|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Seks W Wielkim Mieście
Domyślam się, biorąc pod uwagę przestrzeń czasową, w jakiej powstawały poszczególne sezony.
Ja piszę póki co na własnym doświadczeniu, o różnicy pomiędzy serialem (którego widziałam kilka odcinków, nie wiem nawet, której serii) a filmem.
|
|
#122 |
|
Rozeznanie
|
Fakt, ale stroje w filmie przepiekne. W serialu oczywiscie tez sie zdarzaja takie perelki.
|
|
|
|
|
#123 |
|
AGA :)
|
Ja dziś kolejny raz oglądalam film.
Tż zaczyna mieć już dość. Ale ja się przy nim bardzo odprężam
|
|
|
#124 |
|
Rozeznanie
|
No ja film ogladalam tylko raz w kinie, ale mam nadzieje, ze niedlugo bedzie w TV
|
|
|
|
|
#125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W serialu - to taki swego rodzaju rys historyczny... ![]() |
||
|
|
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też się to podoba, fajnie jest widzieć, jak zmieniała się moda na przestrzni lat, których ja pod tym kontem pamiętać nie mogę (rocznik 1989
)Mój TŻ na szczęście podobnie jak ja lubi ten film Domyślam się, że kupił mi go na Mikołajki i już nie mogę doczekać się sobotniego wieczoru i seansu ![]() Czy Wy też tak macie, że po tym serialu i filmie nagle polubiłyście którąś z aktorek? Bo ja szczerze mówiąc bardzo polubiłam Sarah Jessicę Parker i nadrabiam teraz oglądając wszystkie filmy z nią w roli głównej
|
|
#127 | |
|
perfumove love
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz jest na liście moich ulubionych aktorek
|
|
|
#129 | |
|
AGA :)
|
Cytat:
wydaje mi się, że bez względu na to w jaką rolę się wcieli/ła u mnie zostanie Carrie i już ![]() Aktorki grające w SwM lubię, ale bardziej przemawiają do mnie jako postacie serialowe, uwielbiam Samante
|
|
|
|
#130 |
|
Zadomowienie
|
........... i co, nie wytrzymałam
Kupiłam sobie film Seks w wielkim mieście Pewnie za jakiś rok mogłabym go kupić za 10zł w gazecie....
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
A ile zaplacilas?
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#132 | ||
|
Zakorzenienie
|
)Cytat:
![]() Cytat:
(o takich-fotka na dole)
Edytowane przez milka-pilka Czas edycji: 2012-04-24 o 13:55 |
||
|
|
|
|
#133 | |
|
perfumove love
|
Cytat:
o którą była wojna z Burgerem heheh.Pierwsza seria tragiczna w sensie modowym (acz ciekawa jako wspomnienie), poduszki w marynarkach, bure sukienki i ciemne szminki (podkreślające np. pypeć na brodzie ). Takkk, i ta fryzura Carrie. niepowtarzalna ![]() Ostatnio znowu obejrzałam serial, tym razem sezon 4 i 5. I po odcinku, w którym Carrie zrywa z Aidanem i musi wykupić mieszkanie, zaczęłam zastanawiać się jak to jest z tym oszczędzaniem i wydawaniem na głupoty. JAK osoba, która pisuje artykuł do gazety może sobie pozwolić na 100 par butów za 400$, że nie wspomnę o markowych kreacjach i jedzeniu na mieście. Ech, fikcjo serialowa
|
|
|
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Hathayoga o tak! Pamiętasz doskonale!
Świetnie to wszystko ujęłaś A z tym oszczędzaniem, butami za 400$ i kasą za felietony...to też zawsze mnie zastanawiało Ale skonsultowałam to ze swoim TŻ-em, który mieszkał przez jakiś czas w NY ( jakieś 6 lat temu) i powiedział mi, że to są realia USA, prawdziwe. Niestety to my w PL przyzwyczajeni jesteśmy, że zarabiamy mało , że np. jedzenie na mieście to luksus nie wspominając już o markowych ciuchach.Choć Carrie żyła wiecznie na kredyt i zazwyczaj się po prostu spłukiwała... robiąc takie zakupy. Wydaje mi się, że i tak była najmniej zamożna spośród swoich koleżanek
|
|
|
|
|
#135 |
|
Kici kici miau miau
|
uwielbiam ten serial - ogladnelam wszystkie sezony
![]() co do zarabiania - nie wiem jak to jest w NY ale wiem jak jest w USA i powiem ze zwykly robotnik na budowie zarabia dosc dobrze to chyba my niestety zarabiamy malo ja niestety jestem piratem komputerowym i wszystkie odcinki sciągnelam razem z wersja kinowa
Edytowane przez ranka Czas edycji: 2008-12-07 o 18:07 |
|
|
|
|
#136 | |
|
perfumove love
|
No tak, zgoda, kwestia zarobków "USA a Polska" jest znana od dawna. Podobnie sprawa ma się z UK. Ale co innego kupować buty, czy sukienki w Top Shopie, czy innej Dorothy Perkins, a co innego w sklepach typu Manolo Blahnik, Prada, Dior itd.
Jeśli faktycznie z pensji amerykańskiego publicysty da się tak żyć, to zawsze wiedziałam, że moje miejsce jest na Manhattanie ![]() Cytat:
Edytowane przez hathayoga Czas edycji: 2008-12-07 o 18:13 |
|
|
|
|
|
#137 |
|
Kici kici miau miau
|
Hatko moge ci tylko powiedziec ze maz za tydzie zarabial ok. 600 dolarow
![]() rezydent zarabia 5 tys dolarow miesiecznie widze ze tam jest moje miejsce - ale niestety nie teraz ![]() Carrie byla wiecznie zadluzona to prawda, ale jakze szczesliwa ze swoimi butkami
|
|
|
|
|
#138 | |
|
perfumove love
|
Cytat:
i nijak nie kalkulowałyby mi się zakupy bez przecen na high street z czynszem, opłatami i takimi tam A nie sądzę, by Carrie dostawała za jeden artykuł więcej niż 600$ tygodniowo Dlatego pachnie mi tam w jej przypadku fikcją. Chyba że Mr Big robił jej małe przelewy raz w miesiącu ![]() Ja właśnie zaczęłam w Polsce staż, za całe 660zł miesięcznie Welcome to Poland
|
|
|
|
|
|
#139 |
|
Kici kici miau miau
|
hih, ja teraz zaczelam prace w POZ za 16 brutto na umowe zlecenie - tragedia, dlatego mam swoj plan nazycie i mam to gdzies ze jestem juz po 30 - phi
|
|
|
|
|
#140 |
|
perfumove love
|
Moim jedynym planem na życie jest jak na razie wygrana w totolotka. Muszę kiedyś zacząć grać
![]() Dobra, będzie powrót do serialu i pytanie. Kiedyś na stronie HBO był quiz, z którą bohaterką SATC utożsamiasz się najbardziej. Więc?
|
|
|
|
|
#141 |
|
Kici kici miau miau
|
mysle ze z Carrie - ale nie chodzi mi o buty - a raczej o ciągłe wydawanie pieniedzy, nowe ciuchy,kosmetyki,fryzura.
|
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
z Mirandą!
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
a ja to chyba z każdej coś mam, jako zodiakalny bliźniak jestem spokojna jak Charlotte, postrzelona jak Samanta, stawiam na pracę jak Miranda ale też szastam kasą jak Carry
|
|
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
albo spokojna albo postrzelona ;p zdecyduj sie ;d ja mam podejscie do zycia i facetow jak miranda;]
|
|
|
|
|
#145 |
|
perfumove love
|
Ja jestem "zabawna" i nastawiona optymistycznie do życia, jak Carrie i cyniczna, twardo stąpająca po ziemi, jak Miranda. Uwielbiam Mirandę za jej cięty język
![]() W Charlotte podoba mi się jej upór, jasne dążenie do celu i te zachowawcze, kobiece i eleganckie ubrania. Samantha cud miód, zero ograniczeń
|
|
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- ulubione, ale to wszystko zależy od tego w jakim momencie życia aktualnie jestem Dlatego ten serial tak ubóstwiam! ![]() Aktualnie dojrzałam do stałego związku i nie zwiewam |
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsze odcinki serialu podobały mi się tak sobie, ale po czasie się wciągnęłam i już jestem na początku 3 sezonu. Załuję, że brakuje mi kilku odcinków z sezonu 3, ale na pewno dobrnę do końca serialu. Film też mi się bardzo podobał.
|
|
|
|
|
#148 |
|
... choć nie Westwood
|
Jestem połączeniem Carrie i Samanthy :P
najmniej chyba utożsamiam się z Charlotte, nie rozumiem niektórych jej zachowań, jej celów, małżeńskich obsesji. A Mirandę lubię za te jej podejście do życia
|
|
|
#149 |
|
perfumove love
|
Pogratulować
![]() To teraz dalsza część quizu dla fanek serialu ![]() 1. Najsmutniejszy motyw z serialu. 2. Najzabawniejszy (rechotałyście jak norki). 3. Co was w nim kiedykolwiek zirytowało? 4. Najfajniejszy facet z serialu - i dlaczego. Zaczęłam pracę, mam internet i nie zawaham się go użyć Stąd moje durne pytania jakby co
Edytowane przez hathayoga Czas edycji: 2008-12-08 o 16:38 |
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
1. Rozstanie z Aidanem
2. Hum nie pamiętam który ![]() 3. Jak powiedzieli, ze czerwona sciana w sypialni sie nie sprawdza w rzeczywistosci ;d Bo sypialnia wygladala swietnie A i uwazam ze polowa butow Carrie wyglada tak samo i do tegotroche tandetnie ;]4. BIG! Bo jest zabawny, przystojny, cyniczny
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

, że np. jedzenie na mieście to luksus
nie wspominając już o markowych ciuchach.

Zapraszam
Bo jest zabawny, przystojny, cyniczny