bo jest dostepny w drogeriach, 200ml za ok 13 zl i w Biedronce-400ml za ok 15zl(!). Czy sa jakies roznice w sladzie? Mam jeden i drugi, jednak z tego "drogeryjnego" nie mam opakowania i nie moge sprawdzic skladu. Wpisuje sklad Lactacydu "biedronkowego": Aqua, Magnesium Laureth Sulfate, Cocamidopropy Betaine, Disodium Laureth Sulfosuccinate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Phenoxyethanol, Propylene Glycol, PEG-55 Propylene Glycol Oleate, Parfum, Lactose, Lactis Proteinum, Cocamide MEA, Laureth-10, Lactic Acid, Glyceryl Laurate, Glycol Dostearate, SLS, 5-Bromo-5-Nitro-1,3-Dioxane, Sodium Chloride, Methylisothiazolinone, Methylchloroisothiazolini ne, Potassium Sorbate. Znalazlam notke ze skladem z 2003 roku, wiec moze sklad sie zmienil? | 
|     |   | 
|  2012-11-16, 20:56 | #143 | |
				 | 

Dot.: Lactacyd z Biedronki

Cytat: 
 Lactacyd to produkt "oryginalny", nie marka Biedronki, więc nie powinno być różnic w składzie. Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2012-11-16 o 21:02 | |
|     |   | 
|  2012-11-17, 18:33 | #144 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2011-11 
				 | 

super   w takim razie mozna spokojnie kupowac, duzo wiecej po nizszej cenie  nie mozna sie zawsze sugerowac ze cos jest produkcją Biedronki, bo rozne firmy z nia wspolpracuja, np. soki dla Biedronki robi Hortex, serki wiejskie - Mlekowita, dlatego uwazam, ze to dobre i sprawdzone marki  pozdrawiam! | 
|     |   | 
|  2013-01-01, 14:55 | #145 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-02 
				 | 

dove krem na noc ma silikony?

czy dove krem na noc do wlosow ma silikony i parabeny??

| 
|     |   | 
|  2013-03-15, 17:47 | #146 | 
| Zakorzenienie | 

Dot.: dove krem na noc ma silikony?

macie sklad xlash? szukam po ulotce,kartoniku i opakowaniu i nie ma!!!!! w ue jest podobno obowiazkowy.na pytanie na ich fanpage bredza cos o skladnikach aktywnych -ale ich jest ok 20% a co z reszta ok 80? wolalabym wiedziec co sobie prawie wsadzam w oko

__________________ mgr inż. sztuki ogrodowej: | 
|     |   | 
|  2013-03-15, 18:52 | #147 | 
				 | 

A nie ma gdzieś pod nalepką, mikroskopijnym druczkiem?

| 
|     |   | 
|  2013-03-15, 19:09 | #148 | 
| Zakorzenienie | 

nie ma;/to znaczy ma ale to nie wyglada tak jak normalnie sklady inci. nie ma zachowanej kolejnosci i bardzo ogólnikowo pisze. nie wierze tez ze nie ma ani jednego konserwantu. nie podoba mi sie to;/

__________________ mgr inż. sztuki ogrodowej: Edytowane przez olkie Czas edycji: 2013-03-15 o 19:26 | 
|     |   | 
|  2013-03-16, 08:07 | #149 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2007-07 
				 | 

79% to woda destylowana, na kartoniku na samym dole jest.  Na tej stronie jest - http://www.xlash.com.pl/las-mer/ Cały skład - Folium Isatidis Extract 10% Cacumen Platycladi Extract 3% Nigella Sativa Extract 3% Fructus Chebulae Extract 2% Radix Polygoni Multiflori Preparata Extract 2% Coral Extract 1% Purified Water 79% Co do konserwantów to nie wiem, może któryś ze składników aktywnych ma też właściwości konserwujące? | 
|     |   | 
|  2013-03-26, 14:16 | #150 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-02 
				 | 

Kremy z lanoliną

Szukam kremów z lanoliną w składzie na co najmniej 4 miejscu (lub wyższym). Na razie mam tylko dwa: Avę emulsję i Linomag Bobo a+e Kto zna jeszcze jakieś? Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2013-03-26 o 14:34 Powód: Przesunięcie - zmiana tytułu | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.